Mahtileijat

Olen huomannut, että lähipiiristäni löytyy useita ihan tietynsorttisia ihmisiä. Sitä en tiedä, mikä heissä vetää puoleensa. Heitä on omassa perheessä, sukulaisissa, ystävissä ja satunnaisissa tuttavuuksissakin. He ovat ihmisiä, joiden kartalla on Leija-kuvio.

Olen alkanut nimittää tätä planeettojen muodostamaa kuviota Mahtileijaksi. Se perustuu Suurkolmioon, jonka yhtä sakaraa vastapäätä oppositiossa on planeetta. Tämä planeetta muodostaa samalla sekstiilit kahden muun Suurkolmion planeetan kanssa. Leijassa on siis pää-asiassa helppoja kulmia; kolmioita ja kuusioita. Oppositio kaiken keskellä aiheuttaa jännitettä ja stressiä, joka purkaantuu kolmioiden ja kuusioiden kautta.

Kaikki varmaan muistavat Tenavat-sarjakuvien Jaska Jokusen, jolle leijan lennättäminen on vaikeaa. Itse lennätysprosessia ajattelemalla tavoitetaan hyvin leijan olemus. Se on tekniikkalaji, missä monen pienen osasen on toimittava aukottomasti yhdessä. Leijan materiaalit ja sää ovat ne avaintekijät. Tavallisesti kukaan ei saa leijaa taivaalle ensiyrittämällä, vaan on harjoiteltava, odotettava suotuisaa tuulenpuuskaa ja osattava päästää narua juuri sopivasti. Eikä mikään ole sen kauniimpaa katsottavaa kuin Leija, joka lentää värikkäänä korkealla taivaalla.

Leija-ihmisellä on mahtavasti potentiaalia, kertoohan sen jo kartalla oleva Suurkolmio. Hänen on kuitenkin voitettava tiettyjä esteitä elämässään ennen kuin saa ideansa toteutukseen. Leijatyypit ovat korkealentoisia ihmisiä, joiden visiot ja haaveet ovat mahtipontisia ja suuruudenhulluja. Kun he onnistuvat pyrkimyksissään, silloin lennetään korkealla ja komeasti. Onnistumista kuitenkin edellyttää valmistelu- ja opetteluvaihe, mikä ei aina suju halutulla tavalla. Yritys toteuttaa omia visioita täytyy toteuttaa oikeaan aikaan, sen suotuisan tuulen alla. Leijatyypeillä aaltoliike on aika tavallista elämässä. Välillä mennään siellä korkealla taivaissa, eikä silloin aina jakseta muistaa kiittää tukijoukkoja. Sitten ykskaks tuuli laantuu ja leija kapsahtaa alas, ja syöksykierre voi olla joskus jyrkkä. On näitäkin tapauksia, että valmistelut on jääneet puolitiehen, ja naru katkeaa kesken lennon. Tai maan pinnalla ei muisteta katsoa kunnolla eteenpäin, ja sotkeennutaan puun oksiin. Olen nähnyt lennon katkeamisia virkavallan puututtua toimiin, tai tapauksia missä koko elämä on sotkeentunut solmuvyyhtiin.

Leijatyypille on luonteenomaista elää sykleittäin, ja usein yhdessä syklissä toteutetaan yhtä asiaa, ja seuraavassa tuulenpuuskassa jotakin ihan muuta, eikä se välttämättä näytä hyvältä ansioluettelossa tai anna luotettavaa kuvaa ihmisestä. Voi olla, että moni leija-ihmisen potentiaali jää toteutumatta sen vuoksi, ettei toisilla ole uskoa heihin, eli se tarvittava tuulenvire puuttuu.

Opposition työstäminen leijan keskellä on näille ihmisille elämän pituinen haaste. Leijakartoilla ei ehkä ole edes muita haastavia planeettakulmia. Suuri määrä suotuisia kulmia antaa joskus epätervettä uskoa omiin lahjoihin ja kykyihin. Suhteellisuudentaju ei ole päällimmäisin luonteenpiirre leijoilla. Oppositio paljastaa haasteen, ongelman tai sisäisen ristiriidan, ja joskus vastakkaisuus voi näyttäytyä ulkoisina häiriötekijöinä. Leija-ihmisissä on tiettyä aggressiivisuutta ja aloitekykyä työstää ongelmaa, ja tavallisesti se hankalin asia tarjoaa ratkaistuna sitä huikeaa kasvua.

Kun omassa lähipiirissä on ollut useita Mahtileijoja, en ole voinut välttyä tietyltä kyynisyydeltä heidän alati uusien yritystensä johdosta. Olen nähnyt jo niin monta paikattua polvea kun lennätysreissulla on tuuskahdettu kumoon, että en enää mene niin innokkaasti tukien mukaan heidän touhuihinsa. Olen saanut kokea senkin, että leijanlennätys on yksilölaji. Silloin kun ollaan korkealla, ei juuri tukijoukkoja tarvita. Kyllä minä ihailen leijan kaunista lentoa joka kerta, mutta muistan jo, että todennäköisesti sieltä tullaan taas alas. Mutta sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä, koska saavutus on tärkeintä. Leijan tuulissa on tehty remontteja, pidetty taidenäyttelyitä, julkaistu kirjoja ja perustettu yrityksiä. Ja kaikkine ongelmineenkin, leija-ihmiset ovat yksinkertaisesti mahtavia.

Onko sinun kartallasi Mahtileija? Onko lähipiirissäsi leijanlennättäjiä? Toistuuko ympärilläsi olevien ihmisten kartoissa jokin tietty piirre?

Avainsanat: , ,

5 vastausta to “Mahtileijat”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Ex-miehellä on tämä, joskin Leija on ei ole hänen karttansa ainoa erikoiskuvio. Sieltä löytyy myös T-risti ja mystinen suorakaide.

  Kuvatunlainen leijanlennätys liittyi hänellä lähinnä raha-asioihin ja addiktioksi muodostuneeseen pelaamiseen. Aina hän keksi hyviä bisneksiä, sijoituskohteita tai varmoja systeemejä, joissa ei voi hävitä. Helppoa rahaa nopeasti! No, systeemit pettivät jatkuvasti ja hän menetti osakejohdannaisilla tekemillään sijoituksella kaksi omistusasuntoa sekä muun omaisuutensa, luottotiedoista nyt puhumattakaan. Velkasaneeraukseen pääsi kuitenkin. Eikä mitään ole opittu. Osakemarkkinat vaihtuivat RAY:n peleihin ja sittemmin nettipokeriin, ja aina hyvät systeemit pettävät. Mies on pysynyt rutiköyhänä.

  Hänellä Leijan kolmion muodostavat Härän alussa, 11. huoneessa peräytyvä Merkurius, 3. huoneen Neitsyt-Pluto sekä 6. huoneen Jousimies-Saturnus. Merkurius on Leinan kärkiplaneetta ja se tekee oppositiot Jupiter-Kuun yläsolmu-Neptunus -yhtymään.

 2. mai Says:

  Puolisollani on ihana leijakartta, Kuu Vesimiehessä 5.h kantana, Merkurius/Mars/Pluto kärkenä Leijonassa 11. h josta sekstiilit Jupiter/Mc:lle ja Saturnus/Neptunus Vaakaan 2. h. Kaikki noin 20 asteessa. Uranus/Venus samoissa asteluvuissa Ravun merkissä 10.h, jotka siis neliössä Sat/Nep yhtymään. Hän on ollut aina tavattoman idearikas ja positiivinen, ja kyllä, raha-asioissa tullut takkiin oikein kunnolla joskus, kuitenkaan hän ei ole ikinä murheiden antanut lannistaa itseään, vaan aina uuteen nousuun. Myös rakkausasioissa ollut hurjasti käänteitä, mutta onnekseen tapasi minut noin 15 v sitten, siitä lähtien hän on voinut turvallisesti liidellä ideoidensa kanssa, sillä hän tietää että naru on kyllä pysyy kädessäni.

 3. mervi Says:

  Hei voiko leijan muodostaa myös MC ilman planeettaa. Leija tulisi mc-ic akseli, johon liittyy suri vesikolmio Saturnus IC:llä, mars ja venus.
  En tiedä, en ole kyllä oikein koskaan pudonnut kovin alas jos nyt ei oteta parisuhteen eroja huomioon, elämä muuten aika tasapaksua, mutta tuota mainitsemaasi suurta optimismia on kyllä olemassa kun jonkin idean saa päähänsä ja se idea täyttää kyllä joksikin ajaksi koko pään, siellä ei juuri muuta toimintaa tapahdukkaan, työtkin hoituvat vähän huolimattomasti silloin vaikka tuplaneitsyt olenkin, mutta jonkin aijan kuluttua se sitten laantuu ja järki palajaa asteittain olisko saturnuksen ansiota, olen aika varovainen kuitenkin pohdin asioita monelta kantilta, mutta vauhtia asian suhteen kyllä löytyy, siinä vieruskaverit ihan hengästyy, joskus ihan huvikseni kokeilen jotain juttua ja katselen miten suut loksahtelevat, onkohan tässä jotain sadistista, tarkoitus on kuitenkin hyväntahtoinen…

  • Astrologian Taika Says:

   Hei
   Minä olen etsinyt leijoja planeettojen muodostelmista, joten en oikein osaa ottaa kantaa tuohon, mitä mieltä muut ovat? Jos henk koht tunnet leijamaisia fiiliksiä elämässäsi näiden kolmioplaneettojen ja akselin kesken niin miksei sitä voisi näinkin soveltaa. Astrologia on joustavaa 🙂

   Voitte varmaan arvailla millaista minun elämäni on ollut ”sivustakatsojana” kun todella monella läheisellä on näitä leijoja…

   Onko kenelläkään kokemusta yksinomaan positiivisesta leijasta, jonka kanssa on aina mennyt putkeen (no toinen kysymys on että onko sellaista ihmistä muutenkaan olemassa…)?

 4. mai Says:

  No miehelläni on nimenomaan positiivinen leija, sillä vastoinkäymiset eivät ole kuitenkaan olleet kamalan dramaattisia. Ja tuo Jupiterin hyvä sijoittuminen, yhtymä Mc:n kanssa, on auttanut ahkeraa tuplaneitsyttä ura-asioissa, töitä on tekevälle riittänyt – ja aina on pyydetty töihin, ei ole koskaan tarvinnut etsiskellä niitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: