Chironin missio osa 2

Chiron siirtyy illalla kaloihin, 8. helmikuuta ja muutamaa minuuttia ennen kymmentä, viidennessä huoneessa. Tällä kertaa se on lopullista, eli Chiron ei enää peräänny vesimieheen, vaan jatkaa hidasta edestakaista taivaltaan kaloissa.

Chiron kentauri on kaksittainen aivan kuten kalatkin. Molemmissa on kaksi erilaista puolta, kaksi eri suuntaa ja rytmiä. Chironin kaksittaisuus juontaa sen myyttihistoriasta; kentauri parka syntyi sekasikiönä, puoliksi ihmisenä ja puoliksi kentaurina. Tulkinnoissa me nykyään korostamme enemmän ihmispuolta, humaania ja jumalallista, eli Chironin henkistä ja parantavaa puolta. Entäpä eläimellinen kentauripuoli? On nätimpää kertoa tulkinnoissa korkeammista arvoista – me emme nykyään juuri huomaa Chironin sotaan liittyvää puolta, metsästystä ja strategiaa.

Olen miettinyt, että Chironin omat kaksittaiset puolet saattavat näyttäytyä konkreettisemmin ja kipeämmin silloin, kun se kulkee kaksittaisessa merkissä. Eli muuttuvissa merkeissä, kuten nyt kaloissa. Kalat muistuttaa meitä menneestä, jolloin voimme oppia siitä, mitä edellisillä kerroilla on tapahtunut kun on ollut vastaavat aika. Sellainen oli 1911 – 1919, ja tähän ajanjaksoon mahtuu paljon kurjuutta, hätää ja pahuutta; suurvaltojen sotilaallista kilpavarustelua, sotilasliittoutumia ja ensimmäinen maailmansota, Kiinan tasavallan synty, Neuvostoliiton synty ynnä muita vallankumouksia, ja esimerkiksi valtavasti ihmisiä tappanut Espanjantauti. Henkinen puoli kukoisti samaan aikaan esimerkiksi teosofian leviämisenä ja Steinerin erottautuessa liikkeestä omaksi antroposofiakseen.

Edellinen Chironin matka kaloissa oli noin 1960 – 1969 – toinen kuohunta-aika. Se oli kylmän sodan aikaa, Vietnamin sotaa ja kansalaisoikeustaisteluita, poliittisia murhia, Kiinan kulttuurivallankumous ja Israelin kuuden päivän sota. Muistatteko talidomi-kriisin? Mutta aika oli myös valtavaa tietoisuuden laajentamisen aikaa, niin kemiallisesti kuin henkisestikin. Kukkaiskansa omaksui pasifismin ja vaihtoehtoisen tavan ajatella.

Millaisia ajatuksia nousee tätä taustaa vasten, mitä meillä on odotettavissa Chironin ajalta kaloissa? Kun islamilaisessa maailmassa kuohuu parhaillaan, ei voi välttyä huomaamasta samankaltaisuuksia näiden edellisten ajanjaksojen välillä. Esimerkiksi sotilasdiktatuureissa ja kolmannen maailman valtioissa voi nousta tulevina vuosina vallankumouksia. Henkisyys todennäköisesti tavoittaa elämäntapana yhä useampia kun Neptunuskin siirtyy kaloihin. Vaihtoehtoisille elämäntapaliikkeille on kysyntää jo nyt.

Chironille kaloissa on ominaista kollektiivinen syvä henkisyys, joka tavoittaa suuret massat. Yksilötasolla se voi tuoda ajan, jossa pääsemme enemmän sinuiksi sisintä kalvavien elämän mysteerien kanssa. Mitä ovat meissä Jumala, kuolema, seksuaalisuus, tiedostaminen ja tietoisuuden eri tasot, ihmisläheisyys joka tuo todellisen humaanisuuden? Näiden selville ottamiseen on monta vuotta, mutta miksi odottaa – lähdetään matkalle sisimpään jo nyt.

Avainsanat: ,

6 vastausta to “Chironin missio osa 2”

 1. Innali Says:

  Eiköhän me olla matkalla koko ajan….;) ja sisimmässäkin…

  • Tarja Says:

   Väittäisin vastaan 😉 eivät kaikki ole tietoisesti matkalla selvittelemässä sisimpänsä saloja, vaan vähät välittävät ja porskuttavat eteenpäin…

 2. Pia Says:

  Elämän mysteeriä odotellessa 🙂 Sitä siis odotellessa… Chiron, ceres ja saturnus kaloissa… tehden oppositiota plutolle ja uranukselle… saturnus yhtymässä ja neliötä kuulle ja jupiterille… mutta progella kolmiota venukselle… aivan mitä vaan kunhan se on parempaa kuin tämän hetkinen tilanne… 😉

  • Tarja Says:

   Chironin paluuta täytyisi joskus käsitellä. Kun vaan osaisi… ei ole vielä omakohtaista kokemusta, ja tuntuu siltä että sellaisia asioita ei oikein uskalla sorkkia joista ei mitään tiedä. Toki näitä on pohdittu asiakastyössä, mutta se ei ole sama kuin omakohtainen tuntuma.

 3. meimi Says:

  Chironin paluu näyttäis olevan käsillä mun kohdalla. Syntymäkartalla Chiron Kaloissa 2 astetta ja risat. Mä en tiedä, miltä tämän pitäis tuntua, kun samalla Pluto askaroi nousuakselilla, mutta jonkinlainen henkisten asioiden päällekäyminen on ollut todettavissa. Se tuntuu jotenkin oudolta, kun en ole pitänyt itseäni mitenkään henkisenä ihmisenä, pikemminkin jalat maassa-tyyppinä.

  Kaikkein erikoisinta on, kun eilen kävin äitini luona- pirteä mumma 84 vee- niin aloin kyselemään, miksi mun yks täti aina ennen puhui, että ollaan noitien sukua. Mullekin, pikkulikalle joskus sanoi, että kyllä tuokin likka on noitien sukua. Äiti sitten kertoi, että mun paapan sisko on ollut jonkin sortin näkijä ja oikeasti tiennyt asioita. Miksi tällainenkin tieto kerrotaan mulle vasta nyt- tai oikeammin, miksi aloin vasta näin lievänä viiskymppisenä kyselemään tuollaisten asioiden perään? Chironin vaikutustako?

  Olen ollut lievästi sanottuna hämilläni kaikista näistä asioista, joita on nyt vyörynyt päälle. Toivottavasti pää kestää. 😉

  • Tarja Says:

   Olipa ihana kommentti sinulta meimi. Kyllä tuo kuvaamasi henkistymisprosessi hyvinkin vastaa Chironin paluun tunnelmia. Chiron muuten liittyy ennustamiseen, eli kaikenlaisen näkemisen teemat ovat sen kanssa mahdollisesti esillä. Ehkä voidaan ajatella niin, että sinun on ollut aikaisemmin ns. tarkoitus toteuttaa itsestäsi muunlaisia puolia, ja tämä henkisyys on varattu sinua varten vasta nyt, kun sinulla on kokemusta ymmärtää asioita.
   Kyllä se pää kestää, harvoin meille annetaan enemmän kuin on tarpeen 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: