Esoteerinen keskipiste

Kahlatessani astrologisia tekstejä silmiini osui mielenkiintoinen pikkujuttu (tai en halua vähätellä, tämä voi olla isokin) ja halusin heti jakaa sen nousujouskarimaisesti kaikkien kanssa. Te tiedätte, että en juurikaan katso kartoilta keskipisteitä, sen huomaa tekemistäni tulkinnoista. En vaan tahdo muistaa niiden olemassaoloa. Tämä on yksinomaan minun vikani kun eivät ole minulle tekniikkana auenneet, ja ihan varmasti keskipisteiden kautta kartoista saa vaikka mitä irti. 

Se mihin törmäsin, on esoteerisen astrologian tapa tulkita ja katsoa keskipisteitä, ja näistäkin ainoastaan Auringon ja Kuun välillä. Tämä näkemys on peräisin eräästä Marion Marchin tekstistä. Auringon ja Kuun keskipiste kertoo esoteerisen astrologian mukaan karmastamme, miksi olemme täällä ja millaista tehtävää täyttämässä tällä kierroksella. Keskipisteen kohta osoittaa suuntaamme. Esoteerisen keskipisteen voi asettaa nousuakseliksi, ja tätä kautta saada lisää tietoa omasta roolista sen mukaan, miten huoneet ja planeetat uudelle kartalle sijoittuvat. Käytännössä en tiedä, tulisiko huoneet järjestää tasahuoneina vai miten, mutta ihan vaan karttaa keikauttamallakin tämä tuntui mielenkiintoiselta (sain Auringon kuudenteen huoneeseen ja koko mahdoton kala-stelliumini nousi seiskaan, eli tässäpä tuli itselleni mietittävää).

Uutta minulle oli esoteerisen tavan mukainen laskutapa keskipisteille, sillä se lasketaan eri tavalla miehelle ja naiselle. Astrologiset ohjelmat taitavat kaikki laskea Auringon ja Kuun välisen keskipisteen lyhyimmän välin mukaan. Tässä kuitenkin katsotaan siten, että naisen kartalla keskipiste lasketaan Kuusta Aurinkoon. Eli jos Aurinko on vesimiehessä ja Kuu härässä, niin keskipiste tulee sinne kauimmaiseen pisteeseen neitsyeen. Miehen kartalla lasketaan piste Auringosta Kuuhun, eli edellisen esimerkin mukaisesti lyhimmän reitin mukaan kaloihin. Tässä tulee siis huomioida se, missä järjestyksessä Aurinko ja Kuu ovat omalla kartalla, ja lähteä laskemaan eläinradan merkkien ja huoneiden osoittamaan suuntaan vastapäivään siitä planeetasta, josta kuuluu aloittaa. Tämä voi tuntua selitettynä sekavalta, mutta uskon että aloittelijatkin huomaavat jujun, kunhan katsotte muutamia karttoja. 

Tässä pari esimerkkiä hahmotuksen avuksi. Madonnan Aurinko on 23° leijonaa ja Kuu sen jäljessä 11° neitsyttä. Astrologinen ohjelma antaa näiden keskipisteeksi 2° neitsyttä, mikä on se lyhyin välimatka Auringon ja Kuun välillä. Mutta naisen kartalla lähdetään katsomaan Kuusta lähtien, eli etenemään Aurinkoa kohti vaakaa, skorpionia, jousimiestä jne kohti valojen keskipistettä, siis 2° kaloihin.

Madonnan esoteerinen keskipiste merkitty x:llä

Albert Einsteinin Aurinko on 23° kaloja ja Kuu 14° jousimiestä. Ohjelma kertoo keskipisteeksi 4° vesimiestä, lyhimmän reitin mukaan, mutta huomaamme että tämä on laskettu miehen karttaan nähden väärin. Lasku tulee aloittaa Auringosta Kuuta kohti, eli kaloista oinaaseen, härkään, kaksosiin jne kunnes keskipiste löytyy 4° leijonasta.

No niin, onko esoteerinen keskipisteesi eri kuin mitä olet tottunut pitämään Auringon ja Kuun keskipisteenä? Miten tuo esoteerinen keskipiste kertoisi sinun tehtävästäsi tässä elämässä? Jos osasit siirtää uuden keskipisteen nousuksi, missä on karttasi painotus esoterian mukaan? Sovitaan että tämä viimeinen kysymykseni on sellainen valinnaistehtävä, josta saa viisi ylimääräistä pistettä…

Avainsanat: , ,

13 vastausta to “Esoteerinen keskipiste”

 1. Shoeshine Says:

  Kylläpä näitä mielenkiintoisia juttuja piisaa! Täysikuu-ihmisenä oli pienestä kiinni kummalle puolelle se piste napsahtaa, mutta kyllä se meni Oinaaseen vanhaan tyyliin lasketun Vaa’an sijaan. Äkkisilmäyksellä keikautetussa kartassa ainakaan akseleille ei sijoittuisi mitään, (kun taas tavallisella kartalla mulla on lähes joka akselilla jotain) ja ilman sitä kartallani ei suuren suuria painotuksia olekaan, koska planeetat ovat aika tasaisesti ympäri karttaa. Kiinnitin huomiota siihen että Jupiter/Neptunus -yhtymä tulisi seiskaan. Hmm. Olen kyllä naimisissa tupla-Jousimiesmiehen kanssa jolla on Venuksen ja Neptunuksen yhtymä :).

 2. mateve Says:

  Pitää kyllä hyvin esoteerisesti joka tarkoittaa sisäistä, tutkia itseään sisäisesti, kyllä. Kuu/Aurinko keskipiste tulee Skorpionin 20´44, joka on III dekanaatti se ilmaisee Herkuleksesta, polvistuvasta sankarista, kyllä on laitettu polville. Ja menneisyyden omat teot jotka tulevat ilmi, ns. 11 huoneesta tämän kartan mukaan ja siellä on Kuunsolmu, Kuu, Vx ja Neptunus. Vx varmistettu että ei voi laistaa kohtaamista ”vanhan vihollisen” kanssa joka oli äitini. Työ joka on tehtävä siis, MC on Leijonassa ja siellä on Pluto ja Chiron sekä kodin huoneessa on Venus joka kuvaa tämän elämän jatkajaa tyttäreni on syntynyt samana päivänä kuin äitini ja heillä on yhtymä Algol-kiintotähteen. Algolin opetushan on oma määräysvalta lyhykäisesti, ja hauskasti itselläni on Uranus. Voi että tämä esoteerinen astrologia on hienoa ja opettaa itsen kautta.
  Kiitos taas vinkistä…

 3. mateve Says:

  Ai niin vielä DC:lle tulee Saturnus, ja tähän ei voi muuta kun viestiä että: Sielu rakastaa ongelmia mutta persoona itkee, koulumestarin opetusta siis.

 4. Jyri Says:

  Oma intuitio sanoo et keskipiste tulee aina lyhimmän kaavan mukaan sukupuolesta riippumatta. Kaikkien planeettojen kesken voi katsoa keskipisteitä. Onhan se melkoista sekametelisoppaa mut niistä voi oivaltaa uusia ideoita oman kartan avaamiseen. Suosittelen katsoa venuksen ja marsin keskipistettä. Tosin ketäpä nyt seksi voisi kiinnostaa..

  • Tarja Says:

   Keskipisteet yleensä on täysin eri juttu kuin mitä yritin tuossa kirjoituksessani tuoda esille. Vain esoteerisen astrologian mukaan esitetään tämä erilainen tapa ja tulkinta Auringon ja Kuun keskipisteelle. Mutta jos keskipisteitä katsotaan esim Ebertinin tulkintojen mukaisesti, silloin pitääkin katsoa aina lyhimmän välimatkan mukaisesti. Ja kaikkien planeettojen ja akselien välisiä keskipisteitä jne mutta tämä on ihan oma taiteenlajinsa.

   • Tanja Saulamo Says:

    Eli siis mikä se ero olikaan siihen au/kuu keskipisteeseen? Sekä että se on miehillä ja naisilla eri? En tajuu..en taida olla taajuudella tänään.

 5. Elina Says:

  AstroWin -ohjelmassa pystyy tekemään karmisen kartan sukupuolen mukaan. Siinä AC määräytyy artikkelin mukaisesti. Huonejako tulee tasahuoneina.

  Näin tehtynä pysähtynyt Neptunukseni tulee Askendentille, 12. huoneen puolelta. Aika hurja Neptunus. Stelliumin siirtymistä 4. huoneeseen on kyllä vaikea niellä, siinä onkin oppiläksyä kerrakseen. Jännä juttu muuten, että AC-DC -akselini asettuu jousimies-kaksosiin, asteissa lähelle, mutta toisin päin, kuin draconinen AC-DC:ni..

 6. Rovatar Says:

  Esoteerinen suunta olisi Neitsyt. Kriittinen, hygieeninen pilkunviilaaja.
  Mc olisi Kaksosten merkissä.
  Kumpaakin hallitsee siis Merkurius ja se siirtyisi Jupiterin kera kolmoshuoneeseen. Kaikenlainen ajattelu ja tutkiminen, lukeminen, kirjoittaminen ja asioiden pohtiminen monelta kannalta tuntuu oikein itseltäni.
  Saturnus, Aurinko ja Venus olisivatkin näin katsoen neloshuoneessa, kotona, perheen kanssa.
  Olen joskus sanonut, että elämäni tarkoitus ovat lapseni ja heistä huolehtiminen. Koti ja perheeni ovat minulle tärkeintä elämässä.
  Saturnus voisi kuvata varhaislapsuuden vaikeaa isä suhdetta, joka nykyään on kyllä hyvä, mutta sai varmaan aikaan tietynlaisen ”kammon” miehiä kohtaan, jotka yrittävät määrätä minua . Siksipä en miestä olekaan ottanut asumaan kotiini viimeiseen kymmeneen vuoteen.

  Kuu Kaksosissa siirtyy 9h ja voisi kuvata matkustushalukkuuttani. Rakastan lähteä matkoille, reissata omaan tahtiin, pysähdellen minne milloinkin huvittaa. Paluut saavat minut aina masentumaan. Mutta toisaalta tuossahan on ristiriita kodin Auringon ja Kuu-matkustelun välillä..?
  Toisaalta lapset ovat olleet mukana lähes kaikilla matkoillani tai sitten matkustan heidän luokseen. Karman siloittelua? 😉
  Mars kasissa ja kertoo hyvin, mikä asia on joskus saanut liiankin suuren tarkoituksen elämässäni.

  Pitäisiköhän alkaa neitsytmäisesti tiedon suhteen kriittisemmäksi?
  Onkohan tämä kuitenkaan oikea laskutapa?;)
  Jospa se sittenkin paremmin kuvaa minua tuo Kalat keskipiste? 🙂

 7. pallaskissa Says:

  Voi ei, piti lähteä näitäkin vanhoja kaivelemaan! SO/MO tulisi muutoin minulla Galaktiseen keskipisteeseen 😉 eli 26 asteeseen Jousimiestä, mutta kuvaamallasi tavalla se tulisi tietenkin KAKSOSIIN (Kuu Kaloissa, Aurinko Vaa’assa). Vaaka-stellium olisi neloshuoneessa, kymppihuoneen kärjeksi tulisi Kalat. Vesta tulisi tismalleen 8. huoneen kärjelle. Aargh! Ja se Galaktinen keskipiste tulisi tietysti Deskendentille. …Kosminen morsian :-D?

  • Astrologian Taika Says:

   Hieno ”tikulla silmään sitä joka vanhoja kaivelee” kommentti näin retro-Merkuriuksen RAVUSSA aikana! 😀 Tätä esoteerista katsontatapaa voi tosiaan makustella vaihtoehtona, liian harvoin sitä itsekään muistaa miettiä, joten kiitän aiheen nostosta! Miltä maistuu kaksosteema tässä mielessä?

   • Pallaskissa Says:

    Vielä vanhempaa kaivellaan taas 😀 Kaksosteema ei tunnu vieraalta, se tulee minulla tasavahvaksi vahvimmaksi merkiksi Vaa’an ohella (Juhani Nummelan laskutavalla menevät muistaakseni täysin tasapisteisiin), Tuossahan tapahtuisi vain pieni siirtymä taaksepäin, itse pitäisin merkittävämpänä tuota Kalojen tuloa tasakympin kärkeen… Suuntana kommunikaatio, ko, kö?

 8. Paula Says:

  Entäpä, kun kyseinen keskipiste osuu asteen orbilla askendentille? Kartta ei siis juuri muuksi muutu, vaikka laitan tuon keskipisteen nousuakseliksi. Taitaakin olla tiukka läksy!

  • Tarja Says:

   Kiva että nämä vanhemmatkin kirjoitukset aina välillä nousevat esille. En ole lainkaan esoteerisen astrologian asintuntija, ja siksi tulkintani on lähinnä kyökkiastrologiaa tässä. Mieleeni tulee kuvaamastasi tilanteesta eheys, eli olisit hyvin kokonaisesti, omilla ehdoillasi täyttämässä sitä tämän elämän läksyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: