Kuviokysymyksiä

Minun piti tämänpäiväisessä blogissa kysyä teiltä lukijoilta kartoistanne, mutta harhauduin ihan muille sivuraiteille tuumimaan kysymistä ja tiedonkeräämistä ylipäätään. Millainen ihmistyyppi astrologisesti on tällainen tutkija? Ketä kiinnostaa ihmiskunta ja sen mielipiteet?

Kun tätä mietin merkkien näkökulmasta, lähdin siitä astrologisesta väittämästä, että eläinradan alkupään merkit oinaasta rapuun kokevat asiat omakohtaisesti. He ovat kiinnostuneempia omasta mielipiteestään kuin siitä, miten kaikki muut ajattelevat. Siispä on lähdettävä sinne ihan toiseen suuntaan merkkien häntäpäähän, jousimiehestä kaloihin.

Entäpä tutkiminen astrologisesti? Merkkitasolla skorpionissa on syvälle pureutuvaa näkemystä, ja kaksonen-jousimies akseli on kiinnostunut tiedosta ylipäätään. Neitsyen analysointi voi olla tutkimista, ja näkisin myös vesimiehessä kiinnostusta asioihin.

Sitten tulin ajatelleeksi, että jos joku voi meille astrologiasta kiinnostuneille näyttää suuntaa, niin sehän on arkkityyppinen tutkijoitten tutkija, kaikkien tivaajien isä, Mr. Gallup itse. George Gallup oli filosofian tohtori, tutkija, opettaja, journalisti ja markkinatutkimuksen uranuurtaja ihan käytännössä. 1930-luvulla hän kehitti tilastollisen kyselymenetelmän, jonka edelleenkin tunnemme hepun omalla nimellä, gallupeina. Vastaako Gallup asettamaani ”tutkimushypoteesia” eläinradan loppupään merkkien painotuksesta tai tutkijan profiilista?

Gallupin Aurinko, Merkurius ja Kuunsolmu ovat skorpionissa; tutkijatyyppi ehdottomasti. Hänen Kuunsa on vesimiehessä, missä kiinnostus suunnataan ihmiskunnan asioihin. Gallupilla on tosi tiukka stellium kauriissa noin parin asteen sisällä, Venus, Jupiter ja omassa merkissään vahva Saturnus. Miehellä on siis huomattavaa käytännöllistä lahjakkuutta, ja eihän hän jäänyt pyörittelemään abstraktioita kirjoituspöydän taakse vaan lähti ihmisten pariin kysymään. Uranus ja Mars ovat jousimiehessä, hänellä oli siis aatteen tasolla uudistava katsantokanta ja toiminnallinen lähestymistapa tietoon. Kartan merkkipainotus on vahvasti merkeissä skorpioni – vesimies, ja toiselle karttapuoliskolle jäävät vain Pluto kaksosiin ja Neptunus ravun alkuun. Mielenkiintoista muuten, että Merkurius ei näytä tekevän muita pääaspekteja kuin tosi väljän kolmion Neptunukseen, mutta koska miehen syntymädataa ei ollut ainakaan astrodatabankissa niin voihan olla, että Merkurius vaikka asettuisi jollekin akselille.

Eli vastauksena oletukseeni, Gallup voisi olla hyvinkin tutkijan prototyyppi. Mutta tämä tästä syrjähypystä aiheen sivuun. Astrologian teoksissa esitetään karttakuvioista, että T-risti on näistä kaikkein yleisin. Minun teki mieleni testata tätä astrologian harrastajien (ja ammattilaistenkin) osalta. Jos katsotaan ensin vain planeettojen keskinäisiä kuvioita, mitä kartoille muodostuu? Ovatko astro-ihmiset keskivertoa T-risti-tyyppiä, vai nousisiko jokin toinen kuvio voimakkaammin esille?

Katso tämän jälkeen vielä uudestaan, tuleeko uusia kuvioita kehiin, jos mukaan laskee kartan akselit (Vertexinkin halutessasi) ja yleisimmät asteroidit?

Gallupin kartalla on muuten leija Chironin, Neptunuksen, Merkuriuksen ja Pallas Athenen välillä, sekä tietysti tuo jo mainittu stellium. Se yleisin T-ristikin löytyy Pluton ja Uranuksen oppositiosta näiden neliöidessä Junoa.

Omalla kartallani on kuuden tekijän stellium, Iso risti, Yod ja Rosetta, joista kahta viimeksimainittua en ole edes noteerannut aikaisemmin (näissä siis planeettojen lisäksi tekijöinä mukana Kuunsolmua, Vertexiä ja asteroideja).

Seuraavaksi te tietysti mietitte, että mitäs kaikkia kuvioita ylipäätään oli olemassa, ja miltä ne näyttävät. Tässä joitakin, jotka itselleni tuli mieleen, mutta olen saattanut joitakin unohtaa. Ja se ikuinen orbikysymys. Käyttäkää vaikka maalaisjärkeä, esim. planeettojen kohdalla voi vähän venyttää, mutta muiden tekijöiden kanssa kuvio pitäisi olla aika jämpti.

Stelliumissa on kolme tai useampia planeettoja lyhyen välimatkan päässä toisistaan.

T-ristissä on kaksi planeettaa oppositiossa ja molemmat neliössä kolmanteen keskellä olevaan planeettaan. Iso risti on muuten samanlainen, mutta tässä on tekijä myös sen puuttuvan sakaran kohdalla, eli siis kaksi oppositiota, joiden tekijöiden välillä on neliöt.

Suurkolmiossa kolme planeettaa ovat kolmiossa keskenään. Tämä kuvio täydentyy leijaksi silloin kun kahden planeetan välissä on sekstiilikulmissa neljäs planeetta, mikä on samalla oppositiossa kolmion yhtä sakaraa vasten.

Daavidin tähdessä planeetat ovat karttaympyrällä sekstiilikulmissa toisiinsa. Erittäin harvinainen.

Yodissa kärkiplaneetta on kvinkunssissa reunaplaneettoihin, jotka ovat keskenään sekstiilissä. Yodeista on olemassa vielä Bumerangi-Yod, jossa sekstiiliplaneettojen välissä on tekijä, joka on kärkeen oppositiossa. Samaan Yod-kuvioperheeseen kuuluu vielä Kaksois-avain-Yod, missä kaksi vastakkainolevaa Yodia ovat limittyneet toisiinsa siten, että toisen Yodin reunaplaneetta on samalla toisessa kärkenä. Thorin vasara näyttää vähän samalta kuin Yod – siinä kärkiplaneetta on puolitoistaneliössä reunaplaneettoihin, jotka ovat neliössä keskenään.

Mystisessä suorakaiteessa on laatikko kolmioista ja sekstiileistä, ja lootan sisällä kulkee ristiin oppositiot.

Rosetta (Trapetsi) muodostuu sivuiltaan kahdesta neliöstä, kolmiosta ja sekstiilistä, ja kuvion sisälle on piiloutunut ristikkäiset kvinkunssit.

Niin ja kertokaapas te minulle millainen se kirjekuori oikein kuviona on? Löysin parikin täysin erilaista määritelmää! Jospa näilläkin pääsisimme alkuun? Kerään tilastoa vastauksista ja palailen tuloksien kanssa, että mistä ne pienet astroharrastajat on tehty.

Avainsanat: , , , , , , , ,

6 vastausta to “Kuviokysymyksiä”

 1. Lila Patrikainen Says:

  Ainakin entisessä työpaikassani, jossa nimenomaisesti tehtiin tutkimusta, oli huomattava määrä Kauriita. Jokaisella heistä tohtorin tutkinto. Valitettavasti en voi kommentoida ex-kollegojen karttoja tarkemmin. Kauris-suma voi johtua ihan työnantajan omista mieltymyksistä, tai sitten Kauriit ovat yksinkertaisesti niin pitkäjänteisiä, että eivät iske hanskoja tiskiin ensimmäisen vastoinkäymisen kohdatessa – ja tutkimus jos mikä etenee useimmiten hitaasti ja kaikkia hypoteeseja uhmaten. Kauris ei yleensä pelkää myöskään tutkimuksessa käytettäviä tilastollisia menetelmiä.

  Itse vedin muutama vuosi sitten astrologista yhdistystä paikkakunnallani. Aktiivisimmassa porukassa oli silmiinpistävä Kaksos-painotus.

  On myöskin merkitystä sillä, mitä tutkitaan. Vesimies tähyilee mielellään avaruuteen, tulevaisuuteen ja viihtyy tekniikan parissa, Rapu, Skorpioni ja Kauris taas syventyvät enemmän historiaan, arkeologiaan, arkkitehtuuriin, sekä luonnontieteisiin (kemia, biologia, biokemia, matematiikka), joissa viihtyvät myös Neitsyet. Kaksosen ja Jousimiehen luonteeseen kuuluvat myös tiedonhalu, ja mikäli vain kärsivällisyysaspekteja on riittävästi, mikään ei estä ryhtymästä tutkijan uralle.

 2. mateve Says:

  Kysymys aspektista joka merkataan U/ 32´44 ja niitä on U2/ 64´88 sekä U5/ 162´20 ?
  Kiinnostava koska olen ymmärtänyt tämän erikoisaspektiksi jolla on merkitystä, ehkä myös kuvio kysymykseesi.

 3. Outi Parhi Says:

  Kas vain Lila kun minä en tiennytkään että vedit Oulun astrologista yhdistystä, minä vuosina? Täällä vain yksi Kauris-henkilö lisää.

  • Lila Patrikainen Says:

   Tarkoitan siis tätä vapaamuotoista toimintaa, joka alkoi 2008 syksyllä. Oulun SAS:laiset ydinryhmänä.

   • Outi Parhi Says:

    Yhdistyshän voi olla vapaamuotoinenkin, mutta oletko lopettanut sen vetämisen kokonaan? Milloin? Tuosta ajankohdasta on 2,5 vuotta, kun kokoonnuimme täällä tapaamisten merkeissä, yli puolitoista vuotta on kulunut ilman eritysitä aktiviteettia. Vaan ehkä Kaksos-maailmassa chattaily kulkee hieman paremmin ilman virallisen tuntuista yhdistystoimintaa.

 4. Rovatar Says:

  Tutkijoista sen verran, että kaksi pojistani ovat akateemisia tutkijoita matemaattis-luonnontieteellisillä aloilla. En ala enempää karttoja selittelemään, mutta Merkuriuksesta hieman.
  Toisella Merkurius Rapu 9h. kolmio Uranus Skorpioni 1h ja nämä sekstiilissä Mars/ Saturnus Neitsyt yhtymään 11h. Merkurius myös neliössä Pluto 12h ja Aurinko 8h. Ei mitään Kauriissa, paitsi 3.huoneen kärki. Hiukkasfyysikko.
  Toisella myös Merkurius- Saturnus kontakti, yhtymä Vaa’assa ja niihin vielä löysä yhtymä Plutolta ja niin hullulta kuin se kuulostaakin, nämä 5h. Merkurius/ Uranus puolineliö. Aurinko Neitsyt ja Mc Vesimies. Matematiikan nero, terveydenhoitoalan tutkija. Kauriissa vain DC.
  Ja voihan olla, että jos ei kartalla näy, nämä ovat tulleet piilevinä perintötekijöinä äidiltä. 🙂 🙂

  No itse asiaan..omalla kartalla T-risti, Uranus/ Mars/ Khiron ja jos orbi 7-8 niin muuttuu Jupiterin kera Suurristiksi. Yod, Thorin vasara ja kaipa siellä leijakin on ja ties mitä..on niin sotkuinen viivarykelmä, jos kaikki pisteet ja asteroidit ottaa huomioon, ettei siitä ota erkkikään selvää. Näillä mennään…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: