Olisiko astrologiasta tyylikonsultiksi?

Näkyykö oma pukeutumisen tyyli astrologiselta kartalta? Voisiko kartan rakenteesta saada jopa vinkkejä, miten korostaisi parhaita puoliaan? Karttaa tulisi ensisijaisesti katsoa kokonaisuutena, mutta on joitakin tekijöitä, jotka kertovat pikkuisen enemmän pukeutumisen maailmasta kuin toiset kartan osaset. Aurinkomerkkiä voi katsoa, mutta tähän ei kannata jäädä kiinni kovin pitkäksi aikaa. Kuu saattaa olla ihan yhtä tärkeä tekijä. Venus kertoo mieltymyksistä, valinnoista ja arvostuksista, joten Venuksen kautta yleensä tapahtuvat hankinnat vaatekaappiin.

Tutki hetki Auringon, Kuun ja Venuksen suhdetta toisiinsa. Löytyykö näistä yhteistä nimittäjää? Ovatko ne maskuliinisia vai feminiinisiä, tai osuneet saman elementin merkkeihin? Nämä tekijät voivat ohjata linjaa. Onko jokin näistä planeetoista korostuneempi ja vahvempi kuin toiset, tai onko toisaalta Aurinko, Kuu tai Venus hiukan hankalassa sijainnissa kartallasi?

Toiset astrologit katsovat pukeutumisen kuuluvan toiseen huoneeseen (resurssit) ja toiset kuudenteen huoneeseen (arkielämän rutiinit). Katso merkkejä näiden kärjillä ja mieti, miten keskeisiä nämä huoneet ovat kartallasi. Olisiko Aurinko, Kuu tai Venus näissä huoneissa kartallasi?

Nousuakselin osuutta ei voi ohittaa, sillä sen kautta annat itsestäsi vaikutelman ulospäin. Taas pitää pohtia, miten nousun merkki, ja sen läheisyydessä olevat planeetat sopivat kokonaisuuteen. Jos Aurinkosi on nousulla, olemukseesi tulee hitunen leijonamaisuutta siitä huolimatta missä merkissä akseli ja Aurinko ovat. Jos nousuakselin lähellä on Uranus, se voi antaa vesimiesmäisiä piirteitä pukeutumiseen, aivan samoin kuin Saturnusnousuiselle kauriin piirteitä, jne.

Kun olen seuraavassa pohtinut kunkin merkin osalta tyylin teemoja, nämä eivät tarkoita yksinomaan Auringon merkkiä. Näitä saattaa voida soveltaa niin Kuun, Venuksen, huoneiden kuin nousunkin kautta. Meistä kukaan tuskin pukeutuu täsmällisesti saman muotin mukaisesti jokainen päivä. Eri merkkien yhdistelmästä tulee oma yhdistelmäsi, mistä nappaat itsellesi sopivat tekijät. Pukeutumisvinkit on ajateltu enimmäkseen naisille, miehet joutuvat nyt soveltamaan enemmän itse. Valmis kokeilemaan?

Oinaan ydinjuttu on itsevarma ja rohkea tapa kantaa vaatteensa, oli yllä sitten mitä tahansa. Reippaus, räväkkyys ja hauskuus voivat johtaa valinnoissa. Oinaaseen liitetään pää, ja silloin asusteet valitaan sen mukaan; hiuskoruja tai jopa lisäkkeitä, hatut ja huivit sekä pannat ovat oinaan piste iin päälle. Oinaaseen liitetyn punaisen värin ei tarvitse olla paloautonpunainen koko asu, vaan pieni yksityiskohta riittää, kuten tulipunainen kynsilakka tai huulet.

Härkä on esteettinen, sensuelli ja pehmeä niin sävyissä kuin kankaiden pinnoissa. Härkä nauttii mukavuudesta eikä siedä karkeita, tyköistuvia materiaaleja tai malleja. Maanläheisyys on usein vahva linja, mutta se on samalla aina kaunista. Kaulan ja niskan seudun linjat ovat härän juttuja, joko paljastaen tai piilottaen. Huivit ovat härän asuste, ja hän voi pukeutua myös tuoksuun, symbolisella tasolla.

Kaksonen on värikäs ja vaihtelunhaluinen. Värejä voi olla laidasta laitaan, tyylejäkin monia. Monet kaksoset ovat erittäin trenditietoisia ja omaksuvat uusimmat villitykset nopeasti. Kaksosen kuuluu näyttää nuorekkaalta, siis ei koskaan tätityyliä tälle merkille. Sormukset, korvakorut ja rannekorut ovat kaksosen asusteet, eikä näiden tarvitse olla vimpanpäälle yhteensopivia. Kullakin korulla voi olla oma viestinsä tai tarinansa.

Olette varmaan kuulleet ravun panssarista? Epävarma rapu verhoaa itsensä kaapuihin, itsevarma voi olla kepeän naisellinen, romanttinen tai jopa hempukkamainen. Ravulle on tärkeätä tuntea olonsa hyväksi vaatteessaan, ja siksi valinnat ovat lopulta hyvin yksilöllisiä. Kesäinen keveys sopii heille yleensä hyvin. Tyypitellyimpiä rapujuttuja ovat helmet, pitsit ja essut, mutta nämä eivät takuulla sovi kaikille.

Leijona pukeutuu dramaattisesti ja näyttävästi ollakseen joka hetki valmis toisten huomion keskipisteeksi. Leijonatyyppi korostaa mielellään hiusten näyttävyyttä, oli tehokeinona sitten kampaustyyli tai blondi raita. Kultakorut yhdistetään leijonaan. Leijona tahtoo olla tyylikäs, eikä halua kantaa synkkää säkkiä yllään, ellei sitten kerätäkseen siinäkin asussa huomiota.

Neitsyen tyyli on siisti, vaatimaton, asiallinen, tilanteeseen sopiva ja yksinkertainen. Helppohoitoiset, rypyttömät ja nyppyyntymättömät vaatteet sopivat neitsyille. Värimaailma kulkee yleensä siellä huomiota herättämättömissä perusväreissä; tummahkot siniset, maitokahvi, luonnonvalkoinen. Neitsyen asuste on vyö, ja kassit tarpeellisia kuljettamaan välttämättömiä tavaroita aina mukana.

Vaaka on pukeutujien klassikko, tyyliä ja kauneutta korkealle arvostava. Sävy sävyyn sopivat 40-luvun tapaiset housut ja neulepusero ja takkiyhdistelmät ovat vaakaa, mutta myös filmitähtimäinen hillitty glamour. Imuke ja hansikkaat? Kunhan mikään ei ole liian osoittelevaa, silmille hyppivää, pahennusta herättävää. Haaleus, aina varma beige ovat vaa’an skaalaa.

Skorpionin juttu on alusvaatteet, vaikka harva saa niitä nähdä. Skorpionin pukeutuminen voi olla kahden ääripään välillä, joko tiukan kontrolloitua ja taustaan piiloutuvaa, tai dramaattisen viettelevää. Skorpioni voi verhoutua mustaan, ja tyylejä on eri tarpeisiin; pikkumusta cocktailasu, goottitytön kaapu, pitkä teurastajan nahkatakki, jopa muovi. Skorpioni hallitsee särmän pukeutumisessaan. Ehdottomat asusteet ovat korsetti ja aurinkolasit.

Jousimiehen tyyli on hälläväliä rentous, huolettomuus ja sporttisuus. Hän ei nauti tälläytymisestä, vaan kulkee mieluummin duffelitakissa, hupparissa, ratsastushousuissa, saappaissa tai maihareissa. Värit ovat tummahkoja vihreitä, viininpunaa, myyränharmaata. Jousimies yhdistää mitä kummallisempia materiaaleja yhteen eikä allekirjoita yleisiä tyylisääntöjä. Hän ei yleensä edes tiedä mikä on muodissa.

Kauris on pukeutumisessaan laatutietoinen. Mitä kalliimpi merkki niin sen paremmin kauris on edukseen vaatteessa tai asusteessa. Tyyli on enimmäkseen klassinen, bisnespukeutumista mukaileva housupuku tai vastaava. Kauriiseen liitettävä kehon kohta on polvet, ja se on usein hameen pituuden merkki; kauris harvemmin keekoilee minihamosessa. Kauriilla on olemassa myös kreisihuumorin sävyttämä puolensa, mutta se näytetään vain harvoille valituille.

Vesimiestä (modernin astrologisen käsityksen mukaan) kuvaa omaehtoisuus ja yksilöllisyys. Vesimiehen pukeutumisen taustalla on aika usein jokin ideologia, esimerkiksi luonnonmukaisuus, vegaanius, kierrätys. Vesimiehellä voi olla itsevärjätyistä langoista omakutoma villapaita, tai kapinallinen nahkarotsi, tai tyyli voi olla edellä aikaansa niin että juttu tulee henkka&maukalle vasta viiden vuoden kuluttua. Nilkkakoru on vesimiestä.

Kalat pukeutuvat moni-ilmeisesti melkein mihin vaan ja miten tahansa. Hän voi olla pastellinsävyinen suloinen kisu hello kitty asusteineen, vaarallinen femme fatale, eteerinen keijukainen, kimalteleva merenneito tai pelastusarmeijalainen. Rooliasut soveltuvat hyvin kaloille ainakin juhla-asuiksi, kuten mustalaisasut ja krinoliinit. Kengät on kaloille tärkeät ja usein koko asun juoni. Ne sopivat harvoin täydellisesti ja niitä pitää olla useita.

Oletko sinä yhdistänyt mitään näistä?

Avainsanat: , , ,

3 vastausta to “Olisiko astrologiasta tyylikonsultiksi?”

  1. Auroora Says:

    Rapu noousu, kuu jouskari sekä aurinko&venus veskari => haluaa helppohoitoisia vaatteita, joissa on mukava olla. Ja vaatteet ostetaan enimmäkseen kirppareilta, kun aika harvoin sesongin vaatteet miellyttää 🙂

  2. Lila Patrikainen Says:

    Rapu-naiset korostavat mielellään rintojaan, tyyliin Pamela Anderson (Au-Rapu) tai Jayne Mansfield (Asc-Rapu).

  3. Hymy Says:

    Au ja venus oinaassa, kuu leijonassa ja nouseva vaaka. Kartan hallitsija venus. Naisellinen, räväkkä, omaperäinen tyyli, korkokengät, vaaleat kiharat hiukset ja paljon punaista huulipunaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: