A:n Maailma

Millainen olisi maailma ja yhteiskunta, jos eläisimme sitä astrologisen viitekehyksen kautta? Kuulen kyllä kuinka miljoonat skeptikot kääntyvät haudoissaan ja elävät saavat näppylöitä, mutta annetaan me ajatuksen lentää, joiden katsanto on avarampi.

Ruokakaupoissa syötetään automaattiin oma syntymädata, ja saamme transiitteihin perustuvan ostoslistan. Ohjelma katsoo, että Marsiin kohdistuu hankalia kulmia, siis ostoslistalle paljon rautaa; pinaattikeittoa ja maksapihvejä. Korostuneen Venuksen päivinä saamme luvan kanssa ostaa leivoksia ja jäätelöä. Saturnus toisessa huoneessa nappaa pieneen ostoskoriin, mitään kärryjä ei siis tarvita, tarjoustuotteita.

Kouluissa on käytössä jokaiselle laaditut henkilökohtaiset opetusohjelmat. Kun muu luokka tekee matematiikankokeen, Petteri saa sen vasta kun Saturnuksen neliö Merkuriukseen on helpottanut. Kun Kuu kulkee kaksosissa, on ainekirjoituksen ja tutkielmien vuoro. Kuu-ravussa-päivinä saa tuoda isoäidin piparireseptin ja oppilaat leipovat.

Liikenteessä tienvarsilla tiedotustauluissa varoitetaan kolmioilla niinä päivinä, kun on Marsin kulmia Uranukseen, ja nopeuksia tiputetaan automaattisesti.

Toimittajille jaetaan aspektilistaukset, joista näkee millaiset asiat ovat maailmalla juuri nyt esillä. Auringon ja Venuksen yhtymän päivänä käsitellään ihmissuhteita ja rahaa. Kun jousimies ja Jupiter korostuvat, etsitään uutisten aiheet kaukaa maailmalta. Ennen perääntyvää Merkuriusta muistutetaan tietojen tallennuksista, ja perääntyvän Merkuriuksen aikaan on luonnollisesti käytössä kriisilinjat, joilla soittajat saavat purkaa turhautumiaan kun avaimet on hukassa ja tietokone meni rikki.

Työterveyteen terveydenhoitajalle voi soittaessa kertoa vain, että on menossa Saturnuksen oppositio Kuulle, ja muutaman päivän lepoloma napsahtaa sen kummemmin kyselemättä. Neptunuksen transiittien aikaan tulee rutiinikutsu tutkimuksiin ja maksakokeeseen.

Eihän tämä oikeasti ihan näin suoraviivaisesti mene transiittien ja planeettaenergioitten kanssa, mutta joskus on hauska kuvitella mitä jos. Millaista sinun mielestäsi olisi elää kuvatun tyyppisessä maailmassa? Nousisiko oma tahto kapinaan astrologiaa vastaan? Millaisia visioita sinulle tuli mieleen, miten astrologiaa voisi hyödyntää yhteiskunnallisesti?

Avainsanat:

4 vastausta to “A:n Maailma”

 1. Pia Says:

  Osui suurinpiirtein täydellisesti… 😉 kaikki… noinhan se on… minä käyn juuri neptunuksen ohituksia… ja tutkimuksia…

  • Tarja Says:

   Neptunuksen mielikuvituksen ja illuusioiden avittamana voisit maalailla meille vaikka minkälaisen Astrolandian? 🙂

 2. Ajatus Says:

  Hauska kirjoitus! Onneksi meillä astrologisen kielen osaajilla on tämä hieno mahdollisuus: katsoa maailmaa sen kiehtovan viitekehyksen kautta! 🙂 Eihän mikään näkemisen tapa sinänsä ole ainoa eikä oikea. Lainaanpa erästä juuri lukemaani kirjaa organisaatioviestinnän johtamisesta, jossa todettiin että tapa nähdä on samalla tapa olla näkemättä. Ihminen voi valita erilaisia silmälaseja, joiden läpi tarkastella maailmaa ja oppia siten siitä paljon enemmän, kuin jos pitäisi ikuisesti niitä samoja laseja päässään.

 3. Rovatar Says:

  Olipas todella hauskasti ajateltu. 🙂

  Niin, mitä jos…
  Työpaikoille valittaisiin synastrian avulla sellaiset henkilöt, jotka kaikki omalla toimillaan saisivat firman kukoistamaan ja pörssiin.
  Ja toiseen taas sellaiset, jotka tulisivat keskenään hyvin toimeen, vaikkei niin näkyvää tulosta tulisikaan, mutta keskinäinen viihtyvyys olisi taattua.

  Ravut ja Kalat hoiva- ja auttamistöihin, johtavan merkin edustaja pomoksi. Kaksonen markkinointiin…jne.
  Kyllä siellä kuitenkin tiettyä ristiriitaa ja haastetta tulisi, eihän niin harmonisia yhteiskarttoja varmaankaan olisi.

  Mutta juuri tuo Ajatuksen lainaus on hieno ajatus.
  Miten sitä oppii ymmärtämään toisen erilaisuutta ja toisten erilaisia tapoja, jos ei kykene näkemään kuin ”omien lasiensa” kautta.
  Siinä sitä onkin haastetta meille kaikille.
  Ja jos ensin oppisi ymmärtämään omaa syntymäkarttaansa ja sitten pikkuhiljaa toisten ja kuitenkin muistaa elää, kokea ja oppia kokemuksistaan, ihan ilman niitäkin. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: