Kurjimmat liitot ikinä

Mitä tapahtuu kun ei kuunnella ystävän, äidin eikä kummitädin neuvoja, vaan otetaan puolisoksi se ”kiinnostava” tyyppi? Alla on kepeällä otteella tyypiteltyjä astrologisten merkkien, ehkä siis horoskooppimerkkien, avioliittojen kohokohtia. Voisiko näin käydä oikeasti?

Kala ja Leijona rakastuivat ensisilmäyksellä ja huuma oli ihana, niin kauan kuin sitä kesti. Jossakin vaiheessa Leijona alkoi moittia, ettei vaimo suonut hänelle tarpeeksi huomiota, ja oli ihan kuin muissa maailmoissa. Niin Kala todella olikin. Hän uppoutui kirjoittamaan lastenkirjaa, jonka satumaailma oli niin valloittava, että kirja oli kaikkien puheenaihe sen ilmestyessä. Leijona puhisi kiukkua otsasuonet pullistellen, kun Kala keskusteli paneeleissa lastenkulttuurista. Kalahan puhui ihan typeriä lempeällä lampaan äänellään, Leijona kyllä tiesi miten lapsia piti kasvattaa. Ja entä kun naistenlehden toimitus tuli tekemään lehtijuttua heidän kotiinsa? Leijona melkein puri paikat irti hampaistaan kun kuvaaja pyysi häntä siirtymään kauemmaksi kuvan oton ajaksi. Toimittajien mentyä Leijona synnytti kauhean draaman, koska Kala ei koskaan tukenut häntä. Kala oli hyvin ymmällään, kun Leijona pakkasi laukkunsa ja häipyi. Leijona myi iltapäivälehdistölle tarinan heidän avioliittonsa kauheasta totuudesta, ja nettosi ihan hyvät palkkiorahat. Hän tosin joutui sydänkohtauksen partaalle kun kuuli asianajajaltaan, että julkisuuskohu oli vauhdittanut Kalan uuden kirjan myyntiä huikeisiin lukuihin.

Vaaka harkitsi pitkään ennen kuin osasi valita kosijoistaan itselleen oikean kumppanin. Täytyi niin monta iltaa viettää vaivihkaa kysellen, mahtoiko miehen suvussa olla perinnöllisiä sairauksia, tai olisiko odotettavissa riitoja perinnönjaossa, kun miehen vanhemmista aika jättäisi. Vaaka ei kestänyt riitoja, ei sitten yhtään, sellaista elämää hän ei halunnut viettää. Hän päätti lopulta ottaa Neitsyen, koska mies vaikutti niin siistiltä ja huolitellulta. Vaaka kyllä loukkaantui aika tavalla, kun Neitsyt muuttaessaan hänen kotiinsa desinfioi hänen jääkaappinsa. Eikä Vaaka pitänyt siitäkään, että Neitsyt lupautui korjaamaan vuotavan hanan exänsä asunnossa. Viimeinen niitti tuli, kun he olivat lähdössä illastamaan ulos. Neitsyt pyyhkäisi kevyesti hänen hartiaansa. Mitä ihmettä? Hänelläkö muka hilsettä? Neitsyt, joka ei tajunnut hänen erinomaisuuttaan, sai häipyä.

Härkä ja Jousimies eivät pystyneet vastustamaan toisiaan, olihan toinen niin taivaallisen upean näköinen. Myöhemmin kaikkina yksinäisinä viikkoina, kun mies oli ulkomaantyökomennuksella, Härkä ihmetteli mikä häneen oikein oli mennyt. Hän ei ollut ehtinyt edes tutustua Jousimieheen kunnolla, mies kun oli aina menossa. Töissä oli aina joku projekti kesken, lomalla piti päästä kavereitten kanssa kiipeilemään, laskettelemaan ja sukeltamaan. Härkä ei voinut irrottautua kasvimaaltaan lomien ajaksi. Kuka olisi kastellut hänen kesäkurpitsansa ja napsinut varkaat pois tomaatinvarsista? Härkä mietti ja pohti, ja kymmenen vuoden kuluttua hän ilmoitti, ettei tarvitse Jousimiestä enää. Jousimiehelle se sopi mainiosti, hän olikin ajatellut lähtevänsä maailmanympäripurjehdukselle. He päättivät järjestää kunnon peijaiset liittonsa lopettajaisiksi, ja erosivat hyvinä ystävinä.

Ravun ja Vesimiehen uunituoreen liiton uutuudenviehätys alkoi karista, kun alettiin suunnitella joulun viettoa. Vesimies tahtoi toteuttaa haaveensa ja lähteä kartoittamaan Tyynellä merellä kelluvan roskalautan tilaa. Rapu ymmärsi toki, että asia oli tärkeä, mutta että jouluna? Hänen suvussaan kaikki kokoontuivat yhteiseen joulunviettoon kauas tunturimajalle, pois hälinästä, viettämään laatuaikaa läheisten kanssa. Ravulle oli uskottu perinteinen kinkunkuorrutteen teko, mikä oli siihen asti ollut juuri poisnukkuneen isoisoäidin vastuulla. Eihän Rapu voisi jättää sukuaan pulaan? Nyyhkyttäen Rapu soitti äidilleen, joka tomerana otti ohjat käsiinsä niin kuin aina. Ero laitettiin vireille heti seuraavana virastopäivänä. Äidillä oli piristykseksi hyviä uutisia Ähtärin sukukokouksesta. Pikkuserkun-serkun-poika oli juuri perustanut koirankynsitrimmaamon. Marjatäti oli jutellut pitkään tuon nuorenmiehen kanssa ja todennut hänet mukavaksi ja vakavaraiseksi. Rapu taputti kolmen koiransa päätä ja nyökkäili; joulu oli pelastettu.

Kaksonen yllätti itsensäkin kun vastasi myöntävästi Kauriin kosintaan. Kauris oli niin ihanan turvallinen ja järkevä. Hän maksoi kiltisti Kaksosen ulosottoon menneet laskut ja puhelinkin avattiin uudelleen. Kaksonen kertoi iloisena kaikille ystävilleen kuinka hyvä mies Kauris oli. No, bailata hän ei jaksanut enää samaan tahtiin, olihan hän miltei parikymmentä vuotta vanhempi, ja töihinkin hän lähti joka aamu säntillisesti. Vähitellen Kaksosta alkoi ahdistaa kun kaikki hauska näytti kadonneen hänen elämästään. Silloin harvoin kun Kauris jaksoi keskustella, hän puhui ihan älyttömän tylsistä asioista niin kuin veroista ja säästämisestä. Hei ketä kiinnostaa? Onneksi tilillä oli sen verran katetta että sai ostettua äkkilähdön.

Skorpioni tiesi ymmärtävänsä luita ja ytimiä myöden, miksi viha-rakkausliitoista puhuttaessa viha tuli aina ensin ja vasta sitten rakkaus, kun hän yritti viidettä tai kuudetta kertaa eroa Oinaasta. Se mies oli niin raivostuttava, hallitseva, määräilevä, itsekeskeinen ja lapsellinen, että Skorpioni mietti onnistuisiko hänen myrkyttää tämä. Mies suuttui ihan käsittämättömistä asioista, niin kuin siitä kun hänen täytyi olla ystävänsä tukena kriisissä. Hehän olivat vain ystäviä, vaikka ystävä olikin mies. Vaikka hän oli kaksi viikkoa majaillut ystävän luona, mitään ei ollut tietenkään tapahtunut, hehän olivat vain puhuneet. Skorpioni oli erojen aikana kokeillut tapailla muitakin, mutta kaikki olivat tuntuneet niin valjuilta Oinaan jälkeen. Ja kun he osuivat yhteen Paloaseman avoimien ovien päivillä, se oli taas menoa. Alakerran naapurien sietokykykin oli laskenut, kun he tällä kertaa soittivat poliisille heti ensimmäisen kaapin kaaduttua.

Avainsanat:

24 vastausta to “Kurjimmat liitot ikinä”

 1. Pia Says:

  hih, hih… aika hauskoja kertomuksia… onneksi minulla on ollut onni rakkaudessa… ja on vielä 18 vuoden jälkeen… sain eilen itselleni uuden leijonamiehehn, jota en ollut nähnyt… siis laput lensivät silmiltä 😉

 2. Fiine Says:

  Kivoja 🙂 Olen skorpioni ja minulla ei ole koskaan ollut Oinas kumppania. Eräs serkkuni on oinas. Olemme harvoin yhdessä, pitkän matkan vuoksi, mutta silloin kun olemme, niin kyllä meille aina sattuu ja tapahtuu, oikein värikkäästi. Olemme hyviä ystäviä ja oikein välillä kaipaan hänen seuraansa, koska silloin on menoa ja meininkiä. Aina on tapahtunut mitä uskomattomappia juttuja.

 3. Lila Patrikainen Says:

  Jostain syystä parisuhteeni erityisesti viimeisen kymmenen vuoden muistuttavat kovasti tuota Skorpioni-Oinas -yhdistelmää, vaikka olenkin Kaksoset. 😀

 4. JohannaH Says:

  Tuo Skorpioni/Oinas -tarina on kyllä ihan totta. Oman kokemukseni mukaan Oinaat eivät osaa tai välitä puhua tunteista, kun taas Skorpionit eivät paljon muuta haluaisikaan. Oinaat ovat enemmän toiminnan ihmisiä. Mutta toisaalta olen huomannut että joskus Oinaat paasaavat asioista, varsinkin tunteista, mieluusti selän takana, vaikka muuten melko suorasanaisia ovatkin. Sitten he käyttäytyvät kuin mitään ei olisikaan tapahtunut. Oinaan mielestä asioiden pitäisi mennä niin että kun hän on päättänyt että asioista ei enää puhuta, niin niistä ei sitten enää puhuta. Skorpioni on toista mieltä.

  • JohannaH Says:

   S ja O tuovat helposti toisissaan juuri ne hankalimmat puolet esille. Ne puolet, joihin S ja O toisissaan ihastuvat, karisevat melko nopeasti pois. Aina kun aikaa menee vähän niin harhan silmälasit laskeutuvat taas silmille ja sitä haluaisi uskoa että ehkä aika on tehnyt tehtävänsä, mutta ei… Parempi uskoa tosiasiat ennen kuin päätään on takonut seinään niin kauan että siitä ei tule enää kalua.

   • Astrologian Taika Says:

    Laitoin sen aiemman samankaltaisen viestin ketjusta pois. Kepeys on joskus hyvä keino kärjistää, mutta ei näitä yleistyksiä tosiaan saa ottaa tosissaan, eikä laittaa eropapereita vireille pelkän Aurinkomerkin takia 🙂

   • JohannaH Says:

    Joo, hyvä että poistit, kun täällä ei ole sitä poista-nappia, mikä esim. FB:ssä löytyy. Lähti vahingossa kaksi kertaa, kun korjasin kirjoitusvirhettä.

    Olen sitä mieltä kaikista elämänvalinnoista, että ei pidä tehdä mitään mikä ei tunnu hyvältä, mutta jokainen voi puhua vain omista kokemuksistaan. Enkä usko että kukaan aikuinen kypsä ihminen pelkän aurinkomerkin tai edes koko astrologian perusteella päätöksiään tekee. Varsinkaan jos ei itse juuri tunne astrologiaa ja joutuu turvautumaan toisen ihmisen tulkintaan omasta kartasta, mikä ei mielestäni koskaan voi vastata ihmisen omaa hyvää itsetuntemusta.

    Kukaan astrologi ei tunne sinua niin kuin sinä itse, eikä astrologi voi ottaa vastuuta kenenkään päätöksistä. Vain itse voi tehdä omat valintansa ja ottaa niistä vastuun. Astrologia voi vain vahvistaa asian, jonka jo itsekin tietää. Itse en ainakaan kysy neuvoja omiin päätöksiini keneltäkään. Ei astrologian tai muiden ihmisten kautta voi elää. Elämä ensin, astrologia vasta sitten.

    Astrologiassa ja muiden ihmisten mielipiteissä kiinnostaa minua vain se mitä näkökulmia niistä voi löytyä asioihin. Lopulliset päätökset punnitsen tarkkaan ja teen ne tosiasioiden perusteella, jotka olen itse nähnyt ja kokenut. Astrologia voi nähdä asiat sellaisia kuin ne ovat, mutta jokainen astrologi ei välttämättä näe kaikkea mitä astrologia kertoo elämästäni. En usko että kukaan pystyy sanomaan toiselle absoluuttisesti mitä pitäisi tehdä. Voi ainoastaan esittää mahdollisia vaihtoehtoja ja toteutumistapoja asioille.

    Noista Oinaista vain sen verran että itse en ole tullut koskaan Oinas-ihmisten kanssa kunnolla toimeen. Johtuneeko sitten aurinkomerkistä vai mistä. Olin erääseen Oinas-merkkiseen ihastunut ja teetin meidän kartoista yhteensopivuustulkinnan ja astrologin mielestä kartat olivat harmoniset, vaikka aurinkomerkit olisivat haasteelliset. Silti en kokenut mitään harmoniaa meidän välillä käytännön tasolla. Ainoastaan hyvin voimakkaan ihastumisen. Meillä ei ollut mitään yhteistä.

    Mielestäni edelleenkin on niin että Aurinko-merkki on hyvin vahva tekijä kartassa. En todellakaan väitä että se on ainut tekijä, mitä en ole koskaan väittänytkään, vaikka tuntuu että sanomiseni ymmärretään täällä jatkuvasti näin. Itse olen kokenut kuitenkin ihmisten kanssa sen kaikkein voimakkaimmin, mitä tulee ihmisten yhteensopivuuteen pidemmissä suhteissa. Heti ensimmäisenä sopimattomuutta ei välttämättä näe, mutta pikkuhiljaa se tulee esille.

    Eli uskon tietyssä määrin siihen, että yhteensopivuusteoriat (maa- ja vesimerkit sopivat toisilleen, tuli- ja ilmamerkit toisilleen)pitävät melko hyvin paikkansa, vaikka välillä yritin kokeilla muutakin näkökulmaa ja ajatella että pitäisi katsoa aspekteja ja muuta, mutta eivät aspektit ainakaan mitään ole minulle tarjonneet, vaikka astrolgia sanookin että harmoniaa löytyy. Ei vain ole löytynyt.

    Usein astrologiaa enemmän elämässäni on painanut se, kokevatko ihmiset tarvitsevansa toisiaan jollain tietyllä hetkellä, tietyssä ympäristössä, tiettyyn aikaan elämästä. Silloin epäharmonisuudenkin kestää, jos suhteella on jotain konkreettista tarjottavaa, ei vain voimakkaita tunteita. Tämä konkreettinen tarjottava taas ei välttämättä riipu aurinkomerkistä, vaan ihmisen tahdosta tehdä asioita tai vaikkapa esim. siitä mihin elämänarvoihin ihminen on kasvatettu. Aurinkomerkkiään ja koko karttaansa kun voi toteuttaa niin eri tavoilla.

    Kuitenkaan Aurinkomerkkiään ei saa kokonaan hävitettyä ja jos jonkunlaiset piirteet ihmisessä ärsyttävät, ne vain ärsyttävät, vaikka konkreettinen tarjottava toimisikin. Eli pitäisi löytää ihminen, joka ei ala liikaa ärsyttää vuosien tuntemisenkaan jälkeen, ja jolla on jotain konkreettista tarjottavaa, ei vain lupauksia. En tiedä mistä sen kartalta voisi löytää, minkälainen ihminen ärsyttäisi mahdollisimman vähän. No nämäkin pohdinnat perustuvat paljolti omiin tarpeisiini. Ei taas pidä ajatella että yleistän. Ihmisten suhteet kun voivat perustua niin moniin asioihin, enkä mitään mene tuomitsemaan, vaikka samalla tavalla en ajattelisikaan. Mutta vaikka muitakin yritän ymmärtää, itse haluan yksityiselämässä olla eniten tekemisissä samalla tavalla ajattelevien kanssa, koska kaikki eri tavalla ajattelevat eivät kuitenkaan ole yhtä suvaitsevaisia kuin minä. Astrologian avulla kuitenkin koen voivani keskustella kaikenlaisten ihmisten kanssa yhteisellä maaperällä ilman että kukaan menee puuttumaan toisten yksityisasioihin. Itse ainakin pyrin mahdollisimman sovinnolliseen ja nöyrään keskusteluun. Olen avoin eri mielipiteille, mutta teen itse lopulliset johtopäätökset omiin kokemuksiini nojaten, joihin luotan enemmän kuin astrologiaan.

    Yhteensopimattomiksi mainitut suhteet eivät ole mahdottomia, mutta teettävät todella paljon työtä ja kompromisseja. Itse en ole hakemassa kumpaakaan, vaan haluan mahdollisimman helpon ja harmonisen suhteen. Haasteeni haluan asettaa ihan muille elämänalueille.

    Eli pelkkä aurinkomerkki ei vaikuta, vaan myös esimerkiksi se miten paljon on valmis tekemään työtä parisuhteen kulmien hiomiseen ja onko ihmisellä siihen potentiaalia. Itse koen että en ole niin hyvä tuossa. Jotkut toiset taas tuntuvat olevan parisuhteessa taikureita ja löytävät aina keinon saada suhteen toimimaan ilman että uhraavat itseään kynnysmatoiksi. Tai sitten suhde toimii juuri sen ansiosta, että toinen tyytyy kynnysmaton osaan ja jopa nauttii siitä. Suhteita on monenlaisia ja se onko suhde hyvä vai huono ja haluaako sitä jatkaa, riippuu ihan omista valinnoista. Sitä ei kukaan voi tulla määrittelemään ulkopuolelta onko suhde tarpeellinen ihmiselle. Eli en ole sanomassa että Skorpionien ja Oinaiden pitäisi kaikkien erota. Itse en vain ole koskaan tullut kenenkään Oinaan kanssa toimeen pitkiä aikoja kerrallaan eli syvempää suhdetta tuskin koskaan enää tulee. Oinaita on mukavempi seurata turvallisesti kauempaa.

    Korostan vielä että en ole näillä omakohtaisilla kokemuksilla yleistämässä yhtään mitään. Tarjoan vain oman kokemukseni yhdeksi tarinaksi monista. Jokainen voi sitten itse päätellä, jos kiinnostaa, mistä johtuu miksi minulla ei Oinaiden kanssa synkkaa, vaikka viehätystä onkin. Lähinnä olisin ollut kiinnostunut kuulemaan jotain tällaista analyysia, mutta ongelma on näissä omissa tapauksissa se, että minulla ei ole esim. ex-puolisostani täysin varmaa syntymäaikatietoa.

   • Astrologian Taika Says:

    Anteeksi kun en tarkoittanut vastaustani sinun kommenttiisi vaan ylipäätään keskusteluun kommentiksi. Minä en pääse blogissa muuta kuin kommentoimaan toisten kommentteja, siksi laitoin yleisen kommenttini samaan viestiin. En tarkoittanut sinua.

   • JohannaH Says:

    Ok. No eipä mitään. Joskus vain joku toinen, en muista kuka, täällä luuli että yleistän jollain kommentilla asian koskevan kaikkia aurinkomerkiltään tietynmerkkisiä ihmisiä. Siksi ajattelin selventää että minun kapasiteettini ei voi mitenkään riittää sellaiseen. Mutta ne henkilöt, joita minun elämässäni on ollut, jostain syystä ovat ilmentäneet aurinkomerkkiään aika voimakkaasti ja itse olen myös, joten huomaan monien aurinkomerkkien yhteensopivuuksien päteneen omassa elämässäni. Mutta on ollut myös henkilöitä, joista en ikinä olisi arvannut aurinkomerkkiä, elleivät olisi paljastaneet syntymäaikatietojaan. Tulee mieleen yksi Kalat-aurinkomerkkinen, joka ei todellakaan ollut mikään herkkä haaveilija, ainakaan julkisesti. Enemmänkin urheilusta kiinnostunut. Kerran kävin hänen kotonaan, jolloin kyllä olin havaitsevinani Kalamaista herkkyyttä, mutta samalla koko ajan yritystä peitellä sitä. Muistaakseni oli Nousuleijona.
    Mutta kyllä sen aurinkomerkin sieltä ne läheisimmät ihmiset varmasti hyvin tuntevat. En usko että aurinkomerkkiä pidetään turhaan yhtenä kolmesta vahvimmasta tekijästä kartalla, vaikka se voikin värittyä monin eri tavoin tai olla piilossa, mutta en pysty uskomaan että se voi kokonaan hävitä minkäänlaisella kartalla muiden tekijöiden tieltä. Aina se löytää jonkin ilmaisukanavan, vaikka julkisesti huomaamattomammankin.

 5. MaritaP Says:

  Hyvin valitut liitot, nämä on just niitä kvinkunssi- ja viereinen merkki tapauksia. En tunne ensimmäistäkään esimerkkipareistasi, että olisivat päätyneet alttarille saakka!
  Oikein hakemalla mietin, eikä yhtään sellaista tuttavapareistani löytynyt.

  Olen sitä mieltä ettei nämä liitot lopu edes ”kasvettiin erilleen” tunteeseen, vaan kerta kaikkiaan ei pystytä kasvamaan edes pariksi.

  Toisaalta, olisi kiva löytää esimerkkejä esim. työtiimistä, jossa esiintyy näitä pareja. Toimiiko tiimi? Vai tuoko disharmonia moniulotteisuutta tai kykyä erikoistua tehokkaaksi duoksi? Tuumin nyt sellaisia työtiimejä, joissa parit on ulkopuolelta määrätty yhteen.

  Viereisten merkkien liitot, esim. tuo Neitsyt-Vaaka saattaakin onnistua, jos henkilökohtaisia planeettoja tai Kuut ovatkin sopivasti toistensa merkeissä – ettei nyt kukaan laita eropapereita vetämään tämän perusteella 😀

  • JohannaH Says:

   Minä, skorpioni, olin naimisissa oinaan kanssa, mutta se liitto ei perustunut niinkään siihen mihin avioliiton pitäisi perustua. Se oli enemmänkin säälin tunteeseen ja tyhjille lupauksille perustuva liitto. Ihastusta siinä kyllä oli ja jonkinlaista palvomista, niin kauan kuin sitä kesti. Jos liitto olisi jatkunut sellaisena kuin se alkoi, niin olisi voinut toimia, mutta kaikki muuttui todella nopeassa vauhdissa ihan toisenlaiseksi ja salaisuuksia alkoi paljastua. Henkilö yritti antaa minulle paremman kuvan itsestään kuin oikeasti on ja pettymys oli suuri. Vieläkin on traumoja siitä liitosta, varsinkin kun hän vielä viimeisiksi sanoikseen uhkaili tappamisellani tai laittaa jonkin ystävänsä tappamaan minut, jos näkee minut muiden miesten kanssa, vaikka ei itsekään enää halunnut olla kanssani ja vaikka hänellä oli jo uusi tyttöystävä. En uskaltanut edes poliisille kertoa, vaikka olisi ehkä pitänyt, koska poliisikaan ei kenenkään henkeä voi jatkuvasti varjella. Vaikka hän olisi joutunut vankilaan tai tarkkailuun, niin joku toinenhan olisi minulle silti voinut jotain tehdä, jos hänen sanansa pitävät paikkansa. Muita miehiä silti kyllä tapailin senkin jälkeen, eikä hän mitään uskaltanut tehdä, vaikka minut näkikin. Rajua ja suoraa informaatiota tämä, vaikka alkuperäisen (Tarjan) tekstin henki kepeä ja hauska olikin. En osannut jatkaa kepeää linjaa.

  • Astrologian Taika Says:

   Tulkinnoissa on tullut vastaan muutamia asiakkaita, jotka vahvistavat säännön, eli esim neitsyen ja oinaan liitto, jonka rouva vakuutti olevan hyvin onnistunut. No, jos muistatte teoriaani kvinkunsseista ja antiskioneista, niin näiden merkkien onnistumista en lopulta ihmettelekään!
   Haastavat kulmat eli eripariset energiat ihmisten välillä voivat tuoda paljon rikkautta, jos ilmapiiri on salliva ja suvaitsevainen. Hyvin usein näissä tapauksissa nähdään helpommin toisen viat ja yhteensopimattomuus. On ihan mahdollista, että syystä tai toisesta nämä ”erivarauksiset” ihmiset eivät kohtaa toisiaan, eivät innostu eivätkä edes kuvittele rakastuneensa, ja siksi niitä on vähemmistö aviopareissa. Täytyisi taas tutkia!
   Tuli mieleen muutamat hämmästyttävät liitot, joista olen kuullut, jotka ovat päättyneet esim. kolmen kuukauden kuluttua häistä. Näissä tapauksissa olisi mielenkiintoista vilkaista synastriaa 🙂

 6. Lila Patrikainen Says:

  Tuollainen Kala-Leijona -pariskunta lähipiirissä pysyi kimpassa toistakymmentä vuotta ja suhde oli kaiken kaikkiaan onnellinen, mutta synastriassa olikin paljon klassikkokuvioita, mm. askendenttien vastakkaisuus, ja Kalaosapuoli oli Kuu-Leijona.

  No, suhde kaatui lapsiasiaan.. kuten ylläolevassa tarinassa. Erimielisyys syntyi siitä, miten pitkälle lapsettomuuden hoidossa mennään.

 7. Tuula Maisonlahti Says:

  Ei koskaan Kravulle Vaakaa. Toinen aina kotona laittamassa ruokaa ja toinen aina sosiaalisissa menossa. Turha edes yrittää.
  Krapu ja Kauris aika hyvä. Rauhallinen suhde.

  • Astrologian Taika Says:

   Hei Tuula
   Vastamerkit usein tuntevat vetoa toisiaan kohtaan, ja jos osataan ottaa toisen polariteettivastakkaisuudesta tuleva erilaisuus rikkautena, voi tällaiset ihmissuhteet olla onnistuneita. Vastamerkeillä on aina joku yhteinen juttu välillään, niinkuin nyt ravuilla ja kauriilla huolehtimisen teema, tai neitsyillä ja kaloilla palveleminen. Näissä yleistyksissä törmätään silti väistämättä siihen, ettei jokainen rapu viihdy kotona ruuanlaitossa, ja on olemassa kotihiiriä vaakoja, eli liian yksisilmäisesti ei pidä yksilötasolle asti yleistää.

 8. LeenaLB Says:

  Harmillista etten ole noissa yhdistelmissä, olisi ollut kiva vertailla liittoa. Olen aurinko vesimies ja ollut kohta 27 vuotta yhdessä aurinko neitsyen kanssa. Tuotakaan yhdistelmää ei juuri päivälehtien horoskoopeissa suitsutella, ja omat työstämisen kohteet siinä tietenkin on ollutkin. Pitkän päälle toimiva soppa kuitenkin. Hauska aihe, kiitos !

  • Astrologian Taika Says:

   Hei LeenaLB
   Vesimiehen ja neitsyen sopasta olisin voinut yhtähyvin kirjoittaa, mutta en näe tätä kvinkunssikulmaa ihan niin perustavaa-laatua-olevasti hankalana kuin muutamia muita samoja kulmia (jotka siis enimmäkseen olivat tuon hömppäjutustelun pohjana niinkuin MaritaP heti oivalsi). Vesimiehen ja neitsyen kompastus voisi olla liiallinen älyllinen analysointi, jossa spontaani tunne jää pohdinnan jalkoihin. Merkuriuksen hyvät kulmat synastriassa todennäköisesti auttaisivat, onhan se ylennettynä ja omassa merkissään neitsyessä, ja viihtyy mainiosti myös vesimiehessä, joskin tässä voi olla mahdollisuus että omista ajatuksista pidetään itsepäisesti kiinni, ja vain neitsyt joutuu joustamaan. Veikkaisin Leena että sinun ja puolisosi kartoilla on muiden planeettojen kivoja kulmia, ja silloin haastavuus Aurinkojen merkkien välillä on vain sitä piristettä ettei kyllästy toiseen.

 9. LeenaLB Says:

  Jeps, näin se juuri taitaa olla. 🙂

 10. Hymy Says:

  Mielenkiintoisia näkökulmia ja asioita voi ja tuleekin tarkastella hyvin erilaisista vinkkeleistä. Laitan tähän vielä omat hajatelmani. Olin parikymmentä vuotta sitten n. 6 vuotta sitten parisuhteessa skorpionimiehen kanssa ja olen yllätys yllätys, itse oinas. Suhde oli katastrofi, jossa olivat mukana sairaalloinen mustasukkaisuus, pakkomielteisyys yms. teemat. Mielestäni ainakin tuo skorpionimies oli kavala, iski aina jostakin puun takaa. Itse olin enemmänkin suoraviivainen ja oikeudenmukainen toimissani. Hänessä oli ikävää petollisuutta ja hän toimi todella salakavalasti. Katsoin yhteistä karttaamme vasta n. 15 vuotta eron jälkeen, ja se oli harvinaisen hankala. Tuosta suhteesta jäi jonkinlainen kammo skorpioni-oinas kombinaatiota kohtaan. Ainakin noin parisuhteen näkökulmasta. Ystävä/tuttavapiirissäni on skorpioninaisia, heidän kanssaan minulla ei ole ollut ongelmia, toki aurinkomerkki ei kerro läheskään kaikkea.

  Tuttavapiirissäni on kauris-kaksonen kombiaatio ja siinä näkyy selvästi kaurismiehen kylmäkiskoinen ja oman edun tavoittelijamainen asenne. Työ ja omat harrastukset ykkösenä, silti hän kyselee ja vaatii kaksosnaiselta ikuista sitoutumista suhteeseen. Mies on myös hyvin kriittinen. Kaksosnaisen iloisuus ja seurallisuus latistuu miehen seurassa, eikä heillä yhteisiä ystäviä olekaan. Nainen on myös nousuleijona. Miehen kartasta ei tarkempaa tietoa.

  • Astrologian Taika Says:

   Kiitos Hymy kun laitoit lisää käytännön esimerkkejä. Vaikka otteeni oli kevyt, näyttäisi että kurjien liittojen hahmotelmissa oli jotakin perää.

 11. Liisa Says:

  Olen Kalat aurinkomerkiltäni, ensimmäinen aviomieheni oli Leijona, ja seurustelen nytkin Leijonamiehen kanssa. Tosin mulla nousee itselläni Leijona, ja exällä oli Kuu Kaloissa. Mutta auringot oli tosiaan aivan tarkassa kvinkunksissa, siis exän kanssa. Olimme 4 vuotta yhdessä.

  Nykyisen kanssa on muuten vahvoja muita kuvioita niin karttavertailussa kuin kompositiossakin. Jos vierekkäisistä merkeistä puhutaan niin kokemusta löytyy myös Vesimies- ja Oinaspoikaystävistä nuoruusvuosilta, ja pelkkää hyvää sanottavaa 🙂

  Mutta nykyisessä suhteessa meillä on nimenomaan todella hedelmällistä yhteistyötä yhden runokirjan suhteen, siksi toi oli niin hauska :-DDD

  • Astrologian Taika Says:

   Hei Liisa
   ei sitten niin kurjia liittoja sinulla 🙂 Hauska kuulla!

  • JohannaH Says:

   Kalathan on viimeinen merkki eläinradalla ja sisältää tavallaan kaikki edelliset merkit. Olen jostain yhteensopivuusteoriasta kuullut, että Kalat on yksi merkeistä, joka tulee lähes kaikkien merkkien kanssa toimeen. En tiedä mihin tämä teoria todellisuudessa perustuu, mutta itse ajattelin, että se johtuu siitä, kun on viimeinen merkki. Kalat pystyy uimaan helposti virrassa ja omalla tavallaan samaistumaan helposti ympäristöönsä.

   Mutta luulisin oman kokemukseni pohjalta, että tämä koskee enemmänkin aurinkokaloja ja kuukaloja tai muuten vahvasti kalamaisia, koska esim. nousukaloista en ole huomannut yhtä suurta sopeutuvuutta. Oma äitini on kuukalat ja osaa olla todella sopeutuva, kun haluaa, vaikka aurinkokauris ja nousuleijona onkin. Myös tuntemani aurinkokalat osaavat sopeutua aina ryhmän mukaan ja ottaa ryhmästä myös aina itselleen parhaat puolet irti. Toisaalta, Kalat menee helposti ryhmässä johtavien yksilöiden ja auktoriteettien vanavedessä ja peesailee heitä, samalla joskus sortaen vetäytyvämpiä tyyppejä. Ja joskus ne ruusunpunaiset silmälasit löytyvät helposti noita auktoriteetteja kohtaan. Mutta eipä siitä varmaan haittaakaan ole, jos se ei kellekään tuota vahinkoa. Ei näin varmasti ole aina, mutta taipumusta tämäntyyppisiin asioihin olen havainnut.

   • JohannaH Says:

    Tästä tuli mieleeni vielä se, että olen yrittänyt soveltaa tätä parisuhdeteoriaa myös ihmisen suhteeseen omaan itseensä. Ei ole mikään uusi juttu kyllä, mutta voisiko sanoa, että jos itse tulee omien ristiriitaisten merkkiensä kanssa toimeen, niin tulisi paremmin toimeen myös muiden kanssa. Tai jos tulee hyvin toimeen toisten kanssa, niin tuleeko automaattisesti toimeen itsensä kanssa, kun joutuu kohtaamaan itsensä yksin? Jos on vaikka oma kartta täynnä sekstiilejä ja kolmioita ym. helppoja kuvioita, niin onko suhde ympäristöön myös helpompi?

    Tämä ei ole pelkästään astrologinen kysymys, eikä pelkästään astrologian avulla tähän voikaan vastata, mutta voisiko olla näin että hankalan tai haasteellisen (tarkoitan esim. paljon neliöitä, oppositioita, raskaita yhtymiä) kartan omaava tulisi hankalammin toisten kanssa toimeen, jos tulee hankalasti oman kartan kanssa toimeen.

    Hankala kysymys on tässä mielestäni se, että johtuuko ihmissuhdehankaluudet oman kartan haasteista ja kyvystä tulla niiden kanssa toimeen vai tulevatko haasteet ihmiselle vaikka kuinka yrittäisi vastustella? Onko haasteellisella kartalla ja ihmissuhteilla jokin tarkoitus, joka täytyy käydä läpi, vaikka ei itse välttämättä haluaisi, vaikka jälkeenpäin voisikin ajatella, että kokemus oli ehdottomasti tarpeellinen henkiselle kasvamiselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: