Kaksi joutsenlaulua Neptunukselle

Neptunus siirtyy omaan merkkiinsä kaloihin vasta reilun vuoden päästä, ensi huhtikuussa, mutta aika rientää. Illuusioiden, harhojen ja psykedelian planeetta voi yllättää sinut, jos et ole valmis. Minä en malttaisi odottaa merkinvaihtoa, ja olenkin jo vähän harjoitellut syventymistä Neptunusmaisiin juttuihin.

Kahdelta jo edesmenneeltä muusikolta löytyy Neptunukseen viittavat laulut.

Singing about the Valley of Sunrises
Green and blue … Canyons too
Singing about Atlantis love songs.
The Valleys of Neptune is arising.

Mercury liquid … Emerald’s shining
Telling me where I came from –
Honey Sun … Tourquise Bed he
lays in — … on the Burning
edge Horizon.

I’m sailing on the Bluebird’s mission …
Bubble and curls and tiptoes in the foam –
See the wind make love to all
the ocean … Joy spread and
the message got home –

Singing about the Valley of Sunsets …
Purple and gold … the Armies of the Lord
Before ancient Egypt, there were moon trips …
The Valleys of Neptune is arising —

***

I could have loved you girl like a Planet

I could change your heart into a Star

But it really doesn’t matter at all

no it doesn’t matter at all –

Life’s a Gas

 

I could have built a house on the Ocean

I could placed a love into the Sky

But it really doesn’t matter at all

no it doesn’t matter at all –

Life’s a Gas

Jimi Hendrix ja Marc Bolan kuolivat molemmat alle kolmekymppisinä kesken uransa. Hendrixin musiikin tuntee kai jokainen, ja Bolan oli glam-rockin ikoni. Mutta miten tämä liittyy Neptunukseen? Hendrixin laulu on nimetty Neptunuksen mukaan, ja Bolanin laulun tunnelmasta tulee iso kaasuplaneetta väistämättä mieleen. Molemmat tekivät muusikon uraansa aikana, jolloin huumeet ja rock’n’roll olivat todella naimisissa keskenään. Hendrix menehtyi unilääkkeisiin, ja ainakin Bolanin musiikista päätellen epäilen joillakin tajuntaan vaikuttavilla aineilla olleen osuutta hänen luomistyössään. Olivatko he Neptunus-ihmisiä? 

Hendrixin karttaa hallitsee Merkuriuksen, Auringon ja Venuksen stelliumi jousimiehessä, ja näitä vastapäätä ovat Uranus ja Saturnus. Hän oli nousumerkiltäänkin jousimies, intomielisyyden ja kurittomuuden korostuessa. Kokeilevuus, uuden etsiminen ja muuttuminen olivat Hendrixin teemoja. Neptunus ei ensisilmäyksellä näytä olevan keskeinen Hendrixin kartalla. Se on aatemaailman alueella aivan vaa’an alussa ja planeetoista lähimpänä Keskitaivasta. Michel Gauquelinin sektoriteorian mukaan Neptunus ja Venus ovat hänen karttansa tärkeimmät planeetat, ja tämä näkyy Hendrixin musiikissa. Neptunus on luovuutta osoittavassa kulmassa jousimies-stelliumin planeettoihin, ja helpossa kolmiossa Uranukseen. Kartan ja Auringon hallitsija Jupiter on Kuun kanssa parisuhdealueella ja molemmat planeetat ovat vahvoja ravussa.

Bolanin syntymäasetelmassa Neptunus on voimakkaammin esillä. Hänen kartallaan on Auringon, Neptunuksen ja Venuksen stelliumi vaa’assa uran huoneessa, ja Venus hallitsee koko asetelmaa. Ei ihme jos Bolan loi urastaan glitteriä, säihkettä ja glamouria uhkuvan. Bolan oli syntynyt täydenkuun aikaan ja oinaskuu toi rohkeutta miellyttämishaluiseen vaakaluonteeseen. Samoin kuin Hendrix, Bolankin oli nousumerkiltään jousimies. Kartan hallitsija Jupiter lymysi viimeisessä huoneessa, mutta siinä sijainnissa oli toki Gauquelinin urasektorilla, samoin kuin lähellä Keskitaivasta Neptunus ja Aurinko. Bolanin karttaa hallitsee Leija, ja Jupiter voimisti mahtavuuden tuntua. Bolan käänsi jupitermaiset ylilyönnit ja liioittelun lahjakkuudekseen.

Kuoleman ei pitäisi näkyä astrologiselta kartalta. Kummankin tähden kuolinaika on suurinpiirtein tiedossa, ja on muuten hämmästyttävää että se kohtasi kummatkin syyskuun puolivälissä. Hendrixin kuolinajan kartalla Neptunus on lähestymässä hänen jousimiehessä olevia tärkeimpiä planeettojaan. Neptunus tuo mukanaan sekaannuksia ja kaaosta, ja voi herkistää ihmistä etenkin lääke-aineille. Astrologian valossa Hendrixin kuolema näyttää ennemminkin vahingolta kuin itsemurhalta tai murhalta, jollaista legendaa aikoinaan asiasta levitettiin.

Bolanin kuolinhetken kartalla Neptunus ei näytä olevan pääosassa, mutta se tekee sekstiiliä vaa’an stelliumiin. Pluto transitoi näiden keskeisten planeettojen kohdalla, ja sehän on juuri elämän ja kuoleman planeetta. Bolan menehtyi autokolarissa, jonka tapahtumahetki on melko tarkkaan tiedossa. Hetkellä voi olla merkitystä: Kuu on juuri Merkuriuksen yllä. Molempien tähtien kartoilla muuten transiitti-Mars kulkee kahdeksannessa huoneessa.

Tähdet lepäävät nyt Neptunuksen laaksossa.

Avainsanat: , , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: