Aisti-ilojen aikaa

Venuksen syntymä William-Adolphe Bouguereau 1879

Nyt alkaa rakkauden kevät ja sensuaalisuuden aika. Ilmassa väreilee hyvyys, ystävyys, tyytyväisyys, nautinnot ja raukeus. Mistä ihmeestä on kyse – onnellisuuspillereistäkö? Venus palaa kotiin, eli tulee omaan merkkiinsä härkään tänä iltana.

Venus on se astrologisen maailman pieni hyvä ja maallisempi kuin Jupiter. Venus härässä herkistelee kauneudentajua ja rauhoittaa näkemään estetiikkaa kaikkialla. Venus kehottaa koskettamaan, maistamaan, haistamaan ja näkemään. Nyt palkitaan onnistumisia hyvillä asioilla.

Härässä Venus ei ole yhtä sosiaalinen kuin vaa’assa, vaan arvostaa enemmän tuttuja, turvallisia ja kotoisia kontakteja. Tässä ajassa korostuu ne asiat, jotka tuottavat sisäistä iloa. Joillekin se voi olla hedelmällisyyttä esimerkiksi siementen kylvämisen ja taimien vaalimisen kautta. Se voi näkyä oman massun ja rahapussin täyttämisen tärkeytenä. Mielestäni härkä-Venus ei ole laiska, vaan uuttera kauneuden ja hyvyyden rakentaja, ja hyvää oloa tuottavasta liikunnasta nauttija.

Värien maailma on tämän ajan juttuja, ja skaala on runsaampi kuin vaakamainen vaaleanpunaiseen hukkuminen. Maamerkkinä härässä on rehevyyttä ja juurevuutta, mutta räikeä tai shokeeraava ei härkä-Venus ole.

Venuksessa on vain yksi outo juttu, minkä merkitystä en ole itselleni onnistunut tyhjentävästi selittämään. Venus on Uranuksen tavoin ainoa planeetta, jonka pyörimissuunta on toisensuuntainen kuin muiden planeettojen. Koska kaikilla taivaan asioilla on taatusti oma merkityksensä, tässäkin voi olla takana jotakin, mikä antaa lisämerkitystä planeestasta. Uranuksen kohdalla erilaisuuden teema on sopiva, mutta Venuksen sovinnaisuuteen se ei istu.

Kun Venus tulee härkään, aika toivottaa sen tervetulleeksi kotiin. Hetken kartta on selkeä Venuksen kannalta, se on omassa seitsemännessä huoneessaan ja nousuakseli on vaa’assa. Venuksen liittolainen Jupiter on viidennessä huoneessa eli siellä, missä Venus iloitsee. Tälläkin kartalla niin kuin koko kevään ilmapiirissä on omat hankalat ja kiusalliset kulmansa, mutta henkäistään hetkeksi tyytyväisyydestä Venuksen kanssa.

Mainokset

Avainsanat: ,

2 vastausta to “Aisti-ilojen aikaa”

 1. Elina Haapanen Says:

  Hei,

  tuli mieleen Venuksen omalaatuisesta pyörimisestä, että voisiko se liittyä naiselle ja naisellisuudelle ominaiseen tapaan tehdä asioita toisin kuin Mars ja Jupiter ne mieltävät 🙂 ei siis rationaalisesta, ulkomaailmaan suuntautuvasta valloittamismotivaatiosta käsin, vaan rakkauden kuudennesta aistista, kauneudentajusta, sosiaalisista vivahteista käsin, luovasti 🙂

  • Astrologian Taika Says:

   Jees

   Terävä huomio! Näin sen täytyy olla. Ei erilaista erilaisuuden itsensä vuoksi niinkuin Uranuksella vaan feminiinistä omaa tapaa.

   Kiitollisena,
   ~Tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: