Kun maailma ei riitä

Jupiter ja silkkiäispuun marjat © Tarja Enoranta

Kolme vuotta sitten syksyllä koin Jupiterin transiitin, josta kirjoitin jutunkin maamme ainoaan astrologiseen lehteen, Suomen Astrologisen Seuran julkaisemaan Astro Logokseen. Jupiter ylitti tuolloin nousuakselini ja kun se tapahtui planeetan omassa merkissä jousimiehessä, sen teemat kertaantuivat ja laajenivat melkoiseksi pamaukseksi.

Yksi juttu ei silloin riittänyt, vaan piti käydä muutamassa viikossa läpi oikeastaan kaikki, mitä Jupiter saattoi tarjota. Onnekkuus rahan suhteen, uskonto, joviaali seurallisuus, ulkomaalaiskontaktit ja isoimpana juttuna kaikista tiedon etsiminen, tutkiminen ja opiskelu. Taisin ostaa tuolloin ihan yli varojeni astrologian alan kirjoja, liioitteluksihan se usein menee Jupiterin kanssa.

Tänä keväänä olen saanut huomata, että samat teemat toistuvat silloinkin, kun uusi Jupiterin transiitti tulee toiselle kartan tärkeälle kohdalle. Minulla on kalapainotteinen kartta ja nyt Jupiter on seikkaillut Aurinkoni ja kalaplaneettojen stelliumin yllä. Ihan vielä sen reissu ei ole ohi, ja kauniiksi lopuksi Jupiter tuuppaa vielä ilmoille neliön jouskari-askendenttiin. Ja saman neliön toiselle puolelle, syntymäkartan Jupiteriin.

Vaikka Jupiter on omassa merkissään kaloissakin, olen tuntenut nahoissani ettei kalat ole ollenkaan niin vahva ja energinen kuin jousimies. Liian innostuksen tuoma unettomuus aiheuttaa jo sydämentykytyksiä, ja liioitteluun menneen tiedonetsinnän vuoksi jouduin jo hakemaan apteekista rauhoittavia mustikkatippoja rasittuneille silmilleni.

Aiempi Jupiterin kulku nousulla oli muidenkin transiittien vuoksi onnistunut. Aurinko oli samaan aikaan Keskitaivaallani ja Merkurius teki helppoa kulmaa Aurinkoon ja myöhemmin syntymäkartan Merkuriukseen. Uranus alkoi ylittää kalastelliumia ja Neptunus läheni neliötä Neptunukseen. Se oli todella hyvää aikaa, eikä näissä parhaillaan käsillä olevissa Happy Dayseissäkään ole valittamista. Jupiter on tuonut elämääni parin vuoden hiljaiselon jälkeen isoja juttuja. Rahaa, rakkautta, ja se pääsiäisen ajan jeesustelu oli pieni pintaraapaisu todellisuudesta. Eli huumori kukkii Jupiterin aikaan!

Olen koettanut repiä kaiken mahdollisen irti tästä ajasta. Toivottavasti teidän Jupiter-transiittinne ovat olleet yhtä antoisia. Mitä teille on tapahtunut kun Jupiter on ollut kartan tärkeimmällä kohdalla?

Avainsanat: , ,

2 vastausta to “Kun maailma ei riitä”

 1. Elina Haapanen Says:

  Heippa

  kun Jupiter kulki edellisen kerran Kuuni ylitse (7.huoneessa ) olin raskaana ja muutin yhteen lapsen isän, nykyisen mieheni kanssa.

  Kun Jupiter oli keskitaivaalla viimeksi, sain valmiiksi välitutkinnon ja jättäydyin pois yliopistolta pariksi vuodeksi. Täynnä itsevarmuutta että saisin pian unelmieni työpaikan ( en saanut ). Enemmän elämäni oli sittenkin äitiyttä ja kotia ( Rapu MC ).

  Kun Jupiter kulki vaaka- askendenttini ylitse viimeksi, julkaisin kirjan yhdessä mieheni kanssa.

  Kun Jupiter kulki viimeksi IC:n ylitse, juoksimme katsomassa uusia asuntoja. Haaveet eivät kuitenkaan toteutuneet vaan päädyimme vain remontoimaan ja laittamaan nykyistä asuntoamme uusiksi. Matkustelin paljon, kuten myös sitä edellisellä kerralla 1996, kun Jupiter oli 4. huoneessa ja lähellä Aurinkoani – silloin jopa asuin ulkomailla.

  Olen monesti kokenut, että Jupiter juuri paisuttaa unelmat ja antaa itsevarmuutta, mutta usein liiallisesti. Tunnelma on tosin aina mahtava näiden transiittien aikana, vaikka niiden mukanaan tuomat asiat paljastuu usein hieman harmaammiksi Jupiter-ajan jälkeen. Mutta kyllä ilo kannattaa ottaa irti Jupiter ajasta – kunhan muistaisi kohtuuden 🙂

  • Astrologian Taika Says:

   Hei
   Ihana kuulla kuinka myönteisiä asioita Jupiter on tuonut sinunkin elämääsi. Jupiterin aikaan tosiaan uskaltaa unelmoida, ja joistakin voi tulla totta. Harmittaisi varmaan jos ei uskaltaisi edes yrittää 🙂
   On myös totta, että on siellä omalla taivaalla muitakin transiitteja, joista rajoittavimmat helposti unohtaa Jupiterin myötätuulessa!
   ~tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: