Venuksen sukellus

Venus pysähtyy torstai-aamuna 7. lokakuuta ja kääntyy perääntymään lauantai-aamuna 9. lokakuuta hiukan kymmenen jälkeen skorpionin 13 asteessa. Venuksen perääntyminen kestää 40 päivää ja se palaa omaan merkkiinsä vaakaan 27 asteeseen. Venus on säännöllinen ja kellontarkka liikkeissään, perääntymisen pituus on aina miltei sama. 40 päivän mitta on klassikko alkaen raamatullisesta Mooseksen harhailusta erämaassa, päätyen laulujen linnatuomioiden mittaan.

Venuksen perääntyessä tapahtuu kaksi asiaa. Venus kohtaa Auringon ja tästä syklistä syntyy Uusi Venus, joka on täysimmillään yhdeksän kuukauden kuluttua. Perääntyessä Venus päästää Auringon edelleen ja näin Venus alkaa tuikkia aamutähtenä.

Miten Venuksen perääntyminen tuntuu omassa elämässä? Se on uudelleen harkinnan aikaa. Venus on ihmissuhteiden, arvomaailman ja rahan planeetta, joten nämä ovat todennäköisimmät areenat, jotka ovat tarkastuksen alla. Venus perääntyy ensimmäisessä huoneessa ja skorpionissa, vastamerkissään, eli teemat koskettavat Marsia. Skorpioni ei ole luonteva alue Venukselle, ja tämä voi nousta esiin vaikeuksina ihmissuhteissa. Koska Venus perääntymisellään tavoittelee parisuhteiden merkkiään vaakaa, näyttäisi rakkaus olevan kaikkein eniten uudelleen harkinnan alaisena. En voi sille mitään, että minulle jäi soimaan päähän Elviksen vanha hitti Reconsider Baby.

Perääntyvän Venuksen asteita voi tarkkailla omalta kartalta, näyttäytyisikö se omalla kohdalla enemmän liittyvän talousasioihin tai arvomaailman uudelleen muokkautumiseen. Ensimmäisen huoneen perääntyvä Venus saattaa toteutua naiskuvan uudistuksena tai jopa ulkonäön remonttina. Kaikki kietoutuu Venuksessa viimekädessä siihen, mitä todella arvostamme. Perääntyvän Venuksen aikana joku joutuu huomaamaan, ettei arvosta sitä mitä ennen samassa määrin, vaan jotakin uutta on nousemassa tilalle. Skorpionissa uudelleen harkinnan prosessi on syvällinen, eikä siitä välttämättä näy mitään ulospäin. Tämä on oma sisäinen juttu, jota ensimmäisen huoneen teema korostaa, ja skorpioniin liittyy myös hävittäminen ja eliminoiminen. Tämän ajan pohdintaa voi olla kysyminen itseltä, mistä syistä olen sitoutunut arvottamaani asiaan tai ihmissuhteeseen, ja ovatko syyt kenties olleet vääriä. Tai jos olen nyt luopumassa arvoistani tai ihmisestä, olenko nyt luopumisessani rehellinen vai teenkö sen vääristä syistä?

Perääntymiskartan nousun Saabinen symboli on Syvänmerensukeltajat, jossa tiivistyy skorpionin syvyys ja syvällisyys. Asiat eivät nyt todennäköisesti ratkea helposti, vaan vaativat täydellistä paneutumista. Tätä harkintaa et voi tehdä ohimennen ja vasemmalla kädellä. Mitä sukeltajat löytävät? Helmiä!

Kannattaa käydä myös lukemassa kollegani Kirsin teksti samasta aiheesta!

Nostaako perääntyvä Venus omalla kartallasi esiin tärkeitä teemoja?

Avainsanat: , ,

Yksi vastaus to “Venuksen sukellus”

  1. Emelia Says:

    Vasta nyt näitä Venuksen liikkeitä hahmotellessani tajusin että omalla kohdallani tähän peruutuksen aikaan liittyy aina vähintään jonkin verran melankoliaa, välillä jopa vähän masennuksen puolelle lipsahduksia, itsesääliä jne. -asioita, joita yleensä laitetaan syysmasennuksen piikkiin.

    Tällä kertaa Venus peruuttaessaan ohittaa Jupiterini 1 Skorpioni, ja pysähtyy Quaorini ja Onnenpisteeni väliin ennen kuin lähtee kulkemaan taas takaisin ja ohittaa Jupiterini jälleen..

    Jupiter on Askendenttini hallitsija ja radixilla sekstiilissä Aurinkoon ja kolmiossa Kuuhun, eli kyllähän tämä liike tuntuu sekä sisäisellä että ulkoisella tasolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: