Seitsemän kuolemansyntiä – Ahneus

Ahneuden synti kertoo itsekkäästä luonteesta. Ahne ihminen haluaa itselleen enemmän, ottaa toisenkin osan, eikä luovu omastaan. Ahneus on tyytymättömyyttä nykyiseen siten, että mikään ei tunnu riittävän. Se voi olla röyhkeätä käytöstä, itselle haalimista ylenmäärin. Hyväntekeväisyys on ahneelle tuntematon käsite. Ahne on kiittämätön siitä mitä saa, koska haluaa vielä enemmän.

Ahneuden taustalla on varmaan aimo annos alemmuudentunnetta ja pätemisentarvetta. Suhteellisuudentaju on myös kadoksissa silloin, kun itsellä on runsain määrin, ja toisilta puuttuu paljon.

Minun mielestäni meidän yhteiskuntamme on tyystin unohtanut ahneuden olevan yksi kuolemansynneistä. Ahneuteen kannustetaan ennemmin kuin syyllistettäisi, että omaa enemmän kuin oman tarpeen. Monet meistä ovat esimerkiksi ahneita työlle, eikä väärän kunnianhimon ajamina haluta jakaa omaa taakkaa.

Valitseminen on ahneelle paha paikka, hän kun haluaa molemmat ja kaiken. Luopuminen on kynnyksen takana.

Astrologiassa ahneus yhdistetään Saturnukseen. Planeetan jäykkyys ja kurinalaisuus voivat toteutua ahneutena silloin, kun kunnianhimo kasvaa väärään suuntaan tai kieroon. Saturnukseen liitettyjä ominaisuuksia ovat juuri nämä pohjimmaiset puutteet, alemmuudentunne ja pätemisentarve. Merkkitasolla ahneutta voi olla rahamerkeissä härässä ja skorpionissa, ja miksei myös leijonassa. Ahneus voi joskus toteutua myös vaa’assa, ainakin tuon valinnan vaikeuden kautta.

Minä liitän ahneuden maan elementtiin, ja silloin Saturnus voi joissakin olosuhteissa näyttäytyä huonolla tavalla härässä. Ahneudessa on myös arvomaailmassa jotakin pielessä, ja silloin Venus sen määrittäjänä saa istua kauriiseen, Saturnuksen hallitsemaan merkkiin. Näin Saturnus pääsee hallitsemaan maan Suurkolmiota. Neitsyeen sijoitin Kuun, koska ahneus on pohjimmiltaan tunnevamma. Erittäin epä-edullisissa olosuhteissa neitsyt-Kuussa voi esiintyä nihilismiä, alemmuudentunnetta, tyytymättömyyttä ja täydellisyydentavoittelua, jossa mikään ei riitä eikä ole kyllin hyvää.

Danten Kiirastulen ahneuden voittamiseksi tarvitaan jaloutta, myötätuntoa ja hyväntekeväisyyttä. Siis vahva Neptunus? Auttaisiko mikään muu?

Oletko koskaan saanut itseäsi kiinni ahneudesta?

Avainsanat: , , ,

7 vastausta to “Seitsemän kuolemansyntiä – Ahneus”

 1. meimi Says:

  Minä en kyllä ole itsessäni tunnistanut ahneutta. Harva kai sitä itsessään helposti tunnistaa tai ainakaan myöntää.

  Myös Tuikku Ljungberg kirjassaan Opi Astrologiaa kirjoittaa, että Saturnus Härässä -sijainti liittyy ahneuteen. Ja Venus Kauriissa -sijainti hinnoittelee erilaisia asioita elämässä.

  Saturnus on mun kartalla Kauriissa ja Venus Skorpionissa, että kyllä nuo Tarjan pyörittelemät elementit munkin kartalla kohtaa. Ilmeisesti ei kumminkaan kovin ’pahasti’. 🙂

  Miten on, liittyykö keräilyharrastus mitenkään ahneuteen? Lisää, lisää, lisää vain sitä, mitä nyt sattuu keräilemään? Minä kyllä en harrasta mitään keräilyäkään. 😉

  • Astrologian Taika Says:

   Tämä asetelmani oli täysin hypoteettinen, vain mahdollisuus…
   En oikein osaa nähdä keräilyä vahingollisena ahneutena, koska yleensä keräilyn kohteet on aika harmittomia eikä silloin ole kipeästi toiselta pois. Vakavempana syntinä pitäisin esimerkiksi sitä töiden ja vastuun haalimista, mikä pönkittää omaa statusta ja rahapussia, kun samalla työttömyyttä on paljon. Kuusituntinen päivä lakisääteiseksi..?? No, minussa ei ole ainesta poliitikoksi 😉

   • meimi Says:

    Juu, ymmärsin kyllä hypoteettisuuden.

    Halusin vaan tarkastella, miten nuo tekijät on omalla kartalla. Ja mitä löydän aiheesta muualta.

    Vitsi, kun täältä löytyy aina jotain uutta kulmaa katsoa sitä omaakin karttaa. Kiitos taas!

    🙂

 2. Irja-Maija Says:

  Kyllä viime aikoina on ainakin Hesarissa kirjoitettu ahneista yritys- ym. johtajista, joille maksetaan aivan kohtuuttomia palkkoja. Ahnetta se on, vaikkei suoranaisesti keltään pois(?) Tuo on kohtuuttomuutta.

 3. JohannaH Says:

  Ahnehan voi olla niin monella tavalla. Henkisissäkin asioissa. Luin juuri tuossa Paolo Coelhon ajatusta siitä, että elämässä täytyy tehdä valintoja, jotka sulkevat sitten muut pois. Täytyy keskittyä johonkin, jotta siitä saatava hyöty on kaikkein suurin. Ehkä syynä nykypäivän ahneuteen on myös se ettei ihmisille jää aikaa miettiä mitä he oikeasti tarvitsisivat, vaan ihmistä revitään väkisin eri suuntiin ja pelotellaan tai muuten saadaan hankkimaan ja kokeilemaan sitä sun tätä, jotta elämässä pärjäisi. Ihmisen omalle harkintakyvylle ei jätetä tilaa. Eikä myöskään yksilöllisille ratkaisuille. Sitten ihmisen hätäpäissään investoivat juttuihin, jotka eivät heidän omaa elämäänsä tai henkistä kehitystään oikeasti rikasta. Kuitenkin täytyy näytellä, että ”Joo, tää on tosi hyvä ja tarpeellinen ratkaisu ja olen tosi onnellinen ja haluan vielä lisääkin” vaikka sisimmässä tyhjyys vain kasvaa.

  • Pekka Vauhkonen Says:

   Tässä kirjoituksessasi on hyvin paljon omia ajatuksiani. Paoloa en ole lukenut. Mainoksethan tätä tuputtavat. Ahneudessa ei ole rajaa. Pitäs kumminkin ymmärtää kuolinpaidassa ei ole taskuja. Sisimmäinen tyhjyys, onko siinä jotain viimeaikasille tapahtumille?
   Olen sitä mieltä , että asiasta kun asiasta pitää puhua , kommunikoida.

 4. JohannaH Says:

  Uskon että minkä tahansa merkin saa hurahtamaan ahneuteen painostamalla. Mikä merkki sitten ensimmäisenä uskaltaa siitä itsensä irti repäistä on toinen juttu. Voisiko olla vesimies, yksilöllisten ratkaisujen mestari ja edelläkävijä? Mutta edelleen, kuten edellisenkin synnin kohdalla, uskon että merkkiä enemmän ehkä vaikuttaa esim. yhteiskunnallinen asema ja ikä. Ihmisen on joskus pakko toimia ahneesti, jos niin käsketään. Nuoret ihmiset voivat painostaa toisiaan tietynlaiseen ahneuteen keksimällä mitä pitää omistaa tai tehdä kuuluakseen ryhmään ja ollaakseen jotain. Ja tietysti ne hierarkiassa ylimpänä olevat joutuvat aina omistamaan ne uusimmat jutut tai keksimään jotain rajumpaa ja näyttävämpää, jotta säilyttäisivät asemansa.
  Sanoisin että monet johtavat merkit ovat näitä keksijöitä, jotka määrittelevät muille mitä täytyy tehdä ja omistaa ja kuinka paljon. Oinaissa ja Vaaoissa olen törmännyt ahneuteen ja kerskailuun enemmän kuin Ravuissa ja Kauriissa, mutta Kauriille omistaminen merkitsee statusta, jolla muille ja itselleen todistaa oman arvonsa, vaikka se tapahtuisikin hiljaisemmin ja hillitymmin kuin Oinaalla ja Vaa’alla. Rapua en kovin hyvin tunne. Johtavia merkkejä myötäilemässä voisivat olla muuttuvat merkit ja kapinoimassa kiinteät merkit.
  Mutta kyllä muuttuvat ja kiinteätkin merkit ovat monesti ahneita. Syy vain on mielestäni usein eri kuin johtavilla merkeillä, jotka ahnehtivat valtaa ja statusta ja sitä kautta statussymboleita (joita voivat olla myös ihmissuhteet). Kaloilla ja Skorpioneilla ahneus voi johtua esimerkiksi tunne-elämän epävakaudesta, jota yritetään tasoittaa syömällä tai juomalla liikaa, tai hyppimällä ihmissuhteesta toiseen etsimässä rakkautta. Itsessäni tämän puolen tunnistan. Härkäpuoleni taas ehkä ahnehtii liikaakin turvallisuuden tunnetta. Kaiken pitäisi olla ennalta suunniteltua ja turvallista.
  Neitsyt-isäni on melko pihi rahankäytön suhteen, eikä paljoa pyydä muiltakaan itselleen elämässä. Mutta pikkutarkkuuden ja työnteon suhteen hän on kyllä ”ahne”. Hän vaatii sitä myös muilta.
  Jousimiesten ja Leijonien olen huomannut joskus ottavan itselleen tai lainaavan toisten tavaroita lupaa kysymättä ja anteeksipyytelemättä, ja tavaroita ei välttämättä käsitellä kovin kunnioittavasti, mutta en tiedä voiko tätä ahneudeksi kutsua.
  Kaksosista ja Vesimiehistä en ole niin varma. Ehkä he ahnehtivat tietoa ja uusia kokemuksia, joita muilla ei vielä ole. Siinä ei toisaalta ole mitään huonoa, jos kokemuksillaan ei ala kerskailla ja pönkittää liikaa ylemmyydentunnettaan, vaan jakaa tietonsa ja kokemuksensa muiden kanssa, heidänkin elämäänsä rikastuttaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: