Ihmissuhteet ja Uranus

Monissa tulkinnoissa nousee puheeksi Uranuksen tuomat yllätykset elämässä, ja miltei väistämättä asiakas heti kysyy, että onko se hyvää vai pahaa. Jos astrologia ei ole milloinkaan täysin yksiselitteistä, Uranus on mahdollisesti kaikkein hankalin tässä mielessä.

Uranuksen teemoista on puhuttu paljon kevään aikana, koska odotamme malttamattomina planeetan siirtymistä Aries Pointille, oinaan nollapisteeseen (28.5.). Yllätyksellisyys, yksilöllisyys, erilaisuus. Uranus voi olla kapinallinen ja radikaali, tai kekseliäs ja edistyksellinen. Se on sosiaalisesti ulkopuolinen, mutta yhtä aikaa yhteiskunnallinen. Uranus on erottava ja halkaiseva, eristäytyvä ja torjuva. Ja samaan aikaan vangitseva, magneettinen ja mielenkiintoinen. Vallankumousaatteet vapaus, veljeys ja tasa-arvo ovat silkkaa Uranusta. Sen yksilölliset aatteet korostavat riippumattomuutta, mikä voi johtaa auktoriteettien halveksuntaan. Uranus on etäinen ja irrallinen. Kertakaikkiaan sähköinen.

Tässä tuli melkoisia määreitä pohdittavaksi, jos Uranus liittyy ihmissuhteeseen. Tarkoitan suhteella tässä nyt vain rakkaussuhdetta, ja voitte itse laajentaa teemoja muihin suhteisiin. Kun Uranus on mukana ihmissuhdekuviossa, sen hyvyys tai huonous tottakai kiinnostaa. Jopa enemmän kuin muiden planeettaenergioiden kohdalla, Uranuksen suhteen kauneus on katsojan silmässä. Se riippuu täysin ihmisestä itsestään, onko Uranusjuttu hänelle hyvä vai paha. Uranus on itsessään neutri ja androgyyni.

Omat astrologiset kartat ovat yleensä ristiriitaisia, ja silloin kartalta yleensä löytyy jokin tekijä, joka helpottaa Uranuksen ymmärtämistä, hyväksymistä ja jopa odottamista. Uranuksen oma merkki vesimies on yksi tällainen tekijä, vaikka se onkin paradoksaalisesti kiinteä, ja siksi pysyvä ja takertuva. Jos omalla kartalla on esimerkiksi Kuu vesimiehessä, on tällaisella henkilöllä paljon valmiuksia pärjätä Uranuksen kanssa. Tai jos nousuakseli on vesimiehessä (mikä on Suomessa melko harvinaista) tai Keskitaivas vesimiehessä. Muitakin vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia toki on.

Muuttuvat merkit kaksonen, neitsyt, jousimies ja kalat pärjäävät parhaiten Uranuksen mukanaan tuomien yllätysten kanssa. Jos kartalla on paljon muuttuvaa laatua, tämä tyyppi etsii itsekin muutosta. Hän voi toivottaa tervetulleeksi salamaniskun lailla pöllähtävän Uranusenergian ja oikeasti nauttia sen tuomasta jännityksestä, tuntemattomuudesta ja vapaudesta. He sujahtavat mukaan ja sopeutuvat.

Vaikeimmin rajuihin yllätyksiin suhtautuvat kiinteät merkit härkä, leijona ja skorpioni (jos nyt unohdamme näistä sen vesimiehen tässä yhteydessä). Heidän asenteensa on säilyttävä ja turvaava, ja he tulkitsevat ennalta arvaamattomuuden uhkaksi. Saturnusmerkeistä kauris ja vaaka (Saturnuksen ylennys) ovat joskus aika jähmeitä hyppäämään Tarot-korttien Narrin tavoin reunan yli.

Joskus Uranus heittää syntymäkartalle asetelman, joka antaa potentiaalin yllättäviin käänteisiin ihmissuhteissa. Näitä voivat olla esimerkiksi Kuun ja Uranuksen kulmat, Venuksen ja Uranuksen kulmat, ja Uranus parisuhteen alueella lähellä 7.huoneen kärkeä. Näistä voi syntyä aika kipeitäkin ristiriitoja, jos kartalla on muut teemat näyttämässä päinvastaiseen, sitoutuvaan ja vastuuntuntoiseen suuntaan.

Uranuksen transiitti Kuuhun, Venukseen tai parisuhteen huoneeseen voivat toimia samoin. Ylitys on aina se voimakkain planeettakulku, ja näyttäytyy helpoimmin omien reaktioiden kautta, ei niinkään ulkoapäin tulevina impulsseina. Koska meillä Suomessa on monia neitsyt- ja vaakanousuisia ihmisiä, on Uranus ollut tuomassa todella monien ihmissuhteisiin rauhattomuutta ja vapaudenhalua kulkiessaan kartan vastapuolella kalojen merkin lopussa ja kohta oinaan alussa. Monet jollakin tasolla aistivat levottomuuden ja tuntevat kyllästyneisyyttä, vaikka parisuhde periaatteessa olisi kunnossa. Joskus irtiotto tapahtuu puolison aloitteesta.

Kun Uranus iskeytyy parisuhdealueille kartalla, sen ei tarvitse merkitä parisuhteen loppua. Usein se kertoo uudistamisen ja tuuletuksen tarpeesta. Kesälomaa ei ehkä huvita viettää samassa paikassa kuin kymmenenä edellisenä vuonna, vaan nyt voisi tehdä jotakin – yllättävää, kapinallistakin. Oma vapaudentarve korostuu Uranuksen transiittin aikana, ja silloin ihan normaalikin suhde voi tuntua kuristavalta ja rajoittavalta.

Uranus voi näyttäytyä hätkähdyttävällä tavalla uusissa suhteissa. Uranuksen transiitin alla ei oteta sitä kilttiä naapurinpoikaa. Silloin kiinnostaa joku täysin erilainen, uskaliaampi ja persoonallisempi. Uusi ihminen elämässä voi olla uraniaaninen tyyppi, esimerkiksi hajamielinen professori, tai normeja vastaan kapinoiva ja yhteiskunnan ulkopuolelle heittäytyvä elämäntapaintiaani. Uranuksen teema vaan on sellainen, että se ei aina tuo pysyvää ihmissuhdetta. Uusi suhde voi olla jännittävä, mielenkiintoinen ja täyttää tehtävänsä uudistavana ja elämää tuulettavana suhteena. Uranuksen teemoja ovat erottaminen, emotionaalinen kylmyys, vieraantuminen, hyljeksintä ja eristäytyminen, ja sellaiseksi myrskyn lailla elämään rävähtyänyt suhde voi kääntyä.

Tai olla kääntymättä. On suhteellista, mitä pidetään pitkänä ihmissuhteena. Oma parisuhteeni alkoi Uranustransiitin alla ja selkein Uranusteemoin. Olin juuri eronnut ja vannonut, etten ala uuteen suhteeseen. Niin vain Uranus heitti elämääni yllätyksen silloin kun olin sitä vähiten etsimässä. Uranuksen hengen mukaan parisuhteeni on toista rajoittamaton, vapaa ja väljä, ajoittain aika myrskyäväkin. Kumpikin on oma yksilönsä ja on säilyttänyt oman persoonallisuutensa. Nyt kun Uranus siis kulkee melko monen ihmisen parisuhdeteemoja tuulettaen, uudistumisessa on mukana toivoakin.

Onko sinun ihmissuhteesi Uranushenkinen?

Avainsanat: , , ,

2 vastausta to “Ihmissuhteet ja Uranus”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Uranus on ollut varsin usein asialla parisuhteissani, jotka ruukkaavat alkaa ja loppua sangen sähäkästi. Pitkät suhteet eivät ole kestäneet koskaan Uranuksen merkittävää transiittia, jota yleensä on höystänyt vielä Saturnuskin jollakin merkittävällä kulmalla.

  Nykyinen suhde alkoi itse asiassa varsin joviaaleissa merkeissä, mutta itsellä oli vielä Urauksen oppositio Uranuksen menossa viimeisellä ohituksellaan. Kolme kuukautta nuoremmalla miehellä taas samainen transiitti vahvemmin päällä, jonka lisäksi vielä Saturnus viipyili hänen Au-Pluto-Uranus-kolmikkonsa päällä ja Uranus teki näihin kaikkiin enemmän tai vähemmän tarkkaa oppositiota.

  Suhde alkoi modernisti facebookissa ja hyvinkin uraanisesti etäsuhteena, mutta 600 km ja tyhjyyttään ammottavat pankkitilit eivät hidastaneet suhteen etenemistä. Mies muutti vajaat puoli vuotta tutustumisesta pääkaupunkiseudulta pohjoiseen. Sitten minä olinkin jo raskaana uraanisen yllättäen. Raskaus aiheutti tietynlaista panikointia ehkä molemmin puolin, mutta erityisesti miehelle, joskin tässä tapauksessa kaiketi Saturnus piti hänet aloillaan.

  Tällä hetkellä miehellä on vielä päällä Uranuksen sekstiili Kuulle, joka on tuonut ainakin kolmannen pyörän suhteeseen (lapsen syntymä) sekä muutoksia asumiseen liittyvässä byrokratiassa.

  • Astrologian Taika Says:

   Heippa
   Itselläni on Kuun ja Uranuksen vastakkaisuus kartalla 5 asteen orbilla, mutta se ei ole kyllä yhtään hillinnyt sitoutumisenhaluani. Toisaalta en ole kauhean rajoittaviin suhteisiin koskaan joutunutkaan, vaan aina olen ottanut oman vapauden tulla ja mennä. Uranuksen puolitus ei tuottanut mitään muutosta itselle parisuhteeseen, mutta miehellä oli silloin Uranus Saturnuksen yllä kun mentiin naimisiin. Kai se jotenkin kruunasi jutun kun alkoikin niin Uranusteemoissa, hänellä siis Uranus opp Aurinkoon suhteen alussa.
   Asiakkailla olen tunnistanut rauhattomuuden parisuhdeasioissa voimakkaana kun Uranus on tullut 7. huoneeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: