Tuhansia Asteroideja

Asteroidivyöhykkeellä Marsin ja Jupiterin välissä kulkee tuhansia taivaankappaleita. Useat niistä ovat pieniä, Ceres kaikkein suurimpana jo kääpiöplaneetan kokoinen. Astrologisesti asteroideista riittää kirjoa tulkintaan. Isoimmat ja useimmin tulkitut asteroidit Ceres, Juno, Vesta ja Pallas voidaan hyvin tulkita yksinäänkin, mutta tavallisesti asteroidi katsotaan teemaltaan merkittäväksi silloin kun se sijaitsee oman kartan tärkeällä kohdalla. Siis planeetan tai akselin välittömässä läheisyydessä.

Olet ehkä kuullut käsitteestä nimiasteroidi. Asteroideja on nimetty valtava määrä esimerkiksi mytologian hahmojen, henkilöiden tai paikannimien mukaan. Kattava listaus löytyy astro.com sivuston kartantekosivulta (extended chart selection) alaosasta additional objects. Listauksesta voit valita karttaan tutuimmat asteroidit, sekä esimerkiksi Erisin, Sednan ja Varunan. Valikkoruudun alla on lokero, johon voit täyttää sen asteroidin numeron, jonka haluat näkyviin karttaan. Ja lokeron alla on linkki listaan Asteroid name/number list, jossa siis on aivan mieletön määrä aakkosjärjestyksessä asteroideja. Huomaa että varsinaisen listan lopussa on useita lisäyksiä, joita ei ilmeisesti ole vielä aakkostettu kokonaan paikoilleen.

Löydätkö listalta oman nimisen asteroidisi? Mukaan voidaan kelpuuttaa asteroidi, jonka nimen kirjoitusasu vastaa mahdollisimman hyvin omaa nimeäsi, sillä suomalaisia nimiä listalla on aika vähän. Irma ja Lyyli kyllä löytyvät. Ehkä löydät myös rakkaimpasi, lapsesi ja lemmikkieläimesi? Asteroidina saattaa olla suosikki matkakohteesi, lempikirjailijasi ja –muusikkosi. Monet ovat saaneet hämmästyä kun näkevät tärkeän asteroidin sijainnin. Varsin usein ne sijoittuvat omalle kartalle merkittävästi.

Muuta syvempää merkitystä tällä ei liene kuin löytämisen riemu. Omalle kartalleni tuli osuvasti näkyviin lapseni, rakkaani, lemmikkini, lempinimeni ja jopa yritykseni nimi. Poikani nimiasteroidi tulee Venukselleni, ja Venus on tuon lapsen Auringon hallitsija. Tyttäreni löytyi vähän mutkan kautta, mutta osumat tulivat nousuakselilleni ja onnenpisteelleni. Rakkaani nimiasteroidi tulee Kuulleni, ja Aurinkoni kohdalle hassu sisareni antama ”tuulesta temmattu” lempinimi. Edesmennyt burmankissani osuu tottakai kuudenteen huoneeseeni, yritykseen viittaava asteroidi Kuulle, ja muitakin löydöksiä tuli. Mitä merkittävämpi asia, sitä varmemmin se näkyi omalta kartaltani.

Löytyivätkö sinun asteroidisi?

Avainsanat:

8 vastausta to “Tuhansia Asteroideja”

 1. Soile Naskali Says:

  astro.comissa voit valita samalla kertaa useamman asteroidin tuosta listasta yksinkertaisesti laittamalla pilkun asteroidin numeron perään.

  Nimi-asteroidien kannattaa kokeilla muutakin ja itse suosin tiukkoja orbeja.

  Eros (433) ja Amor (1221) voi kiinnostaa monia jos haluaa lisävinkkiä mikä sytyttää tai miten ilmaisee rakkauttaan (erik. Kuun, Venuksen ja Marsin lisäksi.)

  Ja löytyyhän sieltä Karmakin (3811).

  Esim. minun ja nykyisen synastriakartan (yhdistelmäkartan) nousumerkin aste on asteen tarkkuudella sama kuin oman karttani Karma (3811) asteroidin sijainti. Hänen Karmansa tulee hänen IC:llensä =minun Kuuni ja hääpäivän Karma sijaitsee häiden ajankohdan MC:llä (2 astetta 10 h.) puolella. Ei ollut suunniteltua juttu, siis tuo Karma asteroidin sijoittuminen :-)) mutta voisi kai jo sanoa että karmallinen suhde.

  Ensimmäisen avioliitoni Karma asteroidi napsahti minun Vesta-asteroidilleni (ja kolmen asteen päähän Kheironistani.).

  Avioliitoilla on väliä 18 vuotta ja kas kummaa, kummatkin kuuluvat samaan auringonpimennysperheeseen eli Saros-sarjaan. Eli sama teema toistuu – pääsenkö jo luokaltani seuraavalle asteelle? 🙂

  Oppia ikä kaikki.

  -Soile

 2. Soile Naskali Says:

  siis: minun ja nykyisen aviomieheni synastrikartassa löytyy tuo Karma ed. sijainnista.

 3. Tarja Says:

  Eroksesta ja Amorista on tulossa tarinaa lähipäivinä 😉

 4. mateve Says:

  Samoin Ixion 28978 ystävän pettäjä, Astrae 5 oikeamiellisyyden jumalatar, Hygiea 10 parantuminen, Chaos 19521, nimikin sanoo mitä se pitää sisällään, mutta myös mahdollisuuden ymmärtää miten selvitään, itsellä se on Ac:llä ja kyllä opetuksia on tullut roppakaupalla, ja ne ovatkin sitten osoittautuneet valmennukseksi tiedosta jota kirjoista ei löydy. Achilles 588 missä on heikoin kohta. Miksikö kirjoitan tästä, näistä paitsi Chaos on kaikki I dek. joka ilmaisee menneisyyden korjaamista. Asteroidit ovat syvälle meneviä viestejä jotka antavat mahdollisuuden ymmärtää miksi asioita omassa elämässään tapahtuu. Kannattaa tutkia jos lisätietoa tarvitsee.

 5. karkki Says:

  Oi, löytämisen riemua todella! Löysin molemmat nimiasteroidini, mikä tuotti aivan hurjasti iloa. Lisäksi vähän hätkähdin (positiivisesti), kun löysin miehen kartalta karman täsmälleen samasta kohtaa,missä on oma kuuni. Tämä on aivan mielettömän mielenkiintoista ja hauskaa 🙂

 6. Tarja Says:

  Kiva että asteroidien löytäminen tuottaa iloa! Pitkään astroa harrastaneille tämä on jo tuttu juttu, ja vakavampiakin on ehditty pohtia, huomaan.

  En muista että olisin itsekään aikaisemmin katsonut tuota Karman kohtaa. Tai tietäisin jos olisin – kolisi sen verran kipeästi ja auttoi ymmärtämään erään ihmissuhteen merkityksen.

  Olen joskus muinoin tutkinut pikkiriikkisen Ixionia, mutta näköjään hukannut muistiinpanoni. Tosiaanko ystävän pettäjä? Hmm.

 7. Innali Says:

  Asteroideihin ei kyllästy varmaan ikinä.
  Ja aina löytyy jotain uutta :).

 8. Innali Says:

  Täällä tekee Karma paluun tulevana Kuunpimennyksenä.
  Itse en ole muistanut seurata Karmaa lainkaan 3-4 vuoteen (ehkä?) ja nyt sitä tarjotaankin monesta eri paikasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: