Aurinkokalat dekanaattien mukaan (vihonviimeinen osa 12)

Kaikkien kahdentoista eläinradan Aurinkomerkin kaikki kolme erilaista dekanaattivaihtoehtoa on aikaisemmin käsitelty, esitelty ja väitelty, ja vain viimeinen kalat on jäljellä. Kalat on eläinradan lopettaja, vesimerkeistä viimeisin, ja muuttuvaa laatua. Sen hallitsija on Neptunus, ja perinteisen astrologian mukaan Jupiter.

Kalojen ensimmäinen dekanaatti

Kalojen asteita 0-9 hallitsee Saturnus. Kuten kalat yleensä, ovat nämä alku-asteiden kalaihmiset ujoja, ja joskus jopa sulkeutuneita. He kärsivät nuoruusvuosina epävarmuudesta, mutta myöhemmin se helpottaa. Nämä kalat ovat uhrautujia, joskus myös uhreja, joille lankeaa hoito- ja hoiva-asioissa velvollisuuksia. Heidän todellisuudentajunsa elämän suhteen saattaa heittelehtiä, ja heillä on taipumusta synkkyyteen ja masennukseen. He tuntevat syyllisyyttä mitä kummallisimmista asioista. Näissä kaloissa on karmallinen ulottuvuus ja monet ovat jollakin tavoin sidoksissa menneeseen. Ihmissuhteissa he ovat uskollisia kun tuntevat yhteenkuuluvaisuutta, mutta henkisen yhteyden puuttuessa heillä on tapana liukua selittämättä tavoittamattomiin. Pakeneminen voi tapahtua fyysisen ruumiin jäädessä paikalle, mutta ihminen sisältä on kadonnut. Työasioissa he väistelevät vastuuta pitkään, mutta itsetunnon löytyessä voivat aika jämäkästi tehdä uraa johon itse uskovat.

Kalojen toinen dekanaatti

Keskimmäisiä kalojen merkin asteita 10-19 hallitsee merkin oma hallitsija Jupiter. Nämä kalat ovat myönteisiä ja myötätuntoisia, iloisia ja hyväuskoisia, seurallisia ja luottavaisia. Näissä tyypillisimmissä kaloissa korostuu halu uskoa, meditatiivisyys ja henkisyys. Suuria johtajia he eivät ole, vaan ennemmin lauman jäseniä. He ovat alttiita vaikutuksille ja valmiita uimaan virran mukana, muuttumaan tarvittaessa. He ovat auttavaisia ja tekevät näkymätöntä hyväntekeväisyystyötä, ja urallaan joustavat aatteen puolesta. Nämä kalat ovat sallivia ja heillä on vaikeuksia vetää rajaa itsensä ja toisten välille. Tyypitellyimpiä ammatteja näille kaloille on diakonissa, matkaopas (sieluunkin) ja kouluavustaja. Ihmissuhteissa nämä kalat ovat taipuvaisia uskomaan rakkauden parantavaan ja pelastavaan voimaan, ja sekoittavat hoivasuhteen ja parisuhteen toisiinsa. He ajautuvat parisuhteen ulkopuolisiin suhteisiin, kumppanit vaihtuvat, ja ainakin he unohtavat rakastaa itseään.

Kalojen kolmas dekanaatti

Kalojen viimeisiä asteita 20-29 hallitsee merkin yö-aikainen hallitsija Mars, ja tämän piirteen vuoksi nämä kalat ovat piilevällä tavalla tyypillisen kalamaisia. Merkin viimeisissä asteissa on läsnä kuoleman ja uudelleensyntymisen tematiikka. Näissä kaloissa on henkisyyttä, joka voi jäädä arkisen sähläämisen vuoksi toisilta huomaamatta. He ovat voimakkaimmin taiteellisesti uutta luovia, omiin visioihinsa hukkuvia ja epätodellista fantasiaa tuottavia haaveilijoita. Elokuva, musiikki ja ennenkaikkea tanssi ovat näiden kalojen omia lajeja. He voivat olla vaikka taitoluistelijoita ja kuviokellujia. He ovat yleensä kiinnostuneita henkimaailman asioista, mystiikasta, telepatiasta, meedioista, okkultismista ja paranormaaleista ilmiöistä. Ajelehtivuus ja päämäärättömyys ovat näiden kalojen kompastuskivet niin uralla kuin ihmissuhteissakin. Tämän dekanaatin kaloilla todellisuuspakoisuus saattaa näyttäytyä hallitsemattomana alkoholinkäyttönä. Heissä on eniten vastavirtaan uivaa kalaa, joka tekee oman päänsä mukaan omia juttujaan.

Kalapersoonista on kaikkein vaikein saada mitään otetta. Oletteko te pyydystäneet kaloja, vai ovatko ne liukuneet karkuun? Kommentoikaa kalajuttujanne!

Avainsanat: ,

9 vastausta to “Aurinkokalat dekanaattien mukaan (vihonviimeinen osa 12)”

 1. ulla väre Says:

  hei taas ja kiitos tästäkin.. äidilläni oli aurinko, merkurius ja venus kaloissa,,minulla MC 10 astetta kaloissa,,,

  ihanaa päivänjatkoa,,
  ulla

 2. Tarja Says:

  Oma Aurinkoni on Saturnuksen dekanaatissa, mutta koetin sivuuttaa tämän kirjoittaessani. Henk koht koen enemmän omakseni tuon Jupiterin dekanaatin, missä minulla onkin iso stellium kaloissa.. no Kuu tosin just liukuu tuonne hankalemmalle Mars-puolelle. Vai oliskohan se Kuun ollessa kyseessä parempikin Mars-dekanaatissa? Voisi säästää hoiva-suhde-sotkuilta?

 3. meimi Says:

  Tuota tuota… Mun täytyy nolouttani tunnustaa, että multa on täysin mennyt Oinaan dekanaatit ohi, enkä löydä, vaikka kuinka plaraan. Tippuuko ne johonkin tuolta blogista vai enkö vaan osaa?

 4. mai Says:

  Tälle kalalle kolahtaa kaikki dekanaatit, Asc on ensimmäisessä, Merkurius toisessa ja Aurinko kolmannessa. Tunnistan itseni täysin Tarjan kuvauksesta 🙂

 5. Tarja Says:

  meimi,
  tässä on suora linkki oinasjuttuun
  https://astrologiantaika.wordpress.com/2010/05/10/aurinko-oinas-dekanaattien-mukaan-osa-7/

  sen pitäisi löytyä arkistosta jostakin toukokuulta, laitoin sen joskus äitienpäivän aikoihin.

  • meimi Says:

   Kiitos linkistä!

   Se olikin siellä alempana kohdan ’vanhemmat’ takana. Hätäinen jouskari ei heti huomaa! =D

   • Tarja Says:

    eikä toinen hätäinen nousujouskari näe, että siinähän se päivämääräkin oli linkissä 😉

 6. Elina Haapanen Says:

  Miehelläni on Venus Kalojen ekassa dekanaatissa, Merkurius keskimmäisessä ja Aurinko viimeisessä. Hän on luontaishoitaja ja kouluttaja. Tanssia hän ei todellakaan harrasta, mutta villiä luontoa ja kalastusta ja perhonsidontaa kylläkin, aikaisemmin harrasti kamppailulajeja ( mars-dekanaatti ). Mielikuvitusta ja luovia ideoita löytyy, vaikkakaan ei mitään peritaiteellista harrastusta. Tunnistan myös noita ekan ja tokan dekanaatin piirteitä hänestä selkeästi juuri venuksen ja merkuriuksen aihealueilta.

  Ja iso kiitos ja halaus vielä kaikista näistä dekanaattijutuista. Nää on just oikea juttu mulle, mihin laajentaa tulkintoja!

 7. Tarja Says:

  Kiitos Elina, halaus otettu vastaan 😉

  kaloistahan yleensä sanotaan että ovat passiivisia ja ei-liikunnallisia, mutta tiedän monia erittäin urheilullisia kala-ihmisiä esim maratoonareita, joilla onkin Aurinko Marsin dekanaatissa. Dekanaatit auttaa ehkä purkamaan omia pinttyneitä mielikuvia merkeistä (ja tämä siis ihan yleinen kommentti kaikista dekanaattijutuista, ei vastaus vaan Elinalle)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: