Voi Mars!

Vaikka tulen elementti on Marsin omaa, se tuntuu olevan kurkkuaan myöden täynnä miltei kahdeksan kuukauden mittaista leijonavisiittiään. Mars on nyt jopa niin hätäinen, että se kiirehtii neitsyen merkkiin maanantaina 7. kesäkuuta aamuyhdeksän jälkeen – ja jos se olisi malttanut vain parikymmentä minuuttia, Mars olisi päässyt merkinvaihtoon omalla maaperällään, ensimmäisessä huoneessa.

Mutta ei! Mars saa aloittaa uuden vaiheensa härkähuoneessa, neitsyen merkissä, maan elementin ilmapiirissä. Merkin vaihdoksen kartta sentään on johtavaa laatua ja tulen elementin painottama, eli dynamiikka onneksi säilyy.

Neitsyt ei ole Marsin vahvimpia merkkejä, eikä planeetta jää tähän jumiin pitkäksi aikaa, vaan hujauttaa jo heinäkuun lopussa eteenpäin. Neitsyessä Marsin toimintatavasta tulee hiukan aneeminen, vetäytyvä ja aloitekyvytön. Nyt suunnataan katse pikkuisiin yksityiskohtiin ja käytännön ongelmiin, painetaan töitä rankasti mutta vaatimattomasti, ja hoidellaan mieluummin taustalla asioita kuin hilluttaisi etujoukoissa. Tämän hetken muita kiihkeitä taivaan tapahtumia ajatellen Marsin kylmäpäinen analyyttisyys on nyt tervetullutta.

Mars neitsyessä osoittaa hyvää teknistä ymmärrystä. Suuria keksintöjä ajatellen on hyvä, että joskus mietitään myös käytännön toimivuutta. Neitsyessä Marsin aggressiivisuus on varsin hallittua ja rauhallista, mutta ilmassa saattaa olla pikkuasioista nurisemista ja ihan neuroottistakin hermoilua jos asiat eivät suju täydellisesti. Jos leijonassa tekojen piti olla näyttäviä, nyt edellytetään jokaisen osan yhteensopivuutta. Mars neitsyessä nostaa esiin toimimattomia asioita ja nyt asiat voidaan todella pistää kuntoon. On mahdollista, että joissakin työyhteisöissä on myös sanottavaa, paikattavaa ja parannettavaa. Voimme  kuvitella organisaatiokyvyn ja aloitekyvyn yhdistelmää ja mitä sillä saadaan aikaan. Jos rohkeudessa ja visiointikyvyssä on pikkuisen sanomista, saa moni käytännön ongelma nyt ratkaisun.

Kädentaidot ovat arvostettuja Marsin kulkiessa neitsyessä. Tässä yhdistyvät myös neitsyen osaaminen terveyden alalla ja Marsin taito käsitellä veistä. Mainio aika kirurgisille toimenpiteille, ja vielä ennen mätäkuun aikaa.

Mars määrää seksuaalista käyttäytymistä, ja neitsyen merkin kautta seksi näyttäytyy tässä ajassa puhtauden, auttavaisuuden, kriittisyyden ja teknisen osaamisen teemoina. Marsin merkin kautta kesä ei olekaan suurten valloitusten aikaa, vaan vaatimatonta, turvallista ja vähän arkista. Muistetaan silti, että maamerkkinä neitsyessä on lämpöä, kunhan kriittisyys ja varovaisuus saadaan karistettua.

Vaikka Mars jäisi taustalle, se hallitsee taivaan merkittävintä meneillään olevaa isoa juttua, eli Uranusta ja Jupiteria  Aries Pointilla, oinaan alussa. Aluksi tämä yhteispeli on kireätä, koska planeettojen välillä on hiertävä kvinkunssi. Mars on mukana T-ristissä vastapäätä Chironia ja Neptunusta (jännitystä ja sekaannusta rahan huoneissa) ja tämän kuvion purkaa Merkurius härässä uran ja maineen alueella. Nyt saadaan painaa töissä pitkää päivää, jotta talous saadaan kuntoon? Toinenkin symbolinen linkki tulee Marsin ja Merkuriuksen välille. Marsin merkinvaihdoksessa se tulee maassa-matkailun pisteelle (Part of Land Journeys). Maamerkkien viestit tapaavat olla kirjaimellisia. Lentokiellot astuvat uudelleen voimaan?

Marsin kulku on yhdensuuntaista kiintotähti Ras Alhaguen kanssa Käärmeenkantajan tähdistöstä. Tämä kertoo viisaista ratkaisuista vaikeissa tilanteissa sekä parantamisesta ja opettamisesta. Jos nykyhetken Uranus-Jupiter innostuksessa maltetaan kuunnella mitään loogisia ohjeita, itse teot voivat olla varsin järkeviä.

Kenen kartalla on Mars neitsyen alku-asteilla – kuka saa Marsin paluun?

Avainsanat: , , , ,

2 vastausta to “Voi Mars!”

 1. Emelia Says:

  Minulla oli Marsin paluu 28.5, radixillani Mars on Leijonassa, aivan merkin lopussa yhtymässä Vertexiin, Lilithiin, Alasolmuun ja Aurinkoon.. 😉

  Omalla kartallani tr. Mars tekee runsaasti transiitteja juuri tällä hetkellä ja tuolta Neitsyestä käsin ja ohittaa ensi lauantaina Aurinkoni ja Alasolmuni.

  • Astrologian Taika Says:

   Hei!
   Sinulla on sitten ollut myös melkoiset Neptunus-transiitit? Neptunuksen transiitti yläsolmulla? Näistä olisi mielenkiintoista kuulla millaisia kokemuksia on, vaikka nyt menisikin vähän ohi marssi-aiheen ja rytmin 🙂
   ~Tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: