Seitsemän kuolemansyntiä – Viha

Mitä sinä vihaat? On helppo listata epämiellyttäviä asioita ja jotakin mistä ei oikein pidä, mutta vihaaminen on niin voimakas tunne, että sen kanssa tulee heti varovaiseksi. Minä miellän vihan syntinä väkivaltaiseksi ja aggression purkamiseksi, en ainoastaan negatiiviseksi asenteeksi.

Viha kohdistuu johonkin, minkä haluat hävittää maan päältä ikiajoiksi. Siinä on ehdottomuutta. Suuttuminen on hetkellistä, mutta viha kestää, ja pääseekö siitä koskaan eroon, jos sen valtaan joutuu. Tulistuminen on äkkinäistä, mutta viha vaikuttaa tunteena syvemmältä. Ovatko viha ja inho sama tunne? Voiko sen pohjalla olla pelko? Viha lienee pohjimmiltaan rakkaudeton tila.

Nicholas de Vore yhdistää vihan Marsiin, niin kuin se muutoinkin astrologiassa luontevasti tehdään. Merkkitasolla sekä oinas että skorpioni liitetään vihaan. Mielestäni vihaan ominaisuutena taitaa sittenkin sopia paremmin kiinteä skorpioni, jos vihan täytyy olla pysyvä tunne. Oinas on hetkellisesti tulistuva, mutta tunne on laadultaan sukua hermostumiselle ja ärsyyntymiselle kuin oikeasti vihalle.

Marsin kaveriksi vihan Suurkolmioon sopii pakkomielteinen ja tuhoava Pluto. Jos tässä haettaisiin nyt kuumien tunteiden ryöpsähtämistä helposti yli, Mars omassa merkissään oinaassa on tällainen, ja Pluto saattaa toimia samaan tyyliin ylimielisesti ja julmasti leijonassa. Saamme siis tulimerkkisen suurkolmion, jossa kaivataan kolmatta sakaraa jousimieheen. Jousimies on vaan niin joviaali merkki, ettei mikään planeetta ole siinä alennettuna. Merkurius on vastamerkissään, ja ehkä tästä saadaan kanava vihan ilmaisuun. Merkurius on sävyltään neutri ja pystyy välittämään toisilta planeetoilta ja merkeiltä omaksuttuja energioita.

Astrologiassa transiiteissa usein Marsin ja Uranuksen kulmat selitetään aggressioina, onnettomuuksina ja muina vihan kaltaisina ilmentyminä. Vihan suurkolmioon voisimme ympätä Uranuksen vahvistamaan reaktiota minkä tahansa planeetan kaveriksi.

Mietin myös toisenlaista Suurkolmiota vihalle. Maan elementissä on pysyvyyttä. Mars on vahva ylennysmerkissään kauriissa. Pluto toimii aika neuroottisesti neitsyessä, jolloin vainoharhaisuus voisi olla ruokkimassa vihaan. Uranus on alennusmerkissään härässä. Tässä kuviossa vihan tunteista voi olla vaikeata päästä eroon.

Danten Kiirastulessa vihasta luopumisen tehtävä on vain kolmanneksi vaikein. Meidän yhteiskunnassamme vihan synnistä tuomitaan melko helposti, viharikoksista on olemassa ankarat tuomionsa. Vihaamista ei koeta vapauttavana vaan yksinomaan tuomittavana.

Kumpi esittelemistäni vihan Suurkolmioista on mielestäsi ”vihaisempi”? Millainen kuvio astrologiselle kartalle tarvittaisiin, jotta vihasta pääsee eroon? Rakkautta Venuksen muodossa, onnellinen Jupiter ja turvallinen Kuu?

Avainsanat: , , , ,

2 vastausta to “Seitsemän kuolemansyntiä – Viha”

 1. Irja-Maija Says:

  On myös oikeutettua vihaa esim. vääryyttä kohtaan. On sitten kyllä makuasia pidetäänkö esim. Jeesuksen vihastumista temppelissä vihana, vihastumisena vai kiivastumisena. Kyllä se minun mielestäni on puhdasta, oikeutettua vihaa ja vihastumista. Missäs se Jessen Mars onkaan:?
  Minulla Mars Kauriissa MC:llä ja Au ja Me J-miehessä. Olen harvoin, jos koskaan vihannut ketään ihmistä. Vihastunkin aika harvoin (AC Härkä). Kyllähän viha liitetään Marsiin. Miksi ehdotat näitä kolmioita myös vihalle?
  Enneagrammissa nro 1:n eli perfektionistin salainen pahe eli kuolemansynti on viha.

  • Astrologian Taika Says:

   Riippuu ihan mitä karttaa Jeesuksesta käyttää, mutta kyllä se neitsyessä taitaa olla, ja mahdollisesti jopa keskitaivaalla kulminoivana planeettana.

   Näiden kuolemansyntijuttujen ideana oli lähteä tarkastelemaan ihmisen huonoutta tms siltä pohjalta, että jokin tapa on riistäytynyt käsistä ja kasvanut väärään suuntaan. Samat energiat hallitusti voivat olla hyviä, mutta jos kokonaisuuttaan käyttää väärin niin silloin olisi kyse synnistä. Ja siksi siis kolmio, koska siinä on aina suurin potentiaali mennä helposti yli laidan. Perfektionismi sopii kuvioon, koska viha saattaa nousta tilanteesta että asioiden pitäisi olla täydellisiä, ja jos ei ole niin se herättää kiivaita tunteita.

   Minun mielestäni tässä on syytä pitää erillään ärsyyntyminen ja sitten todellinen pahuus, jota sitäkin ikävä kyllä maailmassa esiintyy. Kuka tahansa syyllistyy joskus tulistumiseen ja se on varmaan ihan terveellistäkin, etenkin jos se tapahtuu oikeiden asioiden puolesta. Mutta jos viha on päällimmäinen ohjailija elämässä niin silloin se olisi tätä kuolemansyntiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: