Jälleen Mustuutta

Mustan Kuun aika on taas ennen uutta alkua ja Uutta Kuuta sunnuntai-iltana. Musta Kuu tarkoittaa vähenevän Kuun jaksoa, jolloin Kuun valo on vähimmillään. Tämä jakso on symbolinen kuolema, luopuminen, vetäytyminen ja kääntyminen sisäänpäin. Jos elää voimakkaasti Kuun vaiheiden mukaan, voi tämä aika tuntua väsyttävältä ja painostavalta.

Mustaan Kuuhun liitetään vanha tieto, kypsynyt viisaus ja kyky tarkkailla itseään ja vaikuttimiaan. Astrologian harrastukselle Mustan Kuun ajat voivat olla rikkaiden löytöjen aikaa, jolloin ymmärtää itsestään ja psyykestään jotakin uutta – kenties sellaista jota päästään kasvattamaan kun Uusi Kuu pian syntyy.

Minä ainakin ymmärsin kiinnostukseni Mustan Kuun teemoihin oman karttani kautta. Koska olen Uuden Kuun lapsia, minulta puuttuu tietämys vanhan Kuun viisaudesta, jolloin sitä pitää luonnollisesti etsiä muualta kuin omasta sisimmästä. Mustan Kuun ajat tarjoavat minulle jotakin ainutkertaisen tuntuista, harvinaista ja vierasta, uteliaasti kokeiltavaa aina kerran Kuunkierron aikana.

Me vietämme nyt harvinaisen syvällistä Mustan Kuun aikaa, koska Kuu kulkee skorpionissa. Tämä on kertakaikkisen otollista aikaa tutkia sisintä. Varsinainen Mustan Kuun yö kuitenkin lauantaina tapahtuu innokkaammissa merkeissä, koska Kuu siirtyy ennen nukkumaanmenoaikaa iltakahdeksalta jousimieheen. Ja yöllä muutaman minuutin kolmen jälkeen Kuu heittäytyy villiksi ja tutkimattomaksi, eli kallistuskulmansa ulkopuolelle. Lisäksi Kuu kulkee samassa tasossa yhtä innokkaan Marsin kanssa. Tämä voi olla jossakin määrin kriittistä aikaa. On olemassa henkilöitä, joihin Musta Kuu vaikuttaa yhtä voimakkaasti kuin Täydenkuun aikakin valvomisineen ja levottomuuksineen. Kun saamme ylimääräisen energiapaukun aamuyöllä, mahtaako se herättää kesken unien? Toteutua levottomuuksina yö-elämässä? Saamme kenties kuulla uutisista tai teidän kommenteistanne, tuntuiko missään.

Linkistä pääset lukemaan keväällä kirjoittamani jutun Mustasta Kuusta.

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: