Kovat starat

Tämä juttu ei olekaan julkkisastrologiaa, vaan nimi johtaa harhaan. Nyt tarkastellaan muutamaa kiintotähteä. Perinteisessä astrologiassa kiintotähtien tulkitseminen yhdessä näkyvien planeettojen kanssa oli itsestäänselvää, ja on mukava että tähtöset herättävät yhä enemmän kiinnostusta nykyäänkin, enimmäkseen Bernadette Bradyn työn vuoksi.

Kiintotähdellä on merkitystä omalla kartalla vain silloin kun se on yhtymässä, vastakkain tai paralleelissa (samassa tasossa) planeetan kanssa. Auringon ja Kuun kanssa olevat kiintotähdet ovat kaikkein merkittävimpiä, ja kontakteista yhtymä on käytännössä se, jota tulkitaan. On väitteitä, että myös neliöt toimisivat, mutta itse en toistaiseksi ole näitä ottanut huomioon. Toinen alue, missä kiintotähti korostuu, on sen sijainti akselilla. Nousulla oleva tähti voi olla toisia merkittävämpi, mutta periaatteessa kaikki akselit ovat tässä suhteessa yhdenveroisia. Paracelcus on todennut, että ruumis on elementeistä, sielu tähdistä ja henki Jumalalta. Tätä voisimme pitää johtotähtenä kun mietimme kiintotähtien merkitystä persoonassa ja tapahtumissa.

Kiintotähdet siirtyvät hitaasti eteenpäin. Jotta osaisitte arvioida, onko tiedän kartallanne seuraavissa tärkeissä kohdissa planeettoja tai akseleita, laitan asteet 1.1.1950 ja missä kohdassa kiintotähti on nyt.

Kiintotähdistä on neljä tähteä ylitse muiden, eli Kuninkaalliset kiintotähdet. Näistä olen Regulusta käsitellyt jo aikaisemmin. Reguluksen asteet ovat 29’08 ja 29’59 leijonaa.

Aldebaran on Arkkienkeli Mikaelin tähti ja idän vahdiksi kutsuttu. Se on härän vasen silmä Härän tähdistössä. Aldebaran on Marsin kaltainen tähti, eli sen vaikutus on aktiivista, energistä ja rohkeaa, mutta joissakin oloissa myös sotaisaa ja väkivaltaista. Tämän tähden ominaisuuksia ovat kunnia, viisaus, rohkeus, energia ja kunnianhimo. Se liitetään käsiin ja sormiin. Aldebaran voi houkutella vaarallisia vihollisia. Aldebaranin asteet ovat 9’05 ja 9’56 kaksosia.

Antares on Arkkienkeli Orielin tähti ja se on lännen vahti. Se on skorpionin sydän Skorpionin tähdistöstä. Antares on Marsin ja Jupiterin kaltainen tähti siten, että siinä on Marsin energia, jota sävyttää Jupiterin hyväonnisuus ja liioittelevuus. Antaresin piirteiksi on luonnehdittu impulsiivisuus, päättäväisyys, rohkeus ja konfliktit. Sen sanotaan antavan levottoman ja myllerryksiä täynnä olevan elämän. Antares nostaa esiin yllättäviä tapahtumia. Se koskettaa myös vaaraa, väkivaltaa ja sotataitoja, mutta kenties kaikkein suurin vaara tässä tähdessä on itsensä (asioiden, tapahtumien, taitojen) tyhjäksi tekeminen. Antaresin asteet ovat 9’03 ja 9’55 jousimiestä.

Fomalhaut on arkkienkeli Gabreilin tähti ja se on etelän vahti. Se on kalan suu Kalojen tähdistössä. Fomalhaut on Merkuriksen ja Venuksen kaltainen siten, että se saa Merkuriuksesta vaihtuvuutta ja opinhalua sekä Venuksesta hyvyyttä ja suotuisuutta. Fomalhaut on onnekas ja vahva, mutta onni voi vaihdella myös epäonneksi. Siihen liitetään oppimiskyky, kova työ ja nimensä kuolemattomaksi tekeminen. Fomalhautin sanotaan kohottavan sen, mihin se liittyy. Fomalhautin asteet ovat 3’09 ja 4’01 kaloja.

Kenen kartalla on kuninkaallisia?

Avainsanat:

10 vastausta to “Kovat starat”

 1. Pia Says:

  Läheltä liippaa… aurinko 28 astetta leijonaa ja kuunsolmu 10 astetta kaksosia 😉

 2. Virpi Says:

  Kiitos taas Tarja mielenkiintoisesta avauksesta!

  Itselläni ei ole kun yläsolmu 0’16, Pallas 4’37 ja aurinko 10 Kaloja mutta sen sijaan pojallamme on erittäin mielenkiintoisia yhteyksiä kiintotähtiin.

  Hänellä on ASC 9’10 kaksosia ja siis DESC 9’03 jousimiestä. Täten hänelle sattuu asecendentille ALDEBARAN ja descendentille ANTARES !

  Hänelläkin alasolmu 0’31 Kaloja, Pallas 4’22 ja venus 8’49 Kaloja joten lähellä myös FORMALHAUD, mutta kysyisinkin että kuinka iso orbi sallitaan?

  Miehelläni taas on MC 27’21 leijonaa, joten aika lähellä REGULUS? Tietäääkseni hänellä on Egyptin ajoilta hallitsijaelämiä.

  Wau, mielenkiintoista ! Ja tuo että Paracelcus on sanonut että Sielu tulee tähdistä, niin siinä olen samaa mieltä.

 3. Virpi Says:

  Tarkoitin siis että DESC 9,10 joukkaria tuossa edellä mutta senhän varmaan ymmärrätkin. Eli onhan tuossa orbia 7 sekuntia Antaresiin ja 5 sekuntia Aldebaraan. Onko se liikaa?

 4. meimi Says:

  No ensin katsoin yhtymät, ja Auringon kanssa aika lähekkäin on ollut ja yhä lähestyy Antares. No sitten katsoin oppositiot. No jopas. Aldebaranhan on ihan vastapäätä Antaresta ja Aurinkoani.

  Niin ja Regulus alkaa olla yhtymässä Uranukseen. Mahtaako sillä olla kovin suurta merkitystä, vai katsotaanko vain kontaktit persoonallisiin planeettoihin?

  Paralleeleista en jaksanut ottaa selvää. Voiko päätellä niin, että Aurinko ja Antares, kun ovat melkein samassa asteluvussa, niillä olisi sama deklinaatiokin? Silloinhan Antares olisi paralleelissa Saturnukseen. Vai olenko ihan hakoteillä? Näkyyköhän kiintotähtien lukemat astro:comissa?

  Emmä nyt kyllä näin äkkiseltään viikon yövuorojen jälkeen saa näistä otetta. Pannaanpa hautumaan.

  • Tarja Says:

   Uranuksella ja Reguluksella on kaksinkertainen linkki, yhtymä ja paralleeli. Voihan silläkin jotain merkitystä olla. Tärkeimpiä on kuitenkin ne Aurinko, Kuu ja akselit.

   Aurinko ei ole samassa tasossa Antaresin kanssa, vaikka yhtymässä ovatkin. Deklinaatio voi olla hyvinkin eri, vaikka asteluku sama. Eli ei tullut myöskään paralleelia Satkuun.

 5. Fiine Says:

  Minulla Vesta leijonaa 29`04. Aika lähelle natsaa Regulukseen. Kauemmas s menee Fomalhautin asteet, kun minun Ceres on Kaloja 2,40. Huoneiden kärkiä on jousimiehessä ja kaksosissa 10`49, mut niitä ei varmaan lasketa.

  • Tarja Says:

   Minun ohjelmani ainakin noteerasi Ceresin ja Fomalhautin yhtymän. Huoneiden kärkien huomioon ottamista epäilen suuresti, tai en ainakaan ole lukenut mitään tätä tukevaa kiintotähdistä.

 6. Virpi Says:

  Tuossa tietenkin vaikuttaa se milloin on syntynyt. Kiiintotähti näyttää liikkuvan vajaan asteen esittämässäsi ajassa 1950-2011 joten ihan tarkkoja tietoja ei saa.
  Tyhmä kysymys mutta milloin planetat ovat paralleelit? En ymmärtänyt ohjettasi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: