Samantasoisuuksia

Olen ollut viime aikoina innostunut astronomisten tekijöiden huomioon ottamisesta astrologisissa tulkinnoissa. Tiedätte tohkeiluni deklinaatioista ja niiden ylittämisistä, eli näistä villin kortin OOB planeetoista. Deklinaatioihin eli kallistuskulmaan liittyy myös käsitteet paralleeli ja kontraparalleeli.

Tämä juttu olisi helpompi selittää näyttämällä kuin vaikeilla termeillä. Planeetat voivat kulkea kallistuskulmassaan rinnakkaistasossa toisiinsa nähden, ja silloin ne ovat molemmat ekvaattorista katsottuna joko eteläisellä tai pohjoisella puolella. Tätä rinnakkaistasoisuutta avaruudessa kutsutaan paralleeliksi. Kontraparalleeli on tämän vastakkaisuus, eli planeetoilla on tuolloin sama numeroarvo kallistuskulmassa eli deklinaatiossa, mutta ne ovatkin vastakkaisilla puolilla. Toinen on etelässä, toinen pohjoisessa. Jotkut astrologiset ohjelmat ilmoittavat tämän plussina tai miinuksina, toisissa lukee luvun perässä S (=South) tai N (=North).

Vaikka tämä selitykseni ei ihan avautuisi, niin paralleeleja voi silti kurkistaa. Paralleeli merkitään kahtena lähekkäin olevana viivana, ja kontra-paralleeli viivoina, joiden yli on vedetty poikittaisviiva. Orbina pidetään tavallisesti yhtä astetta, ja jossakin lähteissä olen törmännyt 1°12’’ orbiin (asteiden vaihteluväliin), mutta pääsääntöisesti siis rinnakkaisuus on kyseessä silloin kuin deklinaatioaste on sama.

Paralleeli on siis rinnakkaisuus, josta voimme päätellä, että planeetoilla on tällöin jotakin yhteistä ja samansuuntaista tekeillä. Paralleeli on ”melkein kuin” yhtymä, mutta sen luonne ei välttämättä ilmene yhtä avoimesti kuin yhtymän. Paralleelin toiminta voi olla peitellympää, kuin se olisi taustavaikuttaja. Käytän tässä ilmaisuja välttämättä ja voi, sillä paralleeleissa on eroavaisuuksia. Jos planeetat ovat aspektin kautta yhteydessä toisiinsa, on paralleeli tässä tapauksessa voimakkaasti vahvistava tekijä, ja kahden planeetan energian yhteinen voima on näkyvää. Mutta jos planeetoilla ei ole kulmien kautta kosketusta, mutta samantasoinen kulku, näiden planeettojen energia on hiljaisesti samaa mieltä keskenään. Kenties meteliä pitämättä ja kaikenlaista osoittelua välttäen, mutta yhteinen sävel on siellä kuitenkin. Ajatellanpa astrologiassa paljon tutkittua Marilyn Monroen karttaa (helposti löydettävissä astrodatabankista). Auringon ja Pluton välillä ei ole kulmaa, mutta ne ovat paralleelissa. Kyseessä voi olla magneettinen vaikutus, mikä ei vaikuta vallankäytöltä tai manipuloinnilta – mutta koukussa olet.

Kontraparalleeli katsotaan luonnollisesti opposition eli vastakkaisuuden kaltaiseksi, onhan tässä planeetat samassa asteessa mutta vastakkaisilla puolilla. Kontraparalleelia ei pidetä yhtä voimakkaana vaikuttajana kuin paralleelia. Tässä planeetat peilaavat energiaansa toisesta toiseen. Se ei ole samalla tavalla avoin vastakkaisuus kuin aspekteissa oppositio voi olla, vaan kyse voi olla vuorovaikutuksesta ja teemojen pallottelusta, mikä on vaimeata ja hiljaisesti tukevaa tai vahvistavaa. Esimerkiksi Marilynillä Kuu on väljästi oppositiossa nousuakseliin, mutta kontraparalleeli näiden välillä onkin paljon tiukempi. Kontaparalleeli siis vahvistaa Kuun vastakkaisuutta nousulle. Marilynin kartalla Saturnus ja Musta Kuu Lilith (ei asteroidi) ovat kontraparalleelissa, vaikka aspekteissa näiden välillä ei ole kulmaa. Jotakin keskinäistä peilaavuutta ja ehkä tasapainon hakua on alemmuuden tunnon ja oman naiseuden välillä.

Jos siis tutkit omaa aspektitaulukkoasi, se ei ehkä kerrokaan aivan koko totuutta planeettojen välisistä kytköksistä. On olemassa astronominen taso, jonka huomioimalla ja mukaan ottamalla tulkintaan voi monimutkaistaa tulkintaansa. Mukaan tulee enemmän muuttujia, enemmän vaihtoehtoja. Ei tämä ainakaan helpota eikä selkeytä tulkintaa, mutta se voi tarjota sellaisia vaihtoehtoja, joita ei muulla tavoin näe. Ja lopulta voi koittaa ahaa-elämyksien aika, kun huomaa vaimeammatkin planeettojen väliset dynamiikat.

Kiinnostuitko? Jos deklinaatioluettelot eivät numeroina avaudu kertomaan salojansa sinulle, ja haluat silti selvittää omat piilevät apurisi ja peilaajasi, niin ota yhteyttä ja autan eteenpäin.

Onko sinulle paljastunut yllättäviä asioita planeettojen dynamiikasta paralleelien kautta? Jos kartallasi on planeettoja kontaktissa vain paralleelin tai kontraparalleelin kautta, millaiset ovat omat tuntemuksesi – tunnistatko voimien yhteispelin silti?

Avainsanat:

16 vastausta to “Samantasoisuuksia”

 1. meimi Says:

  Juuh, vaikka paralleelit ei ihan avautunutkaan, niitä voi silti kurkistaa! 😉

  Kyllä mä kolmannen lukukerran jälkeen aloin melkein ymmärtämään, ja kun tulostin astro.comista tuon taulukon, luulen olevani oikeilla jäljillä.

  Olenko mä ymmärtänyt oikein, että melkein samoilla lukemilla olis Aurinko, ja tietysti Saturnus, ja aika lähellä Merkurius, ja toiseen suuntaan vielä Mars. Mä en saa näistä ymmärrettävää kokonaisuutta.

  Kontraparalleelissa olisi aika tarkasti Jupiter ja Pluto.

  Olenko mä lukenut edes oikeaa taulukkoa? 🙂

  • Astrologian Taika Says:

   Hienoa! Näyttäisi siltä että olet tulkinnut aivan oikein! Hienoa jos tämä meni näin nappiin ihan kylmiltään 😉

   Sinulla ovat paralleelissa Aurinko Marsiin sekä Saturnukseen, ja myös Merkurius on paralleelissa Saturnuksen kanssa. Merkurius on lisäksi paralleelissa Jupiteriin.

   Merkurius ja Pluto tekevät tätä ”melkein vastakkaisuutta” kontraparalleelia ja Jupiter on todellakin aivan täsmälleen vastakkainen Pluton kanssa, deklinaatioluku on täsmälleen sama, Jupiter miinusta ja Pluto plussaa. Näin tarkkaa 0’00 kontraparalleelia en olekaan ennen nähnyt!

 2. Rovatar Says:

  Nyt en ole kyllä yhtään varma, olenko ymmärtänyt koko asiaa, puhumattakaan sen merkityksestä. 🙂

  Mutta, onko näin, että minulla olisi Auringon ja Venuksen paralleeli?
  Ja lieneekö Auringon ja Saturnuksenkin?
  Myös Kuun ja Marsin paralleeli?

  Konrtaparalleelit:
  Kuun ja Jupiterin? Samoin Marsin ja Jupiterin? Jupiterin ja Uranuksen?

  Nyt, kun selviäisi, olenko osannut laskea oikein…voisi alkaa miettimään noiden vaikutuksiakin..;)
  Kiitos Taika, jos viitsit katsoa, miten nuo minulla menevät.

  • Tarja Says:

   Paralleeleista löysit hyvin Au – Venus, Au – Saturnus, Kuu – Mars.
   Kontraparalleeleissa on Kuu – Jupiter, Merkurius – Mars ja Jupiter – Uranus. Ei tullut minun asetuksilla näkyviin Marsia ja Jupiteria, mutta ne ovat tosiaan deklinaatioluettelossa asteissa niin että olisivat myös kontraparalleelissa — täytyy tarkistaa siis omat asetukset!

   Mars on kontraparalleelissa vestaan, ja muuten astereoideista löysin paralleeleja Ceres – Pallas ja Juno – Ceres.

   Ja sitten mieltämään mitä kaikkea ne voisivat omassa persoonassa näyttää 😉

   • Rovatar Says:

    Kiitos Taika.

    Tuon Au- Venuksen ymmärrän hyvin, kumpikin vielä Kauriissa, samoin Saturnuksen, onhan se Kauriin hallitsija ja yhtyy Aurinkooni.
    Olen aina tykännyt Saturnuksesta..sen ansiosta tulee velvollisuudet hoidetuksi. Vastuut kannettua ja olen hyvin luotettava, jos sitoudun johonkin. Jos jotakin haluan, sen eteen pitää tehdä töitä. Silloin kyllä Saturnus palkitseekin…työn raskaan raatajaa…:)

    Pitääpä tässä vielä mainita, että asteroidi Urania on paralleelissa Merkuriukseni kanssa ja kontraparalleelissa Kuuni kanssa.
    Ilmankos se on aina ( ihan teini-iästä asti) kiinnostanut ja jollain tasolla 😉 sitä ymmärtänyt.
    Tuo Kuuni kun on Kaksosissa, sitä kaivaa kaikkea tietoa, mitä aiheesta löytyy, tutkii hetken ja siirtyy taas uuteen. Pitäisiköhän yrittää syventyä enemmän perusasioihin…?
    Vaan, jos tämä nyt sitten on minun tapani…

    Jatkaa pohtimista… 🙂

 3. Rovatar Says:

  Niin ja jos todellakin olen oikein osannut laskea, olisihan siellä vielä Merkuriuksen ja Marsin kontraparalleeli?
  Pikavilkaisulla asteroideista Ceres ja Pallas olisivat paralleelissa?
  Muitakin asteroidi kuvioita löytynee, mutta ne jääköön siihen asti, kunnes ymmärrän edes suuremmat kuviot. 🙂

 4. Lila Patrikainen Says:

  Aurinko ja Venus näyttäisivät olevan paralleelissa. Mitähän tuosta sanoisi.. Venus kuitenkin nousee syntymäkartalla, eli aika näkyvässä asemassa se on joka tapauksessa.

 5. Pirjo Says:

  Nämä paralellit ja kontraparalellit on todella kiehtovia, kun niihin otaa mukaan vielä kiintotähdet, niin siitä vasta avautuu elämyksiä terveysastrologin tiimoilta. Näitä käytiin Henkisen astrologian kursseilla opettelemassa. Osasit taas kertoa tuon vaikea tajuisen asian melko selkeästi.

  • Tarja Says:

   Mielenkiintoista! Me muutkin haluaisimme tietää mitkä kiintotähdet liittyvät terveyteen!

 6. Innali Says:

  Minulla on
  – Auringon paralleeli Jupiteriin ja
  – Venuksen paralleeli Plutoon.

  Kontraparalleeleja ovat
  – Auringon kp Uranukseen,
  – Jupiterin kp Uranukseen,
  – Merkurius kp Saturnukseen,
  – Venus kp Neptunukseen sekä
  – Neptunus kp Plutoon.

  Melkoisesti piileviä vastakkaisuuksia.

  Kiitos näistä, Taika!
  Jospa siis lähtisi jossain vaiheessa availemaankin…
  Täytyy vähän mietiskella noita :).

  • Innali Says:

   Auringon ja Jupiterin paralleeli on helppo ottaa ajatuksen tasolla vastaan (kartallani noi on oppositiossa).
   Ja Venuksen ja Plutonkin (kartallani kvinkunssi noiden välillä).

   Noi kontraparalleelit tuntuvat olevan vaikeampia avaattaviksi.
   Auringon kp Uranukseen ei tuo ristiriitaa, onhan ne kartallani muutenkin oppositiossa.
   Mutta Jupiterin kp Uranukseen herättää ristiriitaisuutta, noi kaksi ovat kartallani yhtymässä.

   ’Palaa muihin myöhemmin…’

 7. Pallaskissa Says:

  Paralleelikonjuktiot:
  Kuu ja Aurinko 0°15 S-S (eivät tee mitään kulmaa, no, Mannisen luokituksen mukaan ”irtopääpeikko” eli merkkiaspektina kvinkunssi, sikäli tämä voisi hieman tasapainottaa?)
  Jupiter ja Mars 0°06 S-S (kvintiilissä, tukevat siis muutenkin toisiaan)
  ASC ja Ceres 0°06 N-N (ei kulmaa)

  Kontraparalleellit:
  Mars ja Saturnus 0°51 S-N (ei kulmaa)
  Jupiter ja Saturnus 0°57 S-N (oppositiossa)
  Saturnus ja Neptunus 0°32 N-S (oppositiossa)
  Aurinko ja Juno 0°00 S-N (ei kulmaa)
  Kuu ja Juno 0°15 S-N (oppositiossa)

  • Astrologian Taika Says:

   Heh, MM:n irtopääpeikko on astrologisista termeistä kaikkein loistavin 😉 tuo ei minun katsantoni mukaan ole kvinkunssi sieltä haastavimmasta päästä kun ottaa huomioon antiskionit, eli myös varjotasolla on toistensa näkemistä. Ja sitten vielä paralleeli siis tukemassa.

   Onko sinulla mitään kommenttia/tuntoja Junoon tulevista valojen kontraparalleeleista?

 8. Pallaskissa Says:

  Heh, tottakai olen miettinyt miksi juuri Juno, ja noin tiukalla orbilla peräti… Juno on minulla Neitsyessä ja molemmat vanhempani Neitsyitä, ja koin heidän eroon päättyneen avioliittonsa jollakin tavalla hyvin Hera/Zeus -liitoksi. Olen itse naimisissa, mutta suhtautumiseni avioliitto-instituutioon on vähintäänkin monisyinen, esimerkiksi sormuksia meillä ei ole koskaan ollut ja vihkiminenkin tapahtui puolisalaa maistraatissa 🙂

  Junoa pidetään joissakin tulkinnoissa myös seksuaalisuuden kehittymisen arkkityyppinä, ts. itsenäisen naisen kykynä kasvaa oman seksuaalisuutensa tuntevaksi ja sitä ”hallinnoivaksi”. Koen sen kuitenkin noilla aspekteillaan ikään kuin vaativan tasapainottamaan maskuliinista ja feminiinistä minussa.

  Hmm, täytyy tutkailla mitä Aurinko-Juno ja Kuu-Juno -oppositioaspekteista ylipäätään sanotaan..!

 9. tsees Says:

  Ok plutohan ei ole enää planeetta vaan mites tuo nibiru sitte vaikuttaa?

  • Astrologian Taika Says:

   Kyllä Pluto on astrologiassa planeetta. Jos astronomit haluavat pelleillä planeettojen määrityksien kanssa niin se on heidän asiansa. Pluton näkyvyys ja toimivuus on astrologiassa tunnistettuja juttuja.

   Mikä on nibiru? Joku kuiperin vyöhykkeen asteroidi tai planeetta? En ole juurikaan näihin uusiin tekijöihin ehtinyt tutustua, kun vanhojenkin planeettojen kanssa riittää asiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: