Toisenlaisia naisia

Jos ei nyt ihan ääripäästä toiseen poukottaisi, mutta naistenviikolla voi katsoa naisteemaa toisestakin näkökulmasta. Naisethan ovat ihania, viisaita ja mahtavia. Silti heidänkin (meidän) joukossaan on yksilöitä, jotka nollaavat kaiken sen hyvän, minkä naiset ovat yhdessä saaneet aikaan. Tarkoitan sellaisia naisia, joilla ei ole mitään käsitystä naistenvälisestä solidaarisuudesta. Sellaisia, jotka käytöksellään ja valinnoillaan pönkittävät miesten ylivaltaa ja patriarkaalista yhteiskuntamallia. En todellakaan tarkoita nyt ihannoida miesten mollaamista, vaan ennemminkin ihmettelen, että joskus voi törmätä yleisesti naista ja feminiinisyyttä alentavaan käytökseen naisen taholta. Oletan, että teistä lukijoista tuskin kukaan ilmoittautuu esimerkiksi, mutta kenties olette tavanneet joskus tämäntyyppisen ihmisen.

Ajattelin, mahtaisimmeko yhdessä löytää astrologian maailmasta selittäviä tekijöitä tällaisiin tapauksiin. Yritetään profiloida astrologisesti nainen, joka vähät välittää kanssasisariensa oikeuksista, ja asettaa miehet etusijalle. Onnistummeko tässä?

Minulle tuli ensimmäisenä mieleen Pallas Athena, sillä tässä arkkityypissä on kallistumaa patriarkaalisen puolelle. Oletan, että ihmiset, joiden kartalla Pallas on keskeisin asteroidi, ottavat mieluusti ihmisen sellaisenaan vastaan, arvottaen kenties eniten tietoa ja osaamista. Jos asteroidin toteutumisessa on jotakin ns. pielessä, silloin se voi toimia miehisen maailman ihannoimisena ja naistenvälisen solidaarisuuden aliarvostamisena. Kärjistettyä, mutta jostakin on aloitettava.

Toinen mieleeni juolahtanut mahdollinen tekijä on Musta Kuu Lilith. Tämä laskennallinen kartantekijä yhdistetään naiseuden negatiivisiin ilmentymiin kuten mustasukkaisuuteen, katkeruuteen, kostonhimoon, petollisuuteen ja raivoon. Jos ihmisellä on ongelma nimeltä tiedostamaton Musta Kuu Lilith, se saattaisi oireilla siten, että tuntee katkeruutta muita naisia kohtaan ja väheksyy heitä.

Mutta nuo yllä mainitut tekijät ovat vähäisiä tekijöitä, jotka ennemminkin vahvistavat jo muualla esiin tulevaa teemaa. Mikä silloin peruskartan rakenteessa voisi olla tekijä, joka ajaa tähän etsimääni käytökseen? Kuten tuo arvostamani ”muusa astrologian maailmasta” tapaa minua usein pudottaa maanpinnalle teorioissani, teeman pitäisi siis olla olemassa jo ihan perinteisten planeettojen tasolla. Siksi mielestäni esimerkiksi Pluto keskeisenä kartalla ei osoittaisi tämänlaatuista negatiivisuutta.

Tuleeko yhtään mitään mieleen?

Avainsanat: ,

7 vastausta to “Toisenlaisia naisia”

 1. Tanja Saulamo Says:

  Yks esimerkki tulee mieleen,..Lilith neitsyessa yht saturnus(3astetta) 2.huoneessa. Oppositiossa (8.h) au-kuu-pallas kaloissa.
  Hänellä löytyy myös 1.huoneen mars (yht AC-akseli ja yht noususolmu) ja jupiter, molemmat perääntyvänä ja oppositiossa 7.huoneen merkkariin joka myös perääntyvänä ..ja 3.huoneen pluto perääntyvänä.
  Itselläni löytyy kuu-lilith yht AC. En oo katkera ja kostonhimoinen naisia kohtaan, pikemminkin ’ylilojaali’ mistä on saanut nokilleen monesti. miehiä kohtaan toinen juttu sit taas,..(kuu-lilith opp mars, kuu opp au/merk 7.h)

 2. Tanja Saulamo Says:

  molemmissa AC leijonassa.

 3. Tanja Saulamo Says:

  Ymmärsin väärin ’tyypittelyn’.. kommentin voi poistaa jos menee ohi aiheen,..

 4. Carinha Says:

  Vaikeat aspektit Venuksen, Pluton ja Kuun välillä eivät aina ruoki perinteistä naiskuvaa. Jos et ole perinteinen nainen, olet h…ra – siis muiden naisten mielestä, varsinkin jos olet puoleensavetävä ja tulet toimeen miesten kanssa.

  Synnyinlahjaksi saadut itsevarmuus, ulospäinsuuntautuneisuus sekä muut perinteisen miehiset avut saavat heikommalla itsetunnolla varustetut naiset puolustuskannalle – ainakin kadehtimaan ja juoruamaan, Kukapa sellaisia puolustaisi saati solidariseeraisi.

  Voisinpa melkein luonnehtia olevani kaipaamasi ”toisenlainen nainen”, vaikken kaikkea kertomaasi allekirjoitakaan. Tiedostettuna tämäkin ominaisuus on poisopittavissa, itse koen että elämäni tärkein läksy on opetella ”naisten tavoille”.

  Naiskiintiöt eivät edistä tasa-arvoa, vaan päinvastoin. Harmittaa myös (ehkä kasvatuksessa saatu) lammasmaisuus ja marttyyriasenne, kun naiset valittaa joutuvansa sitä ja tätä. Onko kuuden ällän ylioppilaan pakko valita matalapalkka-ala ja valittaa sitä ikänsä? Hei tytöt, 1800-luku meni jo….

  Täytyykin tutkaista tuo Lilith ja Pallas kartaltani, mutta Pluto-Venus-Kuu -aspektin nostaisin ehdottomasti esiin otsikkosi alle.

  • Astrologian Taika Says:

   Teretulemas mukaan kommentointiin Carinha! Olen samaa mieltä siinä, että omassa naiskuvassa voi silloin olla tarkistuksen paikkaa, jos ns. käyttäytyy huonosti. Saturnuksen ja Marsin voinee ottaa mukaan hankalia aspekteja tekemään?

   Näiden mahdollisten esimerkkien kohdalla on otettava huomioon se elävän elämän tosiasia, että miltei identtisillä kartoilla mutta eri ihmisillä on päädytty hyvin erilaisiin lopputuloksiin. Aina on kyse yksilön valinnoista, oli kartta millainen hyvänsä. Näiden negatiivisten esimerkkien kohdalla sen huomaa usein erittäin hyvin, että esim. tunteekin jonkun hyvin kartaltaan samankaltaisen ihmisen, joka ei kuitenkaan ole ilkeä naikkonen.

   Tahdon vielä alleviivata sitä, että tarkoittamani naistenvälinen solidaarisuus ei ole yhtäkuin asettautumista valituskannalle miehiä vastaan. Tasa-arvoinen toiminta olisi ihanne, mutta tuo tyypittelemäni ”vosu” lykkää tasa-arvon sivuun ja alentaa naiseutta systemaattisesti ja ehkä etenkin silloin, kun esim. työstä kuuluisi antaa hyvää palautetta henkilönä mutta naiselle. Sekavasti selitetty…

 5. Merja Leppänen Says:

  minulla on Lilith neitsyessä 1 huoneessa ja sen ainut merkki. Olen huomannut olevani useammin ”toinen nainen” sekä avioliitossa, että pitkässä parisuhteessa. Tietooni tämän olen saanut vasta suhteen lopussa eli olen siis ollut ns. ”sinisilmäinen”, joka varmaankin on johtunut siitä etten ole sellaisesta merkkejä etsinytkään, kun olen johonkin sitoutunut, niin sitten olen siinä. Minulla on ihania naisystäviä joten en koe, että minua olisi kadehdittu ainakaan ystävieni puolelta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: