Avoin kirje epäilijöille

Täysikuu perjantaina 18. helmikuuta noin puoli yhdeltätoista on yksi tämän vuoden merkittävimmistä täyttymyksistä. Tämä täysikuu on viimeinen merkin viimeisillä asteilla tapahtuvista ja kriittisten asteiden täysistä Kuista. Symboliikassa on alleviivaavaa nyt jos koskaan tunnelmaa. Tämä on syklin päätös, ja sopii odottaa jo tuloksia. Lisäksi Kuu on perigee eli kiertoradallaan kaikkein lähimpänä maata. Sen on huomannutkin jo päiviä ennen täydenkuun hetkeä. Pakkasyöt ovat olleet kirkkaita kuunvalosta ja Kuu on suuri. Kuu on myös syzygy eli linjassa Auringon ja Maan kanssa. Vetovoima on suurimmillaan, vaikutukset mahtavimmillaan.

Kuu tulee täydeksi leijonan viimeisellä asteella. Tällä kohdalla on astrologiassa aivan erityinen symboliikkansa, sillä tämä on kuninkaallisen kiintotähden Reguluksen kohta. Viimeisen asteen kriittisyys tulee tässä aina mahtavuudeksi, voimakkaaksi ja jaloksi. Regulus symboloi näkemistä, sydämellä tuntemista ja tapahtumien hallintaa. Kuu on siis valinnut hyvin täyttymyksensä kohdan, jos ajassa on tapahtuakseen merkittävä kulminaatio. Kun uusi Kuu syntyi vesimiehessä, se viittasi ajatusten haudutteluun. Nyt pitäisi olla valmista – nyt on aika.

Täysikuu tulee meille viidennen ja yhdennentoista huoneen akseleilla. Nämä ovat molemmat myönteisiä ja kevyitä huoneita, joissa huoli ei paina eikä murheita surra. Täysikuu viidennessä huoneessa ja leijonan merkissä voi viitata lapsiin. Sen toteutuminen voi tulla esiin itseilmaisussa; esiintyminen on tämän huoneen tarkoitus.

Auringon kanssa vesimiehessä kimpassa olevat Neptunus, Mars ja Merkurius dominoivat kartan rakenteen kiinteäksi ja ilman elementtiä painottavaksi. Kartan muodon kautta kuitenkin Kuu pääsee vetämään veturia eli ohjaamaan tapahtumien suuntaa. Kartalla nousee kaksonen, ja Merkurius siis hallitsee nousua, vaikka muuten tuntuukin jäävän hiukan takavasemmalle merkityksissä. Merkurius muistuttaa hauskasti astrologiasta, sillä se on yhtymässä Urania asteroidiin, jota pidetään yhtenä astrologian osoittajista. Nousulla on kiintotähti Bellatrix Orionin tähdistöstä. Sen merkitys on menestys, jolla on hintansa. Jotakin kivuliasta omasta psyykestä pitää käydä läpi ja paljastaa heikkoutensa toisille. Bellatrix viittaa pitkään taisteluun ja kovaan työhön, mikä kyllä ajan mittaan palkitsee.

Kartalle tulee muutama tärkeä planeettojen välinen kulma. Aurinko on ohittanut Neptunuksen ja Mars tulee perässä tätä kohti. Neptunuksen vaikutus ajan tapahtumiin on ilmeinen. Se onko kyseessä korkea ja hyvä Neptunus vai alhainen ja vaikea Neptunus, jää myöhemmin huomioitavaksi. Neptunus korostaa herkkyyttä, intuitiota, henkisyyttä ja hyvyyttä kaikkia kohtaan. Ja kuitenkin sen teemoissa ilmenee petoksia, pettymyksiä, luovuttamista ja uhriutumista. Hukkumista vastaan pitää taistella, oli kyse sitten illuusioista, päiväunelmista tai päihteistä. Nyt ei ole sellaisen aika.

Venus on neliössä Saturnukseen, mutta kulmaa helpottaa planeettojen vastavierailu toistensa hallitsemissa merkeissä. Tämä vakauttaa aktiivisesti tunnelmaa ja tapahtumia. Samoin Jupiter lähenee neliötä Plutoon, jollainen oli taivaalla pitkään viime kesänäkin. Muutokselle avautuu mahdollisuus, eikä tämä rajoitu pariin seuraavaan viikkoon vaan kulman vaikutukset ovat pitkällisempiä.

Saabinen symboli täydelle Kuulle avaa teeman täydellisesti. Kirje avoimessa kuoressa. Kyse on luottamuksesta ja epäilyistä. Toisten kunnioituksen voi saavuttaa ja säilyttää olemalla vain täysin avoin. Ajatukset pitää nyt tuoda julki ja julkisiksi. Uskallanko luottaa toisiin vai paljastanko korttini liian aikaisin? Epäily on myrkkyä mielelle, mutta luottamus on kenties vielä vaikeampaa. Täydellinen avoimuus ja rehellisyys toteutuu vain silloin, kun kirjeen sisällä ei ole piilomerkityksiä, kun ajatus on niin konkreettinen ja yksityiskohtainen, että toinen varmasti ymmärtää sen. Tästä on kyse tässä täydenkuun ajassa – leijonakuun itseilmaisusta kommunikoivan kaksosen noustessa.

Paljastusten aika? Onko sinulla kerrottavaa toisille? Mitkä ajan tapahtumat voisivat kertoa tämän täydenkuun tarkoituksesta?

Avainsanat: , , , , , ,

3 vastausta to “Avoin kirje epäilijöille”

 1. indiima Says:

  En ihan ymmärtänyt tuota 5.huoneen ja 11.huoneen juttua… Mutta natalilla mulla on Regulus itse asiassa aika lailla asc kanssa samoilla asteilla. Se nimittäin 28`41. Nyt siis tr kuu siihen päälle, joten aika mehevältä tuntuu tuo täysikuu perjantaina.
  Bellatrix ja Urania jäivät mysteereiksi, en saanut niitä ainakaan astro.comissa lätkäistyä lautaselle.

  • Tarja Says:

   Koetanpa selvittää sitten. Kun täydenkuun hetkelle tekee kartan (Hki koordinaateilla) Aurinko on 11. huonessa ja Kuu vastapäätä 5. huoneessa. Tästä tulee tunnelma ja vaikutukset tänne meille Suomeen yleisesti. Jos asut muualla, sinun täytyy tehdä täydenkuun kartta sinne missä olet.

   Urania asteroidin numero on 30 ja kun syötät sen astro.comissa datasivun alaosassa olevaan laatikkoon, se tulee kartalle. Bellatrix on kiintotähti jota ei taida olla astro.comin suppeassa tähtiluettelossa.

   Nautihan täydestäkuusta nousullasi!

 2. Tuula Maisonlahti Says:

  Osui kyllä taas niin nappiin!
  On ollut kerrottavaa toisille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: