Täysikuu vaa’assa

Täydenkuun aika on maagista. Valtavana paistava Kuu vetää katseen puoleensa, etenkin nyt kun Kuu on vielä lähellä maata. Kuun kierron maata lähin hetki osui kolme päivää ennen täydenkuun aikaa, ja äskeinen täyttyvän Kuun aika saattoi siitäkin syystä olla tavallista enemmän kuuhullua aikaa.

Täysikuu on aina täyttymyksen hetki, jolloin huippu on saavutettu ja voidaan alkaa nauttia siitä, mitä on saavutettu. Tässä mielessä Kuu tyynnyttää ja rauhoittaa, koska se ei enää pyri eteenpäin, kasvamaan ja saavuttamaan.

Täysikuu vaa’an merkissä on Kuulle eräänlainen kotiinpaluu, vaikkei vaaka olekaan Kuun oma merkki. Täydenkuun hetki on vaakakuun vaihe. Kuu on tässä merkissä rauhaa ja harmoniaa rakastava päättäväisellä tavalla. Sotaan ei lähdetä, vaan harmit ja ongelmat lakaistaan ennemmin maton alle piiloon. Diplomaattisuus, yhteistyö ja tahdikkuus ovat tämän täydenkuun teemoja.

Se, mitä tämä täysikuu saavuttaa, voi olla suuri voitto. Kumpikin valo, Aurinko ja Kuu, ovat voiton asteessa. Se voi olla saavutus parisuhteessa tai sosiaalinen arvonnousu ja yhteisön hyväksyntä. On joskus hämmentävää huomata, että vaaka-Kuu sallii myös epärehellisten keinojen käytön, kunhan tarkoitus on omasta mielestä sopiva.

Täydenkuun hetki koittaa aamuyöllä vähän ennen puolta kuutta. Hetken kartta on symbolinen; Aurinko on minän huoneessa, Kuu parisuhteen huoneessa. Tämä asetelma on omiaan keskittämään huomion ihmissuhteisiin. Kartalla painottuvat johtava laatu ja tulen elementit, siinä on voimakkuutta ja päättäväisyyttä. Aurinko ja Kuu ovat siinä kaikkein voimakkaimmat, mutta myös Jupiterilla ja Saturnuksella on sanan sijaa. Kaloissa olevassa Jupiterissa korostuvat sen henkiset ja uskonnolliset puolet, ja on sääli, ettei se hyvyydessään hyödytä Aurinkoa tai Kuuta. Merkurius ja Venus kulkevat yhdessä oinaassa, ja tämä tuo väistämättä sähäkkyyttä ihmissuhteisiin. Neptunus tyynnyttää lempeällä kulmallaan, mutta eri asia on auttaako se näkemään ihmisuhteen tilaa selkeästi. Pluton asema tämän täydenkuun hetkellä pelottaa. Se on pelkojen ja salaisuuksien huoneessa kulmassa Aurinkoon ja Kuuhun. Nostaako Pluto pintaan pelot ja epävarmuuden, mikä parisuhteessa jäytää? Vai pakottaako se nyt kohtaamaan suhteen epämiellyttävän ja raadollisen puolen, sen minkä täydenkuun vaaka tahtoisi hyssytellä piiloon?

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: