Kalastelua – kolmas siima

Antti Tuisku on poppari, stara ja viihdetaiteilija, joka miltei poikkeuksetta jakaa mielipiteet. Osa ei voi sietää ja osa on hurmiossa. On väitetty, että Tuisku puree vain teinipissiksiin, mutta ei se taida olla totta. Laulajan levyjä myydään ihan liikaa siihen nähden, ja tanssikisan voiton saama huomio kertoo jo laajemmasta kiinnostuksesta.

Tuisku on Aurinkomerkiltään kalat, jonka pitäisi soljua vaikeuksitta porukasta toiseen. Kalat ei muutenkaan ole merkeistä se, joka kiihdyttää erityisesti mielipiteitä mihinkään suuntaan. Jos siis ydinenergia ja keskeisin olemus ei ole syynä tähän kahtiajakoiseen vastaanottoon, niin tutkikaamme syvemmälle.

Mustavalkoisuutta ja ehdottomuutta astrologiassa symboloi skorpioni ja sen moderni hallitsija Pluto. Tämä merkki on kauriin ohella vahvimmin Tuiskun kartalla edustettuna. Pluto on aivan skorpionin alussa ja omassa merkissään on tällä sukupolvella aina vahva tekijä. Saturnus ja Mars ovat väljähkössä yhtymässä skorpionissa, ja näistä siis Mars perinteisen astrologian mukaan omassa merkissään ja voimakas. Saturnus ja Mars likellä toisiaan on aina mielenkiintoinen pari, joka voi olla oikein työstettynä rakentavan tekemisen merkki, mutta haastavana toimintaa rajoittava alemmuudentuntoon liittyvä tekijä. Planeettojen yhtymä voi äärimmillään kertoa heikkoudesta, mitä ei pidetä miehisenä ominaisuutena.

Kauriissa kartalla on molemmat Auringon hallitsijat, moderni Neptunus ja vanha Jupiter, nämäkin väljässä yhtymässä. Kuu on kauriissa ja älyllisessä vesimiehen vaiheessa. Kauriskuu kuvaa yleensä ihmistä, jolla on oma vaatimustaso korkealla, vahva tarve kantaa velvollisuutensa, mutta usein syyllisyydentunnot ja omanarvon alentaminen seuraavat mukana. Vesimiehen vaihe voi vapauttaa tätä heikompaa puolta ajattelun ja pohdinnan kautta tapahtuvaan hallintaan.

Persoonaplaneetat Merkurius ja Venus keräävät tätä vesimiehen teemaa. Merkurius voi olla jopa viimeisellä kriittisellä asteella, ja hyvin myöhäisellä syntymähetkellä Merkurius olisi juuri kalojen puolella. Kumpikin näistä soveltuu Tuiskun persoonaan julkikuvan kautta. Hänessä on jo Aurinko-kalojen kautta ilmaisun herkkyyttä ja taiteellisuutta, mutta hän on myös korostetun ajatteleva ja pohdiskeleva ihminen. Hän on kertonut julkisuudessa avoimesti muutaman vuoden takaisesta kriisikaudestaan, jonka aikana etsi vastauksia elämänkysymyksiinsä mm. kabbalasta ja muusta henkisestä kirjallisuudesta. Kalaihmiselle tällainen henkisyyden etsiminen on luonteenomaista.

Kartta on harvinainen kimppukartta, jossa planeetat ovat keskittyneet tietylle pienelle kartansektorille. Tuiskun kartalta puuttuu selkeä stellium, mikä yleensä on kimppukartalle tunnusomainen piirre. Tosin jokin kartan akseli voisi olla stelliumin osana esimerkiksi jos nousu tai Keskitaivas olisi skorpionissa tai kauriissa kokoamassa väljiä yhtymiä. Kimppukartta tuo esiin omalle alalleen keskittyneitä mestareita, jopa luonnonlahjakkuuksia. Kimppukartan heikkous on siinä, että kartalle jää paljon tyhjiä kohtia, ja aika usein näiden täydentäjiä etsitään toisista ihmisistä.

Feminiinisyys miehen persoonassa voi olla mielipiteitä jakava tekijä. Tuiskun kartalla planeetat ovat asettuneet voittopuolisesti feminiinisiin merkkeihin. Tuisku itse toteaa erässä lehtihaastattelussa: ”Itse ajattelen ja puhun naisten tavoin varmaan liikaakin. Tämä puoleni vielä korostuu, kun olen naispuolisten ystävien kanssa.” Feminiinisyyttä persoonaan naulitseva tekijä on Auringon yhtymä Mustaan Kuuhun Lilithiin (ei siis asteroidi Lilith eikä laskennallinen Dark Moon). Lilith kuvaa naiseuden pimeää puolta, usein pelättyä eroottisuutta, kavaluutta, kostoa, mutta se on myös voimakasta itsenäisyyttä, tasa-arvon syvää kokemista ja vanhaa feminiinistä viisautta. Lilith kuvaa itsellisyyttä ja kertoo ihmisestä, joka tekee oman päänsä mukaan eikä taivu muiden vaatimuksiin. Astrologi Anne Massey on todennut Auringon ja Lilithin yhtymän kuvaavan sisäistä vakaumusta. Feminiiniset astrologiset tekijät eivät toimi yksinomaan naisten kartoilla, vaan ne voivat Lilithin tavoin kertoa miehen kartalla eräänlaisesta sopeutumattomuudesta (osittaisestakin) miehiseen kulttuuriin.

Mitä mieltä olet, voisiko Tuiskun vastaanoton jakautuminen johtua vahvasta naisellisuudesta, jollaisen ilmentämistä ei ole katsottu soveliaaksi meidän kulttuurissamme?

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Kalastelua – kolmas siima”

 1. Ajatus Says:

  Varmasti Tuiskun feminiinisyys on yksi asia, minkä vuoksi mielipiteet jakautuvat. Kalat-laulajista paistaa tietynlainen herkkyys, joka ei kaikkiin kolahda. Jos ajattelee esim. Kurt Cobainia (Nirvana), Joakim Bergiä (Kent), Billy Corgania (Smashing Pumpkins) tai vaikkapa kotimaisia M.A. Nummista tai Martti Servoa, niin kyllähän heissä on tietynlaista erikoisuutta joka saattaa jakaa mielipiteitä. Itse Kalana olen tosin tykännyt kaikista näistä herroista. 🙂

 2. Rovatar Says:

  Itse pidän Tuiskun Antista, ihmisenä mielipiteineen, vaikken niinkään hänen musiikistaan.
  Mutta tuo pitäminen lienee ymmärrettävää, kun meillä kummallakin on Kaurista ja Skorpparia kartoillamme.:)

  Fiksu, eteenpäin menevä ja on selvästi pohtinut asioita, osaten myös sujuvasti ilmaista mielipiteensä.
  Ja sellainen tietty nöyryys hänessä on, kaiken tekemisen ja kunnianhimonkin takana.
  Ja eipäs kartalla olekaan tulen merkeissä kuin Uranus ( ellei sitten akseleilla).

  Tuosta Mars/ Skorppari yhtymästä…lähipiirissäni on kaksi henkilöä, joilla on tuo kuvio myös, toisella samoin kuin Antilla, Skorpionissa, toisella Neitsyessä.
  Neitsyt yhtymän omaava on pitkälle edennyt, ulkomaillakin menestynyt tutkija, toinen taas käytännön alalla hyvin edennyt ammattilainen.
  Kummassakin sellaista keskittynyttä tekemistä, unohtavat melkein muut asiat, kun alkavat toimimaan.

  Antilla Venus Vesimies…ja tekee vielä sekstiiliä Uranukseen… sekin saattanee joidenkin mielissä luoda kuvan hieman erikoisemmasta persoonasta.

  Mutta kuten Ajatuskin, pidän monista Kalat miehistä…:)

 3. Rovatar Says:

  Korjaan siis Mars/ Saturnus yhtymä..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: