Suomalaisen miehen tragedia

Onnettomuuksien ja traagisten tapahtumien sattuessa voidaan katsoa asianosaisten ja tapahtuman astrologisia karttoja, ja koettaa tätä kautta saada ymmärrystä tapahtuneeseen. Koetin tätä lähestymistapaa kun Matti sai taas linnaa, ja varmaan moni minun laillani ajattelee, että hyvä että sai. Mitä siis tapahtui Matille ja Merville Joulupäivänä?

Matin syntymäkartalla on leija, jonka keskus on varsin kivulias Pluto oppositio Chiron, ja helpottavat ulkoreunat Venus ja Neptunus. Mielihyvästä ja rakkaudesta helpotuksen etsintää jotta pelastuisi omaa sisintä kalvavilta haavoittavilta demoneilta? Aurinko on Kuunsolmulla ravussa, ja Mars yhtymässä Juno asteroidiin.

Mervin neitsyt-Kuu todennäköisesti aktivoi Matin leijakuvion (hänen syntymäkellonaikaansa minulla ei ole tiedossa). Parilla on varmasti ollut hetkensä Aurinko-Jupiter kuvion kautta, mutta enemmän pistää silmään Kuunsolmujen nivoutuminen toisiinsa. Solmut ovat vastakkain, ja tästä seuraa umpisolmu.

Kuunsolmujen dilemma näyttäisi olleen pääosassa parin Joulupäivän tragediassa (Matti pahoinpiteli Mervin humalassa, sai lähestymiskiellon, Mervi haki avioeroa ja tapausta puitiin oikeudessa joku aika sitten). Kun muistamme, että pimennykset tapahtuvat Kuunsolmujen läheisyydessä, ja kun Matin Aurinko on solmulla, tästä seuraa että hänen Aurinkonsa pimeni Auringonpimennyksessä vain kolme päivää hänen syntymänsä jälkeen. Aste oli 27 rapua, ja toinen herkkä kohta Matin kartalle saadaan ennen syntymää olleesta pimennyksestä, joka osui asteelle 14 kaurista.

Mervin kartalla on Uranus alasolmulla ja planeetta on siis hyvin lähellä Matin yläsolmua ja Aurinkoa. Koska Mervin solmupari on miltei samassa asteessa kuin Matilla, myös hänen herkät asteensa löytyvät samasta merkkiparista, tosin Mervillä vain ravusta koska pimennykset tapahtuvat joskus peräkkäin samassa merkissä, eivät aina vuorotellen vastamerkeistä toiseen. Hänen asteensa ovat 28 rapua ja 8 rapua, ja huomaamme heti että mitä ikinä tapahtuukin ravun loppuasteissa, se osuu kummallekin.

Astrologiassa olemme tottuneet ajattelemaan, että kun jotakin merkittävää elämässä tapahtuu, se näkyy transiittien kautta. Tottakai yleensä näkyykin, mutta isot tragediat näyttäytyvät usein pimennysten kautta.

Kurkataan ensin transiitteja. Joulupäivänä T-ristin muodostivat taivaalle Saturnuksen vastakkaisuus Junoon ja näiden neliöidessä Aurinkoa ja Plutoa. Venus liittyy viimeksimainittuihin merkkirajan yli, ja Venus kulki silloin OOBina eli kallistuskulmansa ulkopuolella, arvaamattomana. Kuvio ei kuitenkaan osu erityisesti Matin karttaa haastamaan, mutta tyypillinen onnettomuusaspekti siellä on: Uranus vastapäätä Marsia. Ja Mars oli yhtymässä Junoon, parisuhde-asteroidiin.

Mervin kartalle tuo Auringon, Pluton ja Venuksen poppoo tulee Marsille (joka on syntymäkartalla OOB eli arvaamaton), Juno osuu Merkuriukselle ja vastapäätä jää hiertämään Saturnus. On mahdollista, että Uranus, joka äkillisen räjähdyksen toi Matille, osuisikin vastapäätä Mervin edistettyä Kuuta. Tämän varmistamiseksi tosin tarvitsisimme tarkan syntymäajan.

Pimennysten kautta tarkasteltuna tapahtumat napsahtavat Mattiin. Kun pimennysten vaikutusten katsotaan tapahtuvan puolen vuoden sisällä, kesän ensimmäinen pimennys osui jo vastapäätä Matin Venusta ravussa, mutta vielä tarkemmin pisteelle, jonka syntymää edeltänyt pimennys herkisti. Tuplavaikutus siis. Kesän Kuunpimennystä seurannut Auringonpimennys osui ravun loppuasteille, ja kohdistui siis Matin kodin akselille, Merkuriukselle, Auringolle ja Kuunsolmulle – sekä syntymän jälkeiselle herkistysasteelle! Tämä Auringonpimennys tuntui siis myös Mervin herkällä pisteellä.

Vuoden viimeisenä päivänä oli taas pimennys, siis muutama päivä pahoinpitelyn jälkeen, ja se osui taas tarkkaan Matin Venukselle. Tammikuun puolenvälin Auringonpimennys tuli vastapäätä Matin Aurinkoa, eli hänen alasolmulleen. Tammikuun pimennys tuntui Mervinkin kartalla solmuakselilla, mutta aivan täsmällisen pimennyksen Mervi sai tämän kesän heinäkuun Auringonpimennyksessä alasolmulleen ja Uranukselleen.

Koska Kuunsolmut kulkevat parilla samassa kohtaa, kummallekin tuli tänä vuonna Kuunsolmujen transiitti omalle solmuparille. Tämä yleensä tietää suunnanmuutosta ja uuden syklin alkamista elämässä. Me oletamme, että Matti linjaa tiensä kohti vankilaa. Merville tämä voi sen sijaan olla rajapyykki, jossa hän pääsee vihdoin kokonaan eroon väkivaltaisesta miehestään, ja pystyy löytämään uuden suunnan elämälleen.

Luuletteko että asiat olisivat menneet toisin, jos heillä olisi ollut tietoa astrologiasta? Osaavatko hekään, joilla tietämystä on, aina kontrolloida käytöstään? Uskotteko kohtaloon, että minkä on tarkoitus tapahtua, se tulee tapahtumaan? Vaikka Matti olisi onnistunut pysymään erossa rähinäviinasta, olisiko tarinan loppu ollut sama? Sikäli kuin nyt sille saatiin loppu? Lopuksi; sori mutta en pystynyt laittamaan parin kuvaa blogiini.

Avainsanat: , , , , , , , , ,

4 vastausta to “Suomalaisen miehen tragedia”

 1. Päivi Says:

  Tässä oli paljon minulle uutta tietoa kuunsolmuista. Minulla on kuun yläsolmu konjunktiossa aurinkoon, joten ehkä kannattaisi perehtyä asiaan tarkemmin.

  En usko, että astrologiaa ja oman karttaansa tuntevat ihmiset osaavat sen paremmin toimia elämässään kuin muutkaan. Voi olla, että joidenkin ihmisten suhteen varoitussignaalit näkyvät, mutta on eri asia kuunnella varoitusta ja toimia sen mukaan.

  En tiedä, mitä kohtalo on. Onko se sitä, että valittuaan vapaan tahtonsa mukaiset vaihtoehdot, ne näyttäytyvät jälkeenpäin kohtalonosoittamilta?

  • Astrologian Taika Says:

   Minun täytyy tässä yhteydessä kiittää astrologi Marja-Liisa Niemi-Mattilaa ja hänen antoisaa kurssiaan kesällä Kreivilässä, sillä siellä opin katsomaan solmuja ihan uudella tavalla. Marja-Liisalta on myös peräisin tuo jutussa käyttämäni termi umpisolmut, kun Kuunsolmut ovat vastakkain. Hyvin kuvaava!

   Kohtalo on mielenkiintoinen käsite, että mikä sitä lopulta on. Jos jotakin tapahtuu, onko se kohtalon tuomaa. Ja jos tietoisesti valitsee jotakin, oliko kohtalo että näin tekee? Kyllä omaa kohtaloaan voi muuttaa valinnoillaan, siten että ylipäätään tekee elämää muutavia ratkaisuja eikä ajelehdi ajopuuna virran vietävänä.

 2. MaritaP Says:

  Varokaa ja varrotkaa siis KOHTALOKKAITA suhteita, sellaiseen kun lähtee, saa tuta koko tunteiden kirjon, myös sen positiivisen puolen, jolloin endorfiinit ja serotoniinit kiehuu. Eikös onnen summa ole vakio?

  Huomasin jutusta Leija-linkin, olin jotenkin missannut sen kesäkuussa ja luin nyt läpi. Mulla on puolileija (vai purjeko se on?), jonka mieheni Venus tekee täydeksi Leijaksi. Saman keskiakselin suhteen hänen Aurinkonsa kuroo T-ristini Suurristiksi.

  M&M suhteen joku on tulkinnut Mervin karttansa perusteella siksi väkivaltaiseksi ja provosoivaksi osapuoleksi. Ja riitaan tunnetusti tarvitaan kaksi osapuolta. Toivottavasti kohtalokas pariskunta pysyy erossa toisistaan, jottei kuolema heitä erota – toisen toimeenpanemana.

  • Astrologian Taika Says:

   Kuten MaritaP osoitti, on varsin mielenkiintoista katsoa synastriassa näitä ”vajaita” kuvioita kartoilla jos kumppanin planeetta täydentää sen. Nämä ovat mielestäni yksi vahvoja tekijöitä yhteenkuuluvaisuuden tunteen muodostumiseen. Täydentävä planeetta voi olla merkittävä teemoiltaan. Ja on mielestäni yksi ”kohtalokkaan” suhteen tunnusmerkkejä. Voitko MaritaP avata meille muille onko leijan mahtavuuden ja alas kapsahtamisen teemat olleet oleellisia suhteessasi?

   Ja kommentin viimeisestä kappaleesta: vähän samantapaiset aatokset olivat mielessä minullakin, vaikken sitä juttuun ylös kirjoittanutkaan. Molemmat ovat sentään hengissä, eli voiton puolella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: