Ulkoisen olemuksen planeetat

Astrologiassa nousuakselin merkki kertoo olemuksesta ja ensivaikutelmasta, jonka toiset saavat ensisilmäyksellä. Nousuakselin viesti ei aina ole yksiselitteinen, koska merkin lisäksi sitä sävyttävät akselin läheisyydessä ensimmäisessä huoneessa olevat planeetat. Akselin yläpuoliset planeetat, viimeisen huoneen alueelle jäävät, eivät yleensä ulkonäössä ja olemuksessa näy, vaan niiden henki pysyy salaisuutena.

Nousuakselin viesti on selkein silloin, kun ensimmäisessä huoneessa ei ole planeettoja ja jos samanaikaisesti Aurinko ja Kuu ovat harmoniassa nousuakselin merkin kanssa. Hankala sisäinen ristiriita kartan tärkeimpien tekijöiden kesken saattaa tuntua jollakin selittämättömällä tavalla olemuksessa.

Entäpä kun ensimmäinen huone on täynnä planeettoja? Voidaan ajatella, että akselia lähinnä oleva planeetta näkyisi voimakkaimmin persoonassa. Jos planeetat ovat samanarvoisia, näin voi ollakin, mutta harva yksilö pystyy ilmentämään samanaikaisesti ja tasapuolisesti vaikka Kuuta, Jupiteria ja Merkuriusta. Todennäköisempää on, että planeettojen energia vuorottelee tilanteesta riippuen. Jos juttelet ja pidät hauskaa tutussa seurassa, tuo esimerkin kolmikko voi olla tasaväkinen. Jos olet kaupan alalla työssä, silloin Merkurius saattaa nousta pikkuisen vahvemmin esille. Jos olet opettaja yliopistossa, Jupiter voi olla kaikkein vahvin, mutta jos opetat eskarissa, saattaa Kuu nousta päällimmäiseksi.

Perinteisen astrologian mukaan kaikki planeetat eivät viihdy kaikissa merkeissä ja huoneissa yhtä hyvin. Jos nousuakselin läheisyydessä oleva planeetta on alennusmerkissään, vastahuoneessaan tai -merkissään, sen luonteva toteutuminen on kyseenalaista. Jos ylläolevan esimerkin tapauksessa planeettojen merkki on kauris, silloin Kuu ja Jupiter putoavat pelistä sivummalle. Kuu on kauriissa vastamerkissään, Jupiter alennettuna, mutta neutriin Merkuriukseen se ei vaikuta.

Millaiselta nousevalta planeetalta vaikuttaa Neptunus? Jos tuo illuusioiden ja mystiikan planeetta löytyy nousuakselilta, silloin olemus voi olla häilyväinen, selittämätön, kameleonttimaisesti muuttuva ja jopa harhaanjohtava. Kun Aurinko on nousuakselilla, sen sanotaan tuovan olemukseen häivähdyksen leijonaa merkistä riippumatta. Tämä voi tuoda mukanaan jännää ristiriitaa esimerkiksi neitsyeen tai skorpioniin.

Voidaan olettaa, että ensimmäisen huoneen planeettojen aspekteillakin on merkitystä. Haastavat kulmat tuovat sävynsä persoonaan, kun taas kolmiot ja kuusiot voivat näkyä luontevuutena ja helppoutena.

Onko sinun noususi yksiselitteinen vai erilaisten planeetta-energioitten temmellyskenttä?

Mainokset

Avainsanat: ,

18 vastausta to “Ulkoisen olemuksen planeetat”

 1. In Says:

  Itselläni löytyy 1. huoneesta Saturnuksen ja Uranuksen jousimiehestä ja Neptunus kauriista. Neptunus on vähän kauempana nousuakselista, mutta silti 1. huoneessa. Asc siis jousimies, joka on neliössä omaan neitsyt aurinkooni.

  Koen tuon auringon ja asc:n neliön aika hankalaksi ja oman 1. huoneeni vähän ristiriitaiseksi. Itseäni hämmentää se, että saturnus ja uranus jo itsessään ovat aika ristiriitaisia ja kun soppaan heitetään vielä neptunus, niin tiedä sitten millainen vaikutelma tulee.

  • Astrologian Taika Says:

   Hyvä esimerkki sinulta In monitahoisesta ja -syisestä nousuakselista ja -planeetoista. Jousimies jo sinällään kaksittaisena merkkinä tarjoaa vaihtelua, jota Uranus tietysti kiihdyttää sinne sun tänne. Saturnus voi toimia ”herran lahjana”, vakauttajana ja maadoittajana. Neptunusta voi itsekin koettaa käyttää olemuksessaan mielikuvituksella ja erilaisilla vaikutelmilla leikkien. Jousimieheen voisi sopia humoristisuus, ja toisiko Saturnus lievän sarkastisen sävyn tähän.

   Itselläni on Kuu samalla tavoin neliössä horisonttiin muuttuvissa merkeissä kuin sinulla Aurinko. Koeta löytää molempien muuttuvuudesta yhteinen sävel ja toteuttaa neliötä loputtomana energiana, vaikkei neitsyt ja jousimies niin yhteensopivalta parilta tunnukaan. Oppimisen teema näitä ainakin yhdistää. Sinulla ei tosiaan ole kaikkein yksinkertaisimmat ja selkeimmät kuviot ekassa huoneessa, mutta sitäkin rikkaammat! Tsekkaa myös kartan hallitsijan Jupiterin sijainti ja kulmat.

   • In Says:

    Joo, toisaan ainakin mielenkiintoa tuosta 1. huoneesta löytyy ja oikeastaan luulenkin, että ne oman kartan suurimmat kehityskohdat tulevat sen kautta.

    Tavallaan tuo saturnus on ehkä ihan hyvä lisä tuonne 1. huoneeseen, niin saavat nuo uranus ja neptunus jotain kiinteyttä. Sinänsä satunus toki tuo omaan persoonan sellaista kriittisyyttä. Muutenkin koen aika keskeiseksi teemaksi itselleni vastuun ja vapauden välisen eron.

    Jupiter löytyy itseasiassa DC:ltä oppositiossa ASC:n. Sekin neliössä aurinkoon, sekstiili kuuhun ja kolmio merkuriukseen. Koen, että Jupiterin hyvien puolien eteen saa tehdä vähän töitä ja yleensä ne onnistumiset tulevatkin itsellä kun ymmärtää, että muut eivät ole vihollisia itselle.

 2. Emelia Says:

  Minun suuri 1. Huoneeni on tyhjähkö, se alkaa Jousimiehestä ja päättyy Kaloihin. Aivan huoneen lopusta löytyvät Pholus Vesimiehestä ja Yläsolmu Kaloista.

  En oikein tiedä tuosta ulkoisesta olemuksesta, mutta nuorempana ihmettelin kovasti sitä millaisia, hyvinkin erilaisia ihmisiä vedin puoleeni, enkä oikein edes ymmärtänyt mitä he lopulta minussa näkivät ja mitä minusta halusivat..

  Radixillani on Jupiter (Nousuni hallitisja) ja Aurinko kolmiossa,Venus sekstiilissä, Merkurius (Aurinkoni hallitsija) ja Pluto neliössä Nousuun.

  Johtuisikohan tuosta Pluton neliöstä, että yhä edelleen elämässäni on ihmisiä jotka haluavat/ odottavat minulta jotain mitä en ole (ainakaan vieläl) ja haluavat muuttaa minua?

  • Astrologian Taika Says:

   Joskus nousuakseli ei ole niin silmiinpistävä jos kartalla on jotakin muuta hallitsevaa, ja ehkä Pluton neliö vaikuttaa jopa piilottavasti energiallaan… Jousimies on sopeutuvainen ja muuttuvainen, on helppo tarjota jokaiselle jotakin. Todennäköisesti rentous, seurallisuus, joviaalisuus jne ovat näitä noususi ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta helpon lähestyä.

 3. Kimo Says:

  ”planeettojen energia vuorottelee tilanteesta riippuen”

  Kiitos kovasti tästä kirjoituksesta ja tuo lause kyllä avasi tosi paljon omaa karttaa ja sitä myöten omaa olemusta!

  T: nousu jousimies + neptunus, kuunsolmu, merkurius, aurinko ja venus 1.huuoneessa

  • Astrologian Taika Says:

   Kiitos palautteesta, mukava kuulla jos olin onnistunut jotakin avaamaan. Sinulla onkin tungosta nousun tuntumassa… Oletko huomannut että eri planeetat olisi näkyneet nousulla eri ikäkausina?

   Huomaan että tästä tulikin nousujouskareitten oma sisäpiirin keskustelu 😉 Toivottavasti myös toiset jaksavat kommentoida niin saamme erilaisia näkökulmia!

   • Kimo Says:

    Oikein kun mietin, niin voihan tuo ollakin että menee ikäkausien mukaan. Että tässä odotellaan että aurinko pääsee paistamaan kirkkaalta taivaalta ja Venus hiipii mukaan ehtoopuolella! 🙂

    Mutta muuten tuo menee iloisena sekamelskana: lähden reissuun maailman ääriin, istun rannalla haaveillen ja katsellen taivaanrantaan, uin niin syvissä vesissä kun jokin juttu juurtuu niin syvälle tajuntaan, suollan sivutolkulla tekstiä päiväkirjaan ja puhua pälätän mitä vaan, kelle vaan, kerron muista reissuistani ja muista elämää suuremmista asioista kuka vaan sattuu kuuntelemaan, pohdin kuun liikkeitä, viihdyn omassa seurassani ja jos hyvin sattuu ihastun!

    Saman saa mahtumaan yhteen työpäivään tai viikkoon…

 4. Siru Says:

  Minulla on suuri 1. huone vesimiehen alusta oinaan loppuun. Minä olen nousu vesimies (2 astetta), kuu on nousulla (0 astetta vesimiestä) eli inan 12 huoneen puolella. Ykköshuoneessa on myös saturnus ja kheiron, mutta kaukana nousuakselilta, kaloissa molemmat. Saturnus tekee oppositiota venukseen, uranukseen ja plutoon seiskahuoneessa.

  • Astrologian Taika Says:

   Kiva, saatiin harvinaisempikin nousumerkki kommentteihin!
   Et siis koe että Saturnus vaikuttaisi millään lailla olemukseesi? Perinteisen astrologian mukaan se on vesimiehen, eli karttasi hallitsija.
   Pikkutytölläni on samalla tavalla Kuu nousuakselilla kuin sinulla, tosin eri merkissä, ja vaikka on viimeisen huoneen puolella, se näkyy herkkyytenä ja tunteiden ailahtelevuutena, myös ihan fyysisenä kosketusherkkyytenä ja varovaisuutena.

   • Siru Says:

    Kiitos! Kuu pitää näiltä osin paikkaansa. Vesimies tekee persoonastani omanlaisen etten sanoisi omalaatuisen. Saturnus vaikuttaa olemukseeni rajoittavasti (oppositiot seiskahuoneeseen vaikuttavat myös), ujoilen joskus käsittämättömistä syistä ja vetäydyn kuoreeni (olisiko tämä sittenkin kuun vaikutusta).

 5. Virpi Says:

  Aihe kiinnostaa ja itsekin olen miettinyt rapu nousuani, kun uranus on ascendentilla. Asc. 13,32 rapua ja uranus 12 huoneessa 10,02 rapua.
  Uranuksen tarkka kolmio aurinkoon tasoittaa uranuksen hektisyyttä ja satunuksen olen aina kokenut miellyttäväksi koska se rauhoittaa uranusenergioita. Saturnus tosin neliöi noita kahta, mutta puhun lähinnä transiiteista. Nytkin saturnuksen paluu meneillään.
  Olisiko että uranus rohkaisee muuten introverttiä rapua ulkomaailmaan päin ja olen melkoisen omaperäinen ollut elämänkulussani. Camel-boots-woman-sanoi eräs astrologi. Se kyllä sopii.
  Eka huone on pieni ja tyhjä, placidus huoneilla.

  • Astrologian Taika Says:

   Hei Virpi!
   Olen samaa mieltä, että Uranus nousulla tuo omia polkujaan kulkevan naisen mieleen. Jos nousurapu heittelehtii tunteissa edestaas ja ylösalas, niin voimistaako Uranus tätäkin? Saturnusta tosiaan tarvitaan 😉
   Ihan varmasti Uranus kyseenalaistaa ravun tavan tukeutua tuttuun ja perinteiseen, ja tuo yksilöllisyyttä. Joku voisi kokea ”erilaisuuden” ahdistavaksikin, onneksi sinä saat siitä rohkeutta! Mutta jos ihan pilkuntarkasti tulkittaisi, Uranuksen pitäisi jäädä piiloon viimeiseen huoneeseen, eli kuitenkin kätkisit omintakeisuutesi enimmäkseen toisilta. Sisimmän rohkeus tosin huokuu ulospäin?

   • Virpi Says:

    Kiitos !

    Minun on vaikeaa erottaa mistä uranus-vaikutus lopulta tulee, kun on tuo kolmio aurinkoon. Kyllä nuorempana olin hyvinkin hiljainen ja arka. Kätkin kyllä erilaisuuttani ja se vielä hankaloitti sitä että tunsin itseni erilaiseksi.
    Samanhenkisiä ihmisiä olen löytänyt vasta vanhemmalla iällä ja kun olen löytänyt ”kaltaisiani” . Kyllä ystäväni ovat vaihtoehtoisten alueiden ja uudenajan ihmisiä.

    Rapu on alkanut ilmetä vasta viime vuosina ja etenkin täällä maalla kun joutuu/ saa tehdä rapumaisia asioita, kotiruokaa oman puutarhan aineksista yms. Ja sopeudun hyvin tähän maalaisyhteisöön ( maalla syntyneenä ) jota joku voisi pitää sovinnaisena tai perinteisenä.
    Kyllä viime aikoina olen alkanut olla rohkeampi mutta rohkeampikin voisin olla.

 6. JohannaH Says:

  Nouseva Skorpioni, Merkurius perääntyy 1. huoneessa lähimpänä akselia, sitten Uranus yhtymässä Merkuriukseen. Noiden planeettojen pitäisi ainakin joidenkin kirjojen mukaan antaa keholle pituutta, mutta aivan päinvastoin on kyllä käynyt. Olen erittäin lyhyt.

  Merkuriuksen sanotaan antavan kaksosmaiset kapeat piirteet, mutta aivan päinvastoin on myös tässä tapauksessa. Ainut mikä voisi päteä on ehkä originelli ulkonäkö Uranuksen vaikutuksesta.

  Jotkut ovat sanoneet kasvoilta vaakamaiseksi, vaikka en itse ole samaa mieltä. Minulla on kyllä Skorpionin planeetta Pluto Vaa’assa. Toinen Skorpparin planeetta Mars on Jousimiehessä ja se kyllä näkyy alavartaloni koossa suhteessa ylävartaloon, reidet ja takamus ovat aika muhkeat.

  Tuossa sanottiin että viimeisen huoneen planeetta jäisi piiloon, mutta itselläni se, Aurinko, on kaikkein lähimpänä nousuakselia. Minusta on sanottu että minulla on ylväs ryhti ja olen aina tykännyt laittaa hiuksiani ja jos hiukset on huonosti niin päivä on huonosti. Kokisin että ulkonäössäni on myös jotain muutakin leijonamaista (näistä piirteistä on eri kirjoissa vähän erilaisia versioita), kuten haluni esiintyä tanssimalla, laulamalla tai pukeutumalla huomiota herättävästi ja tarpeeni saada ihailua ja kannustusta. Julkisesta puhumisesta en kyllä niinkään välitä, ainakaan isoille joukoille.

  Minullakin tuo Uranus on tehnyt oloni aina erilaiseksi ryhmissä. Minulla on ollut aikaansa edellä olevia ideoita, joiden en edes tiennyt olevan aikaansa edellä kuin vasta myöhemmin. Sillä hetkellä kun muut haukkuivat ratkaisujani, tunsin oloni vain oudoksi ja hyljeksityksi. Toisaalta, joskus jos yritän yrittämällä olla erilainen tai yksilöllinen jossain, esim. pukeutumisessa, niin osoittautuu että ratkaisuni olikin aika ajantasainen, mikä tuntuu tylsältä, mutta oudolla tavalla myös hyvältä. Jos kerrankin jokin sellainen miellyttää minua aidosti, mikä miellyttää myös monia muita ja jos kerrankin kuulun joukkoon edes jonkin vaatekappaleen kautta.

 7. JohannaH Says:

  Jäi mainitsematta vielä osa noista aspekteista eli nousuakselilta on oppositio kuuhun ja koen että kuu on minussa aika vahva (kun on vielä se kartan kahvaplaneettakin) eli olen herkempi kuin millaisena skorpionia tavallisesti pidetään. Merkuriukselta lähtee puolineliö Saturnukselle, Uranuksela sekstiili Venukselle. Ehkä se venusmaisuus mitä jotkut vaakamaisuudeksi ovat sanoneet voisi tulla tuotakin kautta. Saturnus korostaa ehkä vielä entisestään Skorpionin kontrolloivaa puolta ja myös tietynlaista vakavamielisyyttä. Muuten se ei kyllä ulkonäössäni mielestäni näy. Tai ehkä se on juuri se tekijä joka vähentää pituuttani, koska Saturnushan supistaa. Toinen mikä voisi vaikuttaa lyhyyteen voisi olla ehkä Kuu. Mutta miksi aspektit olisivat tärkeämpiä kuin 1. huoneen planeetat lähellä nousua? En ymmärrä miksi tämä logiikka toimisi, vaikka se näyttäisikin toimivan. Skorpionien sanotaan usein kyllä ihan sinällään olevan lyhyitä (nousuakseli), koska ovat vesimerkkejä, mutta olen kuullut myös että olisivat keskipituisia usein. Vaikuttaako se ulkonäköön muuttavasti onko nousuakseli merkin alussa, keskellä tai lopussa? Joskus olen jotain sellaista kuullut että joku vaikutus sillä olisi, mutta en nyt yhtään muista tarkemmin. Se ei muistaakseni liittynyt dekaaneihin.

  • JohannaH Says:

   Ja se olennainen asia jäi vielä myös sanomatta että en mielestäni näytä yhtään skorpionilta ainakaan kasvoiltani, vaikka nousumerkki ja aurinko ovat kummatkin samassa merkissä. Ovatko ihmiset mielestään oman nousumerkkinsä kirjakuvausten näköisiä ulkonäöltään? Ei minulla ainakaan ole kiharia hiuksia, kotkannokkaa, pistävää katsetta ja jylhiä kasvonpiirteitä ja mitä kaikkea skorpioniin nyt liitetäänkin.

  • JohannaH Says:

   Piti kirjoittamani dekanaatti, ei dekaani 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: