Aseman kämppikset

Nyt kun aiemmin niin onnelliset Ellen & Jone ovat ilmoittaneet erostaan, voidaan kai nopeasti kurkata mistä tässä suhteessa oikein oli kyse. Erotiedotteessa Ellen toteaa: ”Tunneasiat ovat hirveän henkilökohtaisia, eikä kukaan ulkopuolinen voi tietää totuutta kahden ihmisen välisestä suhteesta. Minusta on loukkaavaa yhteistä historiaa kohtaan lähteä avaamaan sitä lehdessä. Tärkeintä on, että me tiedämme, miten asia on.”

Ellen Jokikunnas on karttansa perusteella varsin voimakas ja dynaaminen ihminen. Hänellä on Auringon ja Marsin yhtymä skorpionissa ja nousumerkkinä harvinainen oinas, eli Mars on kartan hallitsija ja vanhan astrologian mukaan myös Auringon hallitsija. Aurinkoa ja Marsia vastapäätä on Jupiter, Kuu on Pluton kimpassa vaa’assa, mikä sekin korostaa voimakastahtoisuuden teemoja. Keskitaivaan Venus kauriissa ei ole perinteisen hempeä, vaan paremminkin Ellenin kaltainen kaunottaren käsi työrukkasessa.

Jone Nikulan syntymäkellonaikaa ei ole tiedossa, mutta samankaltaiset teemat näyttäisivät toistuvan hänelläkin. Kartalla on reippaasti oinasta, ja Kuu on karussa mutta vastuullisessa kauriissa. Jonelle sopisi nousumerkiksi parhaiten skorpioni, koska hän on erittäin privaatti persoona. Tällä asetelmalla Aurinko menisi paikoilleen omaan huoneeseensa ja Keskitaivaalle merkiksi tulisi leijona. Tästä kuvastuu Jonen ristiriitaisuus, hän on esillä mutta esiintyy umpimielisesti.

Nämä kaksi entistä kyyhkyläistä ovat hyvin samanlaisia, joten ei ihme jos yhteinen sävel löytyi ja toinen kiinnosti. Parisuhteissa samanlaisuus on kaksiteräinen miekka. Sen varjolla on helppo olla yhdessä, kumppani voi tuntua sukulaissielulta. Jossain vaiheessa kyllästyminen hiipii esiin, varsinkin Ellenillä ja Jonella oinaan merkin ja teemojen hallitsevuuden kautta. Erouutisessa Ellen vakuutti, että he pysyvät ystävinä. Ystävyydessä samanlaisuudesta on enemmän etua. Vanhoissa sananlaskuissa on viisautta, jota kannattaa miettiä. Sanotaan että vakka kantensa valitsee. Ideana on erilaisuuden kautta yhteensulautuminen. Tässä romanssissa oli kaksi vakkaa tai kaksi kantta.

Ellenin ja Jonen karttoja vertaamalla löytyy monet klassiset parisuhteen merkit: Aurinko vastapäätä Kuuta, Kuu lähellä Venusta, kummankin Jupiter tulee toisen kartalle parisuhteen huoneeseen, ja Jupiter Kuunsolmulla. Uranus on se erottava tekijä tässäkin suhteessa, ja se toimii molemmin päin. Ellenin Uranus tulee Jonen nousuakselin tuntumaan, Jonen Uranus tulee Ellenin Kuulle. Uranus tuo äkkirakastumisia, ja tavallisesti lopulta eron.

Katsoin myös sitä miksi erosta kerrottiin juuri nyt (lehdissä 10.4.), vaikka tiedotteessa Ellen todisteli sen olleen tosiasia jo jokin aika sitten. Ensimmäinen uutinen tuli julkisuuteen hyvin aikaisin aamulla, eli todennäköisesti se on tullut toimittajalle edellisenä päivänä. Silloin Aurinko oli Ellenin nousuakselilla, rehellisessä oinaassa, ja erottava Uranus on tehnyt kolmiota hänen Aurinkoonsa jo jonkin aikaa. Mutta ehkä tässäkin tapauksessa niin kuin hyvin monen irralleen kasvamisen taustalla on Pluto – se on tämän kevään teema Ellenin Keskitaivaalla ja rakkauden planeetalla Venuksella. Vain luja suhde kestää Pluton transiitin.

Avainsanat: , , , , ,

2 vastausta to “Aseman kämppikset”

 1. Ebenia Says:

  Olipa hyvää tulkintaa. Jännittävää nähdä, että eron ilmoitusajankohdastakin voi saada noin tarkkaa analyysia.

  Pluton yhtymä Venukselle on kyllä varmasti sellaista aikaa, ettei sitä moni suhde kestä. Saa nähdä onkohan Ellen nyt yksikseen sitten pidemmänkin aikaa, sitähän tuo Pluto voi myös teettää….

  • Astrologian Taika Says:

   Hei Ebenia!
   Kiitos mukavasta palautteestasi. Pluton suhteen ei kannata heittäytyä toivottomuuteen, sillä planeetta on kuitenkin jälleensyntymisen symboli. Uskon että Ellenillä ja muillakin Pluto-transiittien kanssa kamppailevilla, on mahdollisuus löytää uutta rikkautta ihmissuhteisiinsa.
   ~Tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: