Varjossa Auringon alla

Uuden Kuun syntymä ravussa osuu pimennyssyklin viimeiseen koitokseen eli samaan hetkeen osittaisen Auringonpimennyksen kanssa. Uusi Kuu syntyy perjantaina heinäkuun ensimmäisenä viittä vaille keskipäivän ja tottakai näkyvimmässä kymppihuoneessa tällöin. Aste on ravun 9. Ravussa syntyvä uusikuu on kaikkein vahvimpia Kuun hetkiä, joten emme me ihan heikoilla ole, vaikka pimennys tuleekin.

Uuden Kuun aloituksien kartan tunnelmia vetää kriittiseksi Ison ristin olemassaolo. Aurinko ja Kuu ovat väljästi vastapäätä Plutoa kauriissa, ja neliössä Saturnukseen vaa’assa ja Uranukseen oinaassa. Nämä ovat kaikki vaativia planeettoja. Iso risti yhdistetään tulen elementtiin aktiivisuutensa vuoksi, ja kun katsomme uuden Kuun karttaa, siellä tuli on tällä hetkellä vähemmistössä (Uranus oinaassa, Kuunsolmu jousimiehessä). Kenties energisyyttä ei ole helppoa suunnata, asiat taitavat olla liian vaikeita ja suuria. Johtava laatu painottuu planeettojen kautta kun ristikin on näissä merkeissä, ja tätä kautta energialle saadaan helpommin suunta. Isoon ristiin liittyy halu saada toteuttaa. Jos siis tämä Auringonpimennys osuu omalle kartalle, nyt voisi olla aika toimia. Tai ehkä on olemassa asioita, joille on pakko tehdä jotakin.

Uusien aloituksien teemassa on rapu-uudessakuussa herkkää ja haavoittuvaista, mutta samalla kaunista ja riemukasta. Rapuun ei samalla lailla liitetä innovatiivisuutta kuin oinaaseen, mutta mielestäni ravussa alkaa uusi elämä. Ravun aika oikein huutaa sikiämistä ja hedelmällisyyttä. Nyt kun Uusi Kuu joutuu vastahuoneeseensa julkisen elämän alueelle, ei uuden kehto olekaan kotikammarissa vaan hiukan suojattoman oloisena kaikkien silmien alla. Se mitä nyt aloitetaan, on tarkoitettu näytettäväksi laajalti.

Jo Isoon ristiin liittyy suunnan ottaminen ja tarkoituksen täyttäminen, ja mission teema vaan tiivistyy melko lähellä ravussa uutta Kuuta olevan kiintotähti Alhenan kautta. Alhena kuuluu Kaksosen tähdistöön ja ihan tarkasti ottaen on kaksosista Polluxin jalka. Alhenaan liittyykin kantapään tai jalkaterän haavoittumisen teema myytin kautta, sillä uskomuksen mukaan kuolematon Aurinkojumala kosketti maata jalallaan tasausten ja seisahduksien hetkinä, ja maallisen pyhittämisen tapahtumassa haavoitti itseään. Tästä nousee Alhenan idea, mission toteuttaminen ja itsensä uhraaminen hyvän asian puolesta. Uusissa aluissa on nyt idealismia ja humanitääriset seikat nousevat tärkeämmiksi kuin yksilön etu.

Kertovatko Saabiset symbolit samasta ylevyydestä? Suuri osaksi leikkamaton timantti. Tässä on karheaa ja särmikästä kauneutta, jossa on potentiaalia täydellisyyteen. Tämä symboli kuvaa suuria mahdollisuuksia, mutta juuri nyt on syytä olla varovainen, jotta kauan aikaa sitten aloitettu työ ei mene hukkaan. Rapua tässä symbolissa on selvästi kaukaa ja syvältä peräisin oleva alkulähde. Symbolin avain on piilevyys, sillä alku ei taida olla nyt ilmeinen. Symbolista tulee silti turvallinen olo, sillä tokihan me osaamme ravun aloituksissa olla varovaisia.

Pimennyksen varjostamisesta huolimatta rehevää rapu-uudenkuun aikaa!

Avainsanat: , , , , ,

8 vastausta to “Varjossa Auringon alla”

 1. Virpi Says:

  Kiitos syvällisestä rapu-suurristi-tulkinnasta. Tajusin tuon suurristin kun mietin äskettäin poistuneen iäkkään äitini transiitteja kuolinajankohtanaan. Aivan tarkkaa karttaa en ole laskenut, mutta hänellä on/ oli tuo suurristi kun hän lähti viime lauantaina juhannusaattona kihlajaispäivänään. Päästi irti 64 vuotta kestäneestä maallisesta sitoumuksesta.Hänellä on hautajaiset syntymäpäivänään 6.7. Hänellä on ravussa aurinko,venus,pluto, merkurius. Venuksen ( 6) ja pluton ( 11) kanssa tulee tarkin suurristi. Itsekin suurristiä elämäni vaiheissa työstäneenä koin että äiti nousi korkeampaan oktaaviin. Alhenan tulkintakin tuntuisi sopivan; Ja myös uusi kehto, uusi elämä, missio. Itselläni on tuo stellium tietenkin radix-kartallani ja pimennys siinä myös. Syvissä vesissä uidaan. Pimeys auttaa näkemään kirkaamman valon.

 2. Virpi Says:

  Juhannusaatto oli siis viime perjantaina eikä lauantaina.

 3. meimi Says:

  Etsiskelin tietoa, että kuinka suuri orbi sallitaan näissä pimennyksissä, mutta en äkkiseltään löytänyt. Mulla DC 6.30 Rapua, ja kyllähän se aika läheltä liippaa tämä Auringonpimennys.

  Tähänköhän tämä suhde nyt kaatuu? 😉 No en mä usko, mutta jotain käymistilaa taitaa olla ihmissuhteissa päällänsä?

  • Tarja Says:

   Pimennyksissä orbi on suuri, jos on täydellinen pimennys ja osuu Au:lle, Kuulle, solmulinjalle, mutta kyllä horisonttiakselikin on yksi näistä tärkeämmistä. Eli ehdottomasti tuntunee. Ota huomioon että vaikuttaa myös toisella puolella nousulla. Ilmeisin tulkinta olisi, että toisten ihmisten kautta tietoisuuteesi nousee jotakin, mikä vaatii käsittelyä. Jokin muutos voisi olla kyseessä, mutta ei välttämättä huonoon suuntaan.

 4. Fiine Says:

  Minullekin tämä pimennys kolahtaa, kun on Uranus 7 huoneessa 13 astetta Rapua. Kun ei vain jotain ikävää viestiä, tulisi maailman toiselta puolen.

 5. Fiine Says:

  niin ja on vielä Lilith – Musta Kuukin 13 astetta Rapua

 6. Mai Says:

  Napsahtaa kuulleni 5 astetta, pr askendentille 9, pr kuu 15 – kaikki viis ravussa. Niin ja vitoshuoneen kärki 7 astetta.

  • Tarja Says:

   Olisitkohan vähemmälläkin alleviivauksella huomannut? Kun teema näin kerääntyy ja kasaantuu, tulee varmaan katsottua kunnolla läpi mitä pitänee sisällään. Älähän silti pelkää, on näistä pimennyksistä ennenkin selvitty!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: