Jupiter Aries Pointilla

Jupiter siirtyy tänään 22. tammikuuta oinaaseen illalla vähän seitsemän jälkeen. Tekisi mieli huoahtaa että lopullisesti pois kaloista, mutta eihän se niinkään ole. Tällä hetkellä tuntuu vaan olevan loputtoman pitkä aika siihen, kun Jupiter seuraavaksi saavuttaa kalat; siinä vähän ennen Uudenvuodenaattoa vuonna 2021.

Aries Point eli oinaan nollapiste on kartan aloituskohta. Jos koskaan alkaa planeetan kierrossa uusi sykli tai uusi aika niin tällaisena hetkenä. Kun tälle aloituspisteelle tuleva planeetta on Jupiter, on kirjaimellisesti mahdollisuudet annettu meille avosylin. Tuntuu kuin ihan kaikki olisi mahdollista ja alussa ja täysin uutta ja tuoretta. Uudenlaista raikkautta on varmaan kaivattukin monella alalla.

Viime kesän Jupiterin lyhyt vierailu oinaassa tuntui hukkuvan valtavan T-ristin paineisiin. Kun planeetta saa nyt suurinpiirtein yksinään vaihtaa merkkiä, sillä voi olla paremmat edellytykset toimia puhtaammin. Alku saattaa silti olla jollakin tavalla alleviivaava, sillä johtavien merkkien nolla aste, niin kuin tämä Aries Point siis, on aina kriittinen aste. Kriittisyys, eli ylenmääräinen herkkyys on ollut meille jo kuukausia tuttua Kuun kautta, sillä Kuun kierron vaiheet ovat kulminoituneet näillä kriittisillä asteilla (merkkinsä viimeisillä Kuun tapauksessa).

Joka tapauksessa Jupiterinkin kierrossa tämä on niin harvinainen tapahtuma, jota ei kannata jättää käyttämättä. Mitä hyvänsä nyt laitetaan alkuun, on sillä mahdollisuus kasvaa ja laajentua. Jupiter oli vanhan mytologian mukaan hedelmällisyyden jumala. Meillä on nyt käsissämme rikkautta, joka odottaa ottajaansa.

Aivan ilman ristiriitoja ei tämäkään merkinvaihdos tapahdu. Jupiter joutuu meillä kahdeksannen huoneen alueelle, joka on toisten aluetta; yhteisten resurssien, jaettavien asioiden aluetta. Oinaan merkille taas olisi luontevinta tehdä yksin ja ominpäin. Laajentumispyrkimyksissä joudumme ottamaan toiset huomioon, eikä se välttämättä käy luontevasti.

Jupiter symboloi siis kasvua, vaurautta, oppimista, horisontin avartumista ja aatteita kuten filosofioita, uskontoja ja politiikkaa. Uusi alku tämän suuntaisissa asioissa on nousemassa esille, ja mikä olisikaan tämän parempi aika poliittisille vaaleille. Onko kerrankin edessä todella raju uudistus? Koko kevät on Jupiter oinaassa teemojen aikaa, eli mahdollisuuksia on tarjolla myöhemminkin, ei vain nyt kun Jupiter ylittää kriittisen nolla-asteen.

Vaikka tulen planeetta viihtyy hyvin tulen merkissä, ei tämä tarkoita sitä että kaikki eteenpäinmeno olisi turvattua ja auvoisen onnellista. Jupiter oinaassa voi olla yhtä hyvin lyhytnäköinen ja harkitsematon, äkkipikaisen sotainen ja laajennuspyrkimyksissään röyhkeä. Optimismi ja hyvä onni saattavat kääntyä taitamattomissa käsissä ahneudeksi, tuhlaavaisuudeksi ja ylenkatseeksi. Mutta näistäkin varoituksen sanoista huolimatta Jupiter oinaassa tarjoaa niin paljon uutta, että sen pyörteeseen on helpompi mennä mukaan kuin koettaa vastustella muutosta.

Alkoiko sinun elämässäsi mikään uusi juttu itää viime kesänä, kun Jupiter käväisi oinaassa? Millä elämän alueella mahdollisuudet avautuvat sinulle nyt?

Avainsanat: , , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: