Astrologian alkulähteet

Polkuja astrologian maailmaan on varmaan yhtä monta kuin on sen harrastajiakin. Joskus voi olla vaikeata muistaa varsinaista herättäjää, jos kiinnostus on hiipinyt pikkuhiljaa. Joillakin astrologia voi olla jo perintöä kodin tai suvun piiristä. Astrologia voi tulla tutuksi ystävän kautta, tai jokin tapahtuma tuo sen elämään. On aika tyypillistä, että astrologiaa harrastetaan jopa vuosikausia yksinään kirjoista opiskellen, eikä harrastuksesta paljoa kylillä kuulutella. Joku kokeilija on voinut saada ensikosketuksensa astrologiaan tulkinnassa.

Yhteistä kaikille astrologiasta kiinnostuneille on avarakatseisuus ja tiedon löytämisen tarve. Rohkeuttakin heissä on, sillä astrologian harrastaja kohtaa paljon ennakkoluuloja. Astrologia ei ole valtavirtaa, vaikka ehkä viimeisen puolentoista vuoden aikana yleinen ilmapiiri on saattanut olla hitusen myötämielisempi kuin aikoihin, eikä vähiten Astro-tv:n vaikutuksen myötä. Henkisyys on tavallisesti kuvioissa mukana. Aika pian monelle harrastajalle avautuu astrologia itsetuntemuksen välineenä.

Jos pystyy määrittämään tietyn tapahtuman, miten astrologia on tullut elämään, on mielenkiintoista tutkia ajan henkeä omaa karttaa vasten. Itselläni oli astrologiaan tutustumisen aikoihin Neptunus Venuksella, ja se toi arvomaailmaani uudenlaista henkisyyttä. Olin myös ollut melkoisessa Pluto-myllerryksessä parin vuoden ajan, sillä se oli tehnyt neliötä Auringolleni. Nopeista transiiteista Merkurius toi ärsyyntymistä omasta tietämyksestäni kvinkunssilla radix-Merkuriukseen, ja molemminpäiset Auringon ja Marsin kolmiot helppoa dynamiikkaa. Progressiivinen Kuu teki tuloaan Kuunsolmulleni.

Onko sinulla tarina astrologian löytymisestä? Jaa se kanssamme.

Avainsanat:

4 vastausta to “Astrologian alkulähteet”

 1. meimi Says:

  Niin, tarina on kyllä olemassa, ja tuoreessa muistissa, mutta en oikein osannut löytää mitään ajan henkeä kuvaavia tekijöitä transiiteista enkä progressiiviselta kartalta.

  Jollain tasolla astrologia on kiinnostanut mua aina, mutta kun en oo löytänyt itseäni aurinkomerkkien kuvauksista, olen ajärkeillyt sen olevan hölynpölyä. Kun tutustuin Tarotkortteihin, niissä olevat astrologiset symbolit alkoivat vaivaavaan mua, ja ajattelin opiskella ne, että kortitkin avautuisivat paremmin. No siinä kävi sitten niin, että astrologia vei voiton ainakin toistaiseksi, ja löytyihän sieltä kartalta kaikki tekijät ja syyt, miksei se aurinkomerkki näy niin selvästi.

 2. Lila Patrikainen Says:

  Psykologia ja rajatieto tulivat yhtenä ryöppynä elämään tuossa v. 2000 (arvatkaa, oliko Pluton oppositio Auringolle ja Neptunuksen neliö Kuulle menossa??), mutta ensin harrastelin kaikkea muuta paitsi astrologiaa. Astrologia tuli sitten mukaan vahvemmin Uranuksen ylitettyä keskitaivaani v. 2003. Muina transiitteina olivat Pluton neliö Plutolle, Saturnuksen jo hieman ohimenevä yhtymä Auringolle ja Jupiterin paluu.

  Kukaan ei minua varsinaisesti tutustuttanut astrologiaan, ainoastaan omat unet alkoivat olla pullollaan elementtia, dualismia ja muuta astrologiasta tuttua. Tarpeeksi kauan kun nämä unet minua piinasivat, otin vihjeestä vaarin ja päätin tutustua asiaan tarkemmin. Mainittakoon, että opin tulkitsemaan omia uniani 19-vuotiaana ja pidän tätä edelleenkin hyvin arvokkaana ja itsetuntemusta laventaneena taitona.

  Koen, että astrologia valitsi minut, enkä minä astrologiaa.

 3. Minnike Says:

  Kiinnostuin astrologiasta maalaiskansakoulussa 60-luvun loppupuolella sinä syksynä, kun täytin kymmenen. Neljännen luokan alkaessa piti siirtyä yläkoulun puolelle, ja kun koulua oli käyty jonkin aikaa, opettaja arvuutteli uusien oppilaidensa horoskooppimerkkejä. Tämä tuntui niin kiinnostavalta, että rupesin keräämään äitini naistenlehdistä kaikkia astrologiaan liittyviä juttuja. Siihen aikaan esim. Eeva-lehdessä kirjoitti fil.maist. Tauno Kilpiäinen. Mapillinen silloisia lehtileikkeitä on edelleen tallessa.
  Muutama vuosi sitten juttelin tämän entisen opettajani kanssa, ja kun kerroin astrologian harrastukseni alusta, hän sanoi, ettei ole mistään horoskoopeista kiinnostunut.
  Kartallani silloin neljännen luokan alkaessa oli lähestymässä tr-Neptunuksen konjunktio proge-Aurinkoon ja tr-Jupiterin konjunktio proge-Kuuhun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: