Extra Ordinary (osa 1)

Olen jo pitkään hautonut mielessäni tulevaa Jupiterin ja Uranuksen yhtymää kesäkuussa, ja halunnut ottaa tämän mahtavan astrologisen tapahtuman pohdittavaksi. Tämä on iso juttu ja taivaallinen ilotulitus. Kaihdan yleensä vieraskielisten ilmaisujen ja sanojen käyttöä, sillä suomi on rikas kieli. Nyt kuitenkin tuli tunne, että tämä juttu on laadultaan kansainvälinen, ja sitä kuvaa mainiosti otsikon määre extraordinary.

Kahden vapautta ja eteenpäinmenoa haluavan planeetan kohtaaminen ei kuitenkaan tapahdu irrallaan muusta, vaan siihen liittyy tiukasti taivaalla tapahtuva T-risti. Jupiter ja Uranus ovat vastapäätä Saturnusta ja nämä kaikki tekevät neliön Plutoon. Aluksi keskityn kuitenkin vain Jupiteriin ja Uranukseen, ja jatkan aiheesta myöhemmin.

Yhtymä tapahtuu astrologisesti tärkeällä kohdalla, Aries Pointilla, eli aloittamisen symbolisella kohdalla. Tämä viittaa voimakkaasti uuteen alkuun ja uusiin asioihin. Yhtymässä yhdistyvät kahden planeetan energiat: radikaali yllätyksellisyys ja laajentuminen, epätavallisuus ja oppineisuus, uudistaminen ja vauraus sekä kasvu. Jupiterin ollessa kyseessä teemoihin liittyy uskonnot ja politiikka, Uranus tuo vanhojen kaavojen murtamista. Planeetat yhdistyvät oinaan merkissä, jonka energioita ovat nopea eteenpäinmeno, kilpailu, rohkeus, suoruus, vilpittömyys ja hätäisyys.

Monissa yhteyksissä on pohdittu, miten planeettojen yhtymä näkyy globaalisti. Kyse voi olla kansalaistottelemattomuudesta, vallankumouksista, fanaattisuudesta esimerkiksi uskonnon suhteen, sodista. Se voi toteutua maanjäristyksinä ja tulivuorenpurkauksina, ja näistä olemme saaneetkin viime aikoina esimakua. Vanhaa voidaan romuttaa surutta ja siirtyä suin päin uuteen.

Itse asetan suurimman toiveeni tieteen edistysaskeleisiin. Ensimmäinen kuukävely tehtiin Jupiterin ja Uranuksen yhtymän aikoihin. Kun planeetat viimeksi kohtasivat 14 vuotta sitten, kloonattiin Dolly lammas. Tutkimisen teema on molemmissa planeetoissa olennainen, ja nyt sitä tehdään ennakkoluulottomalla asenteella. On ennusteltu uusien energiamuotojen keksimistä.

Tämän hurjan ajan polttopisteessä ovat henkilöt, joiden kartoilla on tekijöitä johtavien merkkien (oinas, rapu, vaaka, kauris) alkuasteilla, mutta mukana voivat olla myös he, joilla on tärkeitä planeettoja muuttuvien merkkien (kaksonen, neitsyt, jousimies, kalat) viimeisessä asteessa. Oletan kuitenkin, että taivaallisilla kuvioilla on sellainen yhteiskunnallinen merkitys, ettei kukaan ole täysin turvassa tulevien tapahtumien vaikutuksilta.

Tässä jo tarkasteltavaksi sen hetken kartta, jolloin meillä planeetat kohtaavat ensimmäisen kerran. Se tapahtuukin kahdenvälisten suhteiden alueella; ehkä Suomi-kuva on rajussa muutoksessa? Oinas-Kuu on intomielinen, ja vesimies Kuunvaihe korostaa Uranusta; tiedettä, epätavallisuutta, riippumattomuutta ja ystäviä. On mielenkiintoista, että Auringon tahto on kokonaan irrallaan muiden planeettojen vaikutuksista. Kartalle syntyy YOD-kuvio Saturnuksen ollessa kärkenä ja siihen kvinkunssissa Kuu ja Neptunus. Ehkä tulevaa uudistusta vastustetaan alitajuisista syistä. Ilotulitusplaneettojen hallitsija Mars on hyvin hankalassa kvinkunssissa Jupiteriin ja Uranukseen. Kartta on täynnä ristiriitoja ja hankausta. Kesällä nähdään millaisesta sopasta on kyse.

Avainsanat: , , , , , , ,

6 vastausta to “Extra Ordinary (osa 1)”

 1. nikki Says:

  Muutama vanaha ydinvoimala räjähtää,
  ydinjätteiden varastointiongelma,
  kaivokset sortuvat,
  kuin myös mineraaleista käydään kilpailua,
  Pluto vartioi maan rikkauksia, louhoksia, kaivaa kuka kaivaa, mistä kaivaa..

 2. nikki Says:

  Chiron 0 Kalat semisekstiili Oinaspiste,
  Chiron oppositio Mars 0 Neitsyt,
  Kuu 26 Oinas sekstiili Merkurius 26 Kaksoset.
  Olennaisia?
  Miksei ne, joilla on jotakin 0 asteessa, olisi paremminkin extra-ordinarya vastaanottamassa?
  Mielenterveysongelmat räjähtävät silmille?
  Kalat-Neitsyt-linja.
  Kaksoset ja skitsofrenia?

 3. nikki Says:

  Kiitän muuten näistä kartoista.
  Olen röyhkeästi hyödyntänyt niitä omassa blogissani,
  http://nikinkuunkierto.blogspot.com/

  koskapa itselleni ei ole merkitystä kuka sitä tietoa jakaa, kunhan sitä jakaa.

  • Astrologian Taika Says:

   Hauska että laitoit toisillekin tiedoksi blogisi osoitteen. Niin skorpionimaista pysyä siitä vaiti 🙂 Alankin heti seurata!
   Mitä oikeastaan tarkoitit tuolla ”ei ole merkitystä” ilmaisulla? Suoraan sanottuna, ei avautunut.
   Samoin kiitokset Taikablogin mainitsemisesta omassasi (se ei muuten ole Astrologian Taikaa vaan lyhyesti Taika, jos on ollut jossakin yhteydessä kahdella a:lla niin on ”tietotekniikkapuolen” virhe)
   ~Tarja

 4. nikki Says:

  Blogi nyt on jatkoa astrolla alotetulle kuunkierrolle, jolla on jo aika pitkät perinteet =)
  tr Aurinko yhtymä MC-Vaaka halus syksyllä luoda jotain uutta ja omaa..

  Tarkoitin tuolla ”ettei merkitystä sillä kuka kirjoittaa” tai jakaa tietoa, sitä, että tekstin sisältö on mielestäni se olennaisin, eikä niinkään se kenen kynästä / näppäimistöltä se on syntynyt. Se että jakaa omaa tietouttaan, oivalluksiaan, olettamuksiaan, uskomuksiaan, mitä ne nyt tästä astrologiasta vaikka on ja jos se antaa toisille jotakin ajateltavaa, uusia oivalluksia, mielellään vaikka vastaväitteitä (kuten minä täällä vänkään ja haluaisin saada keskustelua aikasiksi, jotta loisimme jotakin uutta),niin se on se juttu mulle ainakin, eikä se että MINÄ OLEN NÄIN SANONUT.
  Ja yleensäkin että JAKAA niitä ajatuksiaan ja kokemuksiaan, jos niitä kerran on,eikä panttaa niitä itsellään.
  Opiskellessa pitää merkitä lähdeviitteitä, ja olen monasti ajatellut niistäkin, että onko se olennaista kuka ja kenen kirjasta vai se ajatus, tieto sinällään. Varsinkin kun ajattelen, että kaikki tieto on jo kertaalleen keksitty, me vain ”keksimme” sen uudelleen.Todella uutta tulee harvoin vastaan. Siksi kai sitä ite ainakin yrittää pohdiskella ihan uudella tavalla,
  löytää vanhasta uutta merkitystä. Nähdä erilailla.
  Toisekseen jos joku on nähnyt vaivaa, vaikka täydenkuun kartan tekemiseen ja itse kirjoitan siitä, niin kyllä se tekemisen kunnia kuuluu tekijälle ja miksi toisaalta toistaisin karttaa, jos se on jo olemassa?
  Tulkintani ja näkökantani on taas omanlaiseni ja koska yritän tutustua asteroideihin koko ajan lisää, joudun niitä etsimään muualta joka tapauksessa.
  Keskustelu ja kommentoinnit antavat ainakin itselle uusia oivalluksia ja vievät omaa ajattelua eteenpäin.
  Blogin pitäminen on vähän yksinäistä puuhaa, eikö?

  • Astrologian Taika Says:

   Jep,
   yksinäistä mutta niinhän kaikki ajattelutyö ja kirjoittaminen aina on. On täällä sentään joku jonka kanssa keskustella 😉 joten kaikki kommentit mistä tahansa aiheesta ja vähän vierestäkin ovat tervetulleita!
   Ja tuosta yksinäisyydestä vielä, että mielestäni astrologin työ on vieläkin yksinäisempää kuin tämä bloggaaminen…
   ~Tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: