Monta harhaa tarjolla

Marsin ja Neptunuksen vastakkaisuus tulee tarkaksi huomenna 4.6. iltakahdeksan jälkeen, mutta planeettojen teemat ovat varmasti näyttäytyneet joidenkin elämässä jo lähestyvän kulman aikana. Tämä aika hiukan ennen tarkkaa kulmaa on aina se voimakkain, ja planeettojen energiat alkavat laantua kohta kun vastakkaisuus (tai muu kulma) on ohitettu.

Laantumista odotellessa on hyvä hetki tarkastella, missä ja miten Mars ja Neptunus näkyvät. Mars edustaa kartalla energiaa, aktiivisuutta, aloitekykyä, elämänhalua ym. vitaalisuuteen liittyviä teemoja. Neptunuksen määritteleminen on vaikeampaa (Neptunuksen ilmentymistä voit kurkata aiempia pohdintojani täältä).  Ronald C. Davisonin listauksesta löytyy esimerkiksi seuraavaa: intuitio, mielikuvitus, idealismi, yliherkkyys, uhrautuminen, harhakuvitelmat, rappio ja luovuttaminen.

Vastakkaisuusaspekti kertoo köydenvedosta ja tasapainon etsimisestä kahden erilaisen kesken. Marsin ja Neptunuksen maailmat ovat aika erilaisia, ja siksi harmonian haussa poukkoillaan ääripäästä toiseen. Esimerkiksi riehakkaan voimallisesta idealismista rappiolla rypemiseen. Mars-Neptunus vastakkaisuus kuvastaa jossakin määrin maanis-depressiivistä tilaa. Mars-ääripäässä illuusiot saavat uskomaan sokeasti omaan kaikkivoipaisuuteen. Tämä voi olla riskien ottamista ja todellisuuden kieltämistä. Hyviä puolia toki löytyy myös, esimerkiksi voimakkaat taiteelliset visiot, energisesti toteutettu hyväntekeväisyys ja liikunnallisuus vesiurheilulajeissa, tanssissa ja luistelussa.

Neptunus-ääripäässä korostuu herkkyys ja vastaanottavaisuus. Usein näiden planeettojen kulmissa on kyse terveysongelmista, ja ne voivat olla allergioita, tulehdus- ja kuumetauteja, psyykkisiä häiriöitä ja alkoholismia. Marsin ”aloitekyvyn” ansiosta ongelmat nousevat pintaan äkkinäisesti ja hallitsemattomalla tavalla. Neptunus hallitsee kemiaa, ja se kulkee vesimiehen merkissä, joka taas liitetään hermojärjestelmään. Mars-Neptunus oppositio heilauttaa kemiallista tasapainoa.

Transiittien guru Rob Hand kertoo Mars-Neptunus opposition olevan fysiikalle rankkaa aikaa sekä henkisellä tasolla epävarmuuden ja riittämättömyydentuntojen esiinnousua. Petoksien mahdollisuus on ilmassa, niin kuin ehkä aina kun Neptunuksesta on kyse. Tämä transiitti voi nostaa esiin menneitä tekoja siten, että niistä joutuu nyt ottamaan vastuun. Moni sortuu tässä kohdassa alkoholiin ja huumeisiin mieluummin kuin tarttuisi toimeen. Transiitti voi siis olla äärimmäisen opettava ja kasvattava, kunhan sen uskaltaa kohdata.

Mars nostaa aina pintaan seksuaalisuutta, ja kun se matkaa leijonan merkin lopussa, valloitukset ovat todennäköisiä. Tämä vastakkaisuus on omiaan tuomaan epävarmuutta omasta seksuaalisuudesta, joten on helppo ajautua suhteisiin vain omaa viehätysvoimaa testatakseen. Mars-Neptunus on puhtainta machoilua, miehisyyden illuusion luomista ja ylikorostamista. Neptunuksen ollessa mukana ihmissuhdekuviossa ongelma on siinä, ettei tiedetä mitä halutaan, koetetaan valloittaa todennäköisesti täysin väärä ihminen, ja keinotkin saattavat olla vähemmän rehellisiä. Mars-Neptunus kuvio heittää petikaveriksi ihmisiä, joita et normaalioloissa kehtaisi esitellä isoäidillesi. Neptunuksen tuoma sumuisuus tuottaa ongelmia päätöksenteossa, ja oman tahdon analysointi on vaikeata. Näistä seksiseikkailuista on lopulta lyhyt matka kuvioihin, joissa on mukana uhriutumista tai pelastamisen teemoja.

Se mikä tässä nimenomaisessa vastakkaisuudessa tuntuu haasteelliselta, on sen tarkan ajankohdan Neptunuksen sijainti kolmannessa huoneessa. Kolmas huone käsittää suurelta osin arkisen elämän jokapäiväistä pyöritystä, ja Neptunuksen unelmat ja todellisuudenpakoisuus voivat mennä sinne huonompaan ääripäähän, ellei ole tarkkana. Neptunus ja arkitodellisuus eivät sovi yhteen, ja siksi pakoreaktiot ovat mahdollisia. Jos arkea ei oikein jaksa, pakeneminen olisi terveellisempää tehdä taiteen ja mielikuvituksen kautta. Uppoudutaan mieluummin elokuvaan ja kirjaan kuin pulloon ja piikkiin.

Miten Marsin ja Neptunuksen oppositio on näyttäytynyt sinun elämässäsi? Millaisia keinoja olet keksinyt nostaaksesi planeettojen positiivisen energian esiin?

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: