Horoskoopit dekanaattien mukaan (osa 1)

Horoskooppeja ja Aurinkomerkkiastrologiaa moititaan siksi, etteivät ne pidä paikkaansa. Ja kuinka ne voisivatkaan pitää paikkaansa, jos luonnehdinta on laadittu vain yhden planeetan perusteella, ja kokonaisen tulkinnan tekoon tarvitaan kaikki planeetat ja muut taivaankappaleet päälle.

Aurinkomerkissä hiukan parempaan ja enemmän paikkaansapitävämpään tulokseen voidaan päästä, jos otetaan huomioon eläinradan merkin jako kolmeen eri dekanaattiin. Se tarkoittaa tulkinnassa sitä, että  esimerkiksi leijonan merkkiä hallitsee Aurinko, ja leijonan asteet jaetaan vielä kolmeen eri alaosastoon, joita hallitsee taas eri planeetta. Leijonan merkissä dekanaattien hallitsijat ovat Saturnus, Jupiter ja Mars. Kun siis leijonan ensimmäisessä dekanaatissa yhdistyvät Auringon ja Saturnuksen ominaisuudet, päästään tarkempaan ominaisuuksien kuvaukseen. Yhden leijonakuvauksen sijaan saadaan kolme erilaista leijonatyyppiä.

Dekanaatteihin jako on ikivanhaa astrologiaa, mutta valitettavan harvoin tähän käsitteeseen astrologiassa törmää. Modernissa astrologiassa on jossakin vaiheessa menty uudistamaan dekanaattien hallitsijat siten, että ensimmäistä dekanaattia hallitsee aina eläinradan merkin hallitsija, ja kahdelle seuraavalle dekanaatille on annettu planeetat, joiden vastaavuutta minä en ainakaan ymmärrä. Pitäydyn siksi perinteisissä dekanaattien hallitsijoissa. Käyttämäni jaottelu oli ainakin käytössä Al Birunilla, mutta se voi olla vieläkin vanhempi.

Ja ettei kävisi niin kuin aina Astro-TV:ssä kun aloitetaan säntillisesti ensimmäisestä oinaasta, ja ohjelma-aika päättyy jo ennen kuin ollaan päästy edes neitsyeen, saati kauriiseen tai vesimieheen asti, käyn läpi eläinradan merkkejä jossakin muussa järjestyksessä. Aloitetaan vaikka maamerkeistä.

Härän ensimmäinen dekanaatti

Venus on härän merkin hallitsija ja ensimmäisen dekanaatin 0-9 asteiden hallitsija on Merkurius. Härän merkin alun edustajat ovat sosiaalisia ja analyyttisiä, eivätkä reagoi asioihin pelkästään tunteella. Heillä on kaupantekotaito hyppysissä ja raha on tärkeällä sijalla arvo-asteikossa. Taloudellisen aseman vakaus antaa heille turvallisuudentunteen. He loistavat kädentaidoissa, ja osaavat myydä tekemänsä taiteen. He ilmaisevat itseään kauniisti laulamalla, soittamalla ja kirjoittamalla. Nämä härät ovat liikkuvaisempia elämänasenteeltaan kuin myöhemmin tässä merkissä syntyneet, eivätkä aivan niin itsepäisiä kuin yleensä härkien sanotaan olevan. Heissä on keväistä elämäniloa ja nauravaisuutta.

Härän toinen dekanaatti

Kuu hallitsee toista dekanaattia asteissa 10-19. Nämä härät ovat rauhallisia, ujoja ja hiukan itseriittoisella tavalla sisäänpäinkääntyneitä. He eivät häiritse toisia puuttumisellaan vaan antavat toisten hoitaa itse omat asiansa, ja itsepäisellä tavalla hoitavat itse omat asiansa. Aistillisuus, ruumiillisuus ja kehon tyytyväisyys ovat heille tärkeitä, ja ylikorostuessaan tämä voi johtaa ahmimiseen tai lohtusyömiseen. He kuuntelevat omaa sisäistä intuitiotaan ja toimivat sen perusteella, ja ratkaisut voivat olla tunneperäisiä. Kauneudentaju on korostunutta, ja lisäksi he arvostavat rauhaa, harmoniaa, hiljaisuutta ja turvallisuutta. Monilla on taiteellisia taipumuksia, mutta usein se jää tuottamaan iloa vain itselle. He ovat mainioita arjen pyörittäjiä, mutta eivät nauti riskinottamisesta.

Härän kolmas dekanaatti

Viimeisen dekanaatin ja 20-29 asteiden hallitsija on Saturnus. Tällaiset härät ovat vakauttajia, pysyvien ja konkreettisten asioiden luojia ja järjestelmien rakentajia. He ovat jämäköitä, sitkeitä ja luotettavia. Heillä on hyvä organisointikyky, tavoitteita elämässä ja kunnianhimoa niiden saavuttamiseen. Tämä härkätyyppi on parhaimmillaan johtoportaassa, sillä toisen alaisuudessa tämä omapäinen härkä tuhlaa voimiaan nurinaan. Heillä on sisäsyntyinen taju rahasta ja taloudesta, ja paremman tulon saavuttamiseksi he ovat valmiita melko aggressiivisiin toimenpiteisiin bisnesmaailmassa, eli nämä härät eivät ole paikalleenjymähtäneitä johtajia. Ihmissuhteissa he ovat uskollisia, konservatiivisia ja jääräpäisellä tavalla hiljaisia. Suhde ei välttämättä ole urautunut, koska härkä on valmis tekemään töitä sen eteen.

Tässä hyvin lyhyitä kuvauksia härkäihmisistä – jatkakaa te lukijat pidemmälle ja syvemmälle, ja jakakaa kommentteihin ideoitanne!

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Horoskoopit dekanaattien mukaan (osa 1)”

 1. helena viviaan katajisto Says:

  hei, vaikka eletään Härän aikaa, niin voitko antaa Oinaasta saman dekanaatin.

  kiittäen, Helena

 2. meimi Says:

  Hei!
  Tämä onkin mielenkiintoinen aihe, olen törmännyt vastaavaan jaotteluun jossain opuksessa.

  Tottakai me kaikki mielenkiinnolla odotetaan oman aurinkomerkkimme dekanaatteja, mutta mukava olis myös kuulla, millä perusteella -tai onko edes mitään sääntöä- mikäkin dekanaatin hallitsija määräytyy!

  Muutenkin olen erittäin kiitollinen tästä opettavaisesta blogista, käyn joka päivä katsomassa, mitä uutta on tullut. Kotimaisia astrologiaa käsitteleviä sivustoja on valitettavan vähän, tai ainakaan minä en ole montaa löytänyt. Täällä asiat esitetään selkeästi ja hauskalla tavalla. Kiitos!

  meimi

  • Astrologian Taika Says:

   Hei Meimi (ja Helena)
   Kaunis kiitos kannustavasta palautteestasi. Minun on vakaa tarkoitus jatkaa dekanaattien tuumailua aika ajoin tulevaisuudessakin, joten pysykää vaan selailemassa blogia, kyllä se omakin dekanaatti jossain vaiheessa tupsahtaa ilmoille.

   Käsittääkseni dekanaattien planeettahallitsijat ovat astrologian alkuajoilla muovautunutta tietoa. Al Biruni sanoo: The rulers of these faces are agreed on by the Persians and Greeks. Eli Face on nimitys, mitä traditionaalisessa astrologiassa käytetään dekanaatista. Toinen varhainen astrologi Ramesey toteaa: each face shows the nature and inclination of the Planets in them. Eli kun dekanaatin alueella on planeetta, se toteutuu sen luonteisesti. Itse en ole alkuperäisiin teksteihin tutustunut tyhjentävästi, mutta tämäntyyppiset asiat kiinnostavat kovasti, koska moni vanha astrologian sääntö on osoittautunut toimivaksi.

   ~Tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: