Pieni piste

Taas näitä kiusallisia henkilökohtaisia paljastuksia. Minä olen laiminlyönyt Onnenpistettä, niin omalla kartallani kuin ylipäätään tulkinnoissa. Tuon piiperoisen pienen pisteen merkitys on alkanut avautua vasta horaariastrologiaan tutustumisen myötä. Astrologiasta saa monta kertaa mukavia ja avartavia ahaa-elämyksiä, mutta tämä on vähän nolo. En ole ollenkaan tajunnut, miten montaa tulkinnan eri osa-aluetta Onnenpiste syventää.

Antiikissa tästä kartan laskennallisesta pisteestä käytettiin nimitystä Lot of Fortune (tai miten se ikinä kreikaksi kuuluukaan) ja modernissa astrologiassa käytetään arabialaisperäistä nimeä Pars Fortuna. Meillä se on siis kuvaavasti Onnenpiste. Sen laskemiseen löytyy netistä kaavoja, ja varmasti joistakin alan kirjoistakin, ja monet astrologian tietokoneohjelmat laskevat sen valmiiksi. Olkaa tarkkoina siinä, että Onnenpiste lasketaan hiukan eri päin päivän aikaan syntyneille kuin yö-kukkujille.

Onnenpiste lasketaan nousuakselin, Auringon ja Kuun suhteesta. Olen nyt laiska, enkä jaksa toistaa taulukoita ja laskukaavoja tähän. Esimerkiksi Astro.comin hyviltä sivuilta tämäkin juttu selviää, ellei pisteen paikka ole jo tiedossa. Tähän tosin tarvitaan tarkka kellonaika syntymälle, jotta nousuakselin sijainti saadaan asteelleen oikein.

Tarot-korttien Onnenpyörä

Onnenpiste on kartan kolmen tärkeimmän tekijän yhteissumma, ja siksi se ei olekaan mikään turha piste. Onnenpiste on lisätekijä, joka kertoo yhden mutta aina tärkeän puolen tulkittavasta asiasta. Yksinään se ei osoita paljoakaan. Onnenpisteeseen liittyy vauraus, terveys, menestyksen ja onnen saavuttamisen mahdollisuudet elämässä. Hyvä Onnenpiste ei siis yksinään näytä hyvää terveyttä, vaan juttuun tarvitaan mukaan nousuakseli, sen merkki ja kulmat, Auringon ja Kuun merkit ja kulmat, ensimmäisen huoneen merkit ja kulmat, kuudennen huoneen merkit ja kulmat, jne. Astrologia on syvällisyydessään aika monimutkaista. Hyvä Onnenpiste voi kruunata tulkinnan osoittamalla samaan suuntaan, tai se voi luoda epäilyksen varjon asioihin, jolloin menestyksen eteen joutuukin ponnistelemaan tavallista enemmän. Eikös se näin mene oikeassakin elämässä, että joku kaveri vaan näyttää syntyneen kultalusikka suussa, ja toinen tekee konkurssin toisensa jälkeen.

Milloin Onnenpiste on hyvä, ja milloin on hyvä tutkiskella tarkemmin mahdollisuuksiaan? Tässä muutama vinkki, joiden selvittämiseen tosin tarvitaan jonkin verran perinteisen astrologian pelisääntöjen hallitsemista.

 • Jos Onnenpisteen sijainnin merkkiä hallitsee suotuisa planeetta, se on hyvin sijoittunut. Hyvät planeetat ovat Jupiter, Venus ja Aurinko. Muista laskea Jupiter kalojen merkin hallitsijaksi.
 • Jos Onnenpiste on kulmassa Jupiteriin tai Venukseen, tai kolmiossa, sekstiilissä tai neliössä Aurinkoon, sen sijainti on hyvä.
 • Jos kartallasi on jokin muu planeetta kuin Mars tai Saturnus ylennysmerkissään, ja tämä planeetta hallitsee Onnenpisteen merkkiä, on silloin Onnenpiste hyvä. Hyvä kulma ylennetystä planeetasta voi toimia samoin.
 • Heikompi Onnenpisteen sijainti on silloin, jos sillä on neliö, oppositio tai yhtymä Marsiin tai Saturnukseen, tai jos Onnenpiste on yhtymässä Aurinkoon.

Näitä sääntöjä tutkiskelemalla päättelin, että oma Onnenpisteeni on oikein hyvä. Se on Jupiterin hallitsemassa merkissä ja kolmiossa Aurinkoon. Ehkä tämä on se tekijä, joka saa minut yltiöpäisen positiiviseksi, miltei aina tyytyväiseksi ja jotenkin naiivin syntymäonnelliseksi? Onnenpiste voi olla tekemisissä elämänasenteen kanssa, esimerkiksi siten että se vahvistaa nousumerkin antamia vihjeitä suuntaan tai toiseen.

En ole ollenkaan seurannut miten planeettojen transiittiylitykset toimivat Onnenpisteen kanssa, mutta voisi kuvitella ettei Venuksen tai Jupiterin transiitti voi huono olla. Jos oman kartan Onnenpiste näyttää haasteelliselta onnen metsästyksessä, voi hyvä transiitti kääntää tilanteen eduksi joksikin aikaa. Ja myös päinvastoin, eli jos Saturnus on juuri pysähtymässä Onnenpisteelle, pitäisikö miettiä isoja päätöksiä tänä aikana. Itselleni on jäänyt mieleen yksi mukava planeettaylitys Onnenpisteelle. Hääpäivänäni Kuu liukui sen yli.

Onko teillä helppoja vai haasteellisia Onnenpisteitä kartoillanne? Vaikuttaako Onnenpiste mielestäsi luonteesi myönteisyyteen tai negatiivisuuteen? Kerro kommenteissa tarinasi transiitista Onnenpisteelle!

Avainsanat:

15 vastausta to “Pieni piste”

 1. mai Says:

  Taas niin hyvä kirjoitus, kiitos !!!
  Onnenpisteeni on Skorpparissa, tarkasti kolmiossa KalatAurinkooni – se on kait aika hyvä aspekti, mutta merkkisijainti taitaa olla huonohko, se tekee myös yhtymän Saturnukseeni (orbi noin 2 astetta) ja sekin kalskahtaa huonolta !? En todellakaan ole syntynyt kultalusikka suussa, silti elämässäni on tapahtunut paljon ihania asioita, vaikka usein vaikeimman kautta. Niin se vaan on, että elämä on asennekysymys, ja oman kartan tuntemus auttaa sen asenteen muodostamisessa.

 2. Ebenia Says:

  Itselleni on jäänyt hieman epäselväksi Onnenpisteen syvällisempi merkitys. Itselläni se on sijoittunut tarkasti Deskendentille Skorpionin merkissä, oppositiossa Askendanttiin, tehden sekstiiliä MC:lle ja Neptunukseen. Oikeastaan voisin sanoa, että olen juuri näissä asioissa ollut aika onnekas – ura-asioissa ja myös minulla on myös ollut onnea sen suhteen millaisia ihmisiä olen elämässäni tavannut – minulla on aina ollut elämässäni syvällisiä ihmissuhteita, joista todella on kummunnut onnea vaikka kuinka (välillä ristiriitojakin tietenkin, mars ja pluto kun siellä 7.huoneessa on :)). Tiedä sitten mikä syvempi merkitys sillä voisi olla.

 3. Nousufisu Says:

  Onnenpisteeni on jousimiehessä 9 huoneessa ja tekee sekstiilin venus jupiter yhtymään vaa’assa 7. huoneessa. En ole ajatellut sen enempää koko onnenpistettä, mutta ehkä se on tuonut onnea parisuhteeseen. Myös tietty idealistisuus ja positiivisuus mutta samalla tiukka moraali (ainakin mun tapauksessa) kuuluu ehkä tähän. Myös opiskelut on aina sujuneet kuin itsestään. Mielenkiintoista:)

 4. Soile Says:

  Heissan,

  koska Onennpiste on kartan kolmen (Au, Kuu, Ask) summa jne niin miten yhtymä Aurinkoon on nimenomaan huono aspekti jos ajatellaan Auringon nimenomaan edustavan perusenergiaa? Ja jos Onnenpisteen perusmerkitys olisi kiteyttää sitä mitä kautta ihminen voisi onnistua, löytää onnea ja sopusointua eli mistä onkaan kyse koko Onnenpisteessä? Vaikuttaako tulkintaa tuo kombusti-ajattelu eli Aurinko polttaa karrelle liian lähellä olevan vaikka kyseessä on tosiaankin laskennallinen piste?

  Olen kyllä törmännyt sellaiseen näkemykseenkin (niin, astrologiassakin osataan olla eri mieltä :-D) että nimenomaan Onnenpiste nimenomaan tehostaa sen planeetan symboliikaa mihin se yhtyy ja minunkin logiikkani mukaan se tässä tapauksessa toimisi nimenomaan vitaalienergiaa ja perusolemusta elvyttävästi, toisi esiin koko Auringon jotenkin puhtaampana?

  Mitähän orbia (asteväljyys) käytät?

  Mulla on Onnenpiste 7 h.ssa Kaksosissa 21 astetta ja Venus 24 Kaksosia. Eli kommunikaatio, tieto, käsillä tekemen, kirjoittaminen ja puhuminen, ihmisten kanssa, face-to-face, henkilökohtaiset kohtaamiset. Charmia pitäisi olla ”keittokirjatulkinnan” mukaan jakaa vaikka muillekin 🙂 jos orbi (vajaa 3 astetta) riittää. Aspektit siihen ovat niitä kasvattavia eli haasteellisia.

  Ja haasteellinan auringonpaluukartta (mitä uutta -/) alkamassa missä Onnenpiste on tarkassa yhtymässä mun Aurinkoon 7 h:ssa.

  -Soile

  • Astrologian Taika Says:

   Hei
   Perinteinen astrologia pitää kiinni combust-ajattelustaan, vaikka niinkuin hyvin huomautit, piste on ainoastaan laskennallinen. Muut kulmat Aurinkoon siis hyviä, yhtymä vain huono. Voi voi sitä paluutasi 😦
   Toisenlaisia näkemyksiä on hyvä harkita silloin jos ne tuntuvat soveltuvan paremmin omaan tapaan tulkita. Kyllä itsekin, vaikka muuten perinteiseltä kantilta montaa asiaa katson, luistin tässä asiassa tyttäreni kohdalla; hänellä on Auringon ja Venuksen yhtymä ja katson sen mieluummin Venuksen hyvyydeksi kuin että Aurinko sitä polttaisi karrelle.
   Orbeja en edes miettinyt, mutta luulisi että ainakin 5 astetta saisi antaa.

   Kiva kun on tullut näin paljon kommentteja jo onnen-asioista 🙂

 5. In Says:

  Itselläni on onnenpiste 8.huoneessa leijonassa sekstiili Jupiteriin ja neliössä kuuhun. Tuo kuun neliö kuulostaa vähän arveluttavalta. Mutta voisin ehkä sanoa, että koen muuten onnenpisteeni positiivisesti. Olen sellainen vaikeuksien kautta voittoon, mutta aina sinne oikeaan suuntaa. Paljon on energiaa, mitä varmaan tuo merkkisijainti lisää. =)

  • Astrologian Taika Says:

   Hei
   sinuna en olisi huolissaan Kuun kulmasta. Onnenpiste on kuitenkin Auringon hallitsemassa merkissä ja tosi myönteisessä kulmassa Jupiteriin, siihen kaikkein suurimpaan hyväntuojaan. Ja oliskos se aika lähellä Auringon ja Venuksen keskipistettä, että sekin vielä 🙂

   • In Says:

    Hih, no hyvä jos näyttää tuo minun onnenpiste hyvältä. =)
    Enemmän on kyllä lähellä venusta tuo onnenpiste, kumpikin venus ja aurinko ovat 8.huoneessa tosin, joten aika lähellä pyörivät. =)

    Tämän onnenpisteen merkki ja huonetulkinnat ovat tosin jääneet muistakin yhteyksistä vähän epäselviksi. Kyllä enemmän tosiaan aukeaa kun katselee noita hallitsevia planeettoja.

 6. Mervi Sinkkonen Says:

  Hei!
  Onnenpisteeni on 15 Vakaa 2 huoneessa, ei tee mitään aspekteja pleneettoihin, mutta asteroihin kylläkin. Joskus olen transiitteja seurannut ja on jokunen onnenkantamoinen seurannut kun jokin planeetta on sen ylittänyt, muuten katselin milloin Pluto on ylittänyt sen, v. -77 tapasin sen ainoan ja oikean rakkauden mitän on elämässäni ollut eikä sellaista enää tule, hän oli ruotsalainen eikä suostunut muuttamaan suomeen enkä minäkään halunnut muuttaa ruotsiin, joten sitten 7 vuoden on offin jälkeen erottiin eikä olla sen jälkeen tavattu, mutta nyt 30 vuoden jälkeen olen sitä mieltä että hän oli se ainoa oikea rakkaus, jota joskus kaiholla muistelen ..

  • Astrologian Taika Says:

   oi voi, sydäntä särkee kuulla sinun tarinasi kaltaisia. Onneksi sait edes hyviä muistoja siitä ajasta mikä sinulla oli tämän ”plutomiehen” kanssa. Ja onnenpisteen merkkisijainti sinulla lupailisi hyvää 🙂

 7. Heli Says:

  ”Heikompi Onnenpisteen sijainti on silloin, jos sillä on neliö, oppositio tai yhtymä Marsiin tai Saturnukseen, tai jos Onnenpiste on yhtymässä Aurinkoon.”

  Olen ”kauhukarttani” (lue: hyvin haastava kartta) kanssa tyyppiesimerkki edellisestä. Onnenpiste yhtymä MC (minuutintarkka) ja Aurinko, neliöt Marsiin ja Saturnukseen. Melkoisen haastava T-risti siis. Työasiat ovat kuitenkin aina sujuneet helposti. Ei päivääkään työttömänä, jo nuorena aina kivat kesätyöpaikat ja hieman yli parikymppisenä alkanut ura yrittäjänä jatkuu edelleen. En myöskään koe, että olisin joutunut puskemaan eteenpäin hartiavoimin tai sisulla, joka sopisi Mars-Saturnus-kuvioon. Kaikki on sujunut helposti.

  Sensijaan olen ”onnistunut” toteuttamaan ristini haasteita enemmänkin ihmissuhteissani. Ja ihmekös tuo, viittaahaan naisen kartalla niin Aurinko, Mars kuin Saturnuskin isään ja miehiseen sukupuoleen. Onkin mielenkiintoista – jos ajattelee Onnenpisteen osuutta asiaan – miksi sama Onnenpiste on toiminut niin hyvin työasioissa, mutta ei kuitenkaan ihmissuhteiden saralla – vaikka kuvio on sama. Mielenkiintoista!

  • Astrologian Taika Says:

   Hei!
   Olipa hyvä kun toit ”vertailuun” toisenlaisenkin Onnenpisteen! Tämä on mielenkiintoinen juttu, että pisteesi on se klassisen huono, mutta en tosiaankaan väittäisi että elämästäsi puuttuisi asioita joihin se liittyy. Näyttäisi siltä ettei huonokaan Onnenpiste onnistu blokkaamaan ihmiseltä menestyksen mahdollisuuksia kun omaa tahtoa ja taitoa riittää. Ilmeisesti myös terveydessäsi on joskus ollut pientä kremppaa, näiden ihmissuhdekiemuroiden lisäksi… Tämän myötä palataan uudestaan siihen samaan mitä olen aina alleviivannut astrologiassa, että kokonaisuus ratkaisee. Jos jää tuijottamaan yhtä pientä ”pistettä” kartalla (ei siis välttämättä juuri onnenpistettä vaan jotakin muuta yksittäistä seikkaa) niin tulkinnassa voi harhautua. Ja onneksi on aina sinun kaltaisiasi poikkeuksia (säännön vahvistamisesta en sano mitään, se on toisaalta aivan tarpeetontakin!).

   Sitä jäin miettimään olisiko sinun kartallasi Keskitaivaan akseli jonkinlainen erotuomari ja vedenjakaja, koska Onnenpiste jää toiselle puolelle kuin Aurinko (ainakin placiduksella tehtynä) ettei ainakaan säteet niin pahasti polttaisi.

 8. Soile Says:

  Edelleenkin mä vänkään samaa. Lueskelin eilen Martin Schulmanin (jotain) opusta Onnenpisteestä (sorry, unohdin kirjan nimen) ja Schulmaninkin (ja muuta muu) väittää että yhtymä Aurinkoon on nimeomaan hyvä juttu. (Eihän Auringon yhtymä akseleihin katsota olevan paha vaan nimenomaan korostavan ko. akselia, Soilen oma huomio.) Onnenpiste kertoo Schulmannin mukaan missä ja mistä ihminen tuntee iloa, suurinta täyttymystä.

  Jos se yhtyy Aurinkoon, niin ei kai se voi paha olla :-O

  Oletan että se kombusti-ajattelu YNNÄ aikoinaan historiallis-kultturelliset seikat (jokainen pysyköön lestissään, yksilö on yhteiskuntaa varten, olet osa yhteisöä jonka edut menevät omiesi edelle aina) vaikuttavat moiseen astrologiseen tulkintaan. Emme me enää länsimaissa elä sellaisessan sääty-yhteiskunnassa (ainakaan vielä).

  Niin, joku voi saada kiksinsä vaikka tappelemisesta -) (tämä oli MS:n esimerkki.)

  Minulla ei ole Au yhtymä Onnenpiste, joten tämä ei ole henk.koht. syistä johtuva inttäminen :-)) vaan minusta päinvastainen selitys olisi järkevämpi.

  No, MS:n mukaan (meillä) täydenkuun aikaan syntyneillä on Onnenpiste aina 7. huoneessa. Se on hänestä henkisin, mutta ehkä haasteellisin sijainti. ”On kuin joutuisi kipuamaan vuoren huipulle, mutta näkymät siellä ovat huikeat” (vrt. Buddha) Vaikka elämä on tuivertanut (ketä ei olisi) niin kyllä mä silti voin ajatella että Onnenpiste/Venus 7 h:ssa Kaksosissa on loppupeleissä ihan kiva juttu – vaikken sinne huipulle ole vielä päässytkään,

  – Soile

  • Astrologian Taika Says:

   Mielenkiintoista, en ole kuullutkaan tätä täysikuu/onnenpistejuttua koskaan ennen. Täytyypä etsiä Schulmanin tekstejä luettavaksi. Perinteisessä ja modernissa astrologiassa moni muukin seikka kolahtaa yhteen, ja näitä kukin soveltaa ajattelussaan ja tulkinnoissaan siten kuin parhaaksi näkee. Minun esitykseni nousee usein tältä perinteiseltä pohjalta, mutta saadaanpahan ainakin aikaan mielenkiintoisia keskusteluita kun on jotakin vastaanvängättävää 🙂

 9. Ajatus Says:

  Minulla onnenpiste osuu kuuni ja Merkuriukseni väliin (Vesimiehessä), eikä se tee muita aspekteja kuin yhtymät noihin ja sekstiilin Venus-Chironiin. En ole tutkaillut tuota sen tarkemmin, muuta kuin pannut merkille tuon sijainnin melkeinpä kuu-Mer-keskipisteessä. En tiedä sitten, miten tuota voisi tulkita? Olisivatko esim. koti/äiti (kuu) ja sisarukset jollain tapaa voimavarojani? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: