Kriittiset pisteet

Tiesitkö että astrologisella kartalla voi olla monta planeettaa kriittisessä pisteessä? Tämä käsite on yhdeltä osalta peräisin veda-astrologiasta ja sillä on tekemistä Kuun vaiheiden kanssa. Länsimaisessa astrologiassa on sovellettu kriittisiä pisteitä, ja kartoilla niiden katsotaan osoittavan erityisen herkkää tai keskeistä kohtaa.

Kriittiset pisteet ovat seuraavia:

Johtavat merkit oinas, rapu, vaaka ja kauris 0, 13 ja 26 astetta
Kiinteät merkit härkä, leijona, skorpioni ja vesimies 9 ja 21 asteet
Muuttuvat merkit kaksonen, neitsyt, jousimies ja kalat 4 ja 17 asteet

Lisäksi ihan jokaisen merkin viimeinen aste on kriittinen piste. Englanninkielessä tämän nimitys on anaretic degree. Merkin taitekohtaan sijoittumisen katsotaan osoittavan kiirehtivää tai hätäistä siirtymistä seuraavaan merkkiin, päätöksenteon vaikeutta ja jonkin asian päättymistä. Esimerkiksi Auringon sijainnin 29 asteessa mielletään osoittavan ammatin vaihdosta jossakin elämänvaiheessa. Myös progressiokartoilla planeetan siirtymisen tähän asteeseen sanotaan tuovan kriisin tuolla elämänalueella. 

Pimennykset ennen ja jälkeen syntymän antavat jokaiselle ihan henkilökohtaiset kriittiset pisteet. Esimerkiksi omalla kohdallani noin kaksi ja puoli kuukautta ennen syntymääni oli Kuunpimennys 16° kaksosia ja vähän reilun kahden kuukauden jälkeen syntymästäni oli toinen Kuunpimennys 13° skorpionia, eli nämä kaksi astetta ovat minun kriittiset pisteeni. Jos kartallasi on osunut planeetta tällaiseen pisteeseen, se on tottakai erityisherkkä. Kriittinen piste voi toteutua transiittien tai edistetyn kartan kautta, ja kannattaa seurailla myös Auringonpaluut ja Kuunpaluut omat herkät alueet silmälläpitäen. Erityisen kriisiherkät pisteet ovat silloin, kun uusi pimennys osuu samaan asteeseen tai lähelle omaa kriittistä pistettä.

Huomasin juuri, että edistetty Kuuni on juuri ohittanut karttani kriittisen pisteen. Huh. Millaisiin kohtiin teidän kartoillanne kriittiset pisteet osuvat ja onko niissä planeettoja?

Avainsanat: , ,

9 vastausta to “Kriittiset pisteet”

 1. In Says:

  Hmm, katsoin pikaisesti nuo asteet ja ainut kriittisessä pisteessä oleva planeetta on 9.huoneen merkurius, 0 astetta vaakaa. Ehkä tämä sitten selittää sen, miksi itse olen kokenut merkuriuksen aina merkittäväksi tekijäksi kartallani.

 2. meimi Says:

  Äkkiseltään minäkin katsoin karttaani, enkä löytänyt planeettoja kriittisistä pisteistä. Näistä pimennyksistä ja edistetyistä kartoista en tiedä, kun en ole niihin perehtynyt.

  Ainoastaan 6. ja 12. huoneiden kärjet ovat aika kriittisiä kai 😉 kun 6. huoneen kärki on 0 astetta 0 minuuttia rapua ja 12. huoneen kärki 0 astetta 0 minuuttia kaurista. Planeettoja ei ole niillä pisteillä eikä kummassakaan huoneessa.

 3. Emelia Says:

  Auringon Paluu -kartoilla kaikkien merkkien 0 ja 29 astetta ovat kriittisiä pisteitä, eli voimallisia asteita.

  Itse huomasin tämän voimallisuuden kun oli kevätpäivän tasaus ja Aurinko siirtyi Oinaspisteelle.. nykyisellä AP -kartallani on Mars 0 astetta Rapua, Pluto 0 astetta Kauris ja Merkurius 0 astetta Vaakaa.. kyllä se tuntui..

 4. JohannaH Says:

  Pallas Athene 25 astetta 36′ Oinaassa, 5. huone, Ceres 24 astetta 04′ Ravussa, 9. huone, Nouseva Skorpioni 10 astetta 11′, Merkurius 19 astetta 50′ Skorpionissa, 1. huone, Hygeia 4 astetta 01′ Kaksosissa, 7. huone. En tiedä miten nuo muut sopivat kuvaan, koska eivät ole täysin tarkkoja asteeltaan, mutta tuo viimeisin on tarkin ja jotain terveyteen liittyväähän tuo Hygeia edustaa. Terveysasiat, omat ja muiden, ovat kyllä aina näytelleet isoa osaa elämässäni.

  • Astrologian Taika Says:

   Mitä mieltä te olette orbin sallimisesta kriittiselle asteelle ja kuinka paljon se voisi olla? Onko kalojen 29 astetta 55 minuuttia johtavien merkkien kriittisellä asteella? Vai sallitaanko liukumaa vain oman merkin suuntaan? En nyt juuri muista olisinko lukenut tästä mitään ohjeistusta koskaan.

   Jos kartalla ei ole mitään kriittisissä pisteissä, olisiko elämä silloin tasaisempaa? Mutta tuleehan niitä kriittisiä hetkiä väistämättä pimennysten määrittämien herkkien pisteiden ja edistetyn kartan kautta…

  • JohannaH Says:

   Vaikka itselläni ei peruskartassa juuri noita kriittisiä pisteitä ole, olen voinut omilla valinnoillani vaikuttaa elämäni tapahtumiin suuresti, hyvään tai huonoon suuntaan. Kaikki on täysin omalla vastuulla mitä ihmisiä ja asioita haluaa omaan elämäänsä, miten asioihin suhtautuu ja miten niiden antaa itseensä vaikuttaa. Tekojeni seurauksia olen usein joutunut pohtimaan. Uskon että oikeilla valinnoilla olen voinut välttää monia huonoja tapahtumia, vaikka tekemättä jättäminenkin on tuntunut rikkomukselta itseäni kohtaan. Joskus vain elämä on tärkeämpää kuin oma ego.

 5. Ebenia Says:

  Minä olen lukenut ainakin niin, että kriittinen piste toimii vain jos kriittisen pisteen aste on jo mennyt ”yli”. Eli tapauksessa 29 astetta ja 55 min. Kalaa olisi kriittinen aste, mutta esim. 28 astetta ja 55min Kalaa ei olisi. Varmaan tästäkin sen verran mielipiteitä kun on astrologejakin. 🙂

 6. helena viviaan katajisto Says:

  mulla Ac on kriittinen aste ja myöskin Venus joka on Ac.n hallitsija. Jotta kyl tunnistan !

 7. Pia Says:

  hih, hih… tässäkö kaiken selitys… mulla ac 28 astetta skorpparia… ja aurinko leijonassa 28 astetta 8. huoneessa…eli mikä minusta vielä tuleekaan 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: