Wow mikä kartta!

Meille on uutisoitu, että pop-rock-tiesmikä-tähti Prince on luvannut tulla Suomeen vihdoin keikalle. Mies on perunut kaikki aikaisemmat konserttivaraukset. Ihan tämän innoittamana kurkkasin löytyykö maailman tietopankeista Princen syntymädataa, löytyihän sen, ja sain yllättyä nähdessäni kartan.

Olen huomannut itsessäni jonkinlaista turtumusta astrologisiin karttoihin. Ammattipiireissä tätä voitaisi kutsua hienosti kokemukseksi tai perspektiiviksi, mutta itse nimittäisin tilaa ennemminkin viattoman innostuksen tai alkuhuuman menetykseksi. Kun päivittäin näkee, tekee ja tutkii useita karttoja, niin lopulta aika harvasta kartasta jaksaa innostua niin että ääneen huudahtelee karttaa tutkiessaan. Princen kartan kohdalla pääsi muutama wow ja vastaavia hihkaisuja.

Mikä tämän poptähden kartassa sitten on niin erinomaista? Oikeastaan kaikki, minun mielestäni. Taidan rankata tämän kartan omassa top 100:ssa heti kakkoseksi Leonardo da Vincin jälkeen. Ensinnäkin kartta on harvinaisen plutoniaaninen, mikä huvittavan hyvin sopii pienenkokoiselle miehelle. Nousussa on tumman salaperäinen skorpioni ja Aurinko sijaitsee skorpionin huoneessa kaksosissa – ja Aurinko on hankalassa kvinkunssissa nousuun nähden. Kulma on kaariminuuttia vaille tasan, eli harvinaisen jyrkkä. Plutoniaanisuutta naulaa Pluton sijainti Keskitaivaalla kulminoivana planeettana ja huikeassa kartan asteessa, leijonan lopussa kiintotähti Reguluksella (joka on siis pieni Kuningas). Kuin pisteeksi ii:n päälle Aurinko ja Pluto ovat keskenään paralleelissa, eli piilevässä yhtymänkaltaisessa suhteessa. Auringon ja Pluton välillä ei ole pää-aspektia, mutta lahjakkuudesta kertova kvintiili on.

Pluton teemat näkyvät silmiinpistävästi Princen musiikin ja olemuksen seksuaalisuudessa. Plutoon liittyy näkymättömyys, jota Prince toteutti vaihtamalla esiintymisnimensä symboliksi, tai häntä on kutsuttu yleisnimikkeellä artisti. Mystisyys, salaperäisyys, yksityisyyden korostaminen ja oman persoonan häivytys julkikuvasta ovat kaikki näkyvillä miehen elämässä. Myös Plutoon yhdistetty pahuus on seikka, minkä hän on nostanut julkikuvakseen; Princen eräs nimistä on Hänen Kuninkaallinen Pahuutensa. Pseudonyymeillä esiintyminen on puhdasta Plutoa. Pluton ehdottomuus ja fanaattisuus ovat hänen työtapojaan, sillä Prince tunnustautuu työnarkomaaniksi. Pluton teemoista myös kuolema on koskettanut häntä kun hänen lapsensa menehtyi harvinaiseen sairauteen seitsemän päivän ikäisenä.

Noususolmukin on skorpionissa, mutta tässä liu’utaan jo viimeisen huoneen Neptuniaanisiin maailmoihin. Neptunus on vahva omassa huoneessaan ja siis yhtymässä suuntaa ja kohtaloa osoittavaan Kuunsolmuun. Se on toki taidetta, mutta voi olla myös julkisuuskuvan muokkaamista, glamouria, henkisyyttä ja uskoa. Prince on Jehovan todistaja. Kuu täydentää Neptunuksen merkittävyyttä, se on kaloissa IC-akselilla, eli Kuu on myös vahva omalla kartan alueellaan. Prince ei vaikuta julkikuvassaan herkältä ja eteeriseltä (vaikka häntä bambikatseiseksi kutsutaankin) ja näiden taustalle jäämistä edesauttaa Kuun ja Pluton vastakkaisuus. Kuun ja Neptunuksen välinen kolmio on tarkempi, ja Princellä on voimakas luomiskyky sekä mielikuvitusta. Kuunvaihekin on osoittelevasti skorpionia. Pluton ja Neptunuksen teemat kietoutuvat monella tasolla yhteen.

Princen kartalla hämmästyttää planeettojen vahvuudet. Merkurius on omassa merkissään kaksosissa ja muuttuvien merkkien kriittisessä asteessa. Venus on härässä omassa merkissään. Kuudennessa huoneessa Venus edustaa työn rutiineja ja toteuttamistapaa, ja esiintyvällä taiteilijalla vahva Venus on korostuneesti työväline. Prince on alallaan monilahjakkuus; hän soittaa 27 instrumenttia, säveltää kappaleensa itse ja toimii myös tuottajana. Venus on vastakkain Neptunuksen kanssa, ja mieli tekisi kommentoida että sen kyllä huomaa. Myös Mars on omassa merkissään oinaassa ja merkittävästi merkin kriittisellä nolla-asteella. Maskuliinisuus, aktiivisuus ja tahtovoimaisuus on vahvaa, jos kohta Princen fyysinen olemus on hämmentävän naisellinen. Hän käyttää koruja, koristeellisia vaatteita, röyhelöitä, korkeita korkoja ja meikkiä.

Jupiter on ilonsa huoneessa, yhdennessätoista, ja tasapainoa etsivässä vaa’assa. Suuri suosio on itsestäänselvyys, vaikka epäilen että Prince ei ole erityisesti menestystä tavoitellut, vaan on tehnyt itselleen uskollisena omaa juttuaan. Omaehtoisuuden planeetta Uranus onkin kytköksissä Jupiteriin, tämän huoneessa aatemaailman ja katsomuksen huoneessa. Planeettoja sitoo toisiinsa kvintiili. Uranus on muuten varttia vaille kiinteän laadun kriittisellä asteella, kuten Auringonkin sijainnista jää uupumaan parikymmentä kaariminuuttia. Kriittiset asteet voisivat olla yksi tämän kartan hallitsevista teemoista. Uranus aatemaailman alueella voi edustaa sitäkin, että Prince on kasvissyöjä, mutta voi tämä olla myös Pluton ehdottomuuden ja Marsin tahdonvoimaisuuden tuotosta. Ravinnosta kertova Ceres on kuitenkin yhtymässä Uranukseen. Erityisruokavalioiden oma merkki neitsyt on hänen kartallaan väliinputoava, eikä siinä ole planeettoja.

Saturnus lienee kartan vaikeimmin toteutunut planeetta, perääntyvänä jousimiehessä toisessa huoneessa. Saturnus on kytköksissä kartan vahvoihin kuvioihin leijaan ja Thorin vasaraan. Thorin vasarasta sen verran, että tämä kuvio viittaa usein toiminnallisuuteen melko fanaattisella tai äkkinäisellä tavalla, olihan tuo ase tarkoitettu salamoiden tekoon Thor-jumalan myytissä. Kuvio kertoo väärinymmärryksistä, ettei jokin elämässä toimi sujuvasti. Saturnus on siis tällaisen kuvion kärkenä, samoin kuin leijan keskiössä väljästi vastapäätä Aurinkoa. En tunne Princen elämänvaiheita niin hyvin, että osaisin arvioida millaisissa tapahtumissa nämä kuviot ilmenisivät.

Tässä oli siis yksi rikkaimmista ja mielenkiintoisimmista näkemistäni syntymäkartoista. Onko sinulle käynyt koskaan samalla tavalla, että olisit kohdannut wow-kartan? Vai onko oma karttasi sellainen, jonka näkeminen saa toisten silmät pyöreiksi?

Sisäkartalla on Princen kartta ja ulkoreunalla luvatun konsertin transiitit Helsingissä. Toteutuuko keikka? Mitkä kuviot ovat puolesta ja mitkä vastaan?

Avainsanat: , , , , , ,

5 vastausta to “Wow mikä kartta!”

 1. Suhmuran Santra Says:

  Kaikkein woweimman wowin minulta kirvoittanut kartta:

  Skorpioni nousee Pluton ollessa Ac:lla. 12. huoneen puolelta väljää yhtymää nousuun tekee Mars yhä Skorpionissa. Aurinko ja Merkurius ovat myös Skorpionissa, edellinen väljässä yhtymässä Nousuun ja Plutoon.

  Kauriissa kakkoshuoneessa sijaitsee Uranus Neptunus Saturnus Venus -stellium tuossa järjestyksessä. NepSatVen -yhtymä tarkka.

  Kahdeksannessa huoneessa Ravussa sijaitsee Jupiter Kheiron Kuu -stelliumin opponoiden rykelmää Kauriissa. Pluto on omassa merkissään AC:lla. Kuu on omassa merkissään. Saturnus on omassa merkissään. Tuli, ilma ja muuttuvat merkit puuttuvat.

  Trekijät kartalla ovat siis sijoittuneet kolmeksi stelliumryppääksi joista yksi tulee AC:lle ja loput tekevät oppositiota kakkos-kasihuoneen välillä. Kaikki taivaankappaleet lukuunottamatta Noususolmua Vesimiehessä ovat Feminiinissä merkeissä.

  • Tarja Says:

   Kuulostaapa erikoiselta! Kerropa muutamalla ympäripyöreällä sanalla millainen elämä tällä ihmisellä on? Koettaako hän kompensoida sitä mikä puuttuu?

   • Suhmuran Santra Says:

    Kyseessä on nuori mies, kova treenaamaan, hyvässä fyysisessä kunnossa siis, erittäin kaunis katsella, etenee elämässään tasaisen varmasti, moraalisesti kunnollinen. Hiljaisehko, mutta ei mitenkään erakkokaan.

   • Suhmuran Santra Says:

    Hän on muuten unissakävelijä!

 2. Pia Says:

  Itse olen rakastanut Princeä aina… ehkä olen kokenut juuri samankaltaisuutta… mutta vain käännettynä erilailla… mutta paljon samoja elementtejä…eikö totta 😉 kiitos siitä että olen juuri minää… oli todella mielenkiintoista lukea ja aivan varmasti juuri noin hänellä on.. wau mikä kartta tosiaan… mutta yksi johon itse jossain vaiheessa törmäsin oli Ville Valon kartta… en enää muista mitä kaikkea siellä oli, mutta sitä luki kuin kirjaa… jos löydät sen jostain… tai voi olla että se on tallessa jossain koneen uumenissa…. Kiitos taas Tarja… mielenkiintoinen oli todella ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: