Kartta ja parisuhde

Astrologisen kartan seitsemäs huone kertoo suoraviivaisimmin parisuhteesta elämässä. Onko sinulla planeettoja tässä huoneessa?

.

Aurinko – tavallisesti hyvin parisuhdehakuinen asenne ja voi olla jopa läheisriippuvainen. Katsoo minuuttaan parisuhteen kautta. Omalla isäsuhteella saattaa olla alitajuista merkitystä, joko niin että etsii elämäänsä isähahmoa, tai että pyrkii itse olemaan auktoriteetti suhteessa.

Kuu – turvallisuushakuinen asenne parisuhteeseen. Muodostaa tiukan emotionaalisen siteen kumppaniin ja voi vaatia paljon huomiota puolisolta. Etsii äitihahmoa huolehtimaan itsestään, tai ottaa itse huolehtijan roolin. Merkistä riippuen yleensä parisuhdehakuinen asenne sekä uskollisuutta suhteessa.

Merkurius – liikkuvainen ja sopeutuvainen asenne parisuhteeseen, mutta tarvitsee paljon älyllisiä virikkeitä ja keskustelua suhteen sisällä. Itseä nuorempi kumppani mahdollinen. Ei välttämättä kovin seksuaalinen parisuhde.

Venus – rakkaudennälkäinen asenne ja joskus voi rakastaa rakkautta enemmän kuin ihmistä. Hyvin parisuhdehakuinen asenne, riippuvaisuutta suhteesta ja hakee toisen hyväksyntää. Sosiaalisuus ja viehättävyys tärkeitä kriteereitä kumppanin valinnassa. Mahdollisuus saavuttaa onnea parisuhteen kautta.

Mars – etsii toimivaa ja eteenpäinmenevää ihmissuhdetta, yhdessä tekemistä. Parisuhde voi ruokkia omaa elämänhalua, eli ilman kumppania kokee olevansa apaattinen. Riitoja parisuhteessa.

Jupiter – oman minuuden laajentamista parisuhteen kautta, kumppani voi olla aatteellinen, uskonnollinen tai ulkomaalainen. Taipumusta liioitella parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Mahdollisuus onneen liitossa, mutta ei välttämättä uskollisuutta.

Saturnus – tarve vakaaseen liittoon, mutta varovainen asenne, joka saattaa viivästyttää parisuhdetta. Suhtautuu vakavasti parisuhteeseen, on valmis tekemään töitä sen eteen, ja yleensä joutuukin käymään läpi opettavaisia asioita. Etsii luotettavaa kumppania, uskollisuus tärkein arvo suhteessa, ikäero voi olla teemana suhteessa eli toinen puolisoista vanhempi. Kontrollointi ja rajoitukset ovat mahdollisia.

Chiron – haavoittumisen teema parisuhteessa, joko etsii itselleen eheyttäjää tai joutuu parantamaan kumppanin sielun haavoja. Teemana voi olla oppiminen ihmissuhteista läheisen intiimin suhteen kautta.

Uranus – usein erottava tekijä, rauhattomuutta ja vapaudenkaipuuta liitossa joka voi johtaa eroon. Etsii kumppaniksi epätavallista henkilöä, shokeeraamisen tarvetta. Nopeat parisuhteen solmimiset ja erot. Tarve uudistaa parisuhdettaan jatkuvasti. Joskus voi osoittaa vaikeutta päästää toinen intiimisti lähelle.

Neptunus – romanttinen ja idealistinen asenne parisuhteeseen. Itsepetoksen ja pettämisen teemoja, mutta myös sielunkumppanuutta. Ei välttämättä kovin seksuaalinen suhde. Joskus glamourin ja huippukohtien etsintää toisen ihmisen kautta, vieraantumista arkirealismista, mikä yleensä johtaa pettymyksiin.

Pluto – tarve kiihkeään, intensiiviseen parisuhteeseen, jossa valtataistelun teemat ei ole vieraita. Kumppani voi osoittautua hankalaksi ihmiseksi, esim. narsistiksi. Ihastuu vain vahvoihin henkilöihin ja halveksii heikkoutta. Emotionaalisen kiinteyden tarve suuri suhteessa. Ero voi koitua tuhoisaksi.

Nämä lyhyet päätelmät planeetoista parisuhteen alueella herättävät varmasti mietteitä ja mielipiteitä. Ota huomioon myös huonetta hallitseva planeetta, etenkin silloin jos siinä ei ole planeettoja, eli esim. jos seitsemännen huoneen kärki on vaa’assa tai härässä, Venus hallitsee huonetta.

Parisuhteen huone ei yksinään kerro kaikkea ihmissuhteista, vaan kokonaisuus muodostuu myös Kuun ja Venuksen teemoista sekä viidennestä ja kahdeksannesta huoneesta. Kuinka selkeästi sinä näet parisuhteesi seitsemännen huoneen kautta?

Avainsanat:

11 vastausta to “Kartta ja parisuhde”

 1. Fiine Says:

  Minulla on vesta, uranus ja pluto ihmissuhteiden huoneessa ja 7 huoneen kärki on ravussa. kohta 30 vuotta yhdessä, vaikka todella vaikeaa on välillä ollut, valtataisteluakin. Heti kun tapasimme muutimme yhteen ja siitä saakka on yhdessä oltu. pari tai kolme viikon mittaista eroa on ollut, töistä johtuen.

  • Astrologian Taika Says:

   Heippa Fiine, kiva kun tänne uskaltautuu uusia kommentoijia keskusteluihin. Uranus ja Pluto ovat hankala pari monella parisuhteen alueella, mutta kun energiat oivaltaa rakentaviksi niin ovat hyvin antoisiakin. Rapu on kodintekijän merkki ja siinä tarraudutaan lujasti toiseen, mitä sinulla vielä Pluto korostaa. Ihana kuulla että on pareja, jotka ovat vuosikymmeniä yhdessä, vaikka vaikeuksia on ollut – ja missäpä parisuhteessa ei niitä tulisi. Eri ihmisten tuntemukset mikä on vaikeata, ovat yksilöllisiä. Toisille vaikeata on arvojen erilaisuus (miksi ei opita kunnioittamaan toisen arvomaailmaa, miksi se pitää olla aina samanlainen?) ja toisille edes väkivältä ei riitä syyksi eroon.

 2. Lila Patrikainen Says:

  DC Kauriissa, 7. huoneessa ei planeettoja. Huoneen hallitsija Saturnus on Oinaassa, 11. huoneessa, josta se tekee opposition 5. huoneen Vaaka-Marsille.

  Yleisesti ottaen minä olen varmastikin ollut se kaurismainen vastuunkantaja parisuhteessa. Välillä on tuntunut, että parisuhteessa minä olen se mies talossa. Edellinen avopuolisoni jopa muutti ulkomaille kanssani sieltä saamani työpaikan johdosta (tällaista ei tuoreen väitöstutkimuksen mukaan juurikaan tapahdu), mutta käytännössä tuli koettua, että tällainen kuvio ei toiminut lainkaan.

  Olen tällä hetkellä kolmannessa avoliitossa, naimisissa en ole ollut koskaan. Sekä edellinen että nykyinen puoliso ovat Kuu-Kauriita. Ensimmäinen ja toinen puoliso olivat Au-Oinaita, joilla syntymäpäivät olivat peräkkäisinä päivinä, vaikkakin eri vuosina. Ensimmäinen puoliso oli minua 11 vuotta ja toinen 9 vuotta vanhempi, nykyinen on tarkalleen ottaen 101 päivää minua nuorempi moninkertainen Neitsyt-mies. 😉

  Minusta nämä Kuu-Kauriit ovat hakeneet kovastikin minusta huolehtivaa kanaemoa, jollaiseksi kai nousu-Ravun voisi ensisilmäyksellä kuvitella. Minä vain en ole sellainen. Taustalla on miesten puuttuvat (äiti kuollut) tai etäiset (äiti kiireinen yrittäjä, myöhemmin alkoholisoitunut) äitisuhteet. Miehet pitävät minua joskus yli-itsenäisenä ja kokevat, etten minä tarvitse heitä mihinkään. Tuollainen tarpeettomuuden tunne näyttää olevan miehille aika paha juttu.

  Uskottomuus parisuhteissani on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus.

  Klassiset synastriset kuviot toteutuvat parhaiten ystävien kanssa, esim. Auringot osuvat Vertexille, Kuun yläsolmut AC/DC-linjalle, Venus ja Mars tekevät jonkun kivan aspektin ja Auringot ja Kuut osuvat miellyttäviin aspekteihin toistensa kanssa tai mukavaan aspektiin AC/DC-linjalle.

  • Astrologian Taika Says:

   Lila, sinulla on moni juttu toteutunut ihan kirjaimellisesti siis merkin ja sitä hallitsevan planeetan kautta. Saturnus usein viivyttää sitoutumista, tai sitten parisuhteen kautta tulee niitä elämän läksyjä opittaviksi. Onneksi olet kuitenkin uskaltanut yrittää uudelleen!

   Miksihän moni liitto kaatuu lopulta naisen korkeampaan koulutukseen / lihavempaan palkkapussiin? Harva mies kai julistaa toteuttavansa patriarkaaisia arvoja, mutta käytäntö osoittaa toista.

   Vastuunkantamisen teema on välillä vaikea parisuhteessa, jos se kaatuu kokonaan toisen kontolle, koska siinä ei jää ollenkaan tilaa itselle ja omalle ”hulluilulle”.

   Jos kuulolla on nousu-oinaita, joiden parisuhteen alue on vaa’assa, olisi kiva kuulla teiltä kommentteja, onnistuuko parisuhde hyvin vaa’an suotuisten tuulien alla?

   • Lila Patrikainen Says:

    No minun ensimmäinen avopuolisoni oli tällainen harvinaisuus, Aurinko, Kuu, Merkurius ja askendentti kaikki tiukassa yhtymässä keskenään. DC siis Vaa´assa ja vaikka hän eläissään on ollutkin useammassa parisuhteessa, niin yleensä ne ovat olleet kohtuullisen pitkäkestoisia (n. +/- 10 vuotta) ja itse koin hänet hyvin helpoksi ja toisen huomioivaksi kumppaniksi. Joskus tämä huomioiminen meni selkeästi mielistelyn puolelle, mutta tällaiset episodit eivät kauan kestäneet, olihan kyseessä kuitenkin Oinas. Mies oli perusluonteeltaan hyvinkin tyypillinen Oinas, mutta parisuhteessamme oli kuitenkin kiva tasapaino. Riitaa ei juuri nimeksikään paitsi aivan lopussa. Varmaan olisimme vieläkin yhdessä, jos suhde olisi ollut vähemmän sisaren ja veljen suhdetta muistuttava.

 3. Hymy Says:

  Minulla Venus-Saturnus yhtymä 7.huoneessa oinaassa. Au-oinas, Venus oinas, nousuvaaka. Hankalia parisuhteita, olen miettinyt onko tämä Venus-Saturnus yhtymä jonkinlainen kirous. Myös Venus kvinkunssi Plutoon.

  • Astrologian Taika Says:

   Hei Hymy 🙂 (hymyllähän tähän on pakko vastata!) Oinas on vaikea merkki niin Venukselle kuin Saturnuksellekin, ja Saturnus tietää aina työtä sekä oppimista. Ei ole helppo paketti sinullakaan. Aineksia uskollisuuteen silti, ja olet varmaan äärimmäisen periaatteellinen parisuhteessasi, joskus jopa liian tinkimätön. Pluton kvinkunssi voi toteutua alitajuisena alistamisen teemana, tai ehkä jopa niin ettet antaisi jostakin syystä itsellesi lupaa nauttia suhteesta. (Irrallisia tekijöitä on silti vaikeata hahmottaa).

 4. JohannaH Says:

  7. huoneessa ei ole mitään vaikka Kuu on kovasti yrittänyt pyrkiä sinne, muttei ole ehtinyt. DC Härässä -> venusmaisuutta. Pidän hyvää rahatilannetta yhtenä tärkeimmistä perustoista pitkälle, toimivalle suhteelle, mutta monet muut tekijät ovat tärkeämpiä. Vaikka Kuu ei ihan olekaan 7. huoneessa, olen aika kanaemo suhteessa, vaikkakin minua on vaikea suhteeseen saada, johtuisiko DC:n hallitsijasta Venuksesta Neitsyessä, olen todella ronkeli. Mutta olen kerran ollut naimisissa Oinaan kanssa, oikeastaan suurimmaksi osaksi säälistä (kauhea sanoa) ja jälkeenpäin vasta huomasin että sekoitin säälin ja rakkauden. Hänellä oli rankka menneisyys ja rankka elämäntilanne, mutta oli hänessä jotain kiinnostavaakin. Ehkä se kiinnostavuus oli jotain sellaista mitä sillä hetkellä olisin halunnut itsekin näyttää ulkomaailmalle, mutta paljon lapsuudessa ja nuoruudessa kiusattuna henkilönä en uskaltanut. Luulin että hänen kanssaan meillä olisi ollut hauskaa ja jopa vähän kapinallista, ja vähän aikaa ehkä olikin, mutta asiat muuttuivat rajusti. Luultavasti siitä johtuen että hän oli toisesta kulttuurista kotoisin, hänessä alkoi ilmetä naista alistavia piirteitä yhä enemmän ja enemmän. Pari kertaa hän uhkaili tappamisellani ja viimeisen kerran jo avioeron vireille laittamisen jälkeen hän vielä uhkasi tappaa tai laittaa jonkun tuttunsa tappamaan, vaikka muuttaisin toiselle paikkakunnalle, jos näkee muiden kanssa, vaikka itsekin oli halunnut eroa. Sen jälkeen olen tapaillut muutamaa miestä, joita eräs (A. Jousimies, NousuKalat, Kuu Leijona) oli myös väkivaltainen ajatusmaailmaltaan ja yritti vähätellä minua naisena. Muistutti aatenmaailmaltaan Suomen kouluampujia, mutta tapaisin hänet ennen kuin ampumisia oli tapahtunut, joten pidin sanomisia lähinnä vitsinä. Tällä hetkellä en enää hae seuraa aktiivisesti, vaan elän elämääni ja jos jotain mielenkiintoista osuu kohdalle, niin katsotaan sitten. Mutta on vaikea enää uskoa että hyvää miestä kohdalleni sattuu. Liekö kysymys ollut karmasta vai mistä, mutta karmivaa ja inhottavaa on miesten kanssa ollut ihan lapsesta lähtien. Nuorena minut raiskasi eräs ulkomaalainen rapumies, isäni (neitsyt) pahoinpiteli minua ja äitini (kauris) vain seurasi vierestä. Pojat eivät koskaan olleet kiinnostuneita nuoruudessa, ja senkin jälkeen olen törmännyt vain pelleihin tai hulluihin. Olen nyt kiinnostunut pääasiassa omasta elämästäni ja itseni terapoimisesta noiden kokemusten jälkeen. En tällä hetkellä edes halua parisuhdetta, vaikka muu elämä olisikin kohdallaan. Elämässä on itselleni tärkeämpiäkin asioita kuin parisuhde. Ehkä joskus tapaan hyvän miehen, ehkä en, mutta jatkan kuitenkin elämääni sellaisena kuin olen. En halua enää mielistellä enkä pelätä. Sen verran on kuitenkin jo elämää takana, että tiedän ettei ole mitään yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita, vaikka itseäni vanhempi ihminen minulle niin yrittäisi väittää tai pelottelisi ja uhkailisi. Voin tehdä niin kuin minusta hyvältä tuntuu.

  • JohannaH Says:

   Ai niin onhan huoneessa Onnenpiste ja Kheiron. Aika ristiriitaista. No ehkä minusta tulee sitten haavoittunut parantaja ja tulen siinä asemassa onnelliseksi. Hades ja Hygeia löytyvät myös. Solar Fire sanoo Hygeiasta: Relationships will provide the arena for you to learn about health issues. Your partner may be unhealthy and need nurturing or you may suffer from ill health and need care. In some way your partner’s wellbeing may provide lessons for you. Sharing physical fitness regimes may be a healthy outlet.

   • JohannaH Says:

    Kheiron muuten ilmaisee aika samaa kuin tuo Hygeia: You suffer from broken and painful relationships, and feelings of rejection by your partner. You may later have a partner who teaches you to overcome this, or you may teach you partner.

 5. indiima Says:

  7. huoneeni alkaa vesimiehestä ja siellä kökkii iloisesti mars kaloissa ja pallas kaloissa.

  Aiemmin olen liidellyt kukasta kukkaan, tai liitelyksi sitä ei voi kutsua, vaan nousuleiska metsällä olisi ehkä kuvaavampi. Nyt olen kuitenkin ollut ja olen puolentoista vuoden mittaisessa ns. vakavassa suhteessa, jossa olemme alusta alkaen asuneet yhdessä. Mieheni moninkertainen skorpioni, joka sietää todella hyvin tuota 7.huoneen marsia. Olen aikamoinen tulistuja suhteissani, ja hän on sitkeä vierelläni. Pallasta en oikeastaan osaa tulkita,
  no arvostan kyllä miehessäni hänen älyllisyyttään ja lahjakkuuttaan. Sitä ettei minun tarvitse odotella, että hän tajuaa kommervenkkini.

  Vesimiehen hallitsija Uranus 4.huoneessa jousimiehessä – ja tapasin tosiaan mieheni ”matkalla hänen kodissaan”. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: