Nouseva kriisi

Nyt minulla on identiteettikriisi! Ja se liittyy aikaan! Kyse ei ole Saturnuksen transiitista eikä vanhenemisesta, vaan Auringon nousuista. Taidan olla teille lukijat selityksen velkaa?

Astrologiassa viikonpäivät on nimetty oman hallitsevan planeettansa mukaan. Maanantai on Kuun päivä, tiistai Marsin, keskiviikko Merkuriuksen, torstai ”onnenpäivä” Jupiterin, perjantai Venuksen, lauantai Saturnuksen ja sunnuntai tottakai Auringon oma päivä.

Olen syntynyt Laskiaistiistaina, ja olen aina ajatellut että olen syntynyt Marsin päivänä. Loogista teistäkin? Tulin selanneeksi kaikenlaisia tilastoja kerrankin omasta kartastani astro-ohjelmallani, ja ihmettelin että kuinkas nyt uusi ohjelma tekee virheen. Se näytti että olisin syntynyt Kuun päivänä. Siis EI, koska tiesin että minähän olen syntynyt nimenomaan Laskiaistiistaina. Tästä on aina kerrottu legendaa perheessäni, että kun synnyin, oli ihan kauhean järkyttävä talvikeli ja oli se Laskiaistiistai, ja tullessaan katsomaan minua ja äitiä sairaalaan (silloin ei isiä päästetty synnytykseen mukaan) isäni ajoi ojaan. Eli – oliko minulle valehdeltu etten olisikaan syntynyt tiistaina, Marsin päivänä, vai mistä ihmeestä oli kyse?

Sitten oman logiikkani ontuvuus paljastui minulle. Astrologinen päivä ei vaihdu silloin kuin vuorokausi vaihtuu keskiyöllä. Päivä alkaa silloin kun se alkaa – Auringon noustessa! Yöllä syntyneiden ”päivän” hallitsija onkin se edellisen auringonnousun aikaan valtaan tullut planeetta, eli omalla kohdallani maanantain Kuu.

Olenko minä ainoa hölmö, joka on ollut kaikki nämä vuodet ihan väärässä? Vai oletteko koskaan edes tulleet ajatelleeksi, mikä planeetta on mahtanut olla pomona syntymäsi päivänä? Te joilla on Aurinko kartallanne huoneissa 1 – 4, voitte joutua laskemaan uudelleen kuten minäkin. Jos olette ajatelleet että tiistai kuin tiistai, niin nyt täytyy miettiä uudestaan.

Tulkinnoissa päivän hallitsijaplaneettaa ei ilmeisesti tavata tuoda esille millään lailla. Voisiko sillä kuitenkin olla merkitystä? Kuun alla syntyneissä voisi olla enemmän pehmeyttä ja tunteiden heiluvuutta, Marsin alla syntyneissä aloitteellisuutta, päättäväisyyttä ja kilpailunhalua, Merkuriuksen hallitsemissa kykyä kommunikoida ja ajatella, Jupiterin hallitsemissa suurpiirteisyyttä ja laajakatseisuutta, Venuksen päivänä syntyneissä ymmärrystä kauneudelle, hyvyydelle ja mielihyvälle, Saturnuksen voimien alla syntyneissä pitkäjänteisyyttä ja vakavuutta, ja Auringon säteiden alla syntyneissä iloa, menestystä ja näkyvyyttä. Jos ajattelemme persoonan piirteitä ympyrämallisena viitekehyksenä, voisi tämä päivähallitsijalta tullut ”taipumus” olla siellä uloimmalla kehällä.

Myös tunnit on astrologiassa määritelty omille planeetoilleen. Nämä kiertävät ikiaikaisen Kaldealaisen planeettajärjestyksen mukaisesti järjestyksessä Saturnus, Jupiter, Mars, Aurinko, Venus, Merkurius ja Kuu. Uudet planeetat Uranus, Neptunus ja Pluto eivät kuulu tähän katsantoon, sillä tuntiastrologia on traditionaalista. Se planeetta, joka on Auringon noustessa tunnin hallitsijana, on sen päivän hallitsija.

Haluatko tarkistaa mitkä planeetat ovat olleet hallitsijoina syntyessäsi päivän ja tunnin mukaan? Laita meiliä ja kerro täydelliset syntymätietosi niin vastaan ja kerron.

Tuntuvatko sinusta päivääsi ja tuntiasi hallitsevat planeetat omilta? Koetko että niiden energiat ovat oleellisesti sinua? Ovatko nämä samat planeetat kartallasi keskeisiä?

Mainokset

Avainsanat: ,

21 vastausta to “Nouseva kriisi”

 1. Innali Says:

  Haluaisin toki tietää, mitkä planeetat ovat olleet hallitsijoina, kun synnyin :).

  Olen syntynyt sunnuntaina ja päivän planeettana on siis ollut Aurinko. tai niin olen ajatellut.
  Vaihtuuko se nyt siis Saturnukseen?
  En yllättyisi ;).

  • Tarja Says:

   Näin kävi että ”vaihtui”. Sinun päivähallitsijasi on Saturnus. Toivottavasti tästä ei tule yhtä järisyttävää kriisiä kuin itselleni 😉

   Syntymäsi tuntia hallitsee onnen Jupiter!!

   • Innali Says:

    Ei tule kriisiä.
    Saturnus kun hallitsee koko karttaa, niin saa se hallita päivääkin :).
    Jupiteristakaan en ole ihmeissään; vaikuttaa kovasti muutenkin :).

 2. Emelia Says:

  Heh.. Olen syntynyt keskiviikkona, eli Merkuriuksen päivänä, ja kartallani Merkurius hallisee merkin kautta Aurinkoani, Alasolmua, Plutoa ja Merkuriusta.. Kuitenkin syystä tai toisesta olen aina kokenut nimenomaan Keskiviikot omalla kohdallani aina Epäonnen päiviksi, eli jos asiat voivat mennä minun kohdallani pieleen, ne menevät juuri Keskiviikkona.

  Minä en siis ainakaan koe ”omaa päivääni” mitenkään suotuisana, mutta kyllä se tuntuu…

  Toisaalta olen syntynyt Saturnuksen tunnilla, joten sillä lienee jonkin verran vaikutusta myös. Varsinkin kun Sat on melko tarkasti IC:llä Härässä.

  • Tarja Says:

   Toit hauskan ahaa-elämyksen kun kerroit näistä tuntemuksistasi omasta päivästäsi. Kun minulle hallitsijaksi tulikin Kuu (kaksinkertaisesti, myös tunti) niin tajusin juuri että olen aina ollut maanantai-fani. Viikon alkaminen on ihanaa… olen tästä ollut enimmäkseen hiljaa, koska 99% valittaa maanantaiden ankeudesta 🙂

   • Mai Says:

    Tarja hyvä, minäkin olen aina tykännyt maanantaipäivistä 🙂 Ihanaa aina kun alkaa uusi viikko 🙂 Ja todennut myös, että olen ihan yksin mielipiteeni kanssa. Perjantaista en tykkää ollenkaan.
    Mistäs tiedän mikä se mun päivä ja planeetta on? Sori, lukaisin hätäisesti blogin…

   • Tarja Says:

    Mai, päivääsi hallitsee Kuu ja tuntiasi Jupiter. Mitäs tykkäät 🙂

  • Mai Says:

   Kiitos, tykkään kyllä… ja nappaa niin mun elämääni, hyvässä ja pahassa, olen nyt lähes 24/7 tekemisissä hoitamisen kanssa… nyt vuorossa oma äiti…

 3. Päivi Says:

  Ja minä kun luulin olevani sunnuntailapsi, vaikka olenkin keskiyöllä syntynyt! Saturnus ja lauantai ovat siis sittenkin ominaisempia.

  Keskiyöllä syntyminen aiheutti aikoinaan sen, että katsoin karttaani väärästä päivästä. Olin tietenkin tyytyväinen kuuhun leijonassa, vaikka en sitä omakseni tuntenutkaan. Vasta kalenterin tutkiminen selvensi tilanteen ja sain kuun rapuun, jonka tunnuistin heti.

 4. meimi Says:

  Tästä samasta aiheesta oli juttua astro.fissä, ja siellä nikki esitteli tällaisen linkin
  http://www.astrology.com.tr/planetary-hours.asp
  Siellä on laskuri, missä voi laskea oman syntymätuntinsa hallitsijan. Sen mukaan mun syntymätunnin hallitsija olisi Merkurius. Mitähän sun karttaohjelma kertoo? Ja päivähän on se Saturday…….

  Siitä päivästä en kyllä jaksa sanoa enää mitään, mutta Merkuriuksesta sen verran, että en ole kokenut sitä mitenkään merkittäväksi. Nikki sitten muistutteli, että onhan se IC:n hallitsija ja mitäkaikkea… Lisäksi Merkurius nyt vissiin huutaa huomiota, kun tulin tehneeksi Auringonpaluukartan edelliselle syntymäpäivälleni. Siellä Merkurius on huoneessa 1 monen muun kanssa ja tekee neliötä Jupiterin ja Uranuksen yhtymälle huoneeseen kolme. Kai se jotain huomiota nyt vaatii. ”Hei, olen merkittävä tekijä kartallasi!” ??

  • Emelia Says:

   Heh.. tarkistinpa nyt tuon oman syntymätuntini hallitsijan.. eli Saturnus se todellakin on, mutta jos olisin syntynyt neljä (4) minuuttia myöhemmin se olisikin Jupiter… 😀

  • Tarja Says:

   Sain meimi samat hallitsijat sinulle.

   Merkuriuksesi on ilmeisesti jäänyt alakynteen kun on vastamerkissä ja vastahuoneessa. Helpompi unohtaa kuin alkaa tappelemaan?

   Kiitos linkistä. En itse paljoakaan ehdi selailla nettiä ja löytää sieltä mielenkiintoista / hyödyllistä kun on näitä töitä…

 5. Rovatar Says:

  Mites minulla? Olen syntynyt keskiviikkona ja olettanut että Merkuriuksen hallitsemana aikana…vaan onko näin?
  Päivänä keskiviikko on ihan ok…alku on takana ja edessä häämöttää työviikon loppu ja vapaat. Ei hyvä muttei huonokaan päivä.

  • Tarja Says:

   Marsiksi menivät molemmat hallitsijat. Kun olet syntynyt keskiviikkona ennen auringonnousua, hallitsijaksi tulee edellisen päivän voimaplaneetta eli tiistailta Mars.

   • Rovatar Says:

    Oho! 🙂
    Nyt, kun ajattelee, se voisi ollakkin juuri Mars.
    ja ihan sama kuin sinullakin, täytyy alkaa mieltämään ajatusta uusiksi, kun on pitänyt niin itsestään selvyyteenä tuota Merkuriusta.
    Menikin ajattelun puolelta toimintaan. 🙂

 6. Rovatar Says:

  Raimo Nikulalta lainaus:

  TIISTAI
  Tehtävä
  Vallata lisää tilaa, kilpailla ja viedä asioita eteenpäin. Tiistaina pohjaa on luotu, viikko on jo vauhdissa, sitä ei haittaa maanantaiaamun ankeus, elämänhalun puute tai tympäännyttävä pakkopullan vääntö. Marsin hallitsemat tiistai-ihmiset ovat toimeliaita ja elämään kiinni käyviä.
  Heitä kannustaa kiihtynyt halu saada aikaan jotain kouriintuntuvaa. He kokevat elämänsä vauhdikkaana koska dynamiikkaa on takana. Tiistai-ihminen on kova puskemaan itseään eteenpäin, nauttii kyvystään olla ”etulinjassa” raivaamassa, tunkeutumassa johonkin uuteen.
  Hän voi ottaa riskejä tai hän elää kiireistä, suorituspaineista elämää, joka verottaa fyysisiä voimia. Hän voi haluta elää maskuliinisen roolin läpi tai häntä ajaa henkilökohtainen pätemisen tarve, joka voi olla liian suuri voimavaroihin nähden. Eteenpäin ajava voima on suuri ja voi merkitä jatkuvia epäilyksiä pärjääkö maailmassa vai ei. Häntä kiinnostavat usein tekniikka, mekaniikka, urheilu ja kaikki välineet, joilla voi tuoda lisää tehoa ja painoa omaan olemukseen. Heikkoudet psyykessä liittyvät usein seksuaalisuuteen joko sen ylikorostusten vuoksi tai siksi, että se pursuilee sosiaalisen naamion takaa aiheuttaen skandaaleja tai uskottavuuden menetyksiä. Kolmas vaihtoehto on että seksuaalisuus ei toimi ja muuntuu joksikin muuksi, jossa raaka aggressio pääsee edes vilkkumalla esiin olipa se fyysistä toimintaa tai älyllistä kriittisyyttä. Hänen kuolemansyntinsä onkin suoraan lihanhimo.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:muoWqbYcVdkJ:mypages.sunpoint.net/~raimonikula/weekday.htm+raimo+nikula+viikonp%C3%A4iv%C3%A4t&cd=8&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=firefox-a&source=www.google.fi

 7. untuvikko Says:

  Maanantai on myös minulle ollut aina ”uuden mahdollisuuden”ja ILON päivä (samoin, ihmettelyä muilta) Myös syntymän-kelloaika kuu ja vielä kartallani on kuu hallitsevana (opp.pluto ja 6.huone kalat 27 ast.)

  Huh! Kylläpä natsaa myös poikani kohdalla. Sunnuntain lapsi klo 11 ja risat Aurinko+ Aurinko (parrasvaloissa jo nyt kuin kotonaan…tuleva näyttelijä?)

  Kiitos, aina aukeaa uutta; ❤ kiitos Taika!

 8. Tanita Says:

  Jahas.. Ilmeisesti.. Sunnuntaina, eli aurinko ja 15.25 eli mars,,..Ymmärtääkseni. Molemmat löytyy dc:ltä.

 9. Pia Says:

  No hei… olipa jännä juttu taas… minä olen sit Saturnus ja tunneissa jupiter 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: