Mars ja Aurinko

Halusin tehdä astrologisen analyysin balettitanssija Prima Ballerina Minna Tervamäestä, koska viime aikoina olen törmännyt hänen nimeensä kaikkialla. Kun balettielokuva Black Swan tuli ensi-iltaan, hän kommentoi elokuvan maailmaa (oikeasti baletin ammattilaiset eivät ole kateellisia toisilleen vaan baletin maailmassa vallitsee hyvä yhteishenki, Tervamäen mukaan). Useassa lehdessä on ollut tanssijasta haastatteluja. Mutta ensitanssija on suojannut yksityisyytensä täydellisesti ja wikipedian tiedoissakin hänestä ilmoitetaan vain syntymävuosi. Miten vuoden perusteella saa analyysia aikaan?

Minna Tervamäki on kuvannut itseään vaihtelunhaluiseksi ja uteliaaksi ihmiseksi, joka etsii aina uusia haasteita. Hän on mielestään avoin ja iloitsee uusista asioista lapsellisesti. Lava-esiintyminen on rohkeata, ja ammatillisesti hän on määrätietoinen ja kurinalaisen kova tekemään työtä. Wikipedian tietojen mukaan hän on tanssinut vaativan Joutsenlammen pääosan 27 kertaa. Lisäksi Tervamäki sanoo itsestään, ettei häntä voi lokeroida. Eikä hän pidä itseään romanttisena. Loukkaantumisien aikana, joita tanssijoille tulee väistämättä, hän on kokeillut kaikenlaista kiinnostavaa, kuten laskuvarjohyppyjä. Huumorintajua tuntuu löytyvän, koska hän väittää olevansa adrenaliininarkkari. Motokseen hän on sanonut ainoa varma asia on muutos.

Haastattelujen perusteella Tervamäen persoonaa pystyy jossakin määrin kääntämään astrologian kielelle. Vaihtelunhaluinen ja utelias liitetään kaksoseen, samoin kuin avoimuus ja iloisuus. Muuttuvan laadun painotusta voisi olettaa olevan hänen kartallaan. Rohkeuden, huimapäisyyden ja adrenaliinin voi yhdistää Marsiin.

Sitten löysin sattumalta netistä vanhan haastattelun, missä syntymäajaksi tarkentui kesäkuu 1968. Kaksonen! Tai jos Tervamäki on syntynyt Juhannuksen jälkeen, hän voisi olla rapu. Millainen oli taivas tuon vuoden kesäkuussa?

Hitaat planeetat saamme ainakin karttaan paikoilleen. Pluto on 20° neitsyttä, Neptunus 24° skorpionia ja Uranus 25° neitsyttä. Saturnus liikkui 22° – 24° oinasta eli alennusmerkissään, mikä tuntuu ristiriitaiselta tanssijan persoonaan nähden. Kurinalaisuus ja kova työnteko on kuitenkin jostakin löytynyt. Jupiter oli joko leijonan lopussa tai aivan neitsyen alussa. Tekisi mieli veikata Jupiteria Regulus kiintotähdellä, leijonan viimeisessä asteessa. Kuka tahansa ei pääse Suomen ensimmäiseksi Prima Ballerinaksi, mutta Jupiter Reguluksella –ihminen voisi päästä.

Persoonaplaneetat Aurinko, Merkurius, Venus ja Mars ovat olleet kesäkuussa suurimmaksi osaksi kaikki kaksosissa. Tämä selittäisi voimakkaan kaksosmaisen vaikutelman. Aivan kuun alussa Merkurius oli ravussa, mutta sekin voisi sopia esiintyvälle tanssijalle, taiteen ilmentäjälle hyvin. Kuun alussa Venus oli 5° kaksosia, Aurinko 10° ja Mars 16°, ja pidemmälle mennessä näiden planeettojen stellium tiivistyi. Eikö sellainen olisi kuvaava balettitanssijan kartalla? Kaksosmaista perhosen keveyttä, Marsin ja Auringon yhtymästä silti fyysistä voimakkuutta, ja Venus vahvistamassa olemuksen taiteellisuutta.

Voiko balettitanssijalla olla perääntyvä Merkurius? Planeetta nimittäin oli vain viisi kesäkuun ensimmäistä päivää etenevä ravussa ja perääntyi sen jälkeen koko kuukauden. Kyllä minun mielestäni voisi hyvinkin olla. Perääntyvälle Merkuriukselle on ominaista tarkistaminen ja hiominen, ja mitä muuta tanssi on kuin liikesarjojen loputonta viilaamista. Jos Merkurius olisi ehtinyt perääntyä esimerkiksi kaksosiin sekin, olisi kartalla melkoinen kaksospainotus. Esimerkiksi kuun puolivälissä Merkurius viimeisellä kriittisellä asteella, ja Venus, Aurinko ja Mars aina kahden asteen etäisyydellä toisistaan. Myös Auringon merkinvaihdon aikaan tulisi mielenkiintoisia karttoja, koska kaikki Aurinko, Venus ja Mars olivat samalla kriittisellä viimeisellä asteella yhtä aikaa, samoin kuin ravun nolla-asteessa.

Varjokarttaa ja sen tuomia lahjakkuuden potentiaaleja ajatellen on oikeastaan sama, olisiko persoonaplaneettojen sijainti kaksosissa vai ravussa, koska nämä ovat antiskioneissa ne toisensa näkevä merkkipari. Jos on paljon kaksosvaikutusta, se on samalla piilevää rapumaisuutta eli taiteellista herkkyyttä. Ja jos ravun ominaisuudet olisivat pinnalla, kaksosen piirteet nousisivat piilevän lahjakkuuden kautta esiin. Itse kallistuisin kuitenkin kaksos-stelliumin kannalle sen perusteella, miten Tervamäki itse persoonaansa kuvaa.

Kuun sijainti on tottakai oikeastaan mahdoton määritellä. Mitä pitäisitte vesimies-Kuusta vastapäätä Jupiteria? Tervamäki on korostanut olevansa epäromanttinen. Jupiterin vastakkaisuus voisi tuoda häntä Kuun kautta julkisuuteen. Vesimies-Kuu vastaisi myös sitä, ettei häntä voi lokeroida. Hän voisi tämän kautta kokea voimakasta henkilökohtaista erityisyyttä. Allaolevassa harjoituskartassa laitoin nousun neitsyeen, korostamaan ammattimaisuutta ja loogisuutta (ei-romanttinen) ja silloin Uranus olisi leimaamassa minäkuvaa omaehtoisuudellaan. Pluto nousulla toisi vahvan tarpeen säilyttää minuus privaattina, ja se voisi yhdessä neitsyen merkin kanssa näkyä myös ballerinamaisen pienenä olemuksena. Neitsytnousu kertoisi myös harjoitusrutiinien suorittamisen helppoudesta, ja myös itsekriittisestä asenteesta, jollainen tanssijalla omien sanojensa mukaan on. Neitsytnousuinen ihminen on yleensä kurinalainen, ja tämä korvaisi Saturnuksen heikkoa asemaa kartalla.

Hypoteettinen kartta Minna Tervamäelle

Mistä tulee voimakas Mars-vaikutteisuus? Sen lisäksi että Mars on vahva stelliumissa ja Auringon lähellä muovaamassa ydinolemusta fyysiseksi ja rohkeaksi, Mars olisi tällä kesäkuun puolivälin kartalla OOB eli kallistuskulmansa ylittänyt, erityislahjakas ja toteutumista vaativa planeetta. Mikä tyydyttäisi tällaisen Marsin tarpeita? Rohkea kokeilu, vaativien fyysisten haasteiden vastaanottaminen, adrenaliininarkkaus. Kannattaa laittaa myös merkille Kuunsolmu oinaassa, Marsin hallitsemassa merkissä. Kyllä tämä viitteellinenkin kartta kuvaa jo aika hyvin Prima Ballerinaa.

Harjoituskartalle tulee kaksinkertainen Yod-kuvio, joissa kärkinä ovat Neptunus ja Uranus. Miten sinun mielestäsi nämä planeetat näkyvät Tervamäen olemuksessa tai ammatissa?

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: