Välistävetoja

Luin tuolta vanhoista kommenteista, että yrityksestäni huolimatta väliinputoavien merkkien ja planeettojen mysteeri ei ottanut auetakseen. Ei hätää, tällaisina luppopäivinä voidaan hyvin kerrata vanhaa. Eihän se mikään ihme ole, jos koko juttu on aikoinaan jäänyt väliin, kun on aihekin sen sorttinen. Tässä linkki sinne taannoiseen esitykseeni, mistä tässä on kyse, ja miksi, ja millä tavoin käytännössä.

Katsotaan esimerkkinä vaikka tuota Mattia, kun hän niin surkealla tavalla on taas kerran otsikoissa. Tässä puolestaan linkki alustavaan juttuun, miksi Matti saa linnaa.

Tunnistamattomia energioita ja vaikeasti ilmaistavia asioita tältä kartalta löytyy. Melkein helpompi olisi katsoa, mistä Matti saa otteen, ja näissäkin planeettaenergioissa on omat kyseenalaistuksensa, kuten tullaan huomaamaan. Nykäsen karttatietojen täydellisestä oikeellisuudesta en mene vannomaan, sillä en edes muista mistä lähteestä tämä aika on minulle kulkeutunut.

Kartalla on heti alkuhuoneissa kyseessä duplikaatti- eli kaksoismerkki, koska kartan pikkuhuoneet sijoittuvat rapuun. Samoin on polariteettien vuoksi seitsemännessä, kahdeksannessa ja yhdeksännessä huoneessa, että ne ovat kaikki kauriissa. Leijona on kärjellä IC:llä ja viidennessä huoneessa, samoin vastapäätä MC:llä ja yhdennessätoista vesimies. Sitten alkaa merkkejä putoilla väliin roppakaupalla. Viidenteen huoneeseen jo putoaa neitsyt, koska kärki on leijonassa, ja seuraava huone alkaa vasta vaa’asta. Samoin täytyy olla toisella puoliskolla karttaa – kalat jää 11. huoneessa väliin. Kuudenteen huoneeseen uppoaa tavoittamattomiin skorpioni ja jousimies, toiselle puolelle viimeiseen härkä ja kaksonen. Tästä listauksesta huomaamme, että kun eläinradalla on 12 merkkiä, jää Nykäsen kartalla näistä puolet väliin. Eipä ihme sitten jos miehen elämässä on välillä mättänyt.

Väliinputoavassa neitsyessä ovat planeetat Uranus, Pluto ja Mars. Näiden kaikkien teemana on jäädä jollakin tasolla sivuun, vaikeasti tavoitettaviksi tai niin, että vaikka näitä itse toteuttaisi niin ympäristö ei oikein näe tätä juttua. Yhdessä näistä planeetoista tulee helposti mieleen väkivalta. Nykäsen kohdalla en sanoisi näitä toteutumattomiksi tai tukahdutetuiksi, mutta on näissä energioissa ollut ainakin ajoittain hänellä ilmaisuvaikeuksia. Neitsyessä planeettakolmikkoa hallitsee Merkurius, mikä on itse ravussa ja vahvana omassa huoneessaan. Ilmaisuvoimaa siis on, mutta kaikella todennäköisyydellä planeettojen teemassa on avautumattomia solmuja.

Vastapäätä kaloihin jää väliin Chiron, kentauri joka ilmentää haavojamme. Ystävien alueella kyse saattaa olla toisista ihmisistä, jotka näennäisesti auttavat, mutta kuitenkin ohjaavat väärään suuntaan.

Skorpionissa kartalla on väliinputoavana Neptunus, ja ehkä toisillekin tuli etsimättä mieleen alkoholi ja sen suhde terveyteen. Riippuvuudet ovat Neptunuksen alaisia asioita. Skorpionia hallitsee Mars neitsyestä (pitäydyn nyt vanhassa katsantokannassa, etten sotkisi eri metodeja pahan kerran), joka oli itsekin lukittuna pois, ovien taakse, vaikeasti käytettävissä. Toinen eipä ihme, että kuningas alkoholi on ollut niin iso ongelma.

Jousimieheen ei jää planeettoja, mutta toisella puolella karttaa Kuu kaksosissa jää sekin väliinpitoavaksi planeetaksi. Kuun kautta koko arkipäivän elämän pyörityksessä on jotakin, missä Nykänen ei saa koko potentiaaliaan toteutettua. Tunteita on vaikea ilmaista niin, että toiset olisivat samalla aaltopituudella. Ne voidaan välillä kokonaan sivuuttaakin. Kuuta hallitsee sitäkin Merkurius ravusta, ja koska Kuu ja Merkurius ovat toistensa merkeissä vastavierailussa, tämän solmun avaaminen olisi se, mistä pitää lähteä liikkeelle.  Kuu on avainasemassa myös siltä kantilta, että se hallitsee karttaa ja kaikkia rapuplaneettoja, varsinkin Aurinkoa ja keskeistä Merkuriusta. Lähtökohta ei siis ole kovin lupaava, kun se on unohdettu viimeisen huoneen sisälle, kaappiin kirjaimellisesti lukittuna. Mieleen nousee väistämättä mielikuvia viimeisen huoneen teemoista, kuten vankilat ja muut suljetut laitokset, että kuinka väistämättömältä tämä näin tulkittuna vaikuttaakaan.

Planeetoistakin jää puolet väliinputoaviksi. Ei tämä välttämättä ole ennenkuulumatonta, mutta tästä väliinputoavien merkkien ja planeettojen näkökulmasta katsottuna kartassa on kieltämättä haasteellisuutta.

Jos jollakulla itsellään on samalla tavalla haastava kartta, että useat sen tekijöistä ovat väliinputoavina, koetan mielelläni keksiä näistä jotakin positiivistakin sanottavaa. Ja aina on olemassa se edistyskartta, johon voi vedota, että siellä on taatusti kaikki paremmin.

Jos teeman avautuminen on edelleen vaikeata, kertokaahan mikä tuntuu vaikealta hahmottaa? Jotta se ei ainakaan jäisi siihen, mitä mikin planeetta hallitsee, niin tässä lyhyt kertaus:

Aurinko hallitsee leijonassa sijaitsevia planeettoja
Kuu hallitsee ravussa sijaitsevia planeettoja
Merkurius hallitsee kaksosissa ja neitsyessä olevia planeettoja
Venus hallitsee härässä ja vaa’assa majaansa pitäviä
Marsin hallintaan tulevat oinaan ja skorpionin planeetat
Jupiter päsmäröi jousimiestä ja kaloja
Saturnus hallitsee kauriin ja vesimiehen planeettoja

Avainsanat:

3 vastausta to “Välistävetoja”

 1. Elina Says:

  Tämä aihe kyllä puhuttelee ja erinomainen esimerkki avasi asiaa. Itsellä 4 merkkiä jää väliin ja noihin merkkeihin mahtuu 5 planeettaa, mm. Aurinko ja AC:n hallitsija. Voisiko ajatella, että lisähaastetta Venuksen ja Pluton oppositioon tulee siitä, että ovat väliinjäävissä merkeissä molemmat?.

  • Tarja Says:

   Jos karttaasi katsoo tämän väliinputoamisen tai planeettojen vahvuuksienkin vinkkelistä niin onhan se haasteellinen. Ei kannata kuitenkaan heittää rukkasia naulaan, sillä ainakin minun mielestä ne joiden kartalla on ns. vaikeita juttuja, pääsevät lopulta pidemmälle, heidän elämänsä on mielenkiintoisempaa ja syvällisempää kuin ns. lepsujen karttojen tyypeillä. Kun astrologian kautta löytää ne kipukohdat, niinkuin sinulla esim Venus on, saa voimavaroja keskitettyä tarvittavaan suuntaan. Eipä hassumpi apuväline tämä astrologia ollenkaan!

 2. Mai Says:

  Neljä merkkiä väliinputoajina. Kartan hallitsija Neptunus Vaa’assa yksi neljästä väliinputoajaplaneetasta. Kolme muuta ovat Jupiter/Pluto Leijonassa, Kheiron Vesimiehessä. Itselläni ei mitään hajua kuinka ovat vaikeuttaneet – tai siis pidemmän päälle helpottaneet elämääni. Tosin tuo Neptunus seiskahuoneessa… olen nuorempana ollut aika helposti huijattavissa ihmissuhteissani… olenko peräti itsekin kyennyt moiseen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: