Mitä jää väliin?

Meillä käytetään yleisesti huonejärjestelmänä Placidusta, ja vaikka tämä metodi aika ajoin kerää paljon kritiikkiä osakseen, on se osoittautunut ihan toimivaksi. Placidukselle on ominaista meidän asteillamme, että huoneista tulee kovin erikokoisia toisiinsa nähden. Minun mielestäni tämä on kiva juttu ja kuvaa persoonaa ja sen erilaisuutta mitä parhaimmalla tavalla. Koska eläinradan merkit ovat vain 30 astetta kukin, tulee väistämättä eteen tilanne, että yhteen huoneeseen mahtuu useampia merkkejä.

Väliinputoava jousimies

Tätä ilmiötä kutsutaan väliinputoavaksi merkiksi. Huoneen kärki (alku) alkaa esim. oinaasta ja huone kattaa koko härän merkin, ja seuraava huone alkaa vasta kaksosista. Tällaista huonetta hallitsee Mars. Härän kattama alue huoneessa jää sisemmäksi, sisäisemmäksi, ihan kuin se olisi peräkammarissa. Härkään pääsee käsiksi vain oinaan ja Marsin kautta, eli huonetta hallitseva planeetta on avainasemassa.

Astrologinen kartta on rakentunut polariteeteista. Jos äskeisen esimerkin mukaan härkä oli väliinputoava, on vastakkaisella kartanpuoliskolla myös skorpionin merkki väliinputoava. Tämän huoneen kärjellä on oinaan vastapari vaaka, ja sitä hallitsee Venus. Skorpionin avain on siis tässä tapauksessa Venus.

Väliinputoavat Merkurius ja Aurinko kaksosissa

Väliinputoava merkki ei ole huono, mitätön tai vaikea. Sen energiaa on kuitenkin yleensä tavallista vaikeampi ilmaista. Erään näkemyksen mukaan tämä johtuu enimmäkseen ympäristön paineista. Ympäristö käsittelee kyseisen esimerkkiparin huoneita oinaan ja vaa’an kautta, näkemättä ja tavoittamatta sisälle jääneitä härkää ja skorpionia. Toiset eivät tunnista merkkien mahdollisuuksia, emmekä aina itsekään saa näitä käyttöön koko potentiaalillaan. Väliin jääneet merkit ovat eristyneitä eivätkä ole saaneet osakseen samanlaisia mahdollisuuksia kuin toiset merkit. Ne ovat vähän kuin kaappiin tungettuja, unohdettuja ja jääneet vaille huomiota. Tämä ei tarkoita silti sitä, etteivätkö merkin alueet ansaitsisi huomiota. Tällainen eristyksissä oleminen tuottaa usein tukahdutettuja tunteita, ja esimerkiksi astrologi Lynn Koiner on havainnut terveysongelmia väliinjäävien merkkien kohdalta. On selvää, että turhaumat ja tukahduttamiset vaativat jotakin purkautumista, toisilla ne etsiytyvät fyysiseen muotoonsa sairauksina.

Huoneissa on mahdollisesti planeettoja, ja entäpä jos planeetta on väliinjäävässä merkissä? Tällaista planeettaa kohtaa aivan samantyyppiset harmit kuin yllä luettelin merkkien osalta. Näiden planeettojen energiassa on jotakin kurissa pidettyä ja toteutumatonta. Ajatellaanpa huoneen hallitsijaa. Jos alun esimerkin mukaan huoneen kärkeä hallitseva Mars olisikin härässä? Silloin tilanne olisi vähän kuin lukittu huone, jonka ovi on pamahtanut kiinni ja avaimet jääneet sisälle. Tällaisessa tilanteessa väliinputoavan merkin energian löytäminen on kovan tiedostamisen takana. On myös mahdollista, että huoneen hallitsijaplaneetta on toisaalla jumissa, näin olisi esimerkiksi jos esimerkin väliinputoavissa merkeissä Mars olisi skorpionissa ja Venus härässä. Näitä planeettoja on totuttu pitämään voimakkaina näissä merkeissä, mutta entäpä jos molemmat ovat valiinputoavassa merkissä huoneen sisällä. Tällainen kartta voisi olla monelta osin haastava.

Väliinputoavat Merkurius ja Jupiter ravussa

Väliinputoavien merkkien ja planeettojen tapauksissa on muutamia seikkoja, jotka ovat ratkaisevia näiden avautumisessa ja
toteuttamisessa. Ensinnäkin kartta elää koko ajan edistyksien ja transiittien kautta. Kun kartan rakenne muuttuu edistyksessä, väliinjäänyt merkki nousee jossakin vaiheessa huoneen kärjelle, tai väliinputoavassa merkissä sijaitseva planeetta siirtyy eteenpäin. Hitaan planeetan transiitti saattaa voimaannuttaa väliin jääneen planeetan uinuvan energian. Nämä voivat olla merkittäviä elämän kulminaatiohetkiä, jolloin on mahdollista löytää omia uinuvia voimavarojaan.

Kartalla, jolla on väliinputoavat merkit, on aina merkkipari, joka on kahden tai jopa useamman huoneen kärjellä. Tätä kutsutaan termillä duplikaatti eli kaksois- tai samanlainen merkki; en tiedä onko tälle annettu suomenkielisessä astrologiassa omaa termiään. Placiduskartalla pieniä huoneita saattaa mahtua samaan merkkiin jopa kolme joissakin tapauksissa, kuten omalla kartallani. Kaksosissa ovat huoneet viisi, kuusi ja seitsemän, ja vastaavasti jousimiehessä 11., 12. ja nousuakseli eli ensimmäisen huoneen kärki. Tällaiset huoneet kulkevat kartalla käsi kädessä ja niiden toiminnan rytmi on samankaltainen. Luin myös väitteen, että duplikaattihuoneista toteutuu merkittävimmin ensimmäinen, jonka kärjen aste on siis merkin alussa. Tätä mahdollisuutta voitte miettiä omien karttojenne kohdalla, mikäli teiltä löytyy väliinputoavia ja duplikaatteja.

Duplikaattihuoneiden olemassaolo antaa erittäin suuren painoarvon näitä huoneita hallitseville planeetoille. Kaksi planeettaa on monessa mukana ja vastaa monenlaisesta toiminnasta. Nämä ovat kartalla merkittävässä asemassa, ja niiden sijainnin kautta paljastuu edelleen paljon kartan toiminnallisesta dynamiikasta. Duplikaattiplaneetat ovat usein persoonassa sellaisia, jotka toiset havaitsevat kaikkein voimakkaimmin. Toivottavasti toisilla ei ole duplikaattihuoneita hallitseva planeettapari yhtä hankalasti sijoittunut kuin minulla, kumpikin vastamerkissään ja toinen lisäksi väliinputoavaan merkkiin.

Miltä karttojenne toiminnallisuus näyttää tällä tavoin astrologisesti katsottuna? Tuliko ahaa-elämyksiä jonkun planeetan energian ilmaisuvaikeudesta? Mitä merkkejä ja planeettoja kartoillanne uppoaa tai jää lukkojen taakse? Mitkä planeetat jäävät vastuunkantajiksi ja paljon vartioksi duplikaatteina?

Avainsanat: ,

5 vastausta to “Mitä jää väliin?”

 1. Mai Says:

  Kiitos! Ajatuksia herättävä ja laajentava, blogikirjoitus, joka haastaa tutkimaan karttoja taas uudesta näkökulmasta. Omalla kartalla väliinputoavia merkkejä leijona-vesimies ja oinas-vaaka, planeetojakin niiden sisällä on, Neptunus, Jupiter, Pluto, onneksi ei kuitenkaan persoonallisia. Duplikaattihuoneita kaksonen-jouskari ja rapu-kauris… ja jos oikein ymmärsin niin niiden hallitsijat ovat sijoittuneet ihan passelisti? (paitsi tuo Jupiter)

 2. Elina Says:

  Mielenkiintoinen aihevalinta, taas sai uutta tietoa. Omalla kartalla väliin jää Main tapaan leijona-vesimies sekä oinas-vaaka. Näihin merkkeihin jää sisälle Aurinko, Venus, Merkurius, Saturnus ja Pluto. Vesimiehen ja vaa´an avaimetkit ovat siis sisällä. En kyllä tunnista ilmaisuvaikeuksia tältä istumalta.

  Pieniä huoneita kartalla on 3. ja 4. härässä, 5. ja 6. kaksosissa eli 9. ja 10. skorpparissa ja 11. ja 12. jouskarissa. Itsestä nuo duplikaattihuoneiden ensimmäiset tuntuvat kyllä enemmän itseltä. Olenkohan ihan kaapissa, jos kolme näistä duplikaattihuoneita hallitsevista planeetoista on väliinjäävässä merkissä?

 3. Rovatar Says:

  Placiduksella tehtynä karttani on suhteellisen tasainen huonejaoltaan, vaikkakin täällä pohjoisessa olen syntynyt.
  Väliin jäävät toisen huoneen (Jousimies kärki) Kauris ja Vesimies sisällään piileskelevät Aurinko ja Venus. Jupiter Ascilla Skorpparissa mutta 12h puolella. Voi olla, että pysyvätkin piilossa :).
  Väliin jäävät siis myös Kaksoskärjellä aloittava 8h:n Rapu ja Leijona. Piilossa odotellen muutosta ja uudistusta Uranus. Merkurius 1h Jousimies ja tekee kolmiota Uranukseen, jospa se auttaisi tuon tiedostamisessa? Ainakin minua kiinnostavat monenkinlaiset uudet ajatukset ja ajattelumallit.
  Duplikaattimerkkeinä taas ovat Härkä ( 5, 6, ja 7h) ja Skorppari ( 11, 12 ja 1h) ja tuon Härän hallitsija Venus nyt sitten jää piileksimään sinne Kauriiseen..
  Ilmankos minusta joskus tuntuu, etten aina tunnista Kauriin kunnianhimoa ja urapyrkyryyttä itsessäni. 🙂

 4. Shoeshine Says:

  Tämä on valtavan mielenkiintoinen teksti. Minulla myös kaksosissa IC, 5. ja 6. huone ja vastaavasti Jouskarissa vastaparit. Ykkös ja seiska ovat suuret huoneet niin kuin monella muullakin. Väliinjäävistä merkeistä löytyy Vesimiehestä Mars ja Noususolmu ja Leijonasta Merkurius. Jotenkin mulla menee yli hilseen nää kuviot hyvästä selityksestä huolimatta 😛

 5. Tanita Says:

  Väliinputoajia jousimies 5.huoneessa jonka kärki skorpionissa ja vastaavasti kaksonen huoneessa 11. jonka kärki härässä.
  Neppari ja vertex siis 5.huoneen väliinputoavassa jousimiehessä.
  Duplikaattihuoneita 7.(siellä aurinko, mars ja merk) ja 8. vesimiehessä ja 1.(siellä kuu) ja 2.(siellä saturnus) leijonassa.

  Siis pluto/skorppari 5.huoneessa peittoaa mun nepparin/mm.taiteelliset avut? Ja löytyiskö syy siihen kenties kodin huoneesta missä möllöttää pluto? Mites 5.huoneen venus sit vaikuttaa kun se on kauriin puolella? auttaakse sit sitä nepparia?
  ( Se on kyllä totta että taiteellisia kykyjä on ollut mutta niitä ei saa enää varsinkaan aikuisiällä ulos)
  Ja jännä kun toi jousimiehen hallitsija jupiter on huoneessa 12. piilossa tavallaan sekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: