Mukavuuden aika

Aurinko siirtyy tänään 20. huhtikuuta härkään reilun vartin yli puolenpäivän. Aurinko pääsee siirtymään uuteen merkkiin siis lähellä Keskitaivasta kymmenennen huoneen puolella. Huomasitte varmaan, että tämä oinaan ajan hektinen kiireisyys teki minulle tepposet. En usko kuitenkaan, että härät tästä myöhästymisestä pahastuvat; härkäihmiset ovat hötkyilemätöntä sakkia. Härät olisivat arvostaneet, jos olisin ottanut kaksi ylimääräistä päivää tätä artikkelia varten ja tehnyt sen huolellisesti. Nyt kuitenkin taas vain raapaistaan, siitä pitävät huolen monet planeetat yhä oinaan puolella; Uranus, Merkurius, Mars ja Jupiter.

Ajan tunnelma pysyy edelleen johtavana ja tulen elementin hallitsemana. Meillä Aurinko kuitenkin taitaa näyttää jo tyynemmän jakson tuloa. Aurinko itse hallitsee siirtymäkarttaa, jonka nousulla on siis leijona. Siirtymäkin tapahtuu Auringon omalla tunnilla. Aurinko on samassa tasossa, paralleelissa, taivaalla kiintotähti Reguluksen kanssa, joka on näitä kaikkein mahtavimpia tähtiä. Kyllä tässä Aurinko pääsee loistamaan.

Auringolla on poikkeuksellisen vähän kulmia toisiin planeettoihin. Aurinkoa hallitseva Venus, vielä pikkuhetken ylennyksessään kaloissa, on aavistuksen haasteellisessa puolikuusiossa tähän. Neptunuksen sekstiili tuo tunnelmaan oman mystisen, henkisen ja esteettisen lisänsä, mikä erityisesti tuo ajan henkeen rauhoittavia, jopa passivoivia, tekijöitä. Neptunuksen kulmassa on oma piilevä harminsa, sillä Aurinko ja Neptunus ovat taivaan vastakkaisuustasossa keskenään, eli kontraparalleelissa. Neptunuksen helppo kulma voi siis olla hämäystä ja johdattaa harhaan. Pikkuhiljaa Auringon kolmiokulma Plutoon alkaa vahvistua, mutta ei tästä ole syytä kenenkään hätääntyä. Voimaa on tarjolla Pluton kautta.

Uuteen merkkiin siirtyessään Aurinko tulee samaan kohtaan kiintotähti Mirachin kanssa. Mirach kuuluu Andromedan tähdistöön ja se ilmentää feminiinistä vastaanottavaisuutta ja hedelmällisyyttä. Tähden olemus on nuoren neitsyen ja henkii myötämielisyyttä, jopa mukavuudenhalua. Mirachin teemat ovat hyvin yhteensopivia härän kanssa; feminiininen voima, kauneus, taide, estetiikka ja intuitiivinen vastaanottavaisuus.

Kartan muista teemoista merkittävin voima on Saturnuksen vastakkaisuus Merkuriukseen, kummatkin perääntyvinä, eikä Mars ole kaukana Merkuriuksesta. Vastakkaisuus rakentuu väljästi T-ristiksi näiden neliöistä Plutoon. Ajassa säilyy siis edelleen vastakkainasettelut ja vääntö. Jousimieheen siirtynyt Kuu tekee kolmiota Uranukseen, ja tästä tulee ajan henkeen räväkämpi ja reippaampi teema, mikä saattaa tarjota yllätyksiäkin. Vahvaa aikaa tämä härän jakso ounastelee, sillä kartta on edelleen lastattu voimakkailla planeetoilla: Saturnus ylennyksessään, Venus ylennyksessään ja Mars omassa merkissään.

Siirtymäkartan Saabinen symboli on Kirjekyyhky. Tämä on vahva ja positiivinen merkki siitä, että suunta on hallussa ja tarvittava tieto päämäärän saavuttamiseksi on taattu, jopa valaistumisen kautta. Kirjekyyhky näyttää yleensä hyviä uutisia.

Millainen vuosi on tulossa Aurinko-härille? Pluton kolmio rassaa joitakin merkin alkupään henkilöitä muutoksen haasteillaan, mutta kolmion toteutumisessa on sujuvuutta, joten uskon että moni härkä pääsee nyt uusille urille elämässään. Kun muutoksen idean ottaa sydämeensä, ei se kenties ole vaikeaa, vaikka härkää pidetäänkin eläinradan muutosvastaisimpana merkkinä. Mars tuo aktiviteettia 11. toukokuuta lähtien, ja Merkurius ja Venus tulevat joukon jatkoksi muutaman päivän perästä. Varsinainen tähtihetki härän alkuasteilla Auringon omaaville koittaa Jupiterin kautta kesäkuun alkupuolella, kun Jupiter siirtyy koko loppuvuodeksi härkään. Tästä saattaa olla hyvää ja mukavaa tarjolla aivan kaikille härille, mutta ennenkaikkea heille, joiden Aurinko on ensimmäisessä kolmanneksessa merkkiä ja Merkuriuksen hallitsemalla dekanaatilla. Ja aivan loppu-asteiden härät saavat vielä kerran maistaa Neptunuksen neliötä syksyllä. Estetiikkaa, henkisyyttä ja hyvyyttä on yhä tarjolla. Ensi keväänä loppujoukko häristä saa sen taivaallisen joulupukin, Jupiterin kulkemaan Aurinkonsa yli. Kerrassaan mainiota, eikö totta?

Lämminhenkisiä Auringonpaluita kaikille härille!

Avainsanat: , , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: