Liipaisinefekti

Oletko koskaan kuullut käsitteestä liipaisinefekti? Nyt kuulet ellei tämä ole ennestään tuttua. Astrologiassa termillä tarkoitetaan sitä kun jokin planeetta aktivoi energiallaan tietyn herkän asteen. Tavallisimmin tätä käytetään pimennysten yhteydessä, ja koska taas lähestymme pimennyssykliä, on tämä ajankohtaista.

Kuunpimennys tapahtuu Talvipäivän seisauksen päivänä, eli samana päivänä jolloin Aurinko siirtyy johtavaan merkkiin kauriiseen. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, meillä Aurinko siirtyy kauriiseen vasta seuraavan vuorokauden puolella 22.12. yöllä noin 20 vailla kaksi. Kuu pimenee tiistaina 21. joulukuuta vähän aamukymmenen jälkeen 29 asteessa kaksosia.

Pimennykset ovat toisinaan osoittamassa merkittäviä ja isoja asioita maailmassa, niin valtiollisella ja globaalilla tasolla kuin yksilöidenkin pikkuruisissa elämänpiireissä. Maailmalla voi myllertää, mutta tässä yhteydessä ei ole tarkoitus miettiä mitä kaikkea voi tapahtua. Tuijotetaan sen sijaan hetki tuolle linjalle 29 kaksosia – 29 jousimiestä.

Pimennyksen tuleva aste on siis tiedossa, ja joissakin tapauksissa on mahdollista, että jokin muu planeetta aktivoi tuon kohdan ja silloin tapahtuu. Tämä on liipaisinefekti. Merkurius on aktivoinut jousimiehen viimeisen asteen jo aikaisemmin siirryttyään hetkeksi kauriiseen, ja perääntyessään ylittää tuon asteen vielä pariin kertaan. Periaatteessa liipasinefektin voi toteuttaa mikä tahansa planeetta, mutta useimmiten tämä näyttäytyy Marsin kautta. Mars on itsessään aktiivisuus, aloitteellisuus ja alkuunsaattaja, ja voi siis käynnistää pimennyksen näyttämän tapahtuman dominopelin lailla jo ennen kuin pimennystä on edes tapahtunut. Samaan tapaan kannattaa silmätä mitä myöhemmin taivaalla tapahtuu pimennyksen asteessa. Esimerkiksi Venus tulee samaan kohtaan helmikuun alkupäivinä. Pimennysten esiinnostamat tapahtumathan voivat näyttäytyä noin puolen vuoden sisällä pimennyksestä. Aikarajoja on turha vetää kovin tiukoiksi; joskus tapahtuu ennemmin, joskus myöhemmin.

Mars saa aikaan liipaisinefektin 7. joulukuuta, tarkalleen 4:39 aamuyöllä, mutta tuskin ajoitus ihan minuutilleen näin tarkkaa on. Planeetalle todennäköisesti suodaan jonkin verran orbia eli aste-eroa, sitä en osaa sanoa kuinka monta astetta sallitaan. Tuolloin Mars on täsmälleen samassa kohdassa, missä Kuunpimennys tulee tapahtumaan kahta viikkoa myöhemmin. Jokatapauksessa meillä Itsenäisyyspäivän ajankohta on tapahtumille altista aikaa.

Auringonpimennys tapahtuu 4. tammikuuta kauriin 13 asteessa. Tuon kohdan Mars saavuttaa Jouluna, toisen Joulupäivän iltana noin puoli 11. Myös Joulu on pimennysten energioiden kannalta hyvin haavoittuvaa aikaa. Paniikkiin ja epätoivoon ei ole aihetta. Tiedostamalla voimme ainakin omalla käytöksellämme vaikuttaa tapahtumiin.

Jos olet astrologisten ilmiöiden aktiiviseuraaja, oletko sinä havainnut liipaisinefektiä käytännössä?

Avainsanat: , , ,

2 vastausta to “Liipaisinefekti”

  1. Tarja Says:

    7.12. / 21.12. / 26.12. / 4.1.

    Mitä arvelet liipasinten ohella ja pimennysten aikoihin Pluton sijainnista suhteessa Suomen valtion ”syntymäkartan” Plutoon? Katsoinko väärin vai sittenkin oikein, että ne olisivat oppositiossa toisiinsa, vaikka Suomi on vielä näin nuori? Näin pankkikriisien ja wikileaksien luvattuun aikaan..

    • Astrologian Taika Says:

      Heipähei kaima! Olet ihan oikeassa tuossa, Suomella on meneillään Pluton vastakkaisuus ja Solmujen paluu. Isot käännekohdat epäilemättä? Blogiin on tulossa juttua niin pimennyksestä kuin Suomenkin kartasta, kunhan saan orastavat ideat pikku päästäni näppikselle asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: