Kriisiapua Portugalille

Varsin odotettu uutinen oli Portugalin talouden romahtaminen kädenojennuspisteeseen EU:n yhteiselle tukipussille. Muistelen kirjoittaneeni tänne blogiin jossakin vaiheessa epäilyksiäni Portugalin sinnittelystä, mutta kun en juttua tähän hätään löytänyt blogista niin on se voinut olla vain ajatuksissani (Nyt kun Neptunus kulkee kaloissa, en voi olla varma mistään onko se tapahtunutta vai kuvitelmaani).

Olisin mieluusti pitäytynyt Portugalille tehdyssä vanhemmassa karttahahmotelmassa vuodelta 1143, mutta transiittien kannalta toimivammalta näyttää uusin kartta vuodelta 1974. Tällä kartalla on tekijöitä johtavien merkkien alussa, Pluto vaa’assa ja Saturnuksen ja Marsin yhtymä ravussa. Nämä planeetat ovat olleet kovassa transiittien ristitulessa, ja ovat edelleenkin. Pluto tulee perääntymään vielä hyvin lähelle neliökulmaa Plutoon, ja oinaan alusta Uranus järisyttää neliöllä Saturnuksen rakenteita, pakottaa Marsia toimimaan ja vastakkaisuudella Plutoon kaivaa esille muutosta. Saturnus ylitti nousuakselin ja Pluton muutamaan kertaan viime vuonna, ja tämä syklinvaihdos on tuskin mennyt jälkiä jättämättä.

Portugal vuoden 1974 kartta ja transiitit 6.4.

Portugalille tulee Kuunsolmujen paluu tänä vuonna, elokuun lopussa (todellista solmua käytettäessä). Tälläinen merkitsee uuden syklin alkamista, erilaista vaihetta ja uuden suunnan ottamista. Tämäkin seikka kertoo siis muutoksista, joita maassa täytyy tehdä. Voimat näyttävät kovilta Kuunsolmujen paluun aikaan, sillä Pluto on neliössä Plutoon ja vastapäätä Marsia, ja Uranus neliössä Marsiin ja vastapäätä Plutoa. Toivottavasti muita katastrofeja ei ole luvassa maalle kuin taloudellisia.

Pluto tekee kulmaa myös Auringolle härkään, ja haluaisin nähdä kolmion muutoksen askeleina kohti parempaa. Pluto voi tarjota parempaa, vaikka prosessi käytäisiin vaikeimman kautta. Portugalilla näyttäisi olevan aika puolellaan, sillä Jupiter on tulossa kohti sen Aurinkoa.

Uudella Portugalin kartalla näkyvät pimennyksetkin. Viime Talvipäivän seisauksen Kuunpimennys tuli Saturnukselle ja Keskitaivaalle. Lisää on tulossa, sillä ensi talvena joulukuussa pimennys tulee kaksosiin Kuun ja Kuunsolmun väliin. Tämän hankalampaan kartan kohtaan pimennys ei enää voi tulla, ja se osoittaa samaan suuntaan kuin Kuunsolmujen paluukin; esiin nousevia asioita, kriisiä ja muutosta.

Astrologian täsmällisyys jaksaa hämmästyttää. Portugal pyysi laina-apua, kun Merkurius oli lähtenyt perääntymään hyvin läheltä maan Merkuriusta oinaassa, ja kun hyväntekijä-auttaja Neptunus tuli kalojen alkuun maan Junolle, sopimusten asteroidille. Kysymykseksi jää, kumpi ei näe kaikkea tästä sopimuksesta, EU vai Portugal.

Meillä kriisiavun antaminen EU maille on näin vaalien alla poikinut vilkasta yhteiskunnallista keskustelua puolesta ja vastaan. Millaisia astrologisia perusteita antaisit rahoittamiselle tai sen kieltämiselle? Keskustellaan siis ennemmin astrologiasta kuin politiikasta.

Avainsanat: , , , ,

Yksi vastaus to “Kriisiapua Portugalille”

  1. marjutska Says:

    Kartasta tuli ekana mieleen loiseläjä, joka mielellään laiskottelee ja pysyttelee pois fokuksesta, on ehkä onnekaskin. Töitä kyllä ollaan valmiit paiskimaan, kovastikin – mutta mieluummin ei.
    Täytyy muistaa että Portugal on käynyt kovan taistelun neilikkavallankumouksen jälkeen päästääkseen jaloilleen ja tullakseen EU-kelpoiseksi. Paljon sinne onkin rahaa pumpattu ja maa on kovasti kehittynyt. Vähän kuten kehitysmaissa, ansiotta saatu raha laiskistaa ja opitaan temput kuinka sitä saadaan helposti lisää.
    En jättäisi raha-asioitani tällaisen ihmisen hoidettavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: