Kertausta paralleeleista

Planeettojen sanotaan olevan samassa tasossa eli paralleelissa keskenään, kun niiden deklinaatioaste on sama. Jos aste on sama, mutta planeetat ovat vastakkaisilla puolilla, on kyseessä kontraparalleeli. Tämäkään ei ole astrologian helpoimmin avautuvia tekniikoita, ja siksi ajattelin että voisimme tutkia tältä kantilta karttaa esimerkiksi.

Taidemaalari Vincent Van Gogh oli traaginen henkilö, joka ei ehtinyt elinaikanaan saada arvostusta työstään, päätyi mielisairaalaan ja vähän myöhemmin itsemurhaan. Hänen oli vaikea löytää paikkaansa maailmassa, kouluista ei tullut menestystä, eikä hän pystynyt pitämään työpaikkojaan.

Van Goghin kartalla painottuvat kolme vierekkäistä merkkiä, kalat, oinas ja härkä. Kuun ja Jupiterin yhtymä on haavoittuvaisesti Kuun alasolmulla jousimiehessä. Kartan muoto on haudutteleva kulho, jossa Kuu johtaa. Jo tätä kautta on helppo ymmärtää, että kulho-ihminen tarvitsee aikaa lahjakkuutensa löytämiseen.

Planeetoista paralleeleja eli rinnakkaisissa tasoissa ovat muutoinkin yhtymässä olevat Kuu ja Jupiter. Näiden yhteisvaikutus siis kasvaa yhä paralleelin kautta. Jupiter on kartan vahvin planeetta omassa merkissään jousimiehessä. Eräässä elämänsä vaiheessa Van Gogh opiskelikin teologiaa, mikä oli hänelle helppo valinta, koska jo kaksi aikaisempaa sukupolvea hänen perheessään oli olleet pappeja. Tätäkään opiskelua ei Van Gogh saanut suoritettua loppuun (voisiko Auringon ja Merkuriuksen oinassijainnilla olla tähän syynsä) eikä työ lähetyssaarnaajana kestänyt montaa kuukautta. Jupiterin vahva liioitteleva vaikutus sai tunne-elämän kuohahtelevaksi ja äärimmäiseksi. Tästä on tarinoita riidoista ja oman korvan irti leikkaamisesta.

Kaloissa yhtymässä olevat Venus ja Mars ovat myös paralleelissa. Venus on miltei ylennysasteellaan, ja ylennysmerkissään se korostaa kalojen herkkyyttä. Melko usein Mars kaloissa tuo tekemisen tyyliksi taiteen. Van Gogh työskenteli taidegalleriassa, mutta tämä ei riittänyt, vaan hän koetti opiskella erilaisia tekniikoita tullakseen itsekin taiteilijaksi. Kun hän Pariisissa veljensä luona ollessaan löysi impressionismin ja pointillismin, näistä suuntauksista tuli hänen suurimmat vaikuttajansa.

Merkuriuksen ja Uranuksen välillä ei ole kartalla kulmaa, mutta paralleelin kautta näille tulee piilevä yhtymän kaltainen tila. Älyllisyyden, ajattelun ja ilmaisun kautta tästä kulmasta koitui Van Goghille äkkinäisyyttä, yllätyksellisyyttä ja erilaisuutta. Taiteen tasolla näiden arvo huomattiin myöhemmin, mutta näiden planeettojen energiat saattoivat myös edesauttaa mielisairautta. Koska Van Gogh ei milloinkaan saanut varsinaista diagnoosia tilastaan, voidaan hiukan kyseenalaistaa miten paljon yhteisön paine oli kontrastissa miehen erikoiseen ajatteluun ja näkemykseen.

Kontraparalleeli eli vastakkaisuus Auringon ja Pluton välillä on tulkittavissa itsetuhoisuudeksi käytöksessä. Van Goghilla saattoi olla voimakas tarve uudistua, muuttua ja muuttaa suuntaa, aivan samoin kuin Kuun ja Jupiterin vahvuus tekivät hänestä etsijän. Jatkuva vaihtaminen ja rauhaton etsintä eivät ole helppoja vaihtoehtoja yhteiskunnassa, jossa odotetaan pysyviä virkoja, työpaikkoja toimeentulon hankkimiseksi ja sujuvuutta ihmissuhteissa. Piilevien vaikutteiden kautta Van Gogh näyttäytyy ääripäiden ihmisenä niin henkiseltä tilaltaan, ihmissuhteissaan kuin asenteeltaan.

Löydätkö esimerkiksi omalta kartaltasi ”piileviä tarinoita” paralleelien kautta?

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: