Mustan Kuun yö

Mustalla Kuulla (engl. Dark Moon) tarkoitetaan loogisesti aikaa ennen kuin uusi Kuu syntyy, eli silloin kun Kuun valo on niukimmillaan. Vanhan kansan perinteessä tätä voitiin kutsua myös kuoleman Kuuksi. Sen tunnelmissa on jotakin pahaenteisen pysähtynyttä ja negatiivista, mikä sitten voitetaan uudelleen syntymisellä ja uudella energialla kun uusi Kuu alkaa kasvattaa sirppiään. Aikaisemmin katsottiin esimerkiksi lapsen syntymä tähän aikaan huonoksi enteeksi, sillä lapsesta tulisi heiveröinen ja olisi taakkana vanhemmilleen. Nykyään Mustan Kuun aika katsotaan enemmänkin sisäisen voiman löytämisen ja elvyttämisen hetkeksi.

Mustan Kuun ajaksi voidaan laskea jopa kolme vuorokautta ennen uuden Kuun syntymää, mutta varsinainen Mustan Kuun yö on siis edellinen yö ennen uutta Kuuta. Sitä pidetään sisäänpäin kääntymisen aikana ja psyyken korostumisena. Se voi olla vetäytymistä omaan rauhaan, eikä yksinäisyys tunnu ahdistavalta vaan tarpeelliselta. Usein tämä Kuun vaihe liitetään feminiiniseen viisauteen.

Mustan Kuun aika symboloi luopumista ja surua, mutta korostuneesti siinä mielessä, että nyt on tehtävä tilaa uudelle ja muokattava maata (omaa elämää) jotta uusi verso pääsisi kasvamaan. Pysähtyneisyys, kiireettömyys ja levollisuus antavat mahdollisuuden itsetutkiskeluun ja sen kautta oman voiman löytämiseen. Mustan Kuun ajassa on siis intuitiivista voimaa ja vahva linkki menneisyyteen, vanhaan viisauteen ja kollektiiviseen tietoon.

Omalta syntymäkartalta on aika helppo visuaalisesti hahmottaa syntymäkuun vaihe ja se löytyy Auringon ja Kuun keskinäisestä asemasta toisiinsa nähden. Jos Aurinko ja Kuu ovat hyvin lähellä toisiaan ja Kuu on Auringon oikealla puolella, se on silloin uuden Kuun vaiheessa. Jos Kuu on lähellä, mutta Auringon vasemmalla puolella, olet syntynyt vanhan Kuun aikaan ja mahdollisesti juuri mustan Kuun hetkellä. Jos Aurinko ja Kuu ovat toisiaan vastapäätä, se tarkoittaa syntymistä täydenkuun aikaan. Ja vastaavasti jos Kuu jää Auringon ja sitä vastapäätä olevan pisteen keskivaiheille, on syntyhetki ollut sirppikuun aikaa. Näistä voidaan erottaa tietenkin kasvava sirppikuu Auringosta oikealle, ja vähenevä sirppikuu siitä vasemmalle.

Astrologiassa on monia samantapaisia käsitteitä, jotka saattaa sekoittaa tähän enemmänkin astronomiseen Mustaan Kuuhun, esimerkiksi asteroidi Lilith. Tässä yhteydessä Mustalla Kuulla viitataan Kuun kiertoon. Seuraavat Mustan Kuun yöt ovat 14. maaliskuuta ja 13. huhtikuuta.

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Mustan Kuun yö”

  1. Soile Says:

    Hekaten aika. Vanhan naisen viisaus ja elämänkokemus. Jotain syntyy ja jotain kuolee. Symboliikkaan kuuluu mm. tienristeykset (erityisesti kolmihaarainen risteys). Ihmisen tulee valinnan eteen, mihin suuntaan lähteä. Olisiko se kolme risteystä menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. Valinta on sinun; Uusi Kuu on mahdollisuus aloittaa jotain uutta tai jatkaa kuten ennenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: