Ajan manipulointia

Viimeisimmässä astrologian alan lehdessä The Mountain Astrologerissa referoitu uutinen jäi mietityttämään. Lähteet lienee luotettavia tällä kertaa. Lokakuussa The Wall Street Journalissa oli uutisoitu, että Intiassa on yleistynyt käytäntö käyttää astrologiaa määrittämään syntymähetki lapsen keisarinleikkauksessa. Jos jossakin päin maailmaa lääketiede taipuu astrologian mukaan, se on Intiassa, missä astrologian käyttö on arkipäiväistä ja yleistä.

Referoidusta uutisesta ymmärsin, että aivan täsmälleen sekunnilleen ei liene Intiassakaan mahdollista vanhempien määrittää syntymän hetkeä, eli tavallaan valmiiksi piirtää lapselleen haluamansa näköinen syntymäkartta. Keisarinleikkausta voidaan ilmeisesti siirtää muutaman päivän marginaalilla. Veda-astrologit etsivät etupäässä suotuisia Auringon ja Kuun kulmia, jotka sitten kartalla mahdollistavat lapselle paremman elämän. Intiassa astrologia ymmärretään paljon kohtalonomaisemmin kuin länsimaissa. Syntymäkartta on todella kohtalosi, etkä omaehtoisella tiedostamisella ja kehittymisellä voi suuntaasi juuri muuksi muuttaa.

Herättääkö uutinen mitään ajatuksia? On selvää, että hyväosaisuuden kerääntyminen on yksi tekijä. Intiassa vain varakkailla on mahdollisuus päättää, aikooko synnyttää perinteisesti vai leikkauksella. Lapsen kartan suotuisaksi suunnitteleminen on omiaan auttamaan tätä elämässä eteenpäin, esimerkiksi siellä puolison valinnassa. Hyvän kartan omaava ehdokas päihittää monta muuta karttaa, jotka on saatu perinteisin kohtalonomaisin keinoin.

Onko sinun mielestäsi oikein päättää lapsen syntymäkartta etukäteen? Lähtisitkö itse manipuloimaan lapsesi karttaa, jos siihen tarjoutuisi mahdollisuus?

Onko asenteesi aivan sama koskien myös muita elektiolla päätettyjä tapahtumahetkiä, esimerkiksi yrityksen perustamisen hetkeä tai naimisiinmenoa? Näitähän me teemme taas jonkin verran, ja antiikin aikaan tämä oli enemmän sääntö kuin poikkeus.

Vaikka itse olen edelleenkin poissa kehistä, toivon teiltä runsaasti mielipiteitä ja pohdintaa!

Avainsanat:

4 vastausta to “Ajan manipulointia”

 1. meimi Says:

  Kummalliselta tuntuu ajatus lapsen syntymähetkellä kikkailusta. Vaikka jokainen vanhempi tietysti toivoo lapselleen sitä kaikkein parasta elämää, ei se silti ole vanhempien käsissä.

  Eihän ’hyvä’ kartta takaa hyvää elämää, vaan se, miten ihminen elää sen elämänsä. Haasteellisen kartan omistaja voi kääntää vaikeudet voitokseen. Ja toisaalta ihminen, jonka elämässä ei näyttäisi syntymäkartan perusteella olevan isoja haasteita, saattaa käyttää ne valmiudet ja helpot kuviot ihan väärin.

  Yrityksen perustaminen on sitten taas ihan eri juttu. Sen perustamisajankohtaa voi mun mielestä siirtää tähtien mukaan. Yritys ei ole elollinen olento, kyllä sen kans voi vähän kikkaillakin.

  • Astrologian Taika Says:

   Ajattelin tästä aiheesta hyvin pitkälle samoin kuin sinäkin, meimi! Vaikka kartta olisi kuinka mahtava, se ei takaa sitä että sen haltija osaa pelata sen kanssa oikein. Omista valinnoista on niin paljon kiinni. Mielestäni siis syntymäkartta, oli se sitten ihmisen, yrityksen tai muun asian, ei ole kiveen hakattu kohtalo, koska tilanne (ja taivas) elää koko ajan.

   Olisipa tosi mielenkiintoista, jos tehtäisi myöhemmin tutkimus, onko näillä hyvän kartan saaneilla ihmisen aluilla oikeasti onnellisempi ja parempi elämä kuin niillä taviksilla! Onnellisuus ja hyvä elämä ovat subjektiivisia kokemuksia, ja epäilen että jo lähtökohtien määrittelyssä olisimme monesta asiasta eri mieltä mitä nämä pitävät sisällään.

 2. Päivi Says:

  Täytyy myöntää, että heinäkuun lopulla ja elokuun alussa 1990 katselin aspekteja ja toivoin, ettei lapseni sentään kaikkea sen kesän kovuutta saisi karttaansa. Jälkeenpäin tuollainen ajattelu tuntuu lapselliselta. Tyttäreni sai haasteellisen kartan, josta löytyy lähes kaikkea. Monimutkainen persoonallisuus tarvitsee monimutkaisen kartan, vai kuinka se on?

  Ymmärrän vanhempia, jotka haluavat lapselleen mahdollisimman suotuisan kartan. Silti syntymähetkeen puuttuminen tuntuu väärältä, puuttumiselta sellaisiin asioihin, joiden pitäisi antaa tapahtua itsestään.

 3. Rovatar Says:

  Indican esikoisalbumi ” Ikuinen virta” julkaistiin 2004, jolloin Jonsun kartalla tr. Pluto sahasi hänen Venuksensa päällä.
  Ettei se Plutokaan aina niin huono ole.. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: