Karttojen jelpit

Veikkaan että useimpien astrologiselta kartalta löytyy kuvio, jota voi pitää haastavana. T-risti on aika yleinen riesa, ja joillakin se on täydentynyt Isoksi ristiksi. Yoditkin ovat tavallisesti pitkään hankalia, ennen kuin niiden mission saa selvitettyä itselleen. Harvinaisemmista kuvioista esimerkiksi Thorin vasara on kinkkinen juttu, ja on Mystisessä suorakaiteessakin omat pulmansa.

Kun kartalta löytyy jokin haastavantuntuinen kuvio, ei kannata varistella tuhkaa ylleen, sillä yleensä näiden suhteen löytyy helpotusta. Miltei aina jokin kuvion planeetoista tekee myös helpon kulman kartan johonkin toiseen planeettaan. Ja jos niin harvinaisesti olisi käynyt, ettei yhtään helppoa kulmaa kartalta löydy, niin ei tämäkään tilanne oikeasti vakava ole. Töitä saa tehdä melko tavalla, mutta siinä samalla ne ongelmatkin ratkeavat (hyvin nousujouskarimainen asenne, eikö totta).

Helpoista kulmista auttaviksi planeetoiksi etsitään kolmion ja sekstiilin päässä olevia, mutta ei kannata sulkea pois Venuksen ja Jupiterin muodostamia neliöitä, sillä ne saattavat olla hedelmällisiä. Jokaisessa planeetassa ja näiden välisessä kulmassa on silti omat kompastuksensa, sillä hyväkään kulma ei takaa loistavaa lopputulosta. Joidenkin planeettojen kanssa saa olla varovaisempi kuin toisten. Ajattelin nimittäin tässä jutussa esitellä esimerkkinä oman karttani rakennetta, T-ristiä, jonka jokaiseen kulmaan on Neptunus kontaktissa, mutta en parhaalla tahdollanikaan voi väittää, että Neptunus olisi paras mahdollinen avustaja-planeetta.

Ajankohtaisesta puoluepolitiikasta saadaan hyvä esimerkki. Jutta Urpilaisen kartalla on T-risti Jupiterin, Uranuksen ja Saturnuksen välillä, ja Saturnus on ratkaisijaplaneettana neliökulmien kärkenä. Mitä muita kulmia syntyy tälle varsin haastavanoloiselle kartalle? Jupiterin puolitoistaneliötä Neptunukseen en laskisi helpottavaksi kulmaksi, vaikka kyse onnen planeetasta olisikin. Saturnukselta löytyy sekstiili Marsiin, eli Urpilaisella on hyvä toiminnallinen apu kuvionsa hallitsemisessa. Uranus saa Kuulta kolmiokulman (kaikella todennäköisyydellä, kellonajasta riippuen) ja Merkuriukselta älykkään kvintiilin. Näistä kulmista tulee heti mielikuva nerokkaasta ongelmanratkaisijasta, joka ottaa huomioon epätavallisempiakin ratkaisuja.

Oinaskartta Jutta Urpilaiselle

T-ristien ja vastaavien haastekuvioiden kanssa siis helpottaa, että planeetoilla on myös kuvion ulkopuolisia kontakteja. Näin mukaan saadaan kuin puolueeton erotuomari – tai joissakin tapauksissa hyvin puolueellinen tukija.

Karttojen jelppiplaneetat toimivat muuten myös toisinpäin. Jos oman kartan rakenne onkin leppoisan laiska Suurkolmiokartta, on hyvä jos suotuisien kulmien joukosta löytyy joku opposito tai neliö, joka tuo aktiivisuutta ja herättelee toimimaan ruususen unesta. Astrologiassa pätee sääntönä, että sopivasti erilaisten ja monenlaisten tekijöiden yhdistelmä toimii parhaiten.

Onko sinun kartallasi jelppiplaneettaa ja oletko tuntenut sen energian erityisenä apuna?

Avainsanat:

8 vastausta to “Karttojen jelpit”

 1. Anonyymi Says:

  Kiitos Thorin vasara -maininnasta. Tunnistin kuvion tämän vuoden auringonpaluukartaltani, analysoin sitä ja ihmettelin, miksei niinkin tunnistettavan näköisellä kuviolla ole omaa nimeä. Mutta onhan sillä.

  Samalla kartalla Keskitaivas kuusioi vasaran terävää kärkeä. Minulla on ollut vasaran myötä turhauttavia tilanteita, mutta olen samanaikaisesti kehittynyt joillakin muilla elämänalueilla ja oivaltanut kykyjäni.

 2. Rovatar Says:

  Mulla tuo Jumalan nyrkki hakkaa vasaraansa kyllä tunnistettavasti sillä Mars/ Uranus neliölläkkin..ja kun se sitä Aurinkoa..kai se Kauris luonne on salamoivampi kuin oppikirjoissa sanotaan. :). Järkevä vastuuntuntoinen, mutta vain yhteiskunnallisissa asioissa ja päälle päin. Yksityiselämässä hyvinkin ”erilainen”, josta kyllä jopa tykkään. En jaksa elää pitkään kaavoihin kangistuneena, kunhan talous on hoidettuna. Turvattu talous, jonka olen varmistanut, ja joka takaa sen, että voin elää ihan hulvatonta elämää, josta tietää vain lähipiiri. Omituisia ystäviä ja taphtumia ja rohkeutta uudistaa elämää. Asc Skorppari, monesti syvällisen elämänmuutoksern kautta.
  Mars neliö Uranus, Uranus neliö Jupiter, Jupiter neliö Khiron, Uranus opp Khiron.Merkurius pelastaa tuon kuvion…Ja mc…ja Venus…
  Liioittelua, omanarvontunnon hyvää uskoa, vaikeuksista voittoon…ei sitä näe huonoa, kun Jupiter yhtymä Asc..ja Merkkari kolmioi Uranusta.
  Vakaa vastuullinen Kauris ja haluaa ja pitää ne resurssit kunnossa, mutta niiden määrittelemissä rajoissa ” rikkoo rajoja”. Mone,ti olen ollut paljon rohkeampi kuin kukaan tuntemani ja tehnyt asioita joita muut eivät uskalla. Mutta taustalla kyllä turvallisuuden ja yhteiskunnan määrittämät rajat.
  Koen itse neliöt / oppositiot ja muut hankalammat kuviot vain haasteina, joista olen selvinnyt aion selvitä.
  Minusta se on kiinni. Asenteesta. Onko sekin sitten kiinni astrologiasta, niistä noviileista?Pluto, Mc, Jupiter/ asc/ aurinko?
  Kuka kestää mitäkin?
  Kelle annettaan mitäkin?
  Ainakin on suuri luottamus iihen, että Minä selviän. Minä kyllä keksin jotain…mutta minua eivät muut polje. ( Laskusolmu Oinas, iänikuinen soturi)
  Aina ajattelen itse, että jollakin on asiat huonommin kuin minulla..ja jos kuvittelen itseni johonkin kehtysmaahan tai sodan jaloissa olevaan äitiin, jonka lapsi tekee kuolemaa pommin iskusta,
  Tiedän olevani hyvin pärjäävä.

 3. Rovatar Says:

  Suuremmassakin mittakaavasa olen miettinyt, että mitkä ne loppujen lopuksi ovat elämässä ja astrologisella kartalla näkyvillä olevat asiat, joilla ihminen selviää tämän taivalliksensa?
  Toiset sekstiileillä ja Leijona/ Oinas-kartallaan ovatkin katkerampia, päällepäsmäreitä, mutta onnettomampia. Toinen saattaa ns. hankalien kuvioiden kartalla kokea paljon vastoinkäymisiä, mutta elämän vire ja ajatusmaailam paljon positiiviempi kuin ns. helpommalla kartalla.
  Tuohon mulla aina välillä iskee astrologian epäluottamus…
  Kun kuitenkin elämäni, kaiksesta vastoinkäymisistä huolimattta on, omasta mielestäni, ei helpompaa,
  mutta paljon koetumpaa, antoisampaa ja rikkaampaa kuin lähipiirilläni.
  Sitä itse miettinyt kuinka tämän Kauriin elämässä Uranuksella ja ajattelun Jousimiesmäisyydellä on ollut iso vaikutus.Kolmioivat toisiaan.
  Toki Au kauris, Mars härkä ovat minua..mutta vain joku osa,,,
  Sittenhän sitä tule joskus tunne, ettei koko astrologialla olekkaan pohjaa, kun en olekkaan yhtään kauris/ härkä skorpparityyppinen Vaikka osa onkin, iso osa ei.
  Ovatko neliöt ja oppositiot joillakin määräviä luonteenpiirteitä?

  • Rovatar Says:

   Sori kirjoitusvirheet..merkuriukseni ei aina tahdo tehdä kaavojen mukaan,
   varsinkaan jos se on saanut apuja nepparilta. Inhimillistä kuitenkin.
   😦

 4. In Says:

  Omalta kartaltani löytyy aika paljon noita kuvioita. Mystinen suorakaide, kirjekuori, kultainen kolmio, suuri risti ja haasteellinen kolmio. Näissä kuvioissa on oikeastaan tietyt planeetat lähes jokaisessa. Esimerkiksi 1. huoneen neptunus on osallisena näistä jokaisessa ja suurin osa enemmän tai vähemmän.

  Toisaalta tuntuu, että noissa suurissakin kuvioissa on sellaisia vastavoimia eli vaikka on aika paljon noita haasteellisia, niin löytyyhän sieltä sitten tuo kultainen kolmiokin.

  En ole oikeastaan itse jaksanut noita kuvioita paljoa tutkia, koska minun on vaikea hahmottaa, miten ne vaikuttavat. Eli kun on niin monta eri kuvioita, en tiedä niiden kuvioiden ”suhdetta” toisiinsa. Eli kuinka negatiivinen joku kuvio on ja mitkä sen haasteet ovat, kun kuitenkin on toinen kuvio, joka kertoo lähes päinvastaista.

  Ehkä voisin ryhtyä tutkimaan noita helppoja kulmia, mutta toisaalta esimerkiksi tuo neptunus on osana vaikeita kuvioita, mutta myös osa kultaista kolmiota. Toisaalta sitä miettii, että voiko kultaisen kolmion mahdollisuuksia hyödyntää, jos ei ole ”ratkaissut” siihen osallistuvien planeettojen ongelmakohtia?

  • Astrologian Taika Says:

   Mielenkiintoista In, samat planeetat voivat tosiaan olla niin hankalissa kuin helpoissakin kuvioissa mukana. Voisiko kolmio olla apuna kun kohtaa vaikeamman kuvion asioita? Tosin sinulla pätee se mihin jutussakin jo viittasin, että Neptunuksen kanssa saa olla tarkkana, ettei koko kuvio mene harhaan. Kuviosumaa voi lähteä purkamaan niinkin, että otat selville mikä näistä on kaikkein tiukoin. Jos jokin kuvio on pelkästään planeettojen välillä ja toisessa on mukana asteroideja, Chiron tms. niin mielestäni planeettakuvio on voimakkaampi.

   Mikä on haasteellinen kolmio? Tällaiseen en tiedä törmänneeni.

   • In Says:

    Laitanpa tähän suoran lainauksen tuolta astro.fi palvelusta, jossa selitetään tuo haasteellinen kolmio.

    ”Tämä kuvio saa nimensä siitä, että se muodostaa kartalle pienen kolmion, jonka sivut muodostuvat kvinkunssi, neliö ja kolmioaspekteista. Tämä kuvio sisältää vähintään kaksi kulmaa, jotka molemmat haastavat sinut tutkimaan jokapäiväisessä elämässäsi ilmeneviä vaikeuksia aivan uudesta näkökulmasta käsin. Sinulla on taipumus vaatia itseltäsi liikaa neliöaspektin osoittamalla elämänalueella, joka puolestaan helposti vaikeuttaa tärkeiden päätösten tekemistä kvinkunssi aspektin kuvaamalla alueella elämässäsi. kolmion kuvaama helppous ja toimivuus on tällä kertaa näiden haasteellisten kulmien takana. Kulminaatioiden laadusta johtuen tätä kokonaisuutta saattaa olla vaikea hahmottaa ensilukemisella, mutta muutaman tavauskerran jälkeen asiat varmasti valkenevat melkein kuin vahingossa. Jos saat tämän kuvion haasteet edes osittaiseen hallintaasi niin elämä on auki edessäsi koko ajan haastavana ja jännittävänä, mutta samalla aurinkoisena ja ehdottoman mielenkiintoisena. Myös etenemismahdollisuutesi tässä elämässä ovat todella upeat näistä muutamasta haasteesta selvitessäsi. Motiivia ainakin pitäisi olla; Elämäsi helpottuu huomattavasti ja saavutuksetkin alkavat pikkuhiljaa näkyä.”

    Kaikissa muissa noista on chiron yhtenä osana ja kultainen kolmio on ainut jossa se ei ole osallisena. Mutta pitää katsella vähän tarkemmin noita asteita ja muutenkin perehtyä paremmin asiaan. =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: