Kala ilman polkupyörää

Paradoksaalista, että kaikkein maskuliinisimpaan eläinradan merkkiin, oinaaseen, liittyy kiinteästi myös feminismi. Tämän päivän syntymäpäiväsankari on Gloria Steinem, nainen joka on modernin feminismin pioneereja. Hän on todellinen oinas; alullepanija, kiihkeä, heikompien puolustaja. Steinemin suusta on kotoisin tämä lentävä lause ”Nainen ilman miestä on kuin kala ilman polkupyörää”.

Steinem työskenteli puputyttönä New Yorkin Playboy Clubilla. Hän teki muistiinpanoja naisten kohtelusta, julkaisi ne ja hänen uransa feminismin esitaistelijana alkoi. Steinem oli aktiivisesti mukana naisasialiikkeessä ja poltiikassa. Julkisuudessa paljon esillä olleena henkilönä hän herätti ajattelemaan naisten asemaa ja oikeuksia.

Jos kenkä ei sovi, pitääkö jalkaa muuttaa?

Steinem on tulen hallitsema ihminen. Tulipersoonat ovat innokkaita, energisiä ja dynaamisia. Auringon ja Marsin vahva yhtymä oinaassa on itseasiassa hyvin maskuliininen. Steinemilla oli aina rohkeutta ja ”munaa” nousta esille. Hän kysyi kiperiä kysymyksiä, ravisteli ja shokeerasi. Tämän kruunaa myös oinaassa sijaitseva Uranus työn alueella. Myös hänen Kuunsa on tulimerkissä leijonassa, ja Kuunvaihekin on leijonaa, ettei ole mikään ihme että hänen uransa on ollut niin näkyvä. Steinemissa on tiettyä ihanteellisuutta ja idealismia (Kuu yhdeksännessä huoneessa, Neptunus uran alueella, Jupiter vaa’assa), mutta hän tiesi mitä teki hakiessaan maailman huomiota.

Nousuakseli Steinemin kartalla on skorpionissa, mikä on kvinkunssissa voimakkaisiin oinas-planeettoihin. Skorpionista on hänen olemuksessaan kotoisin ehdottomuus ja piikikkyys. Kotitausta näkyy varsin selvästi kartalta; äidin mielisairaus ja vanhempien avioero. Saturnus on vesimiehessä vahva kodin alueella ja se kertoo niin isän rajoittavasta asenteesta kuin omista velvollisuuksista sairasta äitiä hoitaessa.

Steinemin Venus vesimiehessä keskittyi enemmän maailmanlaajuiseen ”sisterhoodiin” kuin omaan rakkauselämään. Venus Kuunsolmulla ajoi hänet toteuttamaan naisasiaa yleishumaanilla tasolla. Steinemin tyyli ei ole akateeminen, vaan päinvastoin hänen mielestään akateemisuus on hölynpölyä mikä ei kiinnosta ketään. Steinem jatkaa edelleen työtään naisten oikeuksien puolestapuhujana ja haluaa auttaa heitä löytämään omat voimansa.

Jumala voi olla yksityiskohdissa, mutta Jumalatar on kysymyksissä. Aloitettuamme kyselyn, ei paluuta ole.

Mainokset

Avainsanat: , , ,

7 vastausta to “Kala ilman polkupyörää”

 1. nikki Says:

  Feminismi, naisasialiike, politiikka.
  RETRO Jupiter Vaaka kolmio Venus Vesimies. Solmu mukana, elämäntehtävä?
  Vaakahan on patriarkkojen keksimä välimerkki naisen kuriin saamiseksi avioliiton kautta.
  Retro Jupiter sekstiili MC. Julkisuus.
  Retro-Jupiterilla joko sarjamurhataan tai ”korjataan menneet virheet” tyyliin opiskellaan lääkäriksi ja parannetaan, jos on aiemmin tullut niitä ”ruumiita”. Jos siis uskoo menneisiin elämiin.
  Josko ollut pahemman luokan sovinisti aiemmin tuo nainen?? =)

  Olisi mielenkiintoista tietää missä on naisen tasa-arvoa peräänkuuluttava Lilith tai sitten Pallas soturimeininkinä, isä-tytär-äiti-kompleksi?

  ps. en tiedä naisesta muuta kuin sen minkä kerroit.

  • Astrologian Taika Says:

   Hei
   Steinemin Pallas on 29 kaloja, eli aika lähellä Aurinkoa. Siinä välissä on vielä neitoa ja tytärtä kuvaava Eris. Isäkompleksi on varmaankin ollut aktiivisuuden taustalla, koska perheen isä oli autoritäärinen, kielsi äitiä työskentelemästä kodin ulkopuolella, ja jätti perheen kun äiti kärsi mielenterveysongelmista. On helppo tuntea vihantunteita tällaista isähahmoa kohtaan.
   Lilith on 17 rapua ja melko lähellä Plutoa aatemaailman huoneessa. Tästä voimakkuudesta voisi nousta taistelutahtoa.
   Jupiter vaa’assa, oli retro tai ei, korostuu oikeudenmukaisuus.
   ~Tarja

 2. nikki Says:

  Pallas asettuu sitten oppositioon Neptunus/ Jupiter keskipisteelle.
  Lapsen kokemus avioliiton eettisistä arvoista? Paetaan?

  Millä perusteella Eris kuvaa neitoa ja tytärtä???
  Troijan sodanhan se sai aikasiks yhellä ompun heitolla.

  • Astrologian Taika Says:

   Heipähei,
   Eris liittyy Pluton ja Cereksen myötä Hades/Demeter/Persephone myyttiin ja se kuvaa huoletonta neitoa tai ikäneitoa, jonka perusasenne on miehen pelkääminen. Eris käsittelee irtautumista kodista ja oppimista parisuhteesta. Voimakkaimmillaan se on Manalan valtiatar, mutta joskus Eris toteutuu (etenkin jos on tarkkoja aspekteja Pluton ja Erisin välillä) miehen ylivaltana avioliitossa, esimerkiksi taloudellisista syistä ei vaimo voi irrottautua vaikka suhde olisi helvettiä.
   Keskipisteistä saa todellakin paljon irti tulkinnassa!
   ~tarja

 3. nikki Says:

  Olen Eris eri mieltä tuosta Erisin myytistä. Eihän sillä ole mitään tekoa Haadeksen ja Persephone -myytin kanssa.
  Millä perusteella sinä yhdistät sen tuohon myyttiin??
  Sehän aiheutti eripuraa ja lopulta sodan. Sen kuukin on sotaisa.
  Sen viipyminen Oinaassa hela tiden lienee tätä aikaa, että aina jossakin päin soditaan, värvätään sotilaita, palkka-armeijaa, rauhanturvaajia.
  Nikula mielellään yhdisti tuon Erisin Persephonen kautta pedofiliaan.
  I don`t agree. Miksi ”Persephone” olisi koko ajan oinaassa?
  Siksikö että Oinas aloitta kasvun?
  Entäs lepokausi?

  • Astrologian Taika Says:

   Hei vielä,
   kyllä Erisin tulkinta tuon myytin kautta on ihan yleinen tapa eikä oma keksintö. Astronomisestikin siitä löytyy perhe kun kaikki ovat pikkuplaneettoja. Eris oinaassa kuvastaa mielestäni hyvin tätä päivää sikäli, että tyttäret vapautuvat yleensä aika hyvin äitiensä helmoista. Eris kyllä liikkuu tosi hitaasti ja sen vierailu oinaassa on pitkällinen. Pluto/Eris kontaktit ovat omiaan nostamaan esiin kaikkia seksuaalisella tasolla tapahtuvia väärinkäytöksiä.
   Kiitos sinulle palautteistasi!
   ~tarja

 4. nikki Says:

  Eris is Discord, and may be called strife and quarrel as well.

  Nurse of War

  Eris has been said to be the daughter of Nyx, but she has also been called the sister of Ares and the nurse of War, since she helps her brother in arms to accomplish his bloody work. And enjoying the groans of dying men, she fills their hearts with hatred, so that they may slay each other.

  Miestä pelkäävä??
  Ehkä yleisessä tavassa tulkita olis korjaamisen varaa?
  Moneltakin osin?

  Taitaa Eris yhtyä muuten progekuuhuni justika.
  Bloody Mary? =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: