Planeetat ja eläimet

Traditionaalisessa astrologiassa liitetään eläimiä ja planeettoja yhteen. Sitä en tiedä ovatko nämä vastaavuudet kummunneet esimerkiksi horaariastrologian tarpeista, vai mikä olisi näiden syntyhistoria. Eläimien alueena kartalla pidetään huoneparia 6 – 12, joista kutosessa majailevat lemmikit ja hyödylliset kotieläimet, ja viimeisessä huoneessa isot ja pelottavat eläimet, varmaankin siis myös villieläimet.

Jos omalla kartallasi on planeettoja näissä huoneissa, voi olla hauska katsoa löytyisikö seuraavista mitään oivalluksia. On myös mahdollista, että eläimet näyttäytyvät jollakin tapaa planeetan kautta, jos se sijaitsee erityisen keskeisesti kartalla, esimerkiksi Auringon ja Jupiterin yhtymä voi tuoda hevosia omaan elämään. Allaolevat vastaavuudet ovat vanhaa astrologiaa, eivät minun keksimiäni, eikä tässä yhteydessä ole hedelmällistä väitellä ovatko vastaavuudet ”oikeita” tai ”vääriä”.

Aurinko
Leijona, hevonen, vuohi, kiiltomato. Kaikki vahvat ja voittamattomat eläimet kuten tiikeri, leopardi, hyeena, krokotiili, susi, pässi, härkä, villisika, paviaani. Linnuista kotka, satakieli, kukko ja riikinkukko, feenikslintu, hiirihaukka, joutsen, haukka, kiuru/leivonen

Kuu
Veden liepeillä elävät eläimet, sammakko, saukko, käärme, hylje, ankka, pöllö, kalat, osterit, simpukat, ravut, äyriäiset, kameleontti, koira, sika, kissa, hiiri, rotta. Linnuista hanhi, ankka, vesikanat, korppi, lepakko, riistalinnut

Merkurius
Apina, kettu, näätä, hämähäkki, hyeena, orava, vinttikoira, koirat, muuli, luikerot, kyykäärme

Venus
Pantteri, pikkukarja, vasikka, vuohi, kani, lammas. Linnuista varpunen, kyyhkynen, kana, satakieli, rastas, pelikaani, peltopyy, peukaloinen, pääskynen

Mars
Pantteri, tiikeri, korppikotka, kettu, strutsi, susi, aasi, hyttynen, karhu, kaikki verenhimoiset eläimet. Linnuista haukka, pöllö, korppi, varis, rastas, harakka, merimetso

Jupiter
Hevonen, lammas, hirvi, poro, härkä, elefantti, lohikäärme, yksisarvinen, mehiläinen. Kiltit koti- ja karjaeläimet. Linnuista leivonen, kotka, harakka, kanat, riikinkukko, haikara

Saturnus
Kissa, koira, elefantti, aasi, jänis, skorpioni, rupisammakko, kilpikonna, lierot ja madot, ankerias. Linnuista korppi, töyhtöhyyppä, kurki, käki 

Entä uusien planeettojen eläimet? Mikä voisi olla Uranuksen, Neptunuksen ja Pluton kaltainen eläin?

Avainsanat: , ,

14 vastausta to “Planeetat ja eläimet”

 1. Ebenia Says:

  Minulla on Jupiter ja Venus 12.huoneessa ja olen hirveän eläinrakas. Ihan pienestä asti on ollut oma koira, jota olen itse aina hoitanut ja vaikea kuvitella elämää ilman koiraa.

  Kuitenkin sellainen voimaeläimeni on aina ollut Elefantti, joka yllättäen liittyy Jupiteriin 12.huoneessa! 🙂

 2. Irja-Maija Says:

  Minulla Saturnus 6. h:ssa ja minulla on n. 30 v ollut kissa/kissoja. Tykkään myös pupuista (jänis). Saturnus hallitsee 9. ja 10. huonettani. Regiomontanuksella vielä 11.huonetta. Morinus-guru Corre totesi kartastani mm. :”Hyvä että sinulla on kotieläimiä,kun Saturnuksesi on noin vahva.” Saturnus tekee kolmiota Jupiteriin (kiltit kotieläimet).
  Uranuksesta tulee mieleen vain, että jotain erikoista sen täytyy olla;)

 3. Pia Says:

  Tyhjää täynnä… silti 3 koiraa… joista yksi päästää karvoja kahden muunkin puolesta… mulla on suhde koiriin, että ne vaan on koiria, kun joillekin koirat ovat lapsia tai ystäviä, jota en voi ymmärtää… mutta ehkä tuon takia että molemmat huoneet tyhjiä 😉

 4. nikki Says:

  Aurinko Skorpioni 12 huone – hevonen
  Asc Jousimies neliö Jupiter Kalat – hevonen
  Olen kasvanut suomenhevosten keskellä.Parireessä istuttu tukkikuorman päällä. Varsojen kanssa kirmattu keväisin.
  Ravit isän mukana kuuluivat lapsuuteen ( Jupiter-kilpajuoksua).
  Nähnyt myös villihevosia Australiassa. Aurinko nousevana luonnonlapsena nautti Asc-Jousimiehen laukasta ulkomailla.
  Jupiter yhtymä Chiron – onnettomuus hevosen kanssa lapsuudessa

  Skorpioni stellium ja vastapäätä tyhjä Härkä 5-6 huone – kaikki (myös kanit ja ankat ) hyödylliset kotieläimet tulleet tutuksi maataloustyöuran kautta. Adjektiivi ”kiltit” turhake tuossa tekstissä. Ei ole olemassa ns. ”tuhmia” karjaeläimiä, koska ihmisen kohtelu tekee niistä sellaisia kuin ovat.

  Kukko ollut lemmikkinä, samoin musta pässipoika.
  Koirat olleet lapsuudessa metsästykseen sopivia, kettuterrieriä ja hirvikoira, pystykorva. Eli ketut , hirvet ( Diana / Artemishan vaeltaa näitten kanssa, itellä Vesimiehessä 2 huoneessa, kuuluivat lapsuuden ”pääomaan”) ja riistalinnut tuttuja isän kautta hänen Auringon yhtyessä kuuhuni. Leijona saalistaa. Kuu Leijona kolmiossa Jousimies nousulle. Kvinkunssi Jupiterille.
  Itse en metsästä. Mitä nyt muutamat rotat ja myyrät tappanut =)

  Ceres yhtymä Uranus ruokkinut viljantähkän jyvillä ”lentäviä” kanoja kerran jos toisenkin. Cereshän huolehtii myös kotieläimistä. Hyöty-sellaisista. Oppositio Jupiter-Chironille.

  Vesi-Tiikeri kiinalaisittain.

  Uranus, taivaan herra. Linnut viestintuojina. Pöllöt ennuskorteissa. Kaikki tieteen kautta geenimanipulointikasvien myötä lisääntyvät hyönteisparvet, mutaatiot. Lepakko ja Uranuksen selväkuuloisuus.
  Tuulia hyödyntävät, esmes Venäjältä levinneet omituiset siivekkäät kuten hirvikärpäset, jotka pudottavat siipensä löytäessään isännän itelleen. Jättiheinäsirkat kesällä.

  Neptunus ja herkkyys. Intuitiivinen kommunikointi, joukkosuggestio, yhteishenki. Delfiini.
  Miksei mielikuvituksen Yksisarvinen. Eikös Neptunus-herrakin ohjastanut vaahtopäähevosilla?

  Pluto ja maan rikkaudet. Kastemato. Mitä enemmän kastematoja sen hedelmällisempi maa Pluton ”siementää”. Maanalaiset onkalot asuinsijoina.
  Virukset ja bakteerit, joiden varassa elämme. Ne jotka jäävät sitkeimpinä olemaan meidän jälkeemme. Joista elämä muodostuu.
  Ja jotka voivat sen myös tuhota.

  • Astrologian Taika Says:

   Kiltit kotieläimet on suora käännös trad. astrologien tekstistä. Lienevät tällä tarkoittaneet sitä, että voihan joku yrittää pitää kotieläimenä tai lemmikkinä vaikka puumaa, mutta se säilyy aina villieläimenä ja on siksi Marsin hallitsema eläin.

   • nikki Says:

    Eikös olekin mielenkiintoista tämä, mihin lukijoina kiinnitämmekään huomiomme..tai mitä meille tulee tarve kommentoida..
    Itse ajattelin ja kirjoitin nimenomaan karjaeläimistä, kokemuksesta.
    Kaikkinensa huomio muistuttanee käännöstyön vaikeudesta ja tarkkuudesta.

 5. nikki Says:

  Pluto- ”unseen” elukat =)

 6. Lila Patrikainen Says:

  Au-Kaksoset, Kuu-Härkä, AC-Rapu, Aurinko 12. huoneessa, jossa myös Merkurius Ravun merkissä. Kuu sijaitsee 11. huoneessa. Olen ollut aina hyvin eläinrakas.

  Lapsena olin ihan mahdoton hevoshullu. Hevosintoilu loppui kuitenkin n. 15-vuotiaana. Koti oli maalla, jossa mm. nautakarjaa, kissoja, koiria ja mehiläisiä. Erityisesti kissat olivat minulle hyvin rakkaita. Kotieläinten lisäksi tarkkailin erityisesti lintuja ja niitähän tarkkailen edelleenkin.

  Tähän päälle biologian opinnot ja vaikka eläintiede ei ole ollut suuntautumisvaihtoehto, niin onhan sitä pakollisten opintojen verran opiskeltu.

  Työelämässä olen kieltäytynyt tekemästä alaan kuuluvia eläinkokeita. Eläinkokeita on muuten helppo vastustaa siinä tapauksessa, kun niitä ei tarvitse itse tehdä, mutta silloin kun leipä on näistä kiinni, niin potkujen uhallahan tässä on toimittu. Kuitenkaan kuolleen eläimen preparoiminen ei ole koskaan tuottanut minulle mitään vaikeuksia.

  Kaupunkiasunnossa minulla ei ole ollut koskaan lemmikkiä. En pidä siitä, että eläimellä ei ole vapautta kulkea ulkosalla niin kuin maalla.

 7. Ajatus Says:

  Minulla myös Saturnus 6. huoneessa kuten Irja-Maijalla ja en oikein osaa elää ilman kissoja. Koti ei ole minusta koti, jollei siellä ole kissaa. Kuutoshuoneeni kärki on Ravussa ja Ravun hallitsija kuu Vesimiehen merkissä, yhtymässä Merkuriukseen. Kuun ja Venuksen eläimistä pistin huvittuneena merkille muutaman liittyen kumppaniini ja suhteemme tietynlaisiin ”maskottieläimiin”. 🙂

  Auringon ja Jupiterin väljä yhtymä löytyy myös, ja hevostyttö olen ollut aina vaikkei kotona hevosia ole ollutkaan. Isän isällä niitä sen sijaan aikanaan kotitilallamme oli, joten teema ”periytynee” sieltä. Ratsastusta harrastin koko nuoruusiän ja vielä aikuisiälläkin aina silloin tällöin. Lehmien kanssa olen myös tuttu, pieneltä maitotilalta kun olen kotoisin. Ylipäätään pidän eläimistä, kunnioitan niitä ja kannatan eläinsuojelua sekä eläinten oikeuksien puolustamista.

 8. MaritaP Says:

  Jupiter 12h PERÄÄNTYVÄ Leijonassa. Kuutonen tyhjä. Jousimiehenä mun kai pitäisi olla heppahullu – mutta enemmänkin olen niitä pelännyt, en missään nimessä kovin tykännyt.

  Mehiläisiä, kissoja ja koiria oli syntymäkodissa (kuten Lilallakin). Mehiläiset on lumoavia, ja pysyn rauhallisena ampparien ja möttiäisten lähestyessä. Lohikäärmeen kuvia piirtelin lapsena, ja kirjoin mieheni aamutakkiin, ennenkuin keksin että mieheni on lohikäärme – kiinalaiselta nousumerkiltään. Valitettavasti lohikäärmeitä ei saa lemmikkikaupasta.

  Pidän isoista ja villeistä elämistä, tai oikeastaan kunnioitan niitä, kuten hevosiakin – kuten merta kunnioitetaan. Eläimet on aina arvoituksia, joskus vaarallisia sellaisia, niiden vaistot ja äly kiehtoo. En pidä likaisista tai haisevista elämistä.

  Monet ihmettelee, miksei mulla ole kotieläintä nyt, vaikka menetän ”arvokkuuteni” kohdatessani kissanpennun tai riehuessani koiran kanssa. Lainaan Lilaa ”En pidä siitä, että eläimellä ei ole vapautta kulkea ulkosalla niin kuin maalla” ja sitä paitsi ei ole elämisen arvoista elämää olla yksin tuntikausia kotona ja odottaa minua töistä tai harrastuksista kotiin. Rakastan siis liikaa eläimiä että ottaisin sellaisen itselleni, ehkä joskus eläkkeellä sitten…

  • Astrologian Taika Says:

   Viimeisen huoneen planeetat voi nimenomaan osoittaa niitä pelottavia asioita, kuten nyt vaikka isoja eläimiä.

   Olikos se muumeissa lentävä lohikäärme lemmikkinä? Siitäkin opittiin, ettei villiä eläintä saa kahlita. Meillä kissa saa olla villikissa mielensä mukaan, mutta koira todennäköisesti häviäisi jos sen päästäisi vapaaksi. Monet eläimet kuitenkin itse näyttävät valitsevan lemmikkinä olemisen, esimerkiksi lapsuudessa karkulaishevoset yleensä juoksivat jossakin vaiheessa itse talliin, kaurojen toivossa 😉

  • MaritaP Says:

   Täällä Kangasalla asuessa olisi oiva tilaisuus kohdata pelkonsa. Olen joskus tuumaillut että kerran elämässä pitäisi kokeilla ratsastamista – ennenkuin on siihen liian jäykkä.
   Peloista 12h. puheenollen, koiria otetaan varmasti myös turvaksi, kun pelkää kaikennäköisiä oikeita ja kuviteltuja uhkia. Myös yksinäisyyden pelko saa ottamaan lemmikin, tai kun on ongelmia muiden ihmisten kohtaamisessa. Eläin otetaan oman egon jatkoksi.

   Toisaalta 12h liittyy vankeuteen ja häkkeihin, joten en ihmettelisi jos planeetat siellä liittyisi tapaan kahlita eläin tai nähdä se vapaana (projektoida omaa elämää kenties).

 9. indiima Says:

  Eka postaukseni tähän sangen mielenkiintoiseen blogiin. Olen aina välillä käynyt lukemassa, ja ahmin. Omia ajatuksia ei niinkään ole 😉

  Nyt kuitenkin jäin miettimään uranus, neptunus ja pluto planeettojen eläimiä.

  Miehelläni on 12. huoneessa, skorpionissa sekä aurinko että pluto, ja hän on pienestä pitäen imenyt kaiken mahdollisen tiedon varaaneista, liskoista, käärmeistä, krokotiileistä, skorpioneista (:D) haikaloista, syvänmeren kaloista, tiikereistä, dinosauruksista ja semisti norsuista.
  Minkäänlaista lemmikkiä hän ei ole hinkunut ja 6.huone onkin tyhjä, vaikkakin härässä. Ainoa, minkä hyväksyisi meidän talouteemme on kilpikonna tai kissa. Koiraa ei missään tapauksessa, koska se tekee liian riippuvaiseksi.

  Itse 5.h aurinko -kauris, ja täysi hevosihminen. Lemmikeistä pidän muutenkin, mutta en ole sellaista koskaan hankkinut. 6.huone vesimiehessä, jossa myös venus. 12h alkaa ravusta, muuten leijonassa. Tykkään näyttävistä, leijonista, lipizzoista, riikinkukoista, isoista ja värikkäistä. 🙂
  Mieleeni tuli au yhtymä neptunus, että eläin on tavallaan todellisuudessa suoraan ”voimaeläin”. Niin kuin nyt minulle on hevonen. Se ei ole pelkästään symbolinen, vaan konkreettinen voima eläin, joka antaa minulle rajat ja voiman, ja kantaa minua.

  • Astrologian Taika Says:

   Hei indiima, ja kiitos! Mukaan vaan kommentoimaan reippaasti…
   Skorppari on todellakin lisko-henkinen. Poikani jolla on Pluto MC:llä, tietää kaiken dinosauruksista 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: